Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:47 | juli 6, 2017

Min OAS

God kväll min vän. Hoppas du mår bra. 

Jag, Liv och Stig har hängt och myst hemma halva dagen. Framåt eftermiddagen åkte vi till mina gamla hoods Kungsängen och hälsade på Jessica.


Lite sol på altanen innan vi for.


Min finaste Jessica bjöd oss på en sen lunch eller kanske mer en tidig middag på Golden Cave i centrum.


Fräscht med en sallad i värmen.

Vi tog en promenad hem till Jessica efteråt.Gick förbi min gamla salong OAS. Blev allt lite nostalgisk. Min kompis tog över den när jag blev gravid med Liv och flyttade till Sigtuna. Minns när jag stod och målade väggarna när, borrade upp hyllor och skapade min lilla Oas. Där var jag varje dag och lärde känna så många nya människor under de timmar jag gjorde deras naglar mm. Blev lite av en hobby-psykolog. 

Mycket som händer där ute kan jag lova 🙂

Sen åkte vi direkt till Arlanda och hämtade Peter och Vida som kom med flyget från Spanien.


Himlen var så vacker ikväll. Det såg ut som himlen hade änglavingar. Tänkte ännu mer på Isak ❤️


Nu har det lekts ute i trädgården med Stig. Han och tjejerna är lika lycklig över varandra.

Måste be om lite tips och råd. Stig (elva veckor) är ju bara en liten bebis och vill samt behöver mycket närhet. Han vill alltid känna att man är nära när han sover annars vaknar han men även när han är vaken går han efter mig hela tiden. På natten vill han bara ligga nära. Har försökt att ha honom i hans ”bur” bredvid sängen så han ändå känner att man är där. Men han bara gråter och gråter. Ligger med handen där tills jag får kramp och han somnar men så fort jag tar bort min hand så vaknar han och gråter. Har verkligen så svårt att bara låta honom gråta där. 

Kanske behöver han bara sova nära nu men när han blir större så sover han själv. Det är bara på natten som han vill sova nära.

Jag tror på att närhet ger trygghet.

Alla tycker så klart olika och det finns kanske inget ”rätt” svar men snälla ge mig lite hjälp på traven.


Hans ”bur” som han gillar att gå in i på dagarna och lägga sig. 

All Kärlek ❤️


35 kommentarer35 kommentarer om “Min OAS”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Vår lilla Elsa är nu 10,5 månader men när vi precis fått henne så turades vi om att sova ute i soffan med henne som då gärna låg nära, på så vis kände hon sig trygg och vi vaknade om hon behövde kissa/bajsa på natten. Vi har heltäckningsmatta i sovrummet och ville helst inte ha någon olycka på den, därav blev soffan bästa alt för oss. Nu sover hon lugnast hos oss i sovrummet.

  Ta hand om er och lycka till med Stig!

  Kram

  Svara
 • Hur gammal är Stig? Vi hämtade vår valp vid 9 veckor. Då hade vi honom i vår säng de första veckorna. Han var trygg och sov bra. Jag sov dock inte lika bra så för att vänja vår valp att sova själv gjorde jag följande när valpen var ca 12 veckor; Tog en liknande ”hundkoja” som ni har fast mindre. Ställde den uppe i sängen och stängde igen (vår öppnade man i en lucka på sidan). Låg de första nätterna jättenära nätfönstren så att valpen kände min kroppsvärme. Trots att vår valp gnällde och försökte komma ut pratade jag bara lugnt men bestämt och låg nära. Sedan flyttade jag mig successivt längre bort från ”kojan” och efter en vecka kunde jag ställa ner ”kojan” på golvet. Jag la in både filt som luktade hundmamman, en t-shirt med min lukt och en kudde i ”kojan”. Valpar vill gärna ha det lite trångt och varmt. Lycka till!

  Svara
 • Hej!
  våra hundar sov i vår säng när de var valpar fram till cirka 5 månader sedan valde de själva att sova i vardagsrummet de behöver närhet, väme och kärlek i början annars blir de otrygga de är vana att sova med mamman och de andra valparna det är därför de gråter, lycka till såå mysigt och bra för barnen att få växa upp med hund

  Svara
 • Vad roligt det är att få följa dig! Kan du inte berätta mer om när du hade ”din oas”? Blev nyfiken! Visste inte att du har jobbat och haft en salong, när? Hur var det? ☺️ Vilken inspirerande, driven kvinna du är!

  Svara
 • Hej! De hundar vi haft har vi alltid sovit med när de var valpar antingen på sängen eller på madrass på golvet. När de blivit större har de valt att sova nära när det varit kyligare ute och legat någon annanstans när det varit varmt. Tror de behöver mycket närhet i början när de varit vana att sova tätt med syskonen. Lycka till, han är jättesöt och kommer ha det bra hos er!

  Svara
 • Hej Hannah! Våra två hundar sover hos oss i sängen och har alltid gjort det…mysigt…den ena lägger sig på golvet efter halva natten, men chihuahuan sover under mitt täcke..han är 3 år gammal…gör det som känns bäst i hjärtat…jättesöt hund ni har…kram

  Svara
 • Hej

  Jag gar haft hund hela mitt liv. En valp som precis flyttat behöver nörhet ge honom den nu ’så kommer han bli tryggare o tryggare.
  Till slut lägger han sig tryggt o sover utan att din hand fiinns där. Han lör sig att du finns där ändå o blir trygg.

  Kram

  Svara
 • Hej.
  Vår lilla blandras tik som blir 6 år i september har alltid sovit hos mig. Blir det för varmt hoppar hon nergör det som känns bäst för Er, men närhet och trygghet kan man inte få för mycket av.
  Kram

  Svara
 • Min bror sov med sin senaste valp som ville vara nära på golvet för han ville inte ha upp den i sängen då de andra två inte sovit i sängen någon gång. Han låg på en madrass med honom någon vecka, sedan var den trygg att sova på sin plats. Den hunden jag själv har nu är så snäll så han är dum nästan 😉 nä men han är en drömhund,kompisars kompisar har kommit till mig med sitt barn som var hundrädd för min var så snäll, han har låtit bäbisar få klättra på honom och luggat honom men då han har gått till sin bur eller om vi varit borta gått och lagt sig vid mig så har jag förbjudit lek med honom, jag tror det är hans sätt att säga i från snällt… Jag måste bara säga att jag har aldrig varit med om att en hund självmant flyttat ner från sängen då de väl börjat få sova där, men det är jag. Min nuvarande är rätt långhårig och jag ville inte ha honom i sängen som stor så han sov i bur från första natten nedanför min säng, då visste jag också att om han började pipa så behövde han gå ut eftersom de absolut inte vill kissa eller bajsa i sitt eget bo. Det är lite meck men som jag skrev ni lär känna varandra nu och du är hans trygghet och bara för att inte jag fått bort en hund från sängen som börjat sova där så betyder det inte att det är så för alla 🙂 men en madrass på golvet bredvid buren tyckte jag var smart.

  Svara
 • Hej. Jag har en hund som är lite mindre än er. Och hon är beroende Av närhet än idag, 9 år. För mig är det viktigt att ge henne det om hon behöver det. Hon sover alltid med oss i sängen. Men kanske är det så att ni inte vill ha hund i sängen 🙂 då skulle jag prova att sova med honom på golvet, för han är ju såååå liten å är van vid sin mammas närhet dygnet runt. Nu är du hans mamm. <3 söt är han, otroligt söt:)

  Svara
 • Hej! En sån lite hund behöver såklart mycket närhet för att känna sig trygg, däremot vänta inte för länge sedan med att börja träna honom på att vara ensam korta stunder. Annars blir det jobbigt sedan när ni väl behöver lämna honom en liten stund. Minns inte när man ska börja ensamträna dock, vet bara att jag själv väntade för länge sist och det blev jobbigt när vi började träna. Har erfarenhet av att hund som får sova i sängen gärna fortsätter göra det

  Svara
 • Hej,
  Vi adopterade en hitta-hund och hon var ungefär tre månader och van att sova själv….
  Mitt bästa tips är för kiss/bajs olyckor, tvätta med ättika efteråt! Det gör att lukten går bort, många andra medel (klorin) binder lukten och gör att hunden alltid vill kissa/bajsa där.
  Lycka till med söta vovven!
  Lisen

  Svara
 • Hej! Stig behöver sova med dig den första tiden. Du är ju den nya mamman

  Svara
 • Vi har oxå en valp just nu!
  För vår funkade det att vi gav honom ett klädesplagg
  ( som man inte är rädd om!!) som man haft på sig under dagen som ”snutte” till natten! Lycka till!

  Svara
 • Gör det som känns och ni vill. Jag menar vill ni ha honom i sängen när han är äldre så ha honom i sängen, han blir inte så mycket större ju 😉 Och vill ni inte ha honom där när han blir äldre så får ni ta fighten nu och tips med något plagg som ni haft nära kroppen är bra.
  Mitt tips är annars att ha en filt som är hans, när den ligger i soffan så får han vara i soffan, när den ligger i sängen får han vara i sängen osv. Jäkligt skönt kan jag säga, för även om man inte vill ha hunden i sängen/soffan jämnt så finns det tillfällen man kanske vill.
  Allt kommer bli bra, gå på magkänslan. Jag har en liknande hund och han är 4 år och älskar närheten men han tycker om att sova i sin koja också men helst nära mig non-stop.

  Svara
 • Hej!
  Mitt tips är det vår uppfödare sa till oss att man de första nätterna sover på en madrass på golvet bredvid hundens bädd. Då vänjer hunden sig att sova i sin bädd samtidigt som man finns med som trygghet bredvid)

  Svara
 • Vi gjorde oxå som så, att vi sov på soffan med vår valp i början. Både för närheten, samt för att hinna ut med henne när hon blev nödig. Idag är hon 11 månader, och har sin biabädd nedanför vår säng. Men när vi somnat, så hoppar hon alltid upp i sängen och sover i mitt knäveck (jättemysigt). Såg en kommentar ang ensamträning här ovanför. Alla gör ju självklart som man själv vill, och vad man känner att kunden klarar av. Men dom kunniga vi pratat med, säger att hunden oftast är redo för ensamträning vid 1 år ålder. Men vi har lite smått börjat lämna henne ensam, och nu klarar hon ca 2 timmar. På nerevåningen, har hon även där en biabädd, samt sin bur hon kan krypa in i. Det som känns skönt är att vi har kameror i huset, vilken gör att vi kan kolla på henne när hon är ensam för att se ifall hon är stressad eller ej. Men oftast ligger hon bara på vår mjuka matta vid soffan och sover.

  Skaffa hund är som skaffa barn. Lyssna på magkänslan, och filtrera det som alla som ser sig ha rätten att berätta hur ni ska/inte ska göra.
  Får hunden kärlek precis som barnen, så kommer det bli toppen, så länge som man även visar att det är vi som är ledaren och inte dom.

  Lycka till!

  Svara
 • Jag har själv hund och tog upp honom en natt när han var valp och ”grät”. Sedan dess är det kört. Har haft honom i sängen varje natt i 4,5 år. Mitt råd är, ta fighten. Ligg på golvet med honom. Är ni inte beredda att ha honom i sängen i fortsättningen så ta inte upp honom nu heller.

  Svara
 • Hej

  Klart han skall sova med dig, han är ju vilsen nu i börjam. Lyssna på ditt eget hjärta. Alla säger så mycket om allt, när man köpt sin valp. Sunt förmuft och fast hand, med mycket kärlek.

  Hälsar
  Cecilia

  Svara
 • Hej! Första tiden så ligg på madrass på golvet och hunden bredvid i ”sin säng”. Var lugn o trygg själv. Klappa o lugna med handen o rösten utan att ömka om du förstår hur jag menar. (för att inte förstärka hundens ”rädsla”) Lilla valpen saknar sin mamma o syskon. Många uppfödare låter en liten ”snuttefilt” följa med som luktar just mamma o syskon. Ensamträning korta,korta stunder med början när du märker att valpen känner sig hemma och börjar ta för sig. Med korta stunder menar jag när du själv går på toa tex. Gör ingen ”stor sak” av det när man lämnar utan nykissad/bajsad valp mätt o lite lagom trött, så lämna som sagt korta,korta stunder och gör ingen jättegrej av det när du/ni kommer tillbaka.(För att det ska vara just ingen stor grej att vara ensam.) Ett bra o viktigt tips tycker jag är att anmäla sig till valpkurs. Oavsett egen hundvana eller ej, så är det otroligt viktigt,lärorikt och väldigt roligt att börja träna sin lilla valp med tex olika kontaktövningar och att göra detta tillsammans med andra valpar ger lite extra på många sätt än att enbart träna hemma. Han har ju så nyligen kommit till er, sitt nya hem och flock, så ta det lugnt i början med en massa nya intryck, besök av nya människor, så han förstår vilket som är just hans flock och hem. Jag önskar er all lycka till med er lille Stig och tror att ni både har sunt förnuft och lyssnar till era hjärtan för hans bästa, men man kan behöva råd och tips ändå såklart av andra sunda hunderfarna, så jag avslutar med mitt råd en gång till. Anmäl till valpkurs (de brukar vara väldigt populära, så hör er för snarast, för att kunna börja vid kursstart till hösten)Ska bli så roligt att få följa er och Stigs liv! Stort lycka till och kram Charlotte

  Svara
 • Tack Charlotte! Har anmält oss till valpkurs i september. Ska bli spännande. Kram

  Svara
 • Låter toppen! Roligt att kunna ge lite tips och jag är övertygad om att Stig har ett gott hem hos er! Kram

  Svara
 • Vi har ett syskonpar som är 3 år och också är pudel/mops. Och de är dom första hundarna som fått vara i säng och soffa i vår familj, de har ett enormt behov att vara nära oss. De är supergosiga både med oss och med varandra, de lämnar knappt varandras sida! Ska bli roligt att följa Stig och Sten! Jag har bara stött på en pudel/mops blandning förutom mina och drt visade sig vara ett syskon till mina fast annan årskull. Era är otroligt söta och inte ett dugg lika mina, roligt att se hur olika de kan bli trots samma raser! Kika in på nemo_dexter_busan på insta om du vill se mina!

  Svara
 • Åh så söta dom är! Ser ut som en lockig Stig tycker jag 🙂 Kul att kunna se lite hur stor Stig kommer bli. Kram

  Svara
 • Dexter har fått mycket av mopsen, är lite lat och lätt att bli tjock, han älskar mat och Busan har fått det mesta från pudeln, hon är som en virvelvind och hittar på massor av rackartyg och jättesvår med maten. Men båda är mycket lättlärda och otroligt sociala och älskar att hänga med på allt! Tror Stig kommer passa perfekt i er familj!❤

  Svara
 • Låter exakt som Stig och Sten. Stig är som Dexter och Sten som Busan 🙂

  Svara
 • Ni är så underbart söta och fina!

  Svara
 • Ja, det var roliga tider på Oas ! 🙂 Tacksam över att jag fick lära känna dig då. Kram ! <3

  Svara
 • Min lilla hund på 5 kg är 12 år och sover fortfarande i sängen hos mig. Jag tycker att det är lika mysigt som hon 🙂
  När jag fryser är hon den perfekta lilla värmaren 🙂 Nu är min hund liten och korthårig, och då är det såklart lättare att ha henne i sängen än en stor och långpälsad hund.
  Har haft bloggläsarpaus ett tag, så missat vad Stig är för ras? Stor kram och grattis till er nya familjemedlem <3

  Svara
 • Hej!! Söt han är Stig! Min första hund lät jag sova i sängen när hon var valp och gnällde, då var det också ”kört”, hon ville alltid sova i sängen. De senare två vovvarna har vi turats om att sova på madrass i delen av huset där de ”bor”. Det har fungerat jätte bra, de blir tryggare med tiden och sover gott själva. Såg att ni hade hage, det tror jag är toppen! Då får de en plats som de vet är deras och trygga i. Vissa hundar kan bli stressade av att ha för stor yta att röra sig på och vakta, som ett helt hus när de är ensamma. Då kan det vara bra att vovven kan stängas in i en mindre del av huset som de är vana vid och trygga i. Hundar blir trygga av tydliga gränser och det behöver husse och matte visa genom att vara sträng, lekfull och ge massor av kärlek. Tror Stig kommer blir en riktig fin familjehund, ni verkar vara en engagerad och ödmjuk och fin familj. ❤️

  Svara
 • Om han har mops i sig vill han alltid ligga i sängen. Mopsar användes som sängvärmare i England så de har det i blodet! ❤️

  Svara
 • Hej, hundar är flockdjur och nu är ni hans flock, han vill naturligtvis vara där resten av flocken/familjen är och vara nära. Mina djur har alltid sovit i sängen och jag tycker det är lika mysigt som de verkar tycka.

  Svara
 • Får han sova i sängen en gång så är det kört sen. Men vad gör det, är ju så himla mysigt

  Svara
 • Klart att vovven ska få ligga i sängen. Han känner sig nog otrygg o instängd i sin hage.

  Svara
 • Att lägga en klocka som tickar under valpens filt gör att valpen tror att det är mammans eller syskonens hjärtslag. Eftersom när valpen var i sin kull så sov den troligtvis i en stor grupp med syskon/mamma. Vi gjorde så med vår valp och den har alltid kunnat sova i sin egen bädd.
  Det behövs inte hela tiden tills valpen är trygg men till en början kan det vara bra.
  Lycka till!

  Svara