Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:32 | augusti 10, 2017

Vad hände med sommaren?

God torsdag vacker. Hoppas du mår bra. Hur går det med allt i livet?

Jag har verkligen haft en uppochner-sommar i humör och själ. Mått sisådär och tycker faktiskt inte att den här sommaren har varit något särskilt… so far.

Vad tycker du? Har du haft en bra sommar? 

Det har varit så mycket bråk. Alla barnen är inne i samma sur- och utvecklingsfaser där ingen vill lyssna och de är så bråkiga med varandra. De små gnäller hela tiden. Och gnääääääll måste vara det värsta som finns. Liv och Vida är så stökiga med varandra och Liv och Mio är som hund och katt. Allt detta tar så mycket energi och jag sliter mitt hår och tycker det blir så tråkig stämning. För jag blir lika sur och bråkig som dem när de sätter igång. Är inte bra på det där pedagogiska 🙂

Jag längtar faktiskt till att skolan och förskolan börjar igen så det blir mer rutiner. Det mår barnen bra av. Har svårt att hålla tider och rutinerna på sommaren när alla kompisar till barnen är ute och leker sent och de har så kul tillsammans. Sover i tält och busar till midnatt, sover länge på morgonen och gör lite som de vill på dagarna. Det är ju så som ett sommarlov ska se ut men då får man också stå ut med konsekvenserna 🙂


Har ätit en sen frukost. Låg och drog mig till efter 10 idag. Så skönt. 

Nu ska jag göra mig klar för att ta med Liv och hennes kompis Emilia på en dubbeldejt med två killkompisar. Det blir bio i MOS. Vida hänger ockås med men hon och jag får INTE sitta nära paren. Jag har fått strikta instruktioner av Liv på vilket avstånd vi ska hålla oss. Långt från dem 🙂

Peter blir hemma med Stig. Det börjar likna kärlek banne mig.

All Kärlek ❤️


23 kommentarer23 kommentarer om “Vad hände med sommaren?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skönt o höra att det är fler som har samma problem
  Tänker alltid när barnen har skolavslutning att nu har de ett långt och härligt sommarlov framför sig.
  Slutar alltid med att jag längtar till skolorna börjar igen.
  Blir som du säger… inga rutiner, tjafs och bråk mm. Dessutom har det inte varit en sol och badsommar precis så ännu en grej som inte får humöret på topp.
  Vissa dagar har man bara lust att sätta sig och grina åt allt.
  Men som sagt… skönt att veta att man inte är ensam om dessa känslor☺️
  Hoppas vi får en bättre höst!
  Kram❤️

  Svara
 • Ja jobbigt med syskonbråk! Jag har tre killar varav den äldsta är född dagen efter Liv!.. Så mycket känslor där! Ständiga klagomål och utbrott! Jag har börjat jobba så nu är han arg över att behöva gå på fritids, när alla andra är lediga…Ena stunden är det lugnt hemma, sedan svänger det om till kaos, vet hur du känner. Känner mig otillräcklig! Kram och hoppas på en fin och VARM höst!

  Svara
 • Klart Peter kommer falla som en fura snart för Stig. Jag har hund och när vi skaffade hund gjorde maken klart att hunden var min och barnens….och jag drev igenom köpet. Men som sagt det tog inte många månader så….var det nästan hans hund. Så håll ut…:-)))).
  Ja sommarlov i all ära det är underbart men som du själv skriver man får liksom ta det ”goda med det onda” . Jag tycker oxå det är svårt med tider och rutiner för vem vill ha det på ett sommarlov. Snart är det terminstart och allt går in i vardagsprocessen igen. Ska bli kul att se vad du som driftig företagare ska ge dig på under hösten.
  Ha en härlig dag på moset.

  Svara
 • Tack för man inte är själv i att känna såhär!! Våran yngsta är lika gammal som Vida (du och jag låg faktiskt på sjukhuset samtidigt) och hon är luven med vår
  12-åring heeela tiden. T.o.m hunden har tröttnat!
  Hoppas att ni får en bra biodag!!

  Svara
 • En gör så gott en kan! Mina barn skriker och slåss och bråkar och jag blir riktigt tjurig på dem. Jag och min syster bråkade enormt mycket när vi var yngre men nu är vi supertajta. Jag hoppas det blir samma för mina barn. Hoppet är det sista som överger människan, sägs det ju. Det blir säkert så för dina småttingar också!

  Svara
 • Jag tycker att du verkar ha ett fantastiskt tålamod och att du är tillsammans med dina barn så mycket, all heder till dig! Om du ”ruttnar ihop” ibland så är du mänsklig, precis som oss andra:-) Mina två barn är 21 och 22 år nu och har flyttat hemifrån men jag kommer ihåg att vi alla tre kunde vara överens om att ’nu är det dags att börja skolan’. Ibland undrar jag om inte ett system med tre terminer och inte så lååångt sommarlov kunde vara en variant. Heja dig och augusti och september kan vara riktigt goa månader med sensommar och där familjen har lite olika sysselsättning om dagarna:-) Kram Helene

  Svara
 • Stor igenkänning på den, likaså reklamen från IKEA som går på TV nu.

  Svara
 • Jaaaa! Älskar den. Så mittiprick förutom slutet då 🙂

  Svara
 • Vad befriande att läsa att fler känner lika. Jag har haft så dåligt samvete över att jag längtar tills fritids o förskola börjar. Läst bloggar där det står att de älskar att bara vara lediga tillsammans. Tänkt vad är det för fel på oss? Här bråkas det, testas, gnälls o slåss. (Har två pojkar) tack för att du visar både härliga o mindre härliga sidor av vardagen.

  Du är verkligen en supermom! ✨

  Svara
 • Tänker lite att allt roligt barnen får göra kanske inte kommer att ske, om dom inte sköter sig?
  Bio? OK om ni inte bråkar idag? Kompis vill sova över? Ja i morgon,om ni inte bråkar idag?
  Att få göra roliga saker fast man inte är trevlig och snäll, det händer inte hemma hos oss.

  Svara
 • Jag är bara så usel på att vara konsekvent. Har inte alltid orken 🙁 Men jag försöker. Har ställt in mycket skoj i sommar men ibland så ger jag upp och ger efter för att det blir så mycket tårar. Inte bra men jag ska jobba på det 🙂

  Svara
 • Bra där Hanna. Jag tror på riktigt att det lönar sig. Och att gråta är ju barnens vapen, kom ihåg det nästa gång 🙂
  Om dom vet att du menar allvar, varje gång, så blir det annorlunda, jag lovar.

  Svara
 • Hög igenkännings faktor på den . Barnen är sura och vi föräldrar är sura. Men jag har en teori om att när det är så, så är man klar med semestern och att längta till jobbet är ju härligt för tänk om man hade ont i magen att börja igen. Och handen på hjärtat så är väl alla somrar så här? Det är bara fiskhjärnan som väljer att bara komma ihåg de bra stunderna

  Svara
 • Usch ja vi har samma här och ”sommaren” i Skåne har varit skit!!! Bokade en resan till sommaren 2918 redan nu för jag vill inte råka ut för detta igen!!!

  Svara
 • Inte fel att boka i god tid 🙂

  Svara
 • Min sommar har inte heller varit något vidare. Legat inlagd två gånger. Nu när sommaren är slut har mitt lugn lagt sig, lite trist att det tog sån tid.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

  Svara
 • Hej Hanna! Uppskattar verkligen din ärlighet i vardagen med barnen som inte allti är en dans på rosor! Igenkänningsfaktor 1000! 🙂 Tycker du känns som en förebild som mamma!

  Svara
 • Handen upp för en till som i smyg längtar till skolan börjar igen 😉 Speciellt i år då jag har en liten 4 månaders bebis som i sommar hamnat lite i ”skymundan” då storasyskonen bråkat mycket och tagit mycket tid och ork. I höst är det bara han och jag på dagarna, och jag skäms nästan att säga det men jag längtar ❤️

  Svara
 • Åh så skönt att läsa att det finns fler som har det så Har två döttrar på 5 och 1, och den äldsta har större delen av sommaren trotsat och gjort att mina gråa hår har fördubblats medan den yngsta vart gnällig och velat att jag ska bära, bära och bära lite mer! Att vara mamma är ibland det svåraste jobbet ever

  Svara
 • Hannah. Kan inte du skriva ett inlägg om hur du känner för att barnen blir äldre? Har två flickor i samma ålder som du och har denna sommar fått någon slags livskris där jag reflekterar så mycket över att de inte är små längre. Har älskat småbarnstiden, den ovillkorliga kärleken och kontrollen men nu är det som du skriver mycket bråk och minitonårsfasoner (på den äldre). Du är en förebild för mig och jag undrar därför hur du tänker kring detta.

  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️Åååååååå vad jag känner igen mig…Vi har lägenhet i Spanien, spenderar 5 veckor här. Barnen får i stort sett vad de pekar påLägger sig vid midnatt och sover tills de vaknar. Det badas hela dagarna,inga rutiner direkt. Ändå gnälls det, det bråkas och retas så jag tror jag sliter mitt hår. Uttråkad storebrorsa som retar ihjäl sina småsystrar. Vet precis vad du menarKraaaaam

  Svara
 • Hej Hannah! Vi är sannerligen många som verkar haft en bråkig sommar… Det tar som sagt såå mycket på krafterna! Jag försöker prata med barnen om att de är tillgångar för varandra, att man kan ha sitt syskon som en lek kamrat, men icke… Jag är inte heller pedagogisk i dessa lägen, utan blir sur och dan, trivs inte alls med det! Vi bråkar mycket om hur mycket tid man får lägga på Tv-spel/ dataspel… Jag tycker de sitter alldeles för mycket, men samtidigt tycker de ju att det är så Roligt! Supersvårt att veta vad som är rätt… Tycker att du är en fantastisk mamma och ni har så mycket kärlek i er familj! Stor Kram!!

  Svara
 • Känner precis likadant! Man längtar så efter de där lediga veckorna på somrarna men så blir det aldrig som man tänkt sig. Jag blir superstressad av att ”alla” på Facebook o instagram verkar göra så roliga aktiviteter hela tiden o barnen tycker att det ska hända något roligt varje minut..

  Svara