Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:14 | mars 1, 2017

Snabb i backen

God kväll i stugan. Hoppas att du mår bra. 

Jag har inte haft möjlighet att skriva till dig idag. Sorry.

Men nu är jag här.


Har gått och lagt mig på soffan efter middagen. Ska strax natta tjejerna och sätta mig och prata en stund med mina tre killar innan jag tackar för idag.


Lagade en god torsk i ugnen med gräddsås på dill, citron och annat gott. Kokt potatis till det och sallad. Finns det något godare än att mosa potatis i sås?!


Till barnen väntade kakor till efterrätt. Kakor med iskall mjölk till. Är det sportlov så är det.

Liv har varit iväg med Ammi och hennes pappa hela dagen. De körde till Kungsberget tidigt imorse och Liv åkte skidor för första gången i sitt liv. Hon tyckte det var så kul och berättade att hon och Ammi susade ner för backarna, som blixten. 

Fasen om hon börjar tjata om att åka skidor. Jag kan nämligen inte åka utför särskilt bra. Tänk dig Gullan i Sällskapsresan. Det är jag 🙂

Jag har aldrig åkt på skidsemestrar som barn. Jag var i Afrika eller Indien istället och missionerade med mina föräldrar. Har inte det naturligt och har heller inte tagit mig tiden att lära mig. Är för gammal, feg och stel. Skulle säkert bryta benen om jag försökte.

Jag älskar snö och fjällen. Hela känslan runt skidåkandet. Kan dock tänka mig att gå runt i underställ, ett par snygga täckbyxor med hängslen och pjäxor. Kanske lite zinkpasta på näsan och dricka glüwine i fjällsolen. Se ut som en fräsig slalomåkare och gå på After ski så klart 🙂

Åker du mycket skidor?

Stor Kram ❤


11 kommentarer11 kommentarer om “Snabb i backen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mums vad gott det ser ut! Kan inte du lägga ut recept? Kram och tack för bra blogg (är inne varje dag haha)

  Svara
 • Tänkte precis detsamma! Behöver lite ny matinspiration o älskar fisk så gärna recept Hanna

  Svara
 • Härligt med sportlov, det hade barnen här i förra veckan.
  Mmmmm maten såg god ut!! Hur går det förresten med träningen?
  Kramar
  http://www.lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Om du ej vill åka till fjällen finns ju humbacken inte så långt från er. Har ej själv ej åkt där men hört att den är bra!

  Svara
 • Alltså håller med sig helt angående skidåkning. Men jag har haft möjlighet att ge mina barn slalomåkning. Genom att tvinga mig själv till fjäll/skidsemester varje år. Jag skulle mycket hellre hänga på en beach eller i en storstad…..Barnen är superduktiga nu och jag är fortsatt stel och livrädd. Har du möjlighet så ge dina barn chansen att lära sig skidåkning utför nu när de är mjuka och lär sig snabbt. Istället för att traggla i backen som vuxen..har många gånger önskat att mina föräldrar gjort just det för mig som barn.

  Svara
 • Åh samma här! Mina killar är i Fjällen med farmor nu och åker skidor för första gången. De är tydligen naturtalanger och ääälskar redan att åka. Jag gillar inte vintersporter alls men har en känsla av att det förmodligen blir en fjällsemester nästa år och några intensivkurser för min del (med massa tilläggsförsäkringar). Har stått på långfärdsskidor tre ggr i mitt liv och är så jäkla höjdrädd. Får man ta nåt lugnande innan man tar knatteliften första gången?

  Svara
 • Det är precis samma för mig…! Jag har visserligen åkt mycket längdskidor men aldrig utför. Det gjorde aldrig mina föräldrar med oss och sen har jag bara valt sommarsemestrar.
  Men i år åkte vi iväg här i Sverige, för vår 9-årings skull, så han fick gå på skidskola och åka i backarna med pappan. Han älskade det! Jag skulle åka längd, men blev självklart tokförkyld och fick ryggskott!!…. Så jag fick njuta av allt det där runtomkring Men jag älskade det också!! Så nu hoppas jag att vi åker iväg nästa år igen!

  Svara
 • Har aldrig åkt utför och var längesen jag stod på längdfjärtar.
  Åkte upp till Vemdalen i mars -15 med mannen och hans bror+fru och hade 3 dagar innan plussat på grav.test. Jag lärde mig INTE åka skidor då direkt, skrotade runt i stugan och glodde på tv och löste korsord
  Men! Åkte upp till nån topp med en lift. Trodde jag skulle dö, helvete vad högt. Och eftersom jag inte hade några skidor på fötterna fick det bli lift ner. Trodde jag skulle dö ännu mer!
  Skidskola får väl bli tillsammans med sonen nästa år eller så-i barnbacken

  Svara
 • Man är aldrig för gammal att lära sig, det finns ju skidskolor för vuxna annars. Älskade att åka till både svenska och norska fjällen som barn och tidig tonåring. Norska fjällen är dock strået vassare, vackrare och mysigare men dyrare om du frågar mig. När senare tonåren kom, då är helt klart Thailand och stranden bättre.

  Svara
 • Min son älskar snö. Märkligt…kan inte komma från mitt DNA:)
  Han tjatar om fjällsemester varje år, och varje år blir han lika sur då vi berättar att vi ska åka till Koh Lanta i år istället
  Men nån gång får vi väl ge efter och ta en fjälltur vi med antar jag.
  Jessica

  Svara
 • Nej, jag är uppväxt i en familj som bara åkte skidor på längden. Var 13 år första gången jag provade utför och efter det har jag åkt några gånger, men jag kan inte påstå att jag är bra på det. Lite för rädd för att släppa efter för farten.
  Nu ska vi till Alperna en lång weekend snart. Får se hur det går då, om jag åker eller om jag bara glassar runt i min nya stass och går på after ski 😀

  Svara