Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:10 | augusti 21, 2017

Kolla en extra gång

               I samarbete med Risifrutti och stöd till         Bröstcancerfonden.

God kväll min vän. Hoppas att du mår bra och känner dig vid gott mod denna måndag. 

Minns du att jag var bjuden på årets viktigaste frukost förra veckan?

Det var Risifrutti som bjöd in. De har en stor kampanj nu där de stöttar bröstcancerfonden.

De har därför bytt namn till RisiTUTTI på flera av deras produkter.

Kampanjen går ut på att så klart stödja bröstcancerfonden men också att uppmärksamma oss kvinnor av Kolla en extra gång.


Frukosteventet var så trevligt och givande men också väldigt rörande.

Min vän Marlene följde med mig på frukosten.


Vi var många som for runt och fotade. Här är Valerie Aflalo in action.


Vi fick höra personliga och rörande berättelser från kvinnor som överlevt svåra bröstcancer-diagnoser.

Cancer är en djävulsk sjukdom och ingen ska behöva få det eller förlora någon till det.

Vi kvinnor kan i alla fall vara mer uppmärksamma och upptäcka det i tid. Innan det är försent. 

Ofta har man tankarna att det händer inte mig. Jag har t. ex. ingen i släkten med bröstcancer och har heller ingen nära vän som drabbats av det. Därav ser jag inte mig själv i riskzonen men jag kan ju ändå få det. Så nu ska jag på riktigt börja klämma och kolla en extra gång.

Ett tips för att komma ihåg den där dagen i månaden som man ska klämma är att ladda ner appen Klämdagen på din smartphone. Då påminns du just den dagen du väljer att du ska kolla en extra gång.


Välj gärna dagarna efter din mens för då är brösten ”vanliga”.

Appen har tagits fram av BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganistion.


Vi fick alla en genomgång om hur man gör. Klämskolan. Där stod vi alla inbjudna kvinnor och klämde oss på brösten. Det måste varit en syn för dem som inte visste vad det var för event 🙂

Klickar du HÄR! så kan du också se och lära dig hur du klämmer på rätt sätt. 


Låt oss Älska Livet och bekämpa bröstcancer.


Visst är detta ett bra initiativ av RisiTutti. Kul namn.

Lova mig nu att du kollar en extra gång!

All Kärlek ❤️

#kollaenextragång #risitutti #bröstcancerfonden #klämdagen #älskalivet


7 kommentarer7 kommentarer om “Kolla en extra gång”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har BRCA1 genen Och har därför gjort en dubbelsidig masektomi och opererat bort äggstockarna i förebyggande syfte.
  Denna förrädiska cancer har tagit flera i min släkt. Ville inte bli en av dom. Så det är så bra att det uppmärksammas och påminns hela tiden.
  Kram

  Svara
 • Måste verkligen beställa en ny tid. Fick förhiner i juni eller ja tom slutat av maj tror ja det va och sen .. sen kom väl sommaren ivägen ja har glömt bort helt att beställa ny tid det är så viktigt med tanke på både mamma och moster haft bröstcancer
  Bra med såna appar o möte
  Hoppas din måndag börjat på bästa sätt kramar till dej ullie

  Svara
 • Hannah ❤️

  Jag blir så tårögd och glad när jag läser att du engagerar dig i den kampanjen ❤️ Min syster har bröstcancer och jag och min andra syster har äntligen efter mycket tårar och utskällningar fått igenom att vi redan nu ska få gå på årlig mammografi och ultraljud Har gått på en undersökning och jag har aldrig varit så rädd i mitt liv, men allt såg bra ut 🙂

  Jag vill bara säga TACK för den engagemang och Att du uppmärksammar denna J*VLA sjukdom… Jag hoppas att de snart finner ett botemedel ❤️

  KRAM

  Michaela

  Svara
 • Apropå ditt förra inlägg, skoluniformer i all ära, men hellre då utan kAVAJER O SLIPS. finns ju i många länder fina ”uniformer” i lite ledigare stil. Stackars killa som måste vara så uppklädda, ser ut som små gubbar. Snyggt till fest men inte i skolan.

  Svara
 • De behöver bara ha uniformen på onsdagar så då kan de se ut som små söta gubbar tycker jag 🙂 Annars håller jag med om att ska man ha uniform varje dag, som jag tycker man ska ha i alla skolor, så ska det vara mer lediga plagg. Kram

  Svara
 • Vilket bra initiativ och ett fantastiskt påhitt med risitutti

  Sol Charlotte

  Svara
 • Jag vill gärna köpa en tshirt!
  Hälsningar Karin K 0703908911

  Svara