Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:22 | mars 29, 2017

HSP

Hej min vän. Allt väl denna onsdag?

Veckan går i rasande fart, tycker jag. Känner mig upprymd och glad. Inte av någon särskild anledning egentligen. Eller är det kanske för att jag klickat hem lite fina sommarkläder 🙂 

Alla har vi våra ups and downs. Livet och känslorna i kroppen åker alltid bergochdalbana. Ibland lite för mycket. Känner ofta ångest och oro i kroppen men idag är det bara frid. En skön känsla. Ska försöka hålla fast vid den. Det är lättare sagt en gjort men jag tänker försöka.

För mig är det så mycket som försiggår i huvudet. Så mycket tankar och funderingar, oro över barn och företag, att kunna hålla ihop allt och vara en bra fru, mamma och vän. Har länge förstått att jag är en Highly sensitive person, HSP. Högkänslig person. Har läst mycket om det, gjort tester, och allt stämmer på pricken in på mig.

Jag tar in allt från min omgivning. Ljud och känslor. Mår någon dåligt så tar det över mig också. Känner av om något är fel och min intuition är väldigt stark och stämmer alltid. Mycket påverkar mig hela tiden och det tar på psyket kan jag lova. Men det är också bra att vara så känner jag. Att ha empati och omsorg för andra är ju något positivt. 


Har kört ett lunchpass på WE. Det är skönt att träna och låta kroppen jobba och inte bara huvudet. 


Läckra strumpor hade jag. Glömde mina korta träningsstrumpor. Var nog tur det för mina ben har jag glömt att raka sedan Maldiverna. En riktig vinterpäls som stack fram 🙂

Nu ska jag fara och hämta flickorna och vänta in pojkarna från skola. En lugn eftermiddag och kväll med dem väntar. 

All Kärlek ❤


20 kommentarer20 kommentarer om “HSP”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad härligt att du mår bra och känner dig uppåt just nu, i alla fall! Bara att passa på och njuta!

  Svara
 • Samma här är oxå en hsp . Men ju äldre jag blir desto bättre kan jag hantera det men det är jobbigt att alltid känna att man bär världen på sina axlar finnas där för allt och alla .Och man blir även sårad på kuppen för folk är så ivriga att bara berätta om sitt och aldrig se mig eller mitt liv man känner sig osynlig.

  Svara
 • Är också en ”sådan” person…tycker dock inte det blir lättare med åren… Kvalade in med råge på testerna. Jag har letat efter metoder att använda, som skydd/tankesätt för att slippa hamna i oro, uppvarvning, jobbig överkänslighet etc., men inte hittat? Någon som vet mer? Men, inte att glömma, det är samtidigt en gåva! Kramar, Anna

  Svara
 • Jag är med en sån person… Precis som du beskriver
  Ibland undrar jag om vi inte är släkt ändå ❤
  Varmaste kramen fina fina du
  Madde

  Svara
 • Jag är nog ingen hsp person, men jag gillar gruppträning pga att den stänger av tankarna under den tid passet varar. Ett perfekt sätt för mig att ta bort stress o släppa jobbet ett tag.

  Svara
 • Hej, härligt med träning mitt på dagen. Det är svårt att hinna med efter jobb när allt annat ska fixas, ikväll fick jag hoppa min träning och hoppas på att den blir av imorgon istället. 🙂 Har tävlingen från Yves Rocher blivit avgjord? Jag har kanske missat det inlägget där vinnarna presenterades. Ha det fortsatt bra och tack för fin blogg. Vilket enormt arbete din mamma utför! Imponerande. Mhv

  Svara
 • Hej Hanna! Är också en HSP. Tog mig dock 40 år att inse och förstå det. Insikten slog mig med full kraft när jag läste boken ”Drunkna inte i dina känslor”. Min bibel numer! Kändes som om den skrevs om/för mig! Finns för billig peng på Adlibris och rek starkt! Många kramar

  Svara
 • Har också den boken. Fick den av min svärmor för några år sedan och det var då jag förstod precis varför jag är som jag är. Stor Kram ❤

  Svara
 • Hej Hannah,
  Vet att denna fråga inte har något med ditt inlägg att göra..men jag hoppas att du vill och kan ta dig tid att svara. Vet ju att du opererat ut dina implantat, funderar på att göra detsamma..MEN.. har du lagt i ngr mindre eller är det dina egna du har mu? Om det är dina egna var de tvungna att skära bort hud eller gärna ngn rekonstruktion på bröstet?
  Super tacksam för svar. Må väl.

  Svara
 • Hej M! Jag tog bort allt för ca ett och ett halvt år sedan. Ut med implantat samt att mycket hud mm togs bort. Så en rekonstruktion gjorde hon allt. Det bästa jag gjort! Så skönt att inte ha implantat eller stora bröst. Bara små egna. Valde dock att inte gå ut med det för att slippa en bröstrubrik i skvallerpressen. Fått nog av det 🙂 Kram

  Svara
 • Jag tänkte på det när jag såg dina bikinibilder från Maldiverna och vill skriva till dig att du är så otroligt fin med brösten i naturlig storlek Hannah .
  Jag är definitivt en HSP, jag har läst massor om det och känner igen mig till 100%. Men jag visste inte att det var en diagnos och något som psykiatrin använde som ett begrepp?
  Intressant. Vad gjorde du för tester?

  Svara
 • Glömde kramen ❤️

  Svara
 • Jag är också HSP, så jag vet precis hur det känns <3
  Verkligen både på gott och ont.

  Svara
 • Hej! Rekommenderar en alldeles nyutkommen bok om HSP av Charlotta Lagerberg-Thunes som heter ”Orkidébarnet”.

  http://www.hspsweden.eu/2017/03/12/lagerberg-thunes-c-2017-orkidebarnet/

  Bästa hälsningar,
  Annika

  Svara
 • Hej! Rekommenderar starkt en alldeles nyutkommen bok om HSP av Charlotta Lagerberg-Thunes som heter ”Orkidébarnet”.

  Bästa hälsningar,
  Annika

  Svara
 • Tack, den ska jag kolla efter finns den på nätet eller bara på bokhandeln? Jag har fått diagnosen men vet alldeles för lite om andra som har det osv…

  Svara
 • Hej! Den finns att beställa på Adlibris, men även hos en del bokhandlare

  Svara
 • Jag visste inte vad det var eller att det ens fanns innan jag fick den diagnosen av minterapeut så om du har någon läkare eller terapeut så finns det en massa hjälpmedel hur du kan handskas med det. Annars är det lätt att bli överhopad av alla andras känslor och man går på tå osv. ja du vet ju själv. Men jag råder dig för att inte gå under själv att prata med någon professionell och få hjälpmedel om hur du kan tänka osv. men du har helt rätt det är för det mesta en positiv sak att ha, bara det att vi har ju inte den där lilla spärren som bara finns för någon lite grand, vi kan ju göra det tills vi går under.Samma sak om något är fel så kan jag få med mig en hel grupp men till slut står jag där helt själv och står för vad vi alla tyckte.. Men det är jättebra att du lyfte fram ämnet här, vi är många som har det och kan vi hjälpa varandra så är det kanon. kram till dig.

  Svara
 • HSP är inte en diagnos, utan benämns i dagsläget som ett personlighetsdrag.

  Svara
 • Duktig du är som börjat träna, !

  Det dör med HSP ” personlighet” har jag också.
  på gott och ont i bland,., oga att det tar så mycket energi i bland av alla intryck och alla man vill hjälpa..

  wow vilken säng på slottet!
  kram Mia

  Svara