Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:07 | augusti 24, 2017

Like A Girl

I samarbete med Bravardag.se

Hej vackra du. Allt väl? Hoppas det.

Jag har än en gång i samarbete med Always fått chansen att sprida budskapet #LikeAGirl

Always senaste kampanj heter Keep Going #LikeAGirl och handlar om att unga tjejer inte vågar testa saker av rädsla att misslyckas.

https://youtube.com/watch?v=25q3mEqyfgA

Som barn var jag väldigt blyg. Sa inte mycket och avskydde att prata inför klassen. Ljög mig sjuk varenda gång det var dags att stå inför klassen och redovisa nåt arbete. Blev alltid knallröd i ansiktet och fick höra att jag såg ut som ett stoppljus och så skratt på det.

Det gjorde att jag alltid ogillat att tala inför folk, och trot eller ej att stå på scen har varit skräckartat.

Men ju äldre jag blev desto mer försökte jag övervinna mina rädslor.

Jag har hållt föredrag, varit konferencier och stått inför stor publik. Alltid lika jobbigt men jag har gjort det. Jag har varit med i Melodifestivalen! Hur vågade jag stå där helt ensam på scen inför 15 tusen i publiken och miljoner Tv-tittare?! Jag vågade, jag gjorde det och jag blev stolt över mig själv.

Jag hamnade näst sist och var långt ifrån en vinnare. Men för mig själv var jag det.

Jag har aldrig trott på mig själv men jag har vågat. Jag har startat och öppnat en egen salong, byggt upp ett klädmärke, släppt skivor och turnerat runtom i hela världen, programledare för flera olika programserier, jobbat på restaurang och i bar, varit modell, jag har provat på så mycket 🙂


Mello 2006.


Jag och Doreen när vi ledde Idol Eftersnack.


Hans Wiklund och jag som programledare för Lyckohjulet.

Jag har höjdskräck men trotsade den och kastade mig ut på 4000 meters höjd från ett flygplan.


Minuterna innan det var dags att flyga.

Det som gör mig ont är att de som sårat mig mest, fått min självkänsla och självföretroende att svika mig både i jobb och privat är tjejer, kvinnor.

Det är ju vi som ska lyfta varandra. Men tyvärr är det inte alltid så.

Men jag tänker i alla fall göra det. Lyfta och stötta flickor, tjejer, kvinnor, tanter, ja kalla oss vad du vill 🙂


Mina flickor ska inte tro att de är misslyckade bara för att de inte alltid lyckas. Att våga är att lyckas. Att tro på sig själv, resa sig efter fall, våga göra fel och se det som en erfarenhet.

Tro på dig själv ❤️


18 kommentarer18 kommentarer om “Like A Girl”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad du är bra Hannah! En fantastisk förebild att ha. Vad mycket du vågat pröva, önskar jag var lika modig. Kul att få läsa om vad du gjort tidigare.

  Svara
 • Hej Hanna! Jag förstår dig precis. Jag själv var likadan, röd i ansiktet o panikattacker faktiskt så fort jag skulle redovisa. Vanligt iof. Jag tycker det är jättebra att du kommit förbi det, har väl med åldern att göra lite. Men handen på hjärtat, det handlar ju faktiskt om ekonomi oxå för att kunna göra saker. För att kunna starta upp grejer osv.. eller har du kanske fått hjälp från Arbetsförmedlingen? Man kan ju få starta eget bidrag? Hej!

  Svara
 • Känner igen mig i allt du skriver men som Charlotte skriver så här det blivit bättre med åldern. Nu pushar jag mig själv varje dag att våga mer.Och skulle säkert våga ta för mig mer jobbmässigt och våga chansa om jag hade något att falla tillbaka på.Har två pojkar att tänka på.Men tycker vi ska stötta varandra kvinna som man. Vill att mina pojkar ska våga följa sina drömmar. En av dom påminner om mig så där behövs det extra pusch.

  Svara
 • Vet du Hannah, jag lyssnar fortfarande på din mellolåt ibland. Tycker den är såååå bra. Och jag tycker du har fin röst ❤️

  Svara
 • Hej Hannah. Så bra skrivet!!! Det är ju så det ska va..inte att vi ska klanka ner på varandra,vara avundsjuka,bittra mm…utan stötta & glädjas åt varandra. Tack för en underbar & ärlig blogg.Kram/Marie

  Svara
 • Så sant. Gjorde samma sak i skolan kram

  Svara
 • Så fint skrivet Hannah! Håller helt med dig! Känner inte dig alls men du verkar vara så otroligt stark, modig, kärleksfull och generös. Du bjuder på dig själv och ger så otroligt mkt till både de som finns i din närhet men även till dina läsare. Jag är så glad att jag har upptäckt din blogg, du är en stor förebild och inspiration för mig!
  Stor kram H❤️

  Svara
 • Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Du är bara såååå härlig! All kraft du behöver, får du. TRO MIG = En gammal tant från Finlad.

  Svara
 • Jag beundrar och älskar dig❤

  Svara
 • Så himla bra skrivet. Hejja dig Hannah, hejja oss kvinnor Kram Anna

  Svara
 • Fina, fina Hannah! Du är min förebild, ska du veta. Stor kram

  Svara
 • Always har gjort en annan fantastisk video om flickor… https://cdn.thinglink.me/api/image/664418999689281537/1024/10/scaletowidth

  Svara
 • Du är min inspirationskälla! Tycker att du står för så mycket bra och visar fin ödmjukhet inför livet. Jag kommenterar sällan här men läser ofta dina inlägg.

  Svara
 • Hej!
  Fint gjort av dig att berätta att du haft denna rädsla!!
  Låter som att du har övervunnit rädslan nu. Kul och starkt jobbat!
  Jag var själv en mycket blyg flicka och är fortfarande blyg i en hel del situationer. Försöker ofta ”kbt:a” med mig själv gällande just blygheten, den sociala rädslan. Ibland lyckas jag, ibland faller jag tillbaka. Så som det är i livet.
  Mina två flickor är lite lika mig, hur jag var som liten; försiktiga, snälla och blyga. Jag vill så gärna ”tuffa till dem” samtidigt som jag vill att de ska känna att de duger som de är. Har tänkt att drama/dans i unga år kan vara en bra grej…
  Svårt…..

  Svara
 • Jag läser många många bloggar men din och Maggans är mina absoluta favoriter. Så jordnära och öppet.
  Älskar att man får läsa om dina gigantiska tvätthögar, att det tjivas mellan barnen och att du visar dig i dina raggsockar! Många kända bloggar saknar just de. Jag själv har 1 barn och har fått lära mig att hemmet inte ser ut som i en inrednings tidning som tyvärr många vill få de till.
  Att livet inte består av glitter och glamour, event på grand , dyra middagar…

  Med de sagt tycker ja du verkar vara en fantastisk mamma , vän samt bloggvän. Du är så fin och skall verkligen vara just stolt över dig själv 🙂
  Ja har följt dig varje dag sen ett par månader innan Liv föddes.
  Stor kram ❤

  Svara
 • Vackra du! Minns dig i mello, strålande vacker!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

  Svara