Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:00 | juli 7, 2017

Tandtroll och tandborstning

I samarbete med Bravardag.se

Hej vacker. Hoppas allt är väl denna härliga fredagkväll. Vad har du för dig?

I samarbete med Bravardag.se, som jag jobbat en hel del med nu under våren, vill jag tipsa om bra tandborstar till barnen och några tips på hur man får tandborstningen aningens lättare och roligare för barnen.


Liv och Vida har fått varsin eltandborste från Oral-B. Musse och Olof. Tanborstarna har en music timer så de vet hur länge som det ska borstas.

Bara det gör ju allt lite roligare.


Tandbortarna laddas enkelt så här. 
Först får de borsta själva sen hjälper jag till sista minuten.

Om man börjar tidigt med att få in rutinen med tandborstningen morgon och kväll så blir det lättare när barnen blir större. Så fort mina barn fick en liten tand så fick det även en bebistandborste som de fick bita på och gnugga det kliande tandköttet med.

Bra att tidigt skapa hälsosamma tandborstvanor. Eltandborste rekommenderas redan från 3-års ålder. Då blir det verkligen roligare samt att det är bevisat att tänderna blir så mycket renare av eltandborste istället för en vanlig.

Ibland när det är sura miner och något av barnen inte vill borsta tänderna så brukar jag ta fram bilder på nätet på ruttna tänder. Riktiga avskräckande bilder och säga att så blir det om man inte borstar. Då kommer tandtrollen och äter upp alla tänderna. Kan lova att de är snabba med att borsta tänderna då 🙂

Kram ❤️


1 kommentarerEn kommentar om “Tandtroll och tandborstning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!

  Ja, jag håller med! Med en bra rutin, snygg tandborste och god tandkräm kommer man långt! 🙂 Våra barn har också alltid varit noga med det. Vem vill vara tandlös när man är 30? Eller ha svarta häxgaddar? ;D

  Ha en trevlig lördagkväll!!
  Kram, Carina

  http://www.matparlan.se

  Svara