Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:36 | februari 22, 2017

Torka, kalas och femla

Nu har jag lagt mig på sofflocket. Att vabba tar på krafterna. I alla fall om den lilla sjuklingen har lika mycket energi som tio friska barn tillsammans 🙂

Vi har varit ute i snön, bakat och städat. Vida har bakat och städat och sen har jag städat efter henne.


Vi byggde snögubbar och gjorde försök till snölykta. 


Sen in i värmen och en god mellis. Uppiggande kaffe till en skål med fil, frukt och müsli.

Vida har bara ätit en massa ägg hela dagen. Kokade några stycken som hon sen har gått och ätit av. Tydligen var ett lite för kallt och hon stoppade in det i mikron. Hörde en smäll och sen såg det ut så här. 


Ägg precis överallt! Bara att torka. 

Torka är det enda jag gjort idag känns det som 🙂


Vida putsade alla fönster med glasputs och diskborste… och jag torkade. Hon hittar på och provar sig fram med det mesta här hemma.


Sen var det bakdags. Blanda allt möjligt och se vad det blir och smakar.… och jag torkade. 

Dukat bordet till vår middag gjorde hon också. Drog fram soffbordet och drog ditt kökstolarna. Där åt jag, hon och William kyckling med sötpotatismos på papptallrikar och drack mjölk ut shotsglas. Botten upp!Sen har vi firat Louie och Isak så klart ❤

Jag bakade världens godaste kladdkakemuffins på mjölkchoklad.


Första gången jag knappt kunde hålla mig från att äta upp smeten. Så god.Toppade dem med bl a grädde, riven choklad samt marshmallows. 

När vi tänt Louie och Isaks ljus så ringde jag och barnen, både de stora och små, syster på FaceTime och sjöng för dagens yngsta jubilar.

Vida och Liv blåset ut ljusen för Louie och Isak. 

En fin avrundning på dagen ❤

Tidigare idag när jag torkade som mest så ringde det på dörren. Som en gåva från ovan så kom ett bud från vännerna på Kanal 5. En Femla av Roy Fares. De två bästa bakverken jag vet i ett. Semla och kanelbulle.


Tackarrrr! Precis vad jag behövde just precis då.

Nu är det dags att natta de små och sen får jag se om jag kollar lite film med killarna. Finns dock en risk att jag somnar. 

Varma Kramar ❤


9 kommentarer9 kommentarer om “Torka, kalas och femla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men åh ,,, vad god femlan ser ut ! Mitt ena barn barn 9-år är precis som Vida ! Hon håller på med Allt ,, o fixar o grejar !

  Svara
 • Ser ut som en lugn och fin dag mysigt med firandet av pojkarna

  Svara
 • Hej!
  Alltså den blicken när hon står med näsan över bakbunken! Det lyser bus och lycka om henne! Så härligt! Tack för att du delar med dig av ditt! Kram!

  Svara
 • Världens finaste Vida <3

  Svara
 • Ett jätteenkelt sätt att rengöra micron är att köra en skål m vatten några minuter i den så att det kokar ordentligt. Då blir det ångbastu i micron o all smuts är bara att torka bort sen:)!
  Min dotter älskar oxå att baka – receptfritt! Hon höftar o smakar sig fram, sist gav hon ”bakverket” till grannarna – som åt upp det!!! Kram kram

  Svara
 • Phuu vilket ståhej ! Blir matt av bara tanken att vabba med ett så piggt barn
  Full fart kan man säga….
  Din man -vabbar inte han ibland ??
  Så du kan åka till kontoret och han får fixa med mat tvätt och torka !
  Ja men verkligen. Menar bara väl. På lov och när barnen är sjuka verkar det vara du som drar det lasset. Kan ha fel. Man får ju som sagt inte full inblick i hur en familj lever via en blogg.
  Men jag tycker verkligen man ska dela. Om det går..

  Svara
 • Har faktiskt undrat det också, är aldrig Peter hemma och tar hand om barnen eller vabbar? Tycker också man ska dela om det går. Men de kan man väl göra om man är egen företagare då man har fria tider väl? Tycker också man ska dela. Kram

  Svara
 • Hej på er fina. Åh, Peter är grym på att dela. Vi delar och hjälper varandra med allt. När det kommer till sjuka barn så är jag hellre hemma om det inte är viktiga möten etc. Jag jobbar nämligen väldigt bra hemifrån men Peter jobbar bättre på kontoret samt att hans uppgifter kräver mer lugn och ro. Jag kan jobba, maila och fixa mitt kreativa jobb med stoj och stim runt mig. Jobbar nästan bättre då 🙂 Förstår att ni undrar men när det kommer till barn och hem så är vi ett grymt team ❤ Kram

  Svara
 • Jag gillar inte semlor men DENNA skulle jag kunna tänka mig provsmaka! Ser mumsig ut! 😀

  Svara