Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:29 | november 5, 2016

Skräckblandad förtjusning

God lördag min vän. Hoppas att du har en fin helg.

Jag ställde klockan på 8 imorse och smög upp och bakade Mios mini Harry Potter-pajer.

Har aldrig gjort sådana förut men det gick bra. Hade dock lite panik ett tag då jag inte hade någon plan B. Gjorde degen igår och lade in den i kylen i hopp om att det skulle bli fastare. Den var så äckligt kletig. Blev inte fast som den skulle men jag tänkte att den skulle stelna till sig. Kunde inte släppa tanken och vaknade inatt och kom på att jag gjorde en dubbel sats utifrån receptet men hade glömt dubbla mjölet. Hade haft i 3dl istället för 6dl. Typiskt mig.

Så imorse fick jag bara blanda i mer mjöl och så gjorde jag Mios pajer. 


Fyllde dem med frysta bär (som jag sockrat och strött över potatismjöl på) innan jag lade på locket och naggade med gaffel runt kanterna. Gjorde stjärnor i och på locken med pepparkaksformar. 


Ta daaa! Jag lyckades. Mio blev nästan gladare över mini-pajerna än sina paket 🙂


När jag bakade och fixade så gjorde tjejerna teckningar till Mio.


Min älskade Mio. 13 år idag. Nu har jag en till tonåring i huset. Det är en skräckblandad förtjusning jag känner inför det 🙂Älskar den här snälla, godhjärtade, vackra, fina, kärleksfulla och roliga pojken så mycket att jag blir galen av kärlek.


Sötaste Livan i min fluffpyjamasväst. 


Lite vanliljvisp på pajen och den blev ännu godare. Vi åt upp allihopa.

Nu har vi precis ätit brunch. Jag gjorde äggröra, bacon, varm choklad med vispgrädde och marshmallows samt annat gott.


Det här är barndom för mig. Bland det godaste som finns. När jag var barn så åt vi ofta detta till frukost hos pappa. Han gjorde var choklad, riktig, inte O’boy. Minns att det alltid blev ett skinn på ytan av chokladen. Pappa åkte brukade cykla till bageriet på morgonen och köpa Morrins-limpa. Den bredde vi med massor av smör och så hushållsost på det. Och så till det bästa av allt… doppa mackan i den varma chokladen och äta. 

Det gjorde jag imorse. Gött!


Nu väntar en fin dag för Mio. Ikväll ska vi laga lövbiff med pommes och bea och så ska vi ha Harry Potter-maraton. Se så många filmer vi orkar tills vi alla ligger i soffan i en stor hög och snarkar 🙂

All Kärlek ❤️


8 kommentarer8 kommentarer om “Skräckblandad förtjusning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så fint skrivit! Behövs inte mer för det säger allt.

  Svara
 • Vilken fin mamma du är! Går upp tidigt och fixar trots att du är nyopererad. Det blev ju så bra också och uppskattat. Man gör ju allt för de man älskar eller hur? Du är så fin Hannah. Önskar dig och din härliga familj en underbar dag även om det säkert är blandade känslor just idag. Men kom ihåg kärleken finns kvar. Kram!

  Svara
 • Grattis till fina Mio på 13-års dagen !! Vilka muffins du har gjort, mums !!<3

  Svara
 • Du KAN ju baka!! 🙂

  Svara
 • Från operationsbordet till bakbordet, vad gör man inte för sina barn… Så fint du fixat för Mio, och roligt att han uppskattade pajerna så mycket! Grattis söta Mio på födelsedagen!

  Svara
 • Grattis till Mio

  Svara
 • Vilken härlig födelsedag. Ett tips är att besöka Harry Potter studios i London, såå bra ställe, mina barn och vi vuxna älskade det.

  Kram

  Svara
 • Hej, så fint och kärleksfullt du gör era födelsedagar. Underbart med pajerna!

  Svara