Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:45 | februari 4, 2017

Samedans och suovas

Hej min vän. Hoppas att du har en fin helg.

Jag har det underbart. Jag ÄLSKAR att vara här. Känns som mitt andra hem. Varje gång jag åker hit så vill jag hämta familjen och flytta upp 🙂

Lise och Kenneth och deras stora härliga familj är också som en extrafamilj. Vi är släkt på lite olika håll. Har massor av samesläkt här uppe. Träffade flera igår på samedansen. Niia är en stor samesläkt. Jag, mamma och syster ska lägga till vårt släktnamn Niia. Tycker det är ett vackert namn och för oss närmare våra rötter här uppe i norr. 


Hemma hos Lise och Kenneth är det alltid fullt hus. Släkt och vänner kommer och går hela tiden och det är alltid glada människor i köket. Imorse var det inget undantag. Vi är säkert 15-20 stycken som bor i huset. Lite kollektivkänsla.

Igår hade vi så galet kul. Samedansen var magisk. Så mycket vackra dräkter. Så färgglatt och härligt. Dansgolvet var som en bukett blommor. 

Ikväll ska vi ha våra kolter igen. Vill aldrig ta av den.

Kenneth och Lise. Deras son Pavva är med i serien Midnattsol. 

Träffade på två tjejer som vi är släkt med.


Maggan stal en huvudbonad och fann en till släkting 🙂


När vi kom hem efter dansen satt vi i flera timmar vid köksbordet och sjöng. Pavva är grym på att jojka så det blev en hel del jojk. Vi hade en helt perfekt och rolig kväll. Helt klart värt att vara lite seg idag.

Men efter några timmar på marknaden i den friska, kyliga luften och en gudomligt god suovaskebab piggande vi till.Det var inte bara vi som var sugna på Suovas Kungen.Det finns så många vackra hantverk. Vill ha en ny silverbrosch till min kolt samt ett svart tennarmband. Det står på önskelista.


Den här gillar jag också.

Nu ska jag köpa en sjal att ha utanpå jackan till kolten i vackra färgerna blå, röd och gul.

All Kärlek ❤


3 kommentarer3 kommentarer om “Samedans och suovas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Va mysigt ni har det 🙂 Hoppas ni hittar skjuss!!
  http://www.lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Så härligt! Min mamma kommer från Kiruna och jag vill så gärna åka dit! ❤ Har mycket släkt där eftersom min morfar hade 10 syskon… Konstigt nog så träffade morfar min mormor i Småland, så där är jag uppväxt. Nu bor jag ju på Västkusten, så snart har vi täckt upp hela Sverige

  Ha det så mysigt!!

  Kramar

  Svara
 • Underbart och speciellt!
  Kram och allt gott!
  Minns mina underbara somrar som barn långt ute på landet hos mormor och morfar i Finland. Närmadta granne nån km. Ingen affär. Köpbuss kom två gånger i veckan. Mormor mjölkade kossorna och ställde ut det vid vägkanten i tunnor där det hämtades. Höbal och grisar. Tystnad och sinnesro.

  Svara