Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:43 | april 4, 2017

Svenska snorungar, skolan och barnuppfostran

God morgon min vän. Hoppas allt är väl. Vad händer i ditt liv? 

Jag är på väg in till kontoret. Ska förbereda inför morgondagens lilla event med Femme Collection.

Du är så välkommen till oss på Karlavägen 49 imorgon onsdag 5/4 kl 15-19. Jag bjuder på gott att dricka, tilltugg och mycket snyggt att kika på och shoppa om man så vill.

Har hela vår- och sommarkollektionen där men även ett urval från tidigare kollektioner till grymt bra priser. Det vill man inte missa 🙂


Hoppas vi ses imorgon.

Igår var jag i Uppsala och lyssnade på föreläsning I Trygghetsnarkomanersnas land med min vän David Eberhard. Han är så enastående bra. Huvudet på spiken när det kommer till det mesta. Det var en väldigt intressant och rolig föreläsning.

Har du varit på någon av hans föreläsningar eller läst hans böcker?Han skriver många krönikor och debattartiklar i olika tidningar. Bl a GT och SvD. Häromdagen skrev han en debattartikel på SVT. Låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor. Läs den HÄR! 

Ha en fin dag så hörs vi om en stund igen.

All Kärlek ❤


18 kommentarer18 kommentarer om “Svenska snorungar, skolan och barnuppfostran”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tips på bok: Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2

  Svara
 • Kan tänka mig att det var en bra föreläsning!! I en tid och värld där man på t.ex en barnloppis inte får skriva ”killkläder” eller ”tjejkläder” för att kläder inte har något kön. Där man i butiker inte får märka ut avdelningar utan allt ska vara så könsneutralt. Jag blir så jäkla trött, på ren svenska!! Vi kan väl bara konstatera att vi alla är olika och så länge vi låter varandra vara och leva precis så som vi vill, är det good enough! Henhysterin går över alla gränser!

  Kram på dig!

  Svara
 • Håller med dig till 100 % blir också såå trött

  Svara
 • Ja, håller med om att vi alla är olika och bör få vara det. Förstår inte riktigt hur det kan vara ett problem, så till den grad att man blir trött, att kläder bara kallas kläder och inte märks ut med vad som är för tjej/kille? Jag tycker det bara är bra. Varför detta behov av att köna ett stycke tyg? Som tjejtröja/killtröja? Är det inte bra att bara välja kläder utifrån vad man som person gillar istället och låta tex färg, material och passform avgöra istället för att halvera möjligheterna och styras av att man är på ”rätt” avdelning.. Jag vet inte vilka affärer du handlar kläder på men jag upplever det precis tvärtom att det inte alls är könsneutralt som råder utan att tjej och killavdelningarna skiljer väldigt mycket i vilja färger som hänger på galgarna. Jag tycker snarare att hysterin över att köna kläder går över alla gränser…

  Svara
 • Hejsan !
  Jag har läst hans böcker och varit på föreläsningar, och håller med om det mesta han skriver/pratar om. Jag fick mitt första barn som 15-åring, och var väldigt mycket på det klara med hur jag ville uppfostra min son, vad jag ville fylla hans själ med. Men OJ vad många åsikter alla hade om en ung mamma ! 😉 Jag ansåg att det var jag som var den vuxna och skulle bestämma, inte den tex 3-åriga sonen. Jag ville curla, och gjorde det i många avseenden, ett tecken på kärlek ( för MIN del, ) men aldrig att mina barn skulle bli bortskämda , gnälliga eller och ta för givet… Nu är den lilla bebisen hela 38 år, och mitt livs stolthet <3 .Och ett kvitto på att mina tankar och ideer om hur just mina barn skulle uppfostras funkade fint:) Mer än fint 🙂 Önskar dig en fin vecka !

  Svara
 • Han är så grymt bra!! Håller med om allt!
  /Ina

  Svara
 • Han är bra han David ❤️ Håller med i det mesta han skriver och hans bok i trygghetsnarkomanernas land var riktigt bra!!!

  Svara
 • Han är så bra David. Delar verkligen hans åsikter.

  Svara
 • Hej, att vi har olika kön så är det, att det finns könsbundna skillnader är sant. Men det finns också personliga variationer. Som förälder till både flickor och pojkar har du säkert märkt att alla är individer med olika egenskaper. En flicka kan vara vild, en pojke kan vara känslig.. Hen kanske har ”gått för långt” men syftar till att tillåta individuella variationer som han/hon traditionellt sett inte gjort. Det syftar till att hjälpa oss att inte fastna i könsbundna roller.
  Som liten tjej hade jag hellre byxor än kjol, klättrade hellre i träd än lekte med dockor, ville ha kortklippt hår för jag orkade inte med att sköta ett långt, lekte hellre brottningslekar än pysslade. Och under hela min uppväxt fick jag höra glåpord och fick ta emot såväl barns som vuxnas nedsättande kommentarer. För jag passade inte in i mallen. Jag var så himla otjejig. Borde bete mig mer lugnt. Det blev obekvämt för folk att förhålla sig till. Om inte det är trygghetsnarkomani så vet jag inte vad som är..
  Tillåt pojkar att vara pojkar, tillåt flickor att vara flickor, men tillåt isf också flickor att vara pojkiga och pojkar att vara flickiga. Utan att döma.
  Båda sidor av denna debatt vill samma sak, få tillåtelse att vare dem de är.

  Svara
 • Så otroligt bra skrivet! Jag blir alldeles matt av Eberhards bekvämlighet. .. Men jag tror ärligt inte att ”hen-motståndare ” vill att barn ska få vara som de är. De vill vara ostörda i sin egen upplevelse och världsuppfattning, och orkar inte lyssna på andra. Därav skriver de arga inlägg om att ”återställa ordningen” och ”låta alla vara som de är på riktigt” Förutom de personer då som inte får plats i en könsbinär dikotomi.

  Suck.

  Svara
 • Jag avsyyyr ordet hen! Kommer aldrig att ta ordet in min mun!!! Det måste väl ändå finnas viktigare saker att lägga tiden på!! Flickor och pojkar är olika, punkt slut, och så ska det vara! Sen finns det ju alltid undantag, som med allt annat 🙂

  Svara
 • Måste ju också finnas viktigare saker att lägga tiden på än att störa sig på ett personligt pronomen..

  Svara
 • Tack och Amen

  Svara
 • I Finland finns bara ordet ”hän” = hen.

  Svara
 • Håller med David och flera här.
  Nu har det ju gått över på andra hållet,
  pojkar kläs som flickor och flickor som pojkar, DET om nåt är väl löjligt.
  Skulle aldrig ta ordet hen i min mun heller för den delen.
  Hälsningar Skåne

  Svara
 • Hej! Jag har en fråga till er som tycker att det är viktigt att pojkar och flickor är olika. Varför är det viktigt att olikheterna syns för andra? Varför tycker ni att det är viktigt att det finns flickkläder och pojkkläder?
  Många pojkkläder är mörka och aggressiva vilket jag tycker känns jättefel att uppmuntra barn att bli. Många flickkläder är söta och puttinuttiga och jag tänker att det blir så konstigt om flickor ska se snälla och söta ut, medan pojkar ska se hårda och arga ut. Varför är detta bra?

  Svara
 • Hej!
  Tycker du är så vacker o en underbar mamma o person.
  Älskar o läsa din blogg <3

  Svara
 • Eberhard bör besöka ett antal genusdagis innan han uttalar sig om hur vi arbetar. Eberhard far med osanning, sannolikt baserat endast på hans egna fantasier. Fruktansvärt att han går ut och ”föreläser” om något som han har fått helt om bakfoten. Oseriöst.

  Svara