Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:54 | juni 8, 2016

En riktigt rolig dag på riktigt

God kväll min vän. Hoppas att du har haft en bra dag.

Jag har förgäves försökt att få Vida och Liv att somna i två timmar. Men nu har jag gett upp. De somnade så klart i bilen på vägen hem från Kolmården så nu är de piggare än någonsin. Förstår dock att de somnade på väg hem. Dagen har varit full av intryck och skoj. Karuseller, djur, Safari och teater. 

Dagen började med ösregn och kyla. Det regnade och var 9 grader när vi kom fram. Trots att vi hade med oss tjockkläder och regnkläder frös vi så vi fick köpa en stor varm filt. Men vi trotsade regnet och kylan och såg Bamse och tårttjuven på en utomhusteater, åkte karuseller, skrek högt och åt farmors köttbullar på uteservering 🙂

Händerna upp i luften! 


Gott!

Efter drygt två timmar skingrade sig de blygråmolnen och himlen blev klarblå och solen strålade. 


Helt underbart!

Vet du vad som var ännu mer underbart? Jo, att det knappt var några besökare förutom vi 🙂

Inga köer och trängsel. Vi kunde åka karusellerna flera gånger på raken utan att ens behöva kliva av. Bara att sitta kvar för det var inga som väntade på att få åka.


Delfin Expressen åkte de säkert 15 gånger.

Nu vet jag precis när vi ska åka till Kolmården nästa sommar.

Det jag gillade mest var linbane-Safarin. Inga köer där heller och vi fick en gondol helt för oss själva. Det var härlig att hänga där uppe och se alla djuren. Björnar, lejon, giraffer och strutsar.


Vackert va?!


Men vi fick även se djuren på väldigt nära håll.

Vi har verkligen haft en rolig dag. Hela dagen. Inget gnäll och bråk (vilket det oftast är) bara skratt och tacksamhet. Brukar ibland känna mig riktigt ledsen efter dagar likt dessa. Man vänder utochin på sig själv, planerar och styr upp allt från resor och bio till myskvällar och tivoli men det slutar med att barnen bråkar eller är sura för att de inte fick just den där grejen, att den fick lite mer eller det tråkiga syskontjafset etc. Du kanske förstår. Lovar mig själv varje gång att aldrig göra om det men ändå står jag där och gör om det om och om igen 🙂

Stor Kram ❤️


18 kommentarer18 kommentarer om “En riktigt rolig dag på riktigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Usch ja… det tråkiga syskontjafset! Så skönt och roligt när man kan ha roligt tillsammans istället, harmoni!

  Svara
 • Hej Hannah
  vilken härlig dag ni hade,själva skulle vi (50+) ha ha utan barn och barnbarn gå in i lördags när vi var ute och åkte men vi struntade i det det var sååååå mycket folk så ni hade tur.
  Ha en bra dag
  Kram Ewa

  Svara
 • Åh vad härligt ni hade det!!
  Vad skönt att någon mer än vi har det så där med sura miner och bråk och tjafs när vi försöker göra roliga grejer. Det var lite skönt att höra att vi inte är ensamma!
  Kram från en annan fyrabarnsmamma

  Svara
 • Vilken fin dag ni ser ut att ha haft! Tycker det är bra att du tar upp det med syskontjafs för på det stora hela verkar ni ha det så harmoniskt med biokvällar, grannmys, poolhäng, glass, fredagsmys osv. Kanske skulle både du och vi läsare må bra av att få se lite mer av den mindre glammiga sidan också? Bara så man inte känner sig så ensam i det?

  Svara
 • Tack för att du sätter ord på hur det kan vara ibland. Känner så igen mig i att man planerar och ordnar och fixar också blir ingen glad ändå. Det är nog skönt för många att höra att andra har liknande upplevelser. Sedan ibland blir allt super och då får man njuta av det! Kramar

  Svara
 • Härligt att ni hade en underbar dag! Känner så väl igen det du skriver om syskontjafs, sura miner för att man inte fick just den där saken mm. Har oxå lovat mig själv många gånger att inte fixa o ordna en massa saker när det ändå inte uppskattas, men så står man där igen? Ha en skön dag☀️

  Svara
 • Sicken mysig dag! Måste ta mig iväg dit med dottern min 🙂 Gud så skönt att höra att det inte bara är jag som kan bli så otroligt ledsen och besviken efter en ”happening”. Trodde nästan att det var nåt fel på mig?! He he… Men icke! Fridens Liljor! 🙂

  Svara
 • Kul att hitta på grejer med barnen!

  Svara
 • Vad skönt med lite folk. Ni ser ut att haft det trevligt.
  Tack för fin blogg.

  Svara
 • Åh vilken mysig dag! Känner så väl igen mig i din beskrivning hur jag själv också vill att det ska bli så himla toppen och har höga förväntningar när vi ska hitta på något hela familjen och ibland blir det ju faktiskt precis så- den lyckan!! Barnen ( och mannen) är glada och allt bara funkar!’

  Svara
 • Så härligt det ser ut. Det är klart att regn och svala temperaturer inte är helt perfekt, å andra sidan kan det ju okcså bli lite väl varmt mitt i sommarsolen. Ang bråk coh tjafs och besvikna föräldrar så är det skitdrygt, samtiidgt som jag tror att det där är grunden till allt växande och barnens möjlighet att formas in i förhållningssätt och livsmönster – att barn som bara är lydiga och tacksamma och nöjda hela tiden bara repeterar ett beteende och inte lär känna sig själv. Genom tillsägelser, upplevelsen av föräldrar som blir ledsna eller besvikna kan de lära sig att reflektera, förstå innebörden av sitt eget handlande och på så vis så småningom styra sig själva.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2016/06/09/tur-att-jag-hittade-andra-skor/

  Svara
 • Känner också igen fenomenet att det blir bråk sådana dagar. Lite för mycket nerver hos alla tror jag är anledningen 🙂 Vi ska till Kolmården på tisdag, hoppas också på lite folk. Barnen är SÅÅÅ taggade för Bamses värld, tror knappt det gått in att det faktiskt är en djurpark….

  Svara
 • Härligt att vädret sprack upp och alltid uppskattat när det är folktomt så man slipper trängas 🙂

  Svara
 • Så härligt att ni fick en fin dag. Och lite skönt att höra att det inte bara är i vår familj den här typen av dagar oftast urartar i gnäll, bråk och avundsjuka. Jag längtar efter den dagen när vi kan ha en helt lyckad mysig dag, hela familjen.

  Svara
 • Jag med 🙂 Den dagen har inte kommit ännu men en bråkfri dag med halva familjen är en bra start. Stor Kram

  Svara
 • Va härligt när allt är bra och alla nöjda ?? och ohhh ja känner sååå igen de där med syskonbråk och sura miner ?kram på er

  Svara
 • Vad härligt att ni fick en lyckad resa, det är ju inte så ”bara” att ro runt allt så jag gläds med dig att du dessutom fick en gnällfri dag! Tänkte passa på att få fråga om er fina pergola fr Brafab, vet du vad modellen heter, tex Hov? Önskar er en fin sommar ihop nu, tack för en mysig blogg.

  Svara
 • Djur är inte underhållning!!!! Besökte ni även Kolmårdens delfinarium? Alla vet vilket djurplågeri delfinerna utsätts för och genom att man besöker Kolmården stöder man detta plågsamma liv som de lever. Vill ni se vilda djur så åk på safari i Afrika. Tröttsamt med alla kändisar som gör reklam för djurparker, cirkusar med djur som forslas hit och dit i trånga transporter etc etc

  Svara