Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:40 | maj 25, 2016

Början på mycket

God kväll min vän. Hoppas att din dag har varit bra.

Jag har fått massor gjort och kan somna med gott samvete. Men också med huvudvärk. Har haft huvudvärk i två dagar nu. Måste vara vädret. Känner väl av att det är tungt i luften, men imorgon ska tydligen urladdningen komma hit så då släpper väl värken. 

Körde runt idag för att hitta några vackra syrener att fota och dofta på men det var inte det lättaste. De finns överallt men inne på privata tomter. Kan ju inte smyga in där och stå och dofta som en annan fluktare 🙂

Hittade äntligen en aningens vild buske och fick äntligen dra in några djupa andetag och bara dofta. MÅSTE plantera en syrenbuske i trädgården. Gärna flera.


Både lila och vita fick jag njuta av.

Jag kan inte beskriva känslan jag får i kroppen av syrener, av just denna period då de blommar. När de blommar så är det början på så mycket. Det är början på sommaren. Man vet att långa ljusa dagar och ljumma sommarnätter ligger framför oss och snart sommarlov för barnen. Jag kan se dem stå finklädda och sjunga in sommaren på skolavslutningen. Jag blir glad och varm i hjärtat när de blommar för de påminner så mycket om mamma. Särkilt de lila syrenerna. De är mamma för mig. Får nästan ångest av tanken att de snart blommat färdigt. Känner mig smått knäpp men jag fylls av så mycket känslor av denna blomma.

Kan du också göra det?

Godnattkram ❤️


21 kommentarer21 kommentarer om “Början på mycket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!
  Vill mest säga att jag var i pop up shopen i Malmö igår. Handlade kimono T-shirts klänning och kofta till jättebra priser. Är så lycklig för mina inköp. Det var rara tjejer som visade runt och var hjälpsamma. Ska bli så kul att använda kläderna jag sett dig och din syster ha. Blir alltid inspirerad av din blogg.

  Svara
 • Åh vad roligt att höra 🙂 Stor Kram

  Svara
 • Jag måste ha missat det men har vinnarna i Jako-o tävlingen dragits?

  Svara
 • Ja, de har dragits för länge sen 🙂

  Svara
 • I högsta grad sommar, och det för mig tillbaka till den tiden i mitt liv då det var skolavslutning. Salen skulle smyckas och på skolbänken hade vi varsin liten bukett med blommor.

  Älskar syrener för det var hos min farmor och farfar de blommade i vitt i ljusare blått och lila. En saknad så stor att allt detta är tider som flytt och inte kommer åter. Nu är det en annan tid som man som mormor och farmor får njuta av.

  Från Österlen. Må så gott/MH

  Svara
 • Åhhh känner som dig med syrenerna!
  Vi bor i Sollentuna och i edsbergsparken finns det syrener lite överallt och det doftar sååå underbart när man är ute och går!

  Älskar’t 🙂

  Svara
 • Håller verkligen med om att syrener är sommar och skolavslutning. Lite som början på ledighet och bästa dagar. Här hemma blommar våra syrener och ibland kan jag gå runt husknuten för för att andas sommardoft.

  Tycker absolut att du ska plantera någon buske så du inte behöver åka runt och leta doften.

  Ha en fin dag.
  Kram Kamilla

  Svara
 • Jag får den känslan av Smultronjasminbusken, den doftar ljuvligt och tar mig alltid tillbaka till somrarna när man var yngre <3 Måste nog plantera en sån 🙂

  Svara
 • Jag har en ca:50 meter lång och 2.5 meter hög syrenhäck som är så fin nu. Alltså lukten är fantastisk och blommorna enorma, förstår din kärlek till dem

  Svara
 • Jag är precis som du Älskar doften av syren måste alltid stanna och lukta:-) Hade min fina mamma hos mig igår kväll på ”mamma dotter” mys kväll. Hon är så förtjust i mina Hannah klänningar så nu har jag lovat henne att vi ska gå tillsammans till din kundkväll i Stockholm. Kram

  Svara
 • Syrener är fantastiska! Mycket härligt som blommar såhär års 🙂

  Svara
 • Visst är det något speciellt med syrener!
  Jag har planterat 2 st i min trädgård i fjol. ”Beauty of Moscow” heter de och ska dofta underbart med svagt rosa blommor i massor<3
  Dröjer dock något år innan de blommar och blir stora, så iväg med dej och införskaffa plantor, så har du dina syrener inom ett par år!?

  Svara
 • Kan inget annat än och hålla med dig Hannah ? Syrener är Sommar och nostalgi från barndomen ??

  Svara
 • Syrener doftar sommar och skolavslutning tycker jag också. Luktar på en buske till och från jobbet samt om jag tar en löptur i Hagaparken där det finns massa syrener.

  Svara
 • Så roligt att läsa, jag är likadan!! Smög också runt i grannskapet i jakt på vild buske men fick nöja mig med att gå misstänkt långsamt utanför trädgårdar med syrener och sniffa 🙂 Måste också plantera en syrenbuske!! Älskar den här tiden och vill bara frysa dessa veckor! Tack för en fin och varm blogg. Hoppas huvudvärken gett med sig, det är vidrigt jobbigt med huvudvärk.

  Svara
 • Vet precis vad du menar 🙂
  Står och sniffar syrener varhelst jag kommer åt, ser inte klokt ut förmodligen,men det struntar jag i.Min son fyller år runt syrenernas blomning, så varje natt innan hans födelsedag, i 20 års tid nu, har jag varit ute och knyckt syrener ( dock aldrig vid privata tomter.. ännu 😉
  Åhhh så gott de luktar, blir lycklig i hela kroppen av dem 🙂

  Svara
 • Hej Fina!

  Då skulle du ha varit hemma hos mig i förrgår. Vi har en tjurig granne som klagar på att vår syrenhäck hänger över hans tomt och det stör han sig på( han störs av det mesta stackars bittra man)så vi fick ta häcksaxen och klippa av de kvistar som hängde över…Det sved rejält kan jag säga att sätta saxen i dessa underbart vackra blommor! Jag försökte ta till vara på så många blomklasar som jag kunde och fyllde vaser inne men vi fyllde även 2 stora säckar med blommor som ska slängas på återbruket. Snyft!!Om jag hade haft möjlighet hade jag gjort buketter och åkt till ålderdomshem och lämnat dessa ljuvligt doftande blommor där så att de gamla som inte längre har möjlighet att ta sig ut kunde få en doft av sommaren.Tack för en fin blogg <3 Kram Lena

  Svara
 • Oh nooooo! Vilken hemsk gubbe! Du skulle haft mig som granne istället 🙂 Fy vad jobbigt att behöva slänga så många vackra syrenkvistar. Jag skulle fyllt mitt hem med dem. Kram

  Svara
 • Syrener påminner och skolavslutningar, och regn på varm asfalt om härliga sommarlov! Blir alldeles pirrig o glad av de dofterna! Förstår precis hur du känner dig!

  Svara
 • Så underbara o doftar sååååååååå gott..minnen från hela livet kommer med denna blomma/doft.kan stå o bara dofta på den.
  Trevlig helg. Tina.

  Svara
 • Sedan jag började med allergimedicin har jag sluppit huvudvärken jag hade varje dag under våren.Värt ett försök!
  Kram

  Svara