Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:22 | juni 12, 2017

Från hönsmamma till måsmamma

Hej min vän. Här har middagen lagats till familjen. All är mätta och belåtna. Tar mig en liten paus innan jag nattar flickorna och passar på att skriva till dig då.

Var iväg med Mio idag efter hans skoldag och gjorde några ärenden i Täby C. På väg ut från parkeringsgaraget för att åka hem så ser jag två små duniga fågelungar som ser helt medtagna ut och ligger i vägkanten. Några centimeter från alla bilar som åker där.

Det är en utomhusparkering högt upp, inga träd eller grönska. Bara betong och bilar. 

Jag skulle aldrig kunna åka vidare och inte hjälpa de små fågelungarna. Förvånas över människor som kan det. Föraktar såna typer gör jag faktiskt.

Ringde till Stockholms Vildfågel Rehab efter lite paniksökning på nätet vart man ska ringa.

Där hjälpte de mig med hur jag skulle göra och jag fick lämna min exakta position via Google Maps så de kunde säga vart jag skulle gå med fågelungarna. 

Han frågade om det var större fåglar som cirkulerade över oss och det var det. Trodde först att det var fåglar som väntade på att få äta upp de stackars ungarna men det var tydligen bl a fågelmamman. 

Jag skulle fånga ungarna och hålla dem högt upp så mamman såg dem och såg vart jag gick med dem. Jag fick inte köra iväg med dem i bilen för då skulle mamman inte hitta dem. Så jag fick traska ner tre våningar med ungarna högt i luften och leta mig fram till grönområdet där jag skulle lämna dem.

Hela tiden med mamman ovanför huvudet. Var lite skraj att hon skulle attackera mig för att jag tog hennes ungar. 

Mio skulle fånga den ena men han vågade inte så jag tog båda och han for runt som en paparazzi 🙂Hitttade vantar i bilen för jag trodde det var bra att inte lämna för mycket av min lukt. Han på vildfågelstället sa att det bara var en myt. Vilda fåglar överger inte sina ungar för att en människa tagit i dem.

Han var så engagerad och hjälpsam. Härligt med människor som brinner för att hjälpa djur. Även de små. 

Kunde köra hem med gott samvete. Sen var jag till förskolan men efter berättelsen om min och Mios räddningsaktion så var det inga problem.

Hoppas nu att fågelungarna klarar sig. I alla fall från att bli överkörda. 

För flera år sedan hjälpte jag två fågelungar som blev skadade när det sågades ner träd. De fick bo i Livs gamla blöjkartong (Libero) över natten och jag matade dem var och varannan minut med torr hundmat som jag löst upp i vatten. De gapade som galningar och pep bredvid min säng. Dagen efter åkte jag till ett ställe där de hjälper skadade vilda fåglar. Ringde kvinnan som tog hand om fåglarna efter några månader. Den ena var för skadad och dog tyvärr men den andra klarade sig och hade fått namnet Libero 🙂 för han kom i en blöjkartong.

Nu är det nattning och sen bakdags. Skolavslutning och den obligatoriska jordgubbstårtan ska fixas till imorgon. 

Kram ❤️


34 kommentarer34 kommentarer om “Från hönsmamma till måsmamma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad fint gjort ❤️

  Svara
 • Nä jag skulle inte kunna sova om jag hade bara åkt iväg och lämnat fåglarna, vem vet som tack kanske de ”snackar” m andra fåglar och du blir ”fågelbajsfritt område”? Här ska också bakas tårta för skolavslutningen men i år gör jag ingen jordgubbstårta utan en godistårta istället, en tårta där barnen kan gå och plocka godis. Vi får hoppas att regnet hoppar över Sigtuna imorgon, i alla fall medan barnen står på scen och sjunger.

  Svara
 • Vad fint gjort! Långt ifrån alla som skulle gjort detsamma ❤

  Svara
 • Vilken tur de söta fågelungarna hade att du kom förbi. Lycka till med tårtbaket

  Svara
 • Blir så rörd. Önskar fler va som du!

  Svara
 • En stor och varm kram. Underbart ⭐

  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Hej Hannah
  Så otroligt fint gjort❤. Blir varm i hjärtat. Du har ett gott hjärta.

  Kram

  Svara
 • Sååååååååååå underbar du är!!!!! Och TACK TACK TACK för att du förklarade hur man skall göra i en sådan situation Wohooo !!!!

  Svara
 • åh men va gullig du är som tog hand om dem
  fin fortsatt vecka önskar jag kram ullie

  Svara
 • Hej fina Hanna!
  Undrar om om det går att få tag i Sara dress small blue print i storlek XS?

  Kramar ❤️

  Svara
 • Den är helt slut tyvärr. Kram

  Svara
 • Så fint gjort av dig, kram!

  Svara
 • ❤❤❤

  Svara
 • Vilken solskenshistoria! Du är en sann hjälte!

  Svara
 • Så fint gjort av dig! Härligt att det finns människor med hjärtat på rätt ställe Jag är på semester i Kroatien och har haft fullt upp med en liten kattunge i flera dagar, han stod nere vid vägkanten och jamade i flera timmar, har matat honom Flera gånger om dagen i flera dagar och har haft sån ångest för att åka härifrån och bara lämna honom. Som tur var så kunde hon vi hyrde lägenheten av höra sig för och nu är han hemma hos dom andra syskonen och mamman Människor behöver djur och djur behöver människor.

  Svara
 • Åh grämer mig att jag inte fått tag i den blusen :/ finns den kvar? Så fin!

  Kram

  Svara
 • Och här fick jag tillbaks lite hopp för mänskligheten. Detta värmde att läsa Hanna <3

  Svara
 • ❤❤❤❤Vackert

  Svara
 • HejHärligt med människor som älskar djur❤️Skulle finnas fler av dem.måste bara berätta att jag bara älskar att läsa din bloggHa en bra dagKram Jessica

  Svara
 • Å vad jag blir rörd av att läsa och se det här. Fina fina du <3

  Svara
 • Hannah du är en ängel! Jag skäms så mkt nu!! Jag åkte från parkeringen vid Täby C och tyckte mig se något ludet vid nedgången där man kör ut. Men tänkte att jag såg väl bara fel. Ingen annan bil stannade heller så tänkte ”nä men då var det kanske inget”. Jag känner mig så hemsk!!!! TACK att du fanns.

  Svara
 • Nej då, skäms inte, Hannah räddade dem ju. Då gör du bara annorlunda nästa gång 🙂

  Svara
 • Så otroligt fint gjort av dig Hannah! Hur en människa beter sig mot djur säger oerhört mycket om dennes empatiska förmåga….så Hannah..du har ett hjärta av guld. Kram

  Svara
 • Verkligen fint gjort av dig. Små gulliga och antagligen jätterädda små dunungar
  Hur ska ni bo när ni är Spanien? Du har kanske berättat tidigare men jag minns inte.
  Du skriver natta barnen? Då är det en saga som gäller skulle jag tro

  Svara
 • Du är helt fantastisk! <3 Vilka söta små dunbollar.

  Svara
 • Gjorde precis en beställning på FEMME 🙂 Måste ju passa på när det är så galet bra priser 🙂 Köpte lite plagg till en kusin också, hon kommer bli så glad för era snygga kläder ❤️ Blir säkert att beställa ännu mer innan ni stänger ner helg. Verkligen surt 🙁 Stor kram på dig snyggo ✨

  Svara
 • Helt ska det ju stå.

  Svara
 • Ett ❤️ av guld vackra fina goa Hannah

  Svara
 • Så fint gjort av dig <3

  Nu har jag lagt en liten beställning. Irma pants (ÄLSK på dem! Letat länge efter ett par snygga byxor som dem!Häromdagen var dem slut när jag kollade, så snacka om att jag var snabb nu… :)) Och Kate dress.

  Puss och tack för en härlig blogg <3

  Svara
 • Åh dessa måsbebisar! Jag förvånas över att måsmamman inte attackerade er när ni räddade dem och familjen!( dem förstår sällan människors godhet/hjälpsamhet) Skönt att det finns så goda djurvänner som er! Älskar också djur…Puss och kram <3

  Svara
 • Du har verkligen ett äkta hjärta av guld, och härligt att du delar med dig, så kanske någon annan lär sig och möjligen ändrar sitt beteende, det är så många djur som far illa.
  Bra gjort Hannah, och modigt av dig. Hoppas att du får en fin dag, kramar.

  Svara
 • Hej! Fick reda på att när man länkar till sin blogg blir det som spam. Så vill någon läsa på min blogg om min psykiska ohälsa. Hojta till
  Kram Susanna

  Svara
 • Bra insatts! Behövs verkligen fler med hjärtan av guld!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se
  http://www.facebook.com/jagraktuppochner

  Svara