Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:46 | november 3, 2016

Smärta, panik och vila

Hej min vän. Nu vaknade jag 🙂

Har varit helt borta på morfin sedan operationen. Har haft så ont och bara sovit. 

Men allt gick bra. Hade en fantastisk kvinnlig läkare som fick mig att känna mig trygg och lugn. Operationen var bland annat mot blödningar som jag lidit av. 

Sköterskorna var också så fina och omhändertagande. Extra tack till Berit som hjälpte mig när jag trodde att jag skulle dö. Fick ett blodtrycksfall första gången jag skulle resa mig och höll på att svimma. Vidrig känsla. Jag var ensam på toaletten och blev så jag inte kunde andas. Tryckte på akutknappen och Berit kom till min räddning 🙂 Det är otäckt hur hjärnan och rädslan kan ta över kroppen. Min panikattack fick det att på riktigt att kännas som halsen svullnade igen helt och hållet. Jag kunde inte få in luft. Fick fullkomlig panik och höll på att kväva mig själv. Så läskigt. Men det gick över.


Var så nervös när jag satt på kontoret och försöket jobba innan jag skulle åka in. Frös som en gris hela tiden. 


På sjukhuset fick äntligen dessa strumpor och den vita rocken. Nättrosorna är inte lika roliga 🙂 Har du fött barn så känner du igen det. Det är något härligt över dessa plagg. 


Efter operationen och när jag vaknat var det äntligen dags för mat. Som jag längtat efter att får äta och dricka.


Ostmackor och kaffe. 

När bedövningen släppt var jag inte lika tuff. Lilleskutt-tårarna hoppade ur ögonen på mig. Jag har vanligtvis väldigt hög smärttröskel men huvva vad ont det gjorde, särskilt i benen. 

Nu ska jag passa på att vila idag. Bara ligga i sängen och kurera mig. Har lite stress inom mig för Mio fyller år på lördag och listan är lång på vad som ska göras. Bara att han önskar sig mini Harry Potter-pajer på morgonen ger mig hjärtklappning. Får ligga här i sängen och googla och skicka Peter till affären.

Det är faddergala i kyrkan också. Älskar Faddergalan. Så härlig stämning och mycket kärlek.

Ska försöka få i mig lite mat och sen ska jag berätta mer.

Kommer ju ligga här i sängen hela dagen.

Ska vila, jobba lite, skriva till dig och se några avsnitt av The Fall.

Tack för att du finns.

All Kärlek ❤️


37 kommentarer37 kommentarer om “Smärta, panik och vila”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • All kärlek till dig också fina du! ❤️

  Svara
 • Du säger att det är en operation mot blösningar, berätta mer om själva operationen. Lider också av kraftiga blödningar och skulle behöva tips på hur man kan bli hjälpt. Krya på dig ❤

  Svara
 • Det bästa är nog att kolla med din gynekolog. Alla är vi ju olika. Bl a det som jag har gjort kanske inte är något för dig. Så det bästa är som sagt att ta det med din läkare. Kram

  Svara
 • Tack för ditt svar. Har i samråd med gyn provat lite olika lösningar utan framgång. När du skriver om operation tänker jag att du tagit bort livmodern. Jag har varit inne på att själv göra det men det känns så dramatiskt, därav min fråga till dig…

  Svara
 • Lisen har ni diskuterat ballongmetoden? Om du ej ska ha fler barn då.

  Svara
 • Lisen jag undrade ungefär samma eftersom jag också (och extremt många kvinnor) lider av kraftiga blödningar. Det är oftast inget ”sjukligt” eller farligt men lika påfrestande för det! Hannah har valt att inte berätta vilket ingrepp hon har gjort.Kanske kan kännas känsligt och det får respekteras såklart.

  Men de metoder som finns idag just för att åtgärda rikliga blödningar långsiktigt gör att man inte kan få fler barn.Om ingen ny mirakelmetod uppfunnits
  Det är det som har fått mig att tveka och jag använder cyklo F flitigt istället. Hjälper sådär.
  Kanske larvigt men känslan att bli steril, även om jag vet säkert att jag är nöjd med de barn jag har skrämmer mig ändå. Går väl över om ngr år och då gör jag säkert ngt ingrepp.

  Svara
 • Ta hand om dig nu, det är viktigast!! <3

  Svara
 • Förlåt, det är såklart inte min ensak, men jag undrar om jag lider av samma.
  Jag har enorma blödningar vid mens. Verkligen extrema, är det det du menar?
  Hoppas du vill svara, men förstår om du tycker det är för privat.

  Krya på dig! ♥

  Svara
 • Som jag skrivit till några andra som frågat så är det bästa att gå till din läkare/gynekolog och få en utredning på vad du behöver för hjälp. Vill inte ge råd om sånt som jag inte kan. Kram ❤️

  Svara
 • Krya på dig Hannah! Hoppas du får känna dig piggare snart!

  Svara
 • <3

  Svara
 • Hej Hannah
  Krya på dig och vila nu ordentligt och Mios kalas det fixar sig alltid.
  Kram från Ewa
  Ds läser din blogg varje dag

  Svara
 • Hannah, vila och ta det lugnt. Ställ inte så höga krav på dig själv. Alla får vara ”svaga/inte orka allt” ibland, du är nyopererad! Jag tror Mio förstår om du inte orkar göra Harry Potter pajer till hans födelsedag. Du kan ju överraska honom med dem vid ett senare tillfälle.. Eller Peter, upp till bevis

  Jag läser din och Maggans Blogg varje dag. Ni verkar vara så härliga människor! Med styrkor och svagheter precis som vi alla andra

  Kram å krya på dig!

  Svara
 • om vad obehagligt allt låter, hoppas du snart är på fötter och mår bra igen fina du. Intimt och svårt men önskar dig all lycka till nu och krya på dig. <3 <3

  Svara
 • Åh. Jag har också fått panikattack ett par gånger… Sen var det en läkare som förklarade att ingen människa kan dö på riktigt av en panikattack, fast man tror det. I värsta svimmar man och vaknar och andas normalt igen. Sen sa han också att jag inte skulle vara rädd för attackerna, att det är naturligt att känna rädsla och stress ibland och att man då kan känna av blodtryck, puls etc.
  Sen dess har jag inte haft någon attack. Hoppas dessa ord kan lugna dig med.
  Kram

  Svara
 • Krya på dig! Ge dig tid att läka, tack för en fin blogg:))

  Svara
 • Krya på dig fina du!

  Vi såg klart sista säsongen av The Fall igår kväll, väldigt spännande

  Svara
 • En stor kram till dig !
  Hoppas du snart är på benen igen och kan vara pigg och glad till Mio´s kalas.
  Men jag tror du kan få god hjälp av dina nära och kära.
  Var rädd om dig.

  Kram Iréne

  Svara
 • Skönt att det är gjort 🙂

  Svara
 • Nämen detta har jag missat…krya på dig snabbt.
  Kram från Gbg

  Svara
 • Krya på dig Hannah ❤️

  Svara
 • Stackare så jobbigt, det blir bättre dag för dag!!! OM du tagit bort livmodern förstår jag hur hemskt det känns. När jag gjorde det var det gräsligt ont en vecka sedan gick der raskt framät. Ja vi kvinnor har vära kors att bära, även männen såklart men allt med gyn är pest tycker jag. God bättring och tack för en fin och kärleksfull blogg! Kram från Lund(= alltså inte långt från er butik i Malmö :))

  Svara
 • Finaste Hannah! Önskar dig ett snabbt tillfrisknande. Stor kryakram från Lena

  Svara
 • Krya på dig!
  ❤️

  Svara
 • Men kära vän, det låter inte som någon trevlig upplevelse du haft. Jag hoppas att du känner dig bättre snart och skickar många långa kryapådig kramar.
  Och du – från en som lidit av utmattning från och till – var rädd om dig, vänd inte ut och in på dig själv för att göra Harry Potter pajer mitt i din läkningsprocess. Mio älskar dig ändå. Puss ❤️

  Svara
 • Skönt att det är gjort nu! Krya på dig! Och det löser sig säkert med Mios födelsedag, det brukar det ju göra! Kram ❤️

  Svara
 • Hoppas du krya på dig snart fina Hanna .Vad skönt att dukände dig så väl omhändertagen .Jag jobbar själv inom kvinnosjukvården och älskar mitt jobb.kram Mona

  Svara
 • Stor kram till dig Hannah!
  Skönt att det är gjort och att det gick bra.
  ❤️

  Svara
 • Jag blev oxå opererad igår, blå, svullen o öm idag… Blev dock oxå väl omhändertagen:) Hoppas din läkning går bra:)! Kram kram

  Svara
 • Skickar massor med läkande styrka till dig, Hannah. Snart är det över och får tillbaka din vanliga energi. Stor kram ❤️

  Svara
 • Skönt att op. gick bra och att du har fina vänner omkring dig.

  Försök att inte stressa upp dig för Mios födelsedag. Jag är säker på att han förstår att du inte har samma ork och möjlighet att fixa allt.
  Var rädd om dig.

  Kram

  Svara
 • Skönt att allt gick bra. Se nu till att vila så mycket du bara kan.
  Kram 🙂

  Svara
 • Åhhh krya på dig!!!!! Kramar!! Skrattar ändå åt brödsmulorna, hihi

  Svara
 • Hej Hannah!
  Krya på dig finaste Hannah!
  Skönt att operationen gick bra?
  Försök som sagt att vila det behöver du nu!
  Allt kommer falla tillbaka i sin ordning, du har en fin familj som är förstående
  All lycka, önskar jag dig och stort grattis till Mio på födelsedagen⭐️
  Ta hand om dig!
  Och snart blir allt sig likt igen ska du se!
  Styrkekramar från Nathalie✨✨

  Svara
 • […] sin blogg berättar Hannah Graaf, 38, igår före lunch att hon precis genomgått en operation för att få […]

  Svara
 • Hej, skulle du vilja berätta mer om varför du opererade dig? Blödningar förstod jag det som! Har själv lite problem med underlivet och känner mig stressad över det, vågar inte gå till gyn för jag är rädd för det värsta tänkbara! Jag försöker googla men går bara träffar på gravidsidor mm. Jag hoppas att du mår bättre! Kram M

  Svara
 • Samma här! Stor igenkänning! Men jag har haft problem i flera år till och från… nu har jag konstaterat järnbrist också så jag måste nog söka vård för detta igen … (har varit hos läkaren 2 ggr senaste åren sedan 2017 iaf.. vågade inte gå till remiss mottagningen eller struntade lite i det då jag tyckte det blev bättre en tid .. det går upp o ner. Har hunnit fylla 50 nu, är så trött på det här. Mår ju toppen för övrigt . Vågar inte operera mig. Det finns kanske nån annan behandling tror jag. Skönt att man inte är ensam om det här!

  Svara