Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:21 | april 9, 2017

Ljuset lyser i mörkret

Hej vackra vän. Hoppas du har varit rädd om dig i helgen och hittat samt tagit vara på ljuspunkterna i livet. För trots allt hemskt som händer i världen och framförallt det som hände i Stockholm så får vi inte sluta leva och glädjas åt det fina och ljusa runtomkring oss.

Vi får aldrig låta mörkret ta vårt ljus. Aldrig. 

Joh 1:5 i Bibeln säger ”Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det”.

Det som hände i fredags tog så fruktansvärt hårt på mig. Har tagit in allt och det fyller hela mig. Kan inte sluta hata och gråta. Följer nyheterna slaviskt, kollar på alla bilder hela tiden. Kan inte sluta. Igårkväll när jag läste att den lilla 11-åriga flickan var en av de som blivit dödade så brast det. Tänker på hennes familj, på henne, söker upp bilder för att se hur hon såg ut. Det äter upp mig och håller på att förstöra det ljus som jag tror på.

Jag var tvungen att ta en sömntablett för att kunna somna och få bort bilderna i mitt huvud. Tänker på min syster och alla andra som var där och såg det. Hur känner inte dom??! 🙁

Vi måste vara starka tillsammans och stå upp mot all ondska. I slutändan så övervinner alltid ljuset över mörkret. Det vill jag tro.


WE ARE ALL IN THIS TOGETHER!

Igår satt jag på akuten med Mio halva dagen och kvällen. Efter en tuff fotbollsmatch så hamnade vi där. Mio blev knuffad och landade på handen. Även en i motståndarlaget satt i rummet bredvid oss och väntade på att gipset skulle torka.


Med gipsad arm fick han åka hem. Min lilla Mio. Så ont i hjärtat man får som mamma när de har ont. Önskar man kunde ta det för sitt barn. 

Men vi hade lite mysigt ändå. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, åt chips och kollade på film på mobilen. Det var tur i oturen att han skadade vänster arm eftersom han är högerhänt. Men han har ju så klart ont så jag får hjälpa honom med mycket. Han är arg och ledsen för att han missar sin fotboll och inte kan göra så mycket. Men mest är han sur över att han inte kan spela dator… och ska jag vara riktigt ärlig så glädjer det mig att han inte kan det 🙂

Idag ska vi ha en fin dag. Nu är de små barnen ute och leker i vårsolen och i eftermiddag ska vi på bio. 

Önskar dig den bästa av söndagar. 

All Kärlek ❤


12 kommentarer12 kommentarer om “Ljuset lyser i mörkret”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag känner igen mig i dina tankar. Jag blev så väldigt ledsen när jag hörde att 11 åringen var ett dödsoffren. Ett oskyldigt barn, kan inte förstå det. Mina tankar går till alla som har drabbats…❤️

  Svara
 • Jag har också läst lite för mycket av nyheterna… Men kan ändå inte sluta. Tårarna rinner mest hela tiden och in i det sista hoppades man på att den 11-åriga flickan inte skulle vara ett av offren… Det är så hemskt, så man finner inga ord. Paniken på Drottninggatan kan man ju inte ens föreställa sig hur den var… KRAM ❤❤❤

  Svara
 • Fina Hannah!
  Det är så fruktansvärt och svårt att ta in
  Jag tänker också på det konstant och följer nyheterna
  Det är lätt att tvivla på det ljusa i denna situation
  Texten från Martin Luther King hjälper mig
  ” Darkness can not drive out darkness,
  only light can do that.
  Hate can not drive out hate,
  only love can do that ”

  Kram ❤

  Svara
 • Känner igen mig i det du skriver❤️ Jag har gjort precis likadant. Har själv tre barn varav en dotter på 12 år och mitt mammahjärta blöder när jag tänker på hur mamman till flickan som dog måste känna sig
  Vill inte släppa mina barn ur sikte alls mer känns det som och skulle helst vilja ta med dem till någon plats dit ingen ondska kunde nå❤️
  Kram på dig❤️

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • Tack Hanna för dina kloka ord. Håller med dig i allt.
  En facebook-vän till mig är anhörig till den 11-åriga flickan. Hon skrev om det på sin Facebooksida igår.
  Fick en chock när jag läste det. Kan inte tro det är sant.
  Inte just dem – de är världens finaste människor.
  Kan inte sluta gråta när jag tänker på dem och den oerhörda smärta de går igenom just nu.
  Mitt hjärta brister
  Hur blir man någonsin hel efter en sådan förlust?
  Svar : det blir man inte.

  Du har så rätt i att kärleken och ljuset är så mycket större än hat och ondska. Vi behöver bli bättre på att ta hand om varandra och visa kärlek, ingen av oss vet hur länge vi får vara kvar på jorden.

  Tack för att du finns.
  Kram

  Svara
 • Fina valda ord som du skriver Ja livet kan ändras på bara några sekunder, så fruktansvärt att de riktigt skär i hjärtat och man kan inte förstå de onda som människor gör mot oskyldiga Tråkigt för din fina söta pojk! Kramar o va rädda om er..❤️

  Svara
 • Kände också att mitt hjärta brast över flickan :(.

  Hoppas armen läker fort för Mio 🙂

  Svara
 • Jag känner exakt likadant Hannah så svårt och ta in allt som hänt :(( Kram till Mio och kram till dig ❤️

  Svara
 • Ja det är verkligen hemskt när barnen inte mår bra… Ambulansen var här för tre nätter sedan pga att Hugo hade det tufft med andningen. Man känner sig så maktlös!
  Krya på Mio:-)

  Svara
 • Åh nej vd jobbigt! Hoppas Hugo mår bra nu ❤

  Svara
 • Jag gör likadant läser och läser och mår bara sämre av att läsa och ta in allt. Också svårt att sova och känner mig helt nere och tom. Läste precis din fina systers blogg och helt förstörd efter jag läste om hur nära hon var och hur hon mår nu. Man vill bara kunna trolla, trolla bort all ondska och att ingen ska behöva vara med om detta att det aldrig mer får och kan hända. Att kärleken övervinner allt. Mina tankar går till alla de drabbade och dess familjer och de som hade otur att vara på plats 🙁 Kram

  Svara