Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:13 | februari 2, 2017

Hermafrodit

Hej min vän. Hoppas du mår bra.

Jag är hemma igen efter flera timmar på sjukhuset. Igår kväll när Vida duschade så fick hon tvål i ögonen och började gråta. Då ser jag en stor knöl vid snippan, ljumsken. Stor och hård som en valnöt. När hon tog i och grät så ploppade den ut.

Jag började genast få panik. Tänkte det värsta. En tumör. Googlade allt från tumör och lymfkörtel till hermafrodit (tänkte att det var en testikel 🙂 ) och bråck. Du förstår hur min knäppa hjärna satte igång.Mina tankar snurrade och jag sov knappt på hela natten.

Åkte direkt till sjukhuset imorse. Det gick inte att boka tid så jag for dit och satte mig där strax innan kl 8 för att vara först i kön. Peter är bortrest sedan i måndags så Liv fick också hänga på.

Vi var först men det var ändå lång väntan. Först träffade vi sjuksyster och sedan läkare. 

Det visade sig vara bråck. Ofarligt så länge den ploppar in igen och tydligen väldigt vanligt. Brukar vara medfött men har aldrig sett det innan. Hade själv bråck som barn men i magen. Opererade det när jag gick i trean.

Fick remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att se om hon ska opereras eller inte framöver. Hon lider inte av det och märker inte ens att det är där. Det känns skönt.De kände sig som hemma och fick klistermärken 🙂 


Vida är inte riktigt som andra barn. Hon blev nämligen sur och satte sig under ett bord för att läkaren INTE behövde sticka henne i fingret. Hon hade sett fram emot det den lilla sadisten 🙂

Nu kan vi andas ut. Slutet gott allting gott. 

Men man blir ju alltid stressad när det handlar om ens barn. Känns bra att Peter äntligen kommer hem ikväll. Han är saknad. 

Han har varit nere och fixat i butiken men får allt ta och komma hem nu.

Du missar väl inte vår pop up store i Malmö?!

Upp till 70% på allt.
Friisgatan 11b i Malmö, ons-fre kl 12-18 och lör kl 12-16.

 Välkommen!

Nu ska jag jobba igen massor som jag missat när barnen varit hemma hela veckan. Sen ska jag packa inför helgens resa. Mamma, syster och jag far upp till Jokkmokk imorgon. Underbart! Som jag längtar. Kommer ha på mig min fina samekolt hela helgen.

All Kärlek ❤


27 kommentarer27 kommentarer om “Hermafrodit”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hannah men usch stackars Vida bra att kolla upp. Men ååå kommer det barnkläder till Stockholm eran butik? Eller kan Peter ta med lite hem vill så gärna ha mera till mina tjejer. Dom har växt ur det mesta från Femme nu. Kram ha en bra dag

  Svara
 • Tyvärr är han redan på väg hem till Stockholm 🙁 men jag tror vi kan beställa upp till oss i butiken på Karlavägen om inte annat så kör vi pop up store där i vår. Kram

  Svara
 • Så skönt att det inte var något med lilla Vida <3
  Det var så roligt att träffa dig i lördags i gbg, vi kämpade på bra och du är alltid lika trevlig och ödmjuk, blir glad av att träffa dig. Kram Kram

  Svara
 • Men å nu kom det minnen upp för mig, vår lilla tjej hade ljumskbråck när hon var liten, den fastnade så tillslut så det blev operation, 3 månader gammal.
  Hoppas hon inte behöver känna av den och att det inte blir något mer.
  Ha en bra dag!

  Svara
 • Blir det någon Pop- Up butik i Göteborg?
  Vore toppen!!

  Svara
 • Fy så läskigt Hannah, förstår att du fick panik! Och varför händer alltid sånt här när man är ensam med barnen? Så himla skönt att det ”bara” var bråck och att lillan mår bra nu. Stor kram

  Svara
 • Skönt att det inte var något farligt <3 blir precis likadan när det gäller barnen. Går det att få tag på leopardtröjorna längst ner på bilden? Hittade dem inte i webshopen // Johanna

  Svara
 • Jag är 39 år och har ett litet ärr vid ljumsken fortfarande, som en del barnmorskor /läkare har frågat om. Det är från ett bråck jag hade vid födseln, men jag tror de opererade det direkt nästan. Jag har knasigt nog alltid tyckt jag är lite speciell med det lilla ärret i ljumsken 😀

  Svara
 • Heej
  Hannah
  Är det en Maja dress som jag ser ? Vill då gärna ha en i XS

  Krya på vida

  Kram Malin

  Svara
 • Hej:) Jag undrar också om leopard tröjorna. Så fina! Skulle också vilja köpa dom. Hittar inte heller dom i wep shoppen. Kram Emma

  Svara
 • På bild 2 skjorta med rutor blå finns den i någon annan färg.Det ska vara samma material. Har den och tycker den är så bra. Köpte en svart men det var inte samma material.

  Svara
 • Men ååh vilken stress.. Och är det inte också typiskt att man upptäcker sånt där på kvällen och så måste man vänta hela långa natten förrän man kan få hjälp och svar.. Jag hade en cysta i bröstet då jag var gravid, o upptäckte den 22-tiden på kvällen. Den var som tur ofarlig, men inte lätt att försöka somna den kvällen. Skönt att det gick bra, och vad rolig Vida är som satte sig under bordet och tjurade, hihi!
  Trevlig resa imorgon! Kram

  Svara
 • Min tjeja opererades för bråck när hon var sex år. En lätt operation, och hon var på benen snabbt efter. Dock jobbigt att se dem sövas och ligga där på britsen helt livlösa. Jag tjöt som ett barn när jag gick ut från op-salen. Skämdes lite med tanke på att där fanns andra barn som verkligen var svårt sjuka!
  Nu har det dock börjat hoppa fram en liten knöl på andra sidan:(

  Svara
 • Skönt att knölen inte var något farligt. Min brorsdotter hade ett ljumskbråck när hon var liten ”Bullen” gick smidigt att operera utan problem. Alltid läskigt först innan man vet vad som är fel. Skönt att hon mår bra !

  Svara
 • Så jobbigt när man oroar sig för de små o inte vet hur man ska hjälpa:( Skönt att hon är ok! Min dotter är likadan m sprutor o blod, tycker det är jättecoooooolt:D
  Kram kram

  Svara
 • Vad skönt att det inte var något annat, även om paniken innan man vet är lika hemsk!

  Hoppas ni får det fixat

  Svara
 • Kära Hannah, man KÄNNER ju verkligen det som barnen upplever, måste varit hemskt. Skönt att ni fick reda på vad det var: Kram Maria e

  Svara
 • Men åh, så läskigt! Men så SKÖNT att det inte var någon fara!

  KRAM vännen <3

  Svara
 • Skönt det gick bra!! Och sådan välgärning att syster också kommer med även om det är lite senare. Önskar er en underbar vistelse med mycket prat o god mat o framförallt den härliga samvaron ihopa!

  Svara
 • Skönt det gick bra! Gillar blicken från Vida när hon inte fick ta blodprov – känner så väl igen den från min bestämda 5-åring hemma. 🙂 Dessa miner och uttryck man kan få från barn är oslagbara!

  Ha en riktigt skön helg!

  Svara
 • Åh så hemskt, hittad en knöl på min ovanför min dotters knä för 3 år sedan.
  De 24 h det tog att få röntgensvar var outhärdliga..
  Det visade sig dock att dock att det var att hon växer på tok för snabbt och skelettet inne hann med.
  Jag googlade mig till vansinne och panik.

  Ha en härlig tripp! Kram

  Svara
 • Hej och tack för en bra blogg. Jag blir alltid glad när jag klickar in här.

  Men det här inlägget förstår jag mig inte på. Att skriva att ens barn har influensa eller halsfluss är en sak, men det känns som att du ”hänger ut” Vida när du skriver att knölen satt ”nära snippan”.
  Vid ljumsken hade låtit mer neutralt, om man öht bör skriva så privata saker om sina barn.
  Din blogg, ditt val, men jag kände att jag ändå ville väcka en tanke.

  Svara
 • Hej Hannah har ni stängt er butik i Malmö som ni öppnade i höstas kram ❤

  Svara
 • Åh nej, bara nu när vi haft pop up -store bredvid. Där har kollektionerna funnits som i vår butik. Butiken ska nu fyllas med alla nyheter ❤

  Svara
 • Hej!

  Vet du om man kan hitta den röda elida blusen i röd i storlek S någonstans? Vet inte vart jag ska leta när den är slut på weben.

  ha en fin dag!

  /Kram Mitta

  Svara
 • Ska kolla om vi har den i vår butik i Sthlm. Kram

  Svara
 • Åh!!! Vore toppen

  kan du maila mig om du hittar den!

  Kram

  Svara