Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:40 | november 22, 2016

Save The world

Hej igen min vän. Här hemma känns det som tiden står still. Sjukdom och blä. Längtar till nästa vecka för då MÅSTE allt vara bra. 

Just nu är det viktigt att barnen får i sig vätska. Och vi ska vara tacksamma över att rent vatten inte är ett problem.

Det är ju inte alla som har lyxen att kunna vrida om kranen och få rent vatten. 

Jag skrev ju om Colgates ”Save Water”/”Every Drop Counts”- kampanj härom veckan och bad om dina tips på hur vi kan spara vatten.

Vi kan alla bidra till en bättre värld.


Här är några av alla grymma tips, jag fick, på hur vi kan spara vatten.

❥ Spar vattnet som samlas i behållaren till torktumlaren och vattna blommorna med det istället för att hälla ut i vasken.

❥ Strunta helt i vatten när du borstar tänderna. Vattnet sköljer bort mycket av flouret i tandkrämen så mindre vatten, starkare tänder.

❥ Använd ECO-programmet som finns både i tvättmaskinen och diskmaskinen. Spar säkert 50% av vattenförbrukningen.

❥ Samla på regnvatten och använd det till att vattna hela trädgården. Så mycket som det regnar i Sverige kan vi få måååånga liter.

❥ Byt till beröringsfria blandare.

❥ Istället för att hälla ut dricksvattnet som ibland blir kvar i glaset, spara och häll det i en hink vid diskhon och vattna blommor med det istället för rent vatten. Efter en hel dag så har man nog fått ihop en del.

❥ Återanvänd kokvattnet från grönsaker, potatis mm. Istället för att hälla ut så spar och använd i matlagning eller till bakning. Massor av nyttigt som stannar i vattnet efter alla grönsaker. 

❥ Är mindre kött. Köttproduktionen är mycket mer vattenkrävande än vegetabilier.

❥ Istället för att låta vattnet stån och rinna för att du vill ha det riktigt kallt, fyll en karaff eller flaska och ha i kylen. Alltid kallt dricksvatten.

Bra va?


Den här bilden skulle man ha i vasken. Då skulle man aldrig glömma att stänga av kranen när man diskar eller borstar tänderna.

Nu tycker jag att vi alla än en gång slår ett slag för att spara vatten. Det är livsviktigt.

All Kärlek ❤️

I samarbete med Colgate


5 kommentarer5 kommentarer om “Save The world”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh underbara inlägg. Sånt gillar jag, engagemang, delaktighet tillsammans gör vi världen bättre. Och JA man borde ha underlaget, alla borde ha det. 🙂

  Svara
 • Bra tips Hannah Krya på barnen

  Svara
 • Måste ge det absolut vitigaste tipset i det är att INTE köpa vatten på flaska i alla fall inte i sverige.

  Ytterligare tips är att inte fylla badkaret till max om ett barn ska bada.

  Investera i en tvättmaskin som anpassar vattenmängden efter vikten tvätt (handen p å¨hjärtat hur många kan fylla en hel maskin med siden ??).

  Att inte tvätta bilen för ofta.

  Se vatten som ngt dyrbart, tänk samma literpris som mjölk.

  Hur gulligt det än är, låt inte dina barn stå med kranen på o leka vid diskbänken, tänk att mängden vatten som spolas ner skulle spolas ut på ditt gamla trägolv istället o känn stressen.

  Svara
 • Bra tips!
  Men jag har hört att man aldrig ska använda vattnet i torktumlarbehållaren. Det kan innehålla små mängder av tvättmedel/sköljmedel. Är nog inte så bra för blommorna – tror jag!

  Svara
 • Fast hellre att EN blomma dör än hela jordklotet. Perspektiv

  Svara