Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:34 | oktober 3, 2016

Renskavsgryta

God morgon min vän. Hoppas att du har haft en bra helg. Min har varit både lugn, rolig och innehållsrik. Trevlig helt enkelt.

Mycket god mat har jag ätit. Började ju fredagen med trerätters lunch och igår åt jag brunchbuffé. Däremellan bjöd jag familj och vänner på, för mig, topp fem godaste måltiden.

När syster och mamma var uppe i norr så köpte de med renkött till mig. Fint renskav.

Lagade en vanisinnigt god renskavsgryta med kantareller, grädde och till det svartvinbärsgelé och hemmagjord potatismos.


Brynte renskavet i smör och lade i hackad gul lök samt förstekta kantareller. Stekte ihop det och pudrade över ca en matsked vetemjöl, hällde sedan på grädde och mjölk, salt samt peppar. Lät det puttra och gotta till sig innan jag serverade det. Enkelt och gott. Precis som jag gillar det 🙂

Nu sitter jag i bilen på väg in till stan för en heldags fotografering.

Önskar dig en bra start på veckan.

Kram ❤️


3 kommentarer3 kommentarer om “Renskavsgryta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Herregud, vad gott det där ser ut! Blev plötsligt väldigt sugen på ”höstmat” nu 🙂
  Lycka till med plåtningen idag!
  Kram

  Svara
 • Åh så gott det såg ut!!
  Lycka till med fotograferingen!!

  Kram, Carina
  http://www.matparlan.se

  Svara
 • Läser din blogg varje dag. Men det krävdes renskav för att jag skulle kommentera . Så himla gott, prova ha i lite bacon också nästa gång. Jag kommer ursprungligen från Kiruna, är uppvuxen på renskav och hjortronsylt. Ska kanske förtydliga att de äts var för sig, inte tillsammans . Tack för en toppenblogg!

  Svara