Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:07 | mars 27, 2017

Lyft ett barn

God måndag min vän. Hoppas du har haft en magisk helg. 

Jag blir helt galet lycklig av det här vädret. Det är vår! Jag älskar verkligen våren. Få lägga undan overaller, tjockjackor och kängor. Fram med sneakers, skinnajackan och vårkläderna. Kommer säkert en liten köldknäpp framöver men det gör inget för vi vet ju att det är närmare vår än vinter. 


Igår eftermiddag när jag kom hem från barnkalas och besök hos mamma så satt jag mot husväggen i solen. 18 grader varmt och strålande sol. 


Hur härligt?! Och idag ska det inte bli sämre.

Igår var jag på kalas hos min Jessica. Hennes dotter Fiddeli fyllde 5 år.

Jag och Vida åkte dit och firade henne med paket och ballonger. 
Grattis glada Fiddeli 🎈


Åt den kladdigaste och godaste kladdkakan.


Innan kalaset så var vi förbi mamma och lämnade presenter som hon ska ta med till flickorna på centret i Indien och pojkarna på barnhemmet i Nepal.

Hon åkte dit igår och ska resa runt och besöka hemmen och barnen. Längtar till i höst då jag ska åka dit. 

Kliniken håller på att byggas. En klinik för barnen på centret samt för de som bor i samma by. Barnen som bor i slummen med sina familjer och behöver vaccinationer och sjukvård. Eller bara få bli omplåstrade för att de ramlat. 

På centret är nu sykurserna i full gång. Flickorna lär sig sömnad som kommer ge dem jobb framöver. Tack till dig som varit med och hjälpt till så de har fått symaskiner. Det innebär att de får en framtid.
De får också hjälp av oss givare att kunna gå till skolan och få en utbildning.


I julas så ordnades ett läger för flickorna. Flera av dem har aldrig sett havet och alltid drömt om att få bada och åka båt. Så självklart fixade vi det 🙂


Mot äventyr. Känner du igen tröjan med FME 🙂

Vi hade med oss massor av kläder sist vi var där och de används fortfarande flitigt.
De fick en hel dag vid havet. De åkte båt, åt gott och red på hästar. Lyckan var total.

Det finns fortfarande massor att göra, bygga och hjälpa med.

Det tar liksom aldrig slut. Deras liv och framtid har precis börjat och de ska få ett bra liv önskar jag. 

På centret där ca 25 flickor bor får det inte bara mat, trygghet och kärlek utan även utbildning och en framtid. Men vi önskar kunna hjälpa fler och att de ska få en vardag och liv som alla barn är värda.

Just nu samlar vi in till att kunna färdigställa deras lekpark och kliniken.


Här vill vi att det ska se ut som nedan.


Tänk vad kul för dem. 


Vill du vara med och hjälpa att lyfta ett barn så kan du använda dig av bankgiro eller swish. Vill du läsa mer så gör det HÄR! på hemsidan med all information.

Har länge velat resa till Indien med fler som skulle vilja se hemmet och träffa flickorna.

Skulle du tycka det var kul att åka med mig dit i höst?

För då måste jag planera 🙂

All Kärlek ❤


23 kommentarer23 kommentarer om “Lyft ett barn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Å, det vore ju underbart att åka med dit!

  Svara
 • JKag blir alldeles tårögd när jag läser detta!
  Dels för jag blir så varm över hur fantastiska ni är som gör detta, men även att det finns för många barn som far illa.
  jag har självklart swishat pengar och hoppas att alla som läser din blogg kan avstå att äta en lunch ute och istället swisha en peng.

  Tur det finns verkliga änglar som ni!

  Svara
 • Glömde skriva att jag gärna åkt till Indien och träffat flickorna där!

  Svara
 • Skulle göra vad som helst för att få en inblick i erat arbete på plats i Indien. Har varit en dröm för mig sen barnsben.

  Svara
 • Vilken fantastisk möjlighet att få åka till Indien och kunna hjälpa till! Skulle jätte gärna vilja följa med kram

  Svara
 • Så fint att läsa <3. Imponeras av sånt här, blir varm i hjärtat helt enkelt 🙂

  Svara
 • Hej!
  Vad kul det vore att få se det på plats! Jag vill gärna följa med! Är sjuksköterska – kanske det finns något ”mer” praktiskt att kunna bidra med på plats förutom de projekt som du / ni redan startat upp? Det riktigt bubblar i kroppen! Kram från Åsa

  Svara
 • Vilken dröm att få åka med och träffa och göra nytta för dessa barn! Pluggar till statsvetare och läser mycket om fattigdom, strukturer, bistånd, hjälporganisationer och mycket annat på ämnet så intresset är stort.
  Ha en fin dag Hannah!
  Kram

  Svara
 • Hej!
  Vilket fantastiskt arbete ni gör.
  Jag vill hjälpa till på alla sätt jag kan här hemifrån och att åka ner och hjälpa till på plats hade varit en välsignelse.

  Svara
 • Vilket arbete ni gör, all kärlek till er❤
  Jag jobbar som lärare , kanske jag kan göra en insats
  genom min skola, hör av dig isåfall
  Följer gärna med till hösten och hjälper till❤

  Kram
  Linda

  Svara
 • Åh, vilken möjlighet för dessa barn. Fattigt och elände som kan förvandlas till en chans att få ett värdigt liv.

  Svara
 • Hej Hannah,
  Ja, jag skulle gärna vilja följa med och hjälpa till. Arbetar dagligen på kontor, har en fin familj men skulle vilja göra något extra för de som inte har det lika bra.

  Svara
 • Jag följer jättegärna med o hjälper till på något sätt, jag är apotekare och händig
  Kram kram

  Svara
 • Jag skulle väldigt gärna vilja följa med!

  Svara
 • JAAAA, låter super! Jobbar som fritidspedagog o bildlärare och älskar verkligen för barn. Har hemma tre egna, Lukas,19, Emmy 17 och Alma 15. Brinner lite extra för barn som har det svårt och för de ”energibarn” som jag dagligen möter i jobbet. Har tidigare varit fosterfamilj åt två tonårs killar.
  Så. Hör gärna av dig❤
  Kram Erika

  Svara
 • Vad häftigt. Tyvärr funkar det inte till hösten, men dyker det upp fler resor hade jag gärna följt med. Brinner verkligen för sådant här.

  Svara
 • Jaaa jag följer gärna med, arbetar som behandlingsassistent på ett akutboende för hemlösa och har själv arbetat på ett barnhem och har även adopterat en flicka. Och jag har följt din blogg sedan starten så har sett vad ni gjort. Planera planera

  Svara
 • Hej Hannah!
  Skulle så gärna följa med på resan och brinner extra för Indien då jag är född i södra Indien.
  Otroligt imponerande att ni startat ett barnhem.
  Med Vänliga Hälsningar från Lina

  Svara
 • Jag skulle tycka det var jätteroligt att följa med 🙂

  Kram kram

  Svara
 • Jag skulle gärna följa med till Indien! Jag arbetar som barnmorska och skulle gärna bidra på nåt sätt!

  Svara
 • Vad fantastiskt det skulle vara! Jobbar som bitr rektor och förskolechef till vardags och brinner extra för alla barns rättighet till att äga sitt eget lärande. 🙂

  Kram

  Svara
 • Jag skulle väldigt gärna vilja följa med. Jag har länge brunnit för barn som har det svårt och skulle gärna vilja hjälpa till med det jag kan bidra med. Jag jobbar som sjuksköterska och barnmorska på en gynavd/bb-avd.

  Mvh

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag är varken sjuksköterska, undersköterska, lärare eller rektor, men jag har en dröm och det är att åka dit, skulle även vilja ta med mina flickor 12 & 13år för att ge dom lite perspektiv på livet! Kram Carro

  Svara