Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:12 | oktober 1, 2017

Avfölja eller reda ut

God söndag min vän. Hoppas att du har en fin och skön helg. Det har jag.

Hade iofs migrän hela dagen igår, och kunde inte delta på månadens BBB-träff (min och några av mina bästas bokklubb), men hade det ändå skönt hemma med Vida. Peter var iväg och Liv på kalas. Killarna är i stan i helgen.

Låg i sängen och kurerade huvudet bredvid Vida när hon pysslade och grejade.

Tråkigt att bli dålig efter så många härliga dagar i Spanien. Min kropp kanske fick en chock 🙂

Om du någonsin undrar hur Vida kollar på TV… så ser du svaret här. Hon lever sitt liv uppochner, på språng och hoppandes.

Hm, kanske inte så konstigt att lilla fröken Vi(L)da har gipsad fot.

Men med Stig i famnen kan hon sitta still 🙂

Vackra Livan. Nu ska vi strax fara till andra sidan stan på kalas hos våra vänner Linn och Tomas. Deras minsta tjej Novah fyller 7 år. Hon är Vidas bästa bästa vän. Finns inget bättre hot är Novah när det kommer till Vida 🙂

Enda hotet som funkar när hon beter sig illa. ”Lyssnar du inte nu så blir det inget kalas hos Novah”. Tjoff så är hon ett ljus.

Den här teckningen har hon fått av Novah och hon kan sitta och bara titta på den länge länge. Så gulligt med vänskap.

Och vänskap ska man måna om. Mina vänner som ligger mig närmst om hjärtat dom vet sin plats där inne i det mest älskande rummet.

Är tacksam för dem. Så tacksam.

Lustigt det där med dagens sociala medier. Att avfölja någon eller blockera någon är största beviset på att man inte vill vara vän längre. Kan tycka det är smått sorgset. Kunde inte bry mig mindre om någon tog bort mig för att visa sin ”avsky”. En nära vän pratar, reder ut och antingen går vidare som vän eller väljer att gå skilda vägar. Men det där andra tramset går bort för mig.

Har Du varit med om det? Och vad tycker du? Är du en avföljande för att visa att du inte vill ha kontakt eller tar du tjuren vid hornen och reder ut eventuella missförstånd/tjafs?

Ha en fin dag.

Tack för att DU finns.

All Kärlek ❤️


19 kommentarer19 kommentarer om “Avfölja eller reda ut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Usch ja, jag har varit med om att en av mina närmsta vänner tog bort mig från Facebook när vi var osams, utan att prata! Riktigt tråkigt och då blev jag så ledsen så jag upp på henne… antar att vi inte var så goda vänner som jag trodde. Gör fortfarande ont i hjärtat

  Svara
 • Jag kan ta bort personer som till exempel sysslar med hets mot folkgrupp etc, men då säger jag det direkt till dom. Så jag håller med dig Bambi, det är så trist och ledsamt. Osams kan man vara men red ut det för guds skull istället.

  För mig är det inte ett straff när kreti och pleti plockar bort mig på Instagram eller Facebook. Så är livet, folk kommer och går. Däremot INTE vänner….
  En som jag verkligen trodde (och tror innerst inne) var en av mina finaste vänner avföljde mig på Instagram på grund av ren trams. Det kändes bara löjligt, tramsigt och på sandlådenivå. Det jag lärde mig var att den personen inte var en riktig vän trots allt. Ledsamt och sorgligt och det är en stor sorg.

  Vi är så många som är duktiga på att kasta sten i glashus och ha åsikter men när det väl gäller är vi inte bättre själv.

  Svara
 • Den kommentaren känns direkt riktad till Hannah? Eftersom hon avföljt dig på Instagram.

  Svara
 • Då har vi ju svaret på hur Hannah är, en avföljare. Tar inte tjuren vid hornen.

  Svara
 • Det beror ju på hur nära man är. Jag har avföljt visa ”ytliga bekantskaper” då jag känt att jag inte har så mycket gemensamt med dem längre.

  Svara
 • Sociala medier är bra på många sätt men kan tycka att det var bättre förr.inget svar på din fråga dock.

  Svara
 • Hej! Har en fråga: Varför jobbar du inte som artist längre?

  Svara
 • Ännu märkligare är väl när någon tar bort en person som följare men själv fortsätter följa samma person?! Snacka om stalking varning….
  Många väljer att avfölja någon som trampat i klaveret eller gjort bort sig på annat sätt som en markering. Men att ta bort personer som följer en, vänner t o m, utan ett ord… men fortsätter följa personen ifråga är ju helt vrickat enligt mig.

  Svara
 • Ja och det har hänt mig på instagram..Märkte att personen ifråga tagit bort mig så att jag inte längre kunde följa dennes flöde men hen fortsatte att följa mig..mycket märkligt måste jag säga och självklart blir man besviken och irriterad över detta märkliga beteende..

  Svara
 • Det där har jag också funderat över flera gånger. Om man gör det ”to make a statement” eller om det är något som upprör. Ibland känns det som att vissa som följer en på sociala medier bara vill ha en bild, den rätta bilden enligt dem, och när de då får något annat. Kanske något personligt, så avföljer de. Jag känner att det är deras loss. Kan inte heller bry mig mindre men tycker det är ett märkligt sätt. Jag har dessutom en släkting som tagit bort mig från Facebook. Det känns om mer ännu mer skumt!
  Kram & ha en fin kväll!
  /Rebecca

  Svara
 • Det märkligaste enligt mig är när någon lägger till en på Facebook för att sedan en tid senare ta bort mig. Det har hänt mig. Märkligt det där. Men jag blev inte så ledsen då det inte var nån närmare vän utan bara gamla skolkompisar. Hade blivit ledsen om någon bra vän tog bort och ignorerade. Men det har inte hänt… Än 😛 Ska se till att det inte sker heller 🙂 Tycker det är rätt omoget att bete sig så som vuxen att markera på nåt sätt att den personen tar distans. Bättre isåfall att prata o reda ut om det går. Tycker som du. Men vissa människor kan man inte föra sådana samtal med. Men det är ett annat tema… Tack för din fina blogg! Love it ❤️

  Svara
 • O tack för att DU finns!!!! ❤️

  Svara
 • En annan grej kring detta… Min kusin o hans fru har gått skilda vägar och hon (hans fru) har tagit bort mig från fb. Detta blev jag faktiskt riktigt ledsen över eftersom hon bland annat lägger upp bilder på deras barn. Vilket jag tycker är kul att se o följa deras utveckling på det sättet. Tråkigt. Men så är det ju ibland. Samtidigt förstår jag henne att hon tog bort mig då vi aldrig hade någon kontakt. Men ändå…

  Svara
 • Tar det inte så allvarligt. Om man nu är så goda vänner så finns ju tfn och the real life
  Men jag plockar bort folk som söker för mycket bekräftelse och vill ha allas medlidande. Det tar energi att läsa! Jag vill bara ha folk på min Fb som jag pratar med, resten är yta!

  Svara
 • Ang din migrän så kan gluten vara kopplat till det. Prova uteslut det Värt ett försök, vet att det har minskat för en del, och för en del försvunnit!

  Svara
 • Tack för tips Åsa. Kram!

  Svara
 • Jag tycker det är tråkigt när vissa vänner bara vill ha kontakt via Instagram och Facebook. För mig är inte det vänskap, att dutta på ett gillahjärta. Nu har jag ”bojkottat” Instagram och Facebook, inte skrivit där sedan juli. Ingen har undrat var jag tagit vägen så det om något är ju ett bevis för att de vännerna inte varit vänner!

  Svara
 • Härliga bilder o mysigt. Så fin hund o go vän som dina barn har. Sött.
  Det med Facebook tyckte jag var kul i början men de vänner som jag inte prata med i skoltiden varför ha de nu o bara gilla deras bilder inlägg. Funderar mycket på sånt. En del känner jag mer o nya jag fått genom dessa åren. Det är mer bättre att ta i tu o snacka med varandra om något fel uppstår. Än o bara ta bort en på Facebook sluta följa eller vad det nu är.

  Tips på migrän kan vara att använda ingefära o äta varje dag. Ekologiskt. Spenat broccoli mm.

  Kramar /Linda

  Svara
 • Jag har varit med om att få veta att en vänskap avslutades just genom Facebook. När jag messade för att fråga om något var fel skulle jag ”ha fattat piken när vänskapen på FB avslutades”. Jahapp. Det var den barndomskamraten det. Oerhört udda.

  Det var för övrigt samma person som tyckte att återlämnandes av ett par skor var viktigare än min sjuka katt, som fick avlivas senare samma dag. Så jag sörjer inte den förlorade vänskapen längre. När skor är viktigare än ett djurs välfärd, då har vi väldigt annorlunda värderingar i livet.

  Svara