Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:25 | oktober 21, 2016

Save Water

God fredag min vän. Hoppas att du känner dig laddad inför helgen 🙂

Jag har fått förtroendet av Colgate att sprida deras kampanj ”Every drop counts”, varje droppe räknas. Hur viktigt det är att vi i vardagen försöker spara in på vårt dricksvatten.

Jag har som du vet, sedan barnsben, rest med min mamma till många av de fattigaste städerna på vård jord. Där vatten inte är en sjävklarhet. Än mindre mat eller tak över huvudet. Rent vatten är något som många aldrig får uppleva.

När jag var i Indien sist och besökte vårt flickhem så fick jag se hur familjerna i området kämpade för att få vatten för dagen.

På vårt hem har vi samlat pengar så de har en egen tank med rent vatten. Men för de andra som bor i slummen kan de bara hämta vatten en gång om dagen. Staten låter dem hämta ”rent” (i deras mått mätta) vatten under en timme. Då går många av dem flera kilometer med sina dunkar och flaskor för att fylla på. Sedan släpar de hem dem på små kärror, bär på huvudet eller med magra armar. Ofta är det barnen som gör jobbet. Föräldrarna jobbar och sliter någon annanstans.


Det vattnet som vi slösar under två minuter är det som en familj får under en hel dag! 

Så vad kan vi göra för att spara vatten och den energi som krävs? Jag vet själv hur många gånger jag glömt stänga av kranen när jag borstar tänderna.

Det jag försöker tänka på i vardagen och även lära barnen är just att stänga av vattnet när vi borstar tänderna.


Inte låta vattnet stå och rinna.


Men även när man duschar. Ta kortare duschar, stänga av vattnet när man tvålar in sig och inte bada i badkaret så ofta.

När man diskar förhand så fyll upp diskhon med vatten istället för att diska under rinnande vatten. 

Alltid när jag tvättar kläder så ser jag till att fylla maskinerna och inte tvätta små tvättar ofta. Men med en familj på sex personer så blir det aldrig små tvätthögar 🙂

Det finns många knep som man kan ta till. 


På mitt Instagram visar jag nu en kort film som Colgate gjort om just att spara vatten. Där har jag även en tävling. 

Du ska lämna ditt bästa spara-vatten-tips och kan då vinna en hel årsförbrukning av munvård, två eltandborstar från Colgate samt massor av hygienartiklar från Palmolive.

Så in och sprid vidare dina bästa tips och ha även chansen att vinna på köpet 🙂

Vi måste alla hjälpa till att rädda vår jord. Vi har bara en och det är här vi lever och våra barn ska växa upp. 

Tack för din hjälp.

All Kärlek ❤️

I samarbete med Colgate och Palmolive


3 kommentarer3 kommentarer om “Save Water”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Mycket kloka ord 🙂 Har alltid manat mina barn till samma eftertanke. Vi måste vara rädda om det vi har. Vacker text om Isak. Har upplevt samma sak efter att min farmor gick bort. Hon lämnade oss precis efter att min andra dotter föddes och många gånger kände jag att hon var där o vakade över oss. Märktes även väldigt väl på båda barnen. Nu till en ytligare fråga! Jag är såå spänd på din fantastiska tävling. När dras vinnarna?! Trevlig helg och kram på dig fina 🙂

    Svara
  • Save water AND the rain forest vore ännu bättre då Colgate använder palmolja som utvinns av regnskogen.

    Svara
  • Behöver inte ens tänka på att jag ska anstränga mig för att spara vatten. Det kommer naturligt. Förstår mig inte på dom som borstat med kranen rinnande? Varför? Hur tänker man? De flesta borstar väl i flera minuter? Och varför ska duschen stå och rinna medans man schamponerar håret mm? Jag har tom flera bekanta som ex spolat av nåt litet i köksvasken och låter kranen fortsätta stå och spola fast de är klara bara för de står och pratar ex som om de inte märker att den går för fullt! Kalla mig knäpp och galen men hur dum får man va? Det bara kryper i min kropp av sånt och Jag får en blick när jag stänger deras kran?

    Svara