Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:39 | oktober 25, 2017

Mitt liv. Mina ord. Min kropp.

Hej min vän. Vilket tråkig höstdag. Ösregn. Perfekt biodag dock. Mio och jag har bokat två biobesök.

Idag ska vi se Geostorm i till helgen Jigsaw. Vi har det riktigt mysigt han och jag ❤️ Tycker jag iaf.

I biomörkret skäms han inte över mig 🙂 Får inte ens gå på ICA med honom ifall nån skulle se oss… så piiiinsamt!!! Kan inte låta bli att tycka det är lite kul. Vad är det som gör att föräldrar är så pinsamma för våra barn i en viss ålder?

Undra om han hade godkänt att jag klev ur bilen imorse med denna outfit? Raggsockor, Peters stora jacka, toppluva och allmänt missmatchig.

Fick bilder av svärmor och Peter från Spanien.

Det verkar inte gå någon nöd på de här små damerna.

Till något helt annat. Blev mycket text men hoppas du tar dig tid att läsa.

Den senaste tidens kommentarer har fått mig lite att fundera på vilka krav/förväntningar som verkar finnas på mig. Tänkte ge dig min syn på det och det är absolut inget försvarstal. Står för allt i mitt liv och står även för mina åsikter.

När det kommer till vår flytt så är den ännu inte klar. Eftersom våra planer framöver inte är klara så har jag känt att det bara känns fånigt att skriva var vi ska bo om affären spricker. Så då valde jag att inte gå ut med något alls men efter att det kom kommentarer om att vårt hus låg ute på Hemnet hade jag inget alternativ mer än att skriva att vi skulle flytta. Direkt, så klart, kom frågor om var vi skulle flytta. Absolut inget konstig med det, jag hade också undrat. Många kommentarer handlade om att jag skulle ”lycka till” men en handfull blev irriterade och tyckte det var fånigt att inte kunna skriva var vi skulle bo. Varför det var hemligt. Det är helt enkelt inte klart än. Mer spännande, hemligt eller intressant är det helt enkelt inte. Men jag har faktiskt ingen skyldighet att säga något, precis som inte du har, när man är mitt uppe i en flytt som inte är helt klar.

I senaste inläggen har det kommit lite kommentarer om mitt utseende. Har fått många kommentarer genom åren att jag använder botox, fettsugit mig, har silikonbröst, gjort fillers och massa andra operationer. Har inte orkat bemöta mycket av dessa för det leder enbart till mer, och ofta nedvärderande, kommentarer. Så här ska du få svaret. Jag använder ingen form av botox. Provade det 2006 men såg helt galen ut och inget som passade mig. Gillar min randiga panna och kråksparkar och vill inte ta bort det.

Jag tog ut det lilla silikonet jag hade kvar i brösten för över 3 år sedan. Valde att inte gå ut och skriva om att jag tog ut silikonet eftersom jag vet att tidningarna direkt hade hakat på. Men nu vet du. Silikonfri sedan länge 🙂 och jag älskar mina naturliga mindre bröst.

Jag har gjort fillers (Restylane) i mina läppar från och till genom åren. Nu var det ett halvår sedan jag gjorde det sist men trots det får jag kommentarer om hur ”nysprutad” jag ser ut. Mina ögonfransar är mina egna. Har alltid haft långa i mig själv och använder inget onaturligt. När det kommer till min kropp generellt har jag haft turen att föda fyra barn men delvis behålla min figur. Har tydligen en bra ämnesomsättning vilket gör att jag kan äta mycket men ändå hålla mig någorlunda smal. Kör inga bantningsdieter utan när jag bestämmer mig för att gå ner i vikt så äter jag bättre och rör mig mer. Jag går upp ungefär ca 8 kilo varje sommar för då skiter jag i allt. Inget undantag denna sommar. På sommaren vill jag njuta och skulle aldrig välja bort god mat och vin.

Jag är snart 40 år! och mamma till FYRA barn. Om jag emellanåt sprutar lite fillers i läpparna eller tar bort ett födelsemärke (Lennart) för att känna mig fin för mig själv är det faktiskt min ensak. Jag är jag och det är mina beslut. Inget jag skäms över men inget jag har någon anledning att vare sig skylta om eller försvara.

Jag har valt att hålla en lugn och sansad blogg. Vare sig min man eller mina pojkar är så intresserade av att synas och det är ett val jag respekterar. Skulle aldrig vare sig hänga ut dom eller förlöjliga dom för dom har inte valt att jag bloggar.

Det finns däremot mycket jag hade kunnat skriva ut, folk jag kunnat hänga ut, men jag har inget behov av rubriker och inte heller att somliga av mina barn ska behöva höra sanningar det skulle må dåligt av.

Jag driver en blogg som handlar om mig och mitt liv men bara för det har jag ingen upplysningsplikt om allt som händer mig, mina barn eller min man. Min blogg har blivit min dagbok och jag tror att när jag blir äldre och slutat blogga kan det vara kul att se tillbaka på allt. Glädje, sorg, skratt och gråt. Allt i en salig röra. Precis som troligen du också lever.

Jag är mer än gärna personlig och öppenhjärtig med dig men vill också ibland vara privat.

Sist men inte minst vill jag tacka för alla kommentarer. Sedan jag började blogga har jag fått över 75.000 kommentarer där ni tyckt till! För alla er bloggläsare som kommenterar med glada tillrop, frågor eller konstruktiv kritik vill jag förklara att här finns en kvinna som bara i oktober använt sig av 13 olika namn. I några inlägg för hon diskussioner med sig själv i olika namn för att hetsa upp er andra. Så tack och lov är det inte så många här inne som orkar hålla på så även om det ibland kan verka så. Använder man sig av 13 namn så behöver man inte vara psykolog för att förstå att den personen kanske inte mår så bra. Det gör inte jag heller alltid men en sak är jag säker på. Jag mår inte bättre av att vara elak mot mina medsystrar.

Som jag skrev så är detta inget försvar utan bara en förklaring.

Så tack för att du, syrran här i bloggvärlden, finns här för mig som jag hoppas att jag finns för dig. Tack för dina kommentarer och för att du också delar med dig ibland. Tack för att du vill följa mig och min vardag och tack för att du förstår.

All Kärlek ❤️


142 kommentarer142 kommentarer om “Mitt liv. Mina ord. Min kropp.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så bra skrivet. Mycket handlar nog om avundsjuka i deras kommentarer kring ditt utseende. Och det andra är nog nyfikenhet som går över styr.. men bra att du säger ifrån. Heja dig! Behöver du något mer från Gekås någon gång så hjälper jag dig gärna 🙂

  Svara
 • Men Gud detta inlägget fick mig tårögd… Fina fina du!!! ❤️

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Det är en förmån att få läsa om ditt liv! Tack för allt du delar! Du delar inte bara det vackra i livet utan också det svåra och det är vackert att göra det. Jag blir uppriktigt ledsen att läsa om ”troll” som vill sabotera och trycka ner.
  Du är stark och modig! Dessutom verkar du ha hjärtat på rätta stället! Kram till dej och en kärleksboost från ett regnigt och blåsigt norrland!

  Svara
 • Himla kloka ord
  Hoppas du får en fortsatt fin vecka

  Svara
 • Tack för din blogg. Jag läser den med glädje och tycker du har lagt dig på en helt perfekt nivå när det gäller att skriva om ditt ”privata”.
  Fortsätt så och i alla fall jag kommer att läsa med glädje när du delar med dig av dig själv och ditt liv.

  Kram på dig vackra fina kvinna!

  Svara
 • Hej!

  Jag fattar inte hur folk kan hålla på så här och trycka ned någon annan, det är REN MOBBING!

  Herregud, om dom inte tycker om det du skriver/delar med dig av eller gör så är det ju inte svårare än att skita i att läsa din blogg.

  Som du själv säger så är det DIN blogg och du väljer vad du delar med dig och har inga skyldigheter.

  Jag bloggar inte själv men läser många bloggar och ibland inser man efter ett tag att denna blogg var inte rolig längre eller jag håller inte med om dennes värderingar, då slutar jag helt enkelt läsa den bloggen.

  Jag kan som människa inte förstå hur andra vuxna människor kan bete sig på detta vis!

  Älskar din blogg, speciellt nu när ni skaffat valp då jag har egen hund 😉

  Kämpa på och va dig själv och försök strunta i alla ”elaka” kommentarer. !

  /Jossa

  Svara
 • Du är så bra ! ❤❤ lycka till med flytten o håller alla tummar för att det går som ni önskar

  Svara
 • Folk, inklusive jag själv, är alltid lite skitnödiga, duktiga, avundsjuka och allt det är otrevliga som poppar upp inom en ibland. Synd bara att många känner behovet av att skriva ner precis allt de tänker hela tiden.

  Kram! <3

  Svara
 • Hej Hannah! Älskar din blogg just för att den är så ”mjuk” låter knäppt men den andas kärlek. Tror ingen person oavsett blogg eller ej delar med sig av allt. Det är din rättighet att själv bestämma vad du vill dela med oss, precis som jag själv vad jag väljer att dela med mina vänner. Förstår inte att personer kan ha åsikter och bli sura över det.Fortsätt blogga och dela med dig av vad du känner för att dela. Jag är glad att få vara din läsare <3 Kram

  Svara
 • Så bra skrivet!! Heja dej!!

  Svara
 • Har aldrig kommenterat din blogg tidigare, men läst i flera år och uppskattar det mycket! Bra skrivet tycker jag. Hejja dig! 🙂

  Svara
 • Förlåt.Ska lämna dig ifred nu.

  Svara
 • Hej Hannah du är en fantastisk fin och ödmjuk kvinna. Ha det gott! Hälsningar från ett regnigt Halland

  Svara
 • Starkt skrivet! ❤️

  Svara
 • Så otroligt bra skrivet Hannah! Heja dig! Tack för allt du delar med dig av och tack för att du fortsätter att blogga trots tråkiga komentarer ibland. Jag känner ju inte dig alls men jag tycker du verkar vara så stark, ödmjuk och kärleksfull! Du är en fantastisk förebild♥️ Stor kram! /H

  Svara
 • Hej, läser här varje dag. Du är helt enkelt en väldigt snygg smart kvinna som har en fin familj och jobbar hårt. Lycka till med allt. Kram

  Svara
 • All kärlek till DIG❤️

  Svara
 • Fruktansvärt att du ens ska behöva förklara ditt utseende. Helt obegripligt. Jag är 24 år, älskar den personlighet du visar här i bloggen. Jag önskar jag är lika snygg, cool och rolig som du om 20 år!

  Svara
 • WORDS!

  Svara
 • Första kommentaren från mig! SÅ himla bra skrivet! Det är VI som ska tacka, som får följa ditt liv! Du har en varm och härlig blogg, som jag följer varje dag. Stort lycka till med allt! Jag följer med vart det än bär av! Kram❤️

  Svara
 • Bra skrivet vackra kvinna ❤️..

  Svara
 • Älskade det där med randig panna:) kram från Maria e med ännu mer randigt;)

  Svara
 • Din och din systers bloggar är bara BÄST.

  Svara
 • Vilket bra inlägg!! Tack för att vi får följa med i din vardag. Klart som fasiken att du inte behöver skriva allt.
  Låter supermysigt med dagar med ett barn, måste boka in en date med min 11-åring, måste ju passa på så länge han vill hänga med sin mor.Kram

  Svara
 • Läser din blogg nästan varje dag och tycker mycket om att läsa den!
  Min åsikt är den att vi som läsare egentligen inte kan ha några krav alls på vad vi vill läsa. Tycker man om en blogg så läser man och gör man det inte så behöver man ju inte läsa den.
  Du bestämmer själv vad du vill dela och inte dela.
  Och människor som kommenterar ditt utseende osv tror jag bara är avundsjuka. Det är min åsikt.
  Så fortsätt skriva som du gör och tack för en fin blogg

  Svara
 • Va?! Har inte läst kommentarerna här, men att folk orkar och har tid att lägga sig i ditt liv!
  Trist att du ska behöva förklara / försvara dig överhuvudtaget.
  Tycker du har en vänligt skriven blogg och du skriver aldrig något styggt om andra. Har folk åsikter om dig utöver det är det ren och skär avundsjuka.

  Svara
 • Jätte bra skrivet vackra du❤️

  Svara
 • Så bra skrivet Hannah!
  Känns som att många läsare/följare tror att de ”äger” rätten att få veta allt om någon som driver en blogg
  Heja dig!!! ❤
  Kram

  Svara
 • Så bra skrivet. Helt rätt, det är bara du och ingen annan som bestämmer vad du vill skriva. Att du delar med dig så mycket av ditt liv tycker jag är fantastiskt roligt. Fortsätt gärna så.
  Många kramar

  Svara
 • Jag slutar aldrig förvånas över hur människor kan behandla andra. Jag kan inte i min värld förstå, varför man måste trycka ner och tycka till om andra människor. Varför, varför??

  Tycker du är en grym tjej och gillar din blogg skarpt!

  Svara
 • Du är så bra som sätter ner foten! Heja dig!

  Svara
 • Åh Hannah vad jag känner med dig❤️
  Klart du inte ska fläka ut hela ditt liv, du väljer precis hur mycket eller hur lite. Din blogg och ingen annans
  Tycker iaf om att gå in och läsa av det du väljer att dela med dig om. Du är grym❤️

  /C

  Svara
 • Det var längesen jag var inne och läste din blogg & så tråkigt att mötas av att du känner att du behöver skriva ett sådant här inlägg…Gör din grej på ditt vis med din familj i fokus så blir allt jättebra. Känn aldrig att du ska behöva försvara dina val eller den du är inför andra…

  Svara
 • Bra skrivet. Skillnad mellan vad som är personligt och privat. Men du delar det här ”problemet” som jag ser det med nedvärderande kommentarer med alla kvinnliga bloggare idag.Alla upplever samma sak. Mer eller mindre. Människor som tror att det ”vet” att de ”äger”osv. Det går aldrig att komma ifrån. Och det kväver dig lite.Tillåt de inte att påverka dig och komma dig så nära!Jag skulle inte ens kommentera dumma kommentarer om jag var du. Inte ens tänka på dem. Det är personer som i sig inte mår bra, och som bara triggas ytterligare av att du försöker förklara dig. För det skulle inte spela någon rollvad du än skrev..Självklart måste du tiga om husaffären. Om allt som du inte är redo att berätta om.Nackdelen med att vara känd är ju att det det alltid är ”någon” som sett. Men ni tjejer ska inte behöva känna er som allmänt villebråd bara för att ni är just kända. Inte ens för att det (ibland) genererar inkomster. Främst av allt så är det den kungliga svenska avundsjukan som talar. Om allt som du Magdalena och alla andra bloggare gör, reser, äter god mat, dricker vin när ni gör det. ALLTID ska det vara NÅGON som skriver någonting elakt. Det här börjar bli tråkigt, riktigt trist att se att bloggarna överväger att väga orden man skriver på guldvåg så att ingen tar illa upp – Behövs det en kampanj liknande MeToo även här? Jag tycker faktiskt det! HUR LÅNGT FÅR MAN GÅ NÄR MAN SITTER ANONYMT BAKOM EN DATORSKÄRM OCH VRÄKER UR SIG SKIT MOT EN MÄNNISKA MAN FAKTISKT INTE KÄNNER?Vi måste alla sätta ner foten mot det här och yttra oss för den som tiger samtycker!Vi måste bli bättre på att markera sånt här ofog!Att det inte är ok!

  Svara
 • Så jäkla bra skrivet. Gillar din blogg för att du är du.

  Svara
 • Hej fina Hannah!

  Jag läser din blogg varje dag. Gillar din blandning och att du aldrig skriver skit om någon. Jag ser upp till dig och hoppas att jag en dag också kommer bli en så bra mamma som dej.

  Försök att inte ta åt dig av skiten som vissa skriver.. Vi e säkert många fler medsystrar ❤ bara det att vi inte alltid hörs lika högt som idioterna.

  Kram på dig!

  Svara
 • Åh så bra skrivet Hannah! Heja dig! <3

  Svara
 • Kärlek till dig !!

  Svara
 • Bra skrivet Hannah
  Jag är glad att du delar av dig om ditt liv men tycker också att det är fint att du är rädd om din intrigitet.
  Bruka titta in i bloggen dagligen och det förgyller min vardag. Lycka till med allt❤️

  Svara
 • Så fint, vettigt och förnuftigt skrivet Hannah, så trist bara att du ska behöva förklara dig att folk inte kan respektera folk på samma sätt längre och bara för att man har en blogg så behöver man verkligen inte dela med sig av allt, förstår inte var de här människorna får det ifrån.
  Fortsätt som du har gjort och du gör det så bra. Önskar dig och familjen all lycka framöver var ni än bosätter er.

  Svara
 • Lite sorgligt att du ska behöva förklara, som du säger du är du och det är din blogg och ditt liv, du skriver om det du vill och räcker inte det för vissa så behöver de ju inte läsa den alls tycker jag! Tycker att du har en fin blandning av tips, inredning, mat, barn, familj mm. Kram

  Svara
 • Bra skrivet! Förvånas över hur många som inte förstår att din blogg är just din, och att DU bestämmer vad som skrivs och delas med alla som läser. Jag tycker du är väldigt generös med privatlivet och jag gillar att titta in hos dig. Tack för en fin blogg.

  Svara
 • Veldig bra skrevet!! Jeg har lest din blogg fast siden før Liv ble født- herlig, ekte, hverdagsliv og familieliv. Takk for at du er nettopp den du er ❤

  Svara
 • Det är just ditt liv, tacksam att få vara en del av det du delar med oss. Det är även spännande för oss med flytt men tids nog får vi veta om era planer. Du är lika vacker på utsidan som insidan, beundrar dig då du delar både glädje och sorg med oss. Håller tummarna för att allt med flytten går er väg. ❤️Kram❤️

  Svara
 • Hej finis❤️Tycker att det är sorligt att man skall behöva förklara sig så där! Men jag tycker i alla fall att du har en bra blogg och en super fin familj❤️Och hund❤️Kram på dig och stå på dig❤️

  Svara
 • Kram ❤️

  Svara
 • Ja, Bra skrivet. Det är din blogg och det är du som bestämmer om vad som ska skrivas i den.
  Jag gillar å läsa den iaf……….
  Kram

  Svara
 • Heja dig! Din blogg är jättebra! Har följt den länge, men läser inte ordagrant. Men får bilden av att du är en så varm och glad person som älskar livet och att sprida kärlek! En riktigt bra mamma till dina barn!

  Jag beundrar dig och alla andra människor som orkar vara kända. Det verkar vara ett påfrestande jobb!

  Svara
 • en av dom bättre bloggarna, eller typ bara din o syrrans din jag läser

  Svara
 • Så fint skrivet och ibland känner man att man vill förklara sig fast det inte ska behövas ❤️
  Jag tycker så mycket om dig trots att vi bara träffats några timmar 😀 Ibland klickar det ❤️
  Bamsekraaaam från Madde

  Svara
 • Så himla bra skrivet ..
  Måste vara knepigt att få så mycket påhopp överallt av vuxna människor , helt otroligt att folk orkar vara arga avundsjuka o missunnsamma .
  Jag tycker det är kul med inspiration o bläddrar runt på olika bloggar .tycker din är den jag gillar mest faktiskt .du verkar vara otroligt jordnära. Med inslag av skönhet o allt sånt också . Jättebra blogg
  Kram Camilla

  Svara
 • Heja dej! Kram

  Svara
 • HANNAH!!!!
  Jag älskar att läsa din komisk/mysiga blogg!!! Och jag vill läsa den även när du är 75 år! SLUTA ALDRIG BLOGGA!!! <3

  Kram Erika

  Svara
 • Gillar din blogg och framförallt gillar jag dig Hannah 🙂 du verkar ge så mkt kärlek till allt och alla ❤ och verkar vara en superbra och fin mamma även fall dom tycker du är pinsam hehe men lovar det går över när dom är äldre 🙂 kram

  Svara
 • Waow. Vilket inlägg. Det berör mig. Underbart, var som du är och kör din grej, ditt liv. Jag önskar fler var som du. Ha det bra!

  Svara
 • Mysigt ni verkar ha de ❤️Kram till dig & Mio

  Svara
 • Det måste ju gå att blocka personer som inte har ett friskt beteende?!

  Svara
 • Du verkar vara en tjej med båda fötterna på jorden! Klok! Men du är verkligen fantastiskt snygg! Inte undra på att folk undrar om du är äkta.

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Brukar inte kommentera alls, inte på någon blogg, men är en trogen ”dold” läsare. Tycker det bara är löjligt hur den svenska avundsjukan ska styra över vissa. Hur de ska hoppa på någon annan för att må bra. Jag gillar din blogg och har följt dig genom åren så jag vet att det ligger hårt arbete bakom din framgång. Sen är du fortfarande grymt snygg och har snygg kropp vilket säkert retar många. Men alla är vi olika, har olika förutsättningar thats life. Det betyder inte att vi har rätt att hacka på någon annan för det. Jag väntar med spänning på att få höra vart ni ska flytta men det kommer den dagen du är redo att berätta. Jag hoppas ni kommer trivas dit ni kommer flytta nu när ni lämnar ert underbara hus 🙂
  Lycka till och ändra inte på dig själv för att tillfredsställa någon annan.

  Svara
 • Du är bäst finaste Hannah ❤️ Tack för att du bjuder in oss i ditt liv Älskar din blogg och tycker det är helt fantastiskt att följa dig, även om jag har blivit dålig på att kommentera ❤️

  KRAM

  Svara
 • Fina du❤️ älskar din blogg

  Fortsätt å va du o skriv om vad DU känner för

  Massa kramar!

  Svara
 • Väldigt bra inlägg !
  Hejja fina dig.

  Svara
 • Respekt till dig Hannah! Helt rätt, håll på integriteten! Vi har ingen rätt att få veta något alls om dig, men har turen att få hänga med på mycket ändå. Så mycket att vi fortfarande tycker det är roligt och intressant att få ”vara med”. Den som är missnöjd, kan hitta sig en annan blogg att följa… eller varför inte börja blogga och ”outa” sitt liv och sina nära själv?
  Jag är helt säker på att din familj uppskattar om ni fortfarande får ha någon form av privatliv. Och du inte bara äger din kropp, du ä g e r! <3 Kram!!!!

  Svara
 • Jag älskar att läsa din blogg och har läst i många år och älskar få följa med ibland i ditt liv och läsa om din vardag/familjeliv. Man håller inte alltid med varandra men skulle aldrig aldrig aldrig bete mig illa eller trycka ner dig för jag inte tycker som du. Det är som du säger, ditt liv, din blogg och dina ord. Jag är i alla fall väldigt tacksam att få läsa. Personer som är troll mår inte bra själv!! Säkert lättare sagt än gjort men skit i dem. De är inget att bry sig om. Blir så upprörd. ♡

  Men tack för du delar med dig. Är tacksam för det och dig. Du verkar vara en så fin person! Kärlek rakt igenom.

  Kram My

  Svara
 • Jag är en sån tråkig läsare som aldrig kommenterar men nu gör jag det.. 🙂

  Tack för att vi får följa dig å ditt liv, väldigt bjussigt!
  Mysig, rolig och festlig blogg ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!

  Läser din blogg varje dag & har gjort det i flera år, men detta är första gången jag kommenterar.
  Tycker du är fantastisk ❤️
  Lucka till med allt!!

  Svara
 • Du har fullkomligt rätt i det du skriver! Älskar att läsa din blogg för du verkar vara en genuin och fin människa även på insidan! En sån kvinna som jag skulle vilja vara vän med. Följ ditt hjärta och gör det som känns rätt för dig, det är ändå din blogg och vi andra får njuta av det du faktiskt väljer att dela med dig av 🙂 Fast PS jag är lute nyfiken på vart ni ska ta vägen, och har svårt att förstå att ni ska (enligt mig) lämna drömhuset 😉 DS

  Svara
 • Har följt dig sedan Mama-tiden då du väntade Liv. Började läsa din blogg för jag var nyfiken på vem DU var eftersom jag fram till den tidpunkten tyvärr bara ”känt dig” genom skvallerblaskor…

  Läste ett blogginlägg och var fast! Din blogg är en favorit och jag är tacksam över att du vill dela med dig. Din blogg har en härlig mix av allt och jag hoppas du orkar fortsätta blogga många år till 😉
  //Therese

  Svara
 • Så fint du skriver♡ vi är nog många ”dolda” läsare som följer din blogg och blir självklart berörda när du blir ”påhoppad”, precis som du skriver behöver du inte lämna ut allt.
  Kram till dig♡

  Svara
 • ❤️ kramar till dig❤️ det finns verkligen folk till allt! Älskar din blogg önskar dig å Mio mysiga dagar ihop .

  Svara
 • Är en sån som aldrig kommenterar, men nu kände jag att jag verkligen vill göra det.
  Jag har följt din blogg och instagram ända sedan du startade dom båda. Jag var 18 när jag började läsa din blogg. DU ÄR HELT FANTASTISK!! Jag älskar att din blogg är både högt och lågt, glädje och sorg och med massa galenskap. För mig är du så himla äkta. Du är en stor förebild och när jag gått igenom olika perioder i livet så har det på något sätt känts bra att läsa din blogg, just för att du verkar vara så genuin och ärlig jämt. Det är alltid kul att läsa dina inlägg. Håll på din integritet, det är din blogg och du väljer själv vad du vill skriva och dela med dig av. Återigen TACK för att du är du, en stor förebild!

  Svara
 • Hej Hannah, jag har läst din blogg så länge jag kan minnas men är dålig på att kommentera. Men vill skriva till dig nu att den är fantastisk och du är otroligt öppenhjärtlig, personlig och genuin i bloggen – no more needed! ❤️

  Svara
 • Tack för att du e du & att du delar med dig av ditt liv. Följt dig & Maggan såååå länge. Första gången jag träffade er signerade ni er kalender som Bingo fotat i Gbg. Min bror fick den i julklapp & den är absolut hans favoitklapp från lillasyster än i dag.
  Tack

  Svara
 • Heja dig! Du har en underbar blogg, fortsätt bara vara du!

  Svara
 • Heja dig!

  Svara
 • Hej Hannah! Jag tror att jag var runt 16 år när jag började läsa din blogg. ( nu är jag 20). Har alltid gillat sättet du skriver på och att du alltid är så personlig med det du själv väljer att ta upp! Du är verkligen en av mina favorit-bloggerskor. Stor kram till dig!!

  Svara
 • Du är en otroligt varm o go tjej som jag gillar väldigt mycket och mer och mer , jag har som du redan vet följt dig i många år och du har kommit och betyda mycket för mig som du också redan vet och förstår . Önskar dig allt gott i livet med både familj karriär och kommande flytt ❤️

  Svara
 • ❤️❤️❤️
  Ja, vad ska man säga? Det du skriver är ju så självklart!!! Kan inte vara lätt att vara bloggare o lämna ut sig…. Tur att du är klok nog att inse att när någon är elak så ligger problemet hos den o inte hos dig (ibland lättare sagt än gjort, I know…, fick själv känna av det idag…)
  Stor kram, fina du!
  ❤️❤️❤️

  Svara
 • Hej
  Jag brukar i princip aldrig kommentera på bloggar, men nu kan jag inte låta bli. Har läst din blogg i många år från och till. Tycker att du verkar vara en så fin person med ett gott hjärta och sunda värderingar.
  Du säger så många kloka ord i inlägget ovan!
  Kram och lycka till med flytten /Lena

  Svara
 • Fina du! För mig är det helt otroligt hur folk kan tycka att du som bloggare har en upplysningsplikt i allt som du och din familj gör/ tänker/ säger! Må inte dåligt för att du har integritet, det är din rättighet! Stor kram på dig! Lycka till i allt som kommer med flytt etc. Kram/ Maria <3

  Svara
 • Kram till dig vacker

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag började ju följa din blogg innan ens Liv var född och du och jag hade ju även ett privat möte och viss privat mailväxling för flera år sedan. Jag är en person som säger/skriver vad jag tycker, förhoppningsvis utan att såra. . . Jag ger konstruktiv kritik blandat med glada tillrop. Det vore trist om alla tyckte att allt var underbart och fantastiskt hela tiden enligt mig.
  Jag tycker att bloggvärlden spårat ur de senaste åren för att det går alldeles för ofta ut på reklamsamarbeten som många gånger inte alls känns trovärdiga utan man förstår att bloggaren gör det ”för pengarna”.
  Sen tycker jag ju som jag kommenterat hos dig tidigare att alla måste börja reflektera över hur mycket kläder och prylar man konsumerar för jordens resurser är begränsade vilket märks tydligt på miljön nu.
  Det har blivit en statusjakt som jag är kritisk till.
  Vi har alla eget ansvar att själva kolla upp vad som är miljövänliga naturliga produkter för reklam kan man inte lita på.
  Det viktigaste av allt är kärleken till våra nära och kära, vilket du ofta skriver om och skildrar på din blogg och det är anledningen till att jag fortsätter titta in här då och då.
  Äkta kärlek har inget med pengar att göra.
  Jag hoppas att du har det skönt nu i pausen mellan jobb och att du tackar Gud för att du klarar dig så bra ekonomiskt ändå. Det är få förunnat.
  Kram ❤️

  Svara
 • Kom på en sak jag skulle vilja fråga dig. . . Om du hade möjlighet att välja bort ett offentligt liv och därmed kunna gå runt anonym överallt skulle du vilja det då? Eller trivs du med att vara Hannah Graaf med ”hela svenska folket”? Jag undrar för att jag själv har otroligt mycket integritet och jag skulle aldrig klara av att vara offentlig. Mitt intryck av dig är inte att du älskar offentligheten direkt. . .

  Svara
 • Du berättar vad DU vill och känner för. Detta är en blogg och ingen rättegång där du måste redogöra för allt du gör. Vi är glada att få ta del av ditt liv. Kram och passa på att mysa med Mio medan han har lust.

  Svara
 • Blir alldeles tårögd av alla varma kärleksfulla kommentarer här.
  Hannah är verkligen en sann förebild hur vi kvinnor ska stötta varandra.

  Kram till er alla!

  Svara
 • ❤❤

  Svara
 • ❤️❤️❤️ tack för du delar med dig. Det är din blogg och du bestämmer över den!

  Svara
 • Mycket bra skrivet Hannah. Det är ditt liv och dina ord. Punkt.
  Ha en mysig vecka med Mio.
  Stor kram ❤

  Svara
 • Tack för din härliga blogg❤du delar med dig av ditt spännande men även vardagliga liv med familjen, som de flesta av oss oxå hardu bestämmer över bloggen och du ska inte bry dig om ”trollen”de är bara avundsjukanjut och tack för vi alla får följa dig och ditt liv❤❤❤kraaam

  Svara
 • Fortsätt skriv som du brukar ,,jättebra som det är o bry dig inte om vad Alla tycker ,, kram ❤️

  Svara
 • Hej Hannah! Jag har läst din blogg i många år men varit dålig på att läsa kommentarerna. Jag blir helt bestört av det du skriver, det är konstigt att folk förväntar sig ännu mer när du redan nu bjuder in oss i din värld. Jag tycker att det är bra att du förtydligar och sätter gränser och jag hoppas du orkar fortsätta att dela med dig. Kram ❤️❤️❤️

  Svara
 • Nej, vare sig du eller någon annan har rapportplikt, låt dig inte påverkas av nötter. Vet inte hur jag hamnade på din blogg men blev kvar för det är något fint och genuint som tränger igenom i alla dina inlägg. Vackra bilder också. Egentligen är jag sjukt trist, läser sällan kommentarer och kommenterar inte heller. Fullt upptagen med att äta godis och varva ner. Ha det bra!

  Svara
 • Så sant. Det är ditt liv och vi ska vara glada att du delar med dig av det. Självklart väljer du själv om vad. Tack för att du delar med dig av dig själv! ❤️

  Svara
 • Bra Hannah att du står upp för dig själv och din familj! Det du skriver är en självklarhet.

  Tack för allt du delar med oss! <3

  Kram Charlotte

  Svara
 • Heja dig! ❤ Många kramar!

  Svara
 • Helrätt
  / Kram Hillevi

  Svara
 • Kommenterar inte så mycket. Men följer dig ofta.
  Tack!
  För en skitbra text!
  Och för bloggen, för att vi får följa dig i ups and downs, för att du bjuder på sååå mycket!
  Det är härligt, kul, gråtigt ibland och en ynnest.

  Det är svårt att säga ngt klokt om de där 13 personligheterna dock…
  Hon behöver vård i någon form. :'(

  Kram på dig och hoppas båda biosarna var bra!

  <3

  Svara
 • BRA skrivet <3 Jag förstår inte människor som "begär" att en bloggare ska vara jätte öppen jag tycker vi ska vara glada att kunna få läsa lite av era liv. Men är det kanske många yngre som kräver sådana saker? Tänker att unga bloggare ofta är väldigt öppna om allt i sina bloggar för att få läsare. Menar nu inte att dra alla över en kant men många.
  Kram och fortsätt som du gjort här i bloggen, det har ju visat sig vara ett vinnande koncept. Jag kom själv på häromdagen då William var med på ett foto att HERREGUUUD vad vuxen han blivit (ungefär som jag känner er) och insåg att jag läst din blogg från det att du väntade Liv. Jag är väldigt tacksam över att få ha gjort det. btw. så tycker jag att W är lik din pappa Kenneth, det tyckte jag att Isak var också så Graaf släktskapet finns. Kram.

  Svara
 • Så sant ❤️Jag skulle aldrig komma på tanken att tjata, bråka eller lägga mig i saker jag inte har att göra med men gissar att man aldrig blir av med nätrollMassa kramar och njut ordentligt med Mio(min fyllde 13 nyss och jag är såååå pinsam) ❤️

  Svara
 • Jättebra skrivit, du delar det du vill. Halleluja för att du respekterar dig själv och din familj❤️.

  Svara
 • Härligt Hannah, du är toppen som du är!

  Svara
 • Bästa fina Hanna ❤️Kram från 5 barnsmamma

  Svara
 • Det här med att dra ner varandra eller ifrågasätta har jag aldrig förstått, jag är glad över att DU faktiskt vill dela med dig av ditt liv varje dag, året runt ❤️

  Svara
 • Du verkar genuint fin pa alla satt. Mysig blogg. Tack for inlagget!

  Svara
 • Bra skrivet! Var den du är, då är man som bäst!

  Svara
 • Härligt! Fortsätt att vara den du är, med ”hemligheter” och allt…Ditt Liv. Ditt val. Kram fina du <3

  Svara
 • Sånt tror jag de flesta förstår. Och att du faktiskt jobbar,har 4 barn, hund, hus och man. Du kan inte alltid svara på allt.

  De som kräver något av en bloggare kan sluta läsa. Du har precis som oss andra rätt till ett privatliv. Bra skrivet i detta inlägg Hanna och tack för det du delar med dig.

  Svara
 • Fina du ❤

  Svara
 • Bra skrivit Hanna! Fortsätt att vara du!

  Svara
 • Hej Hannah !

  Blir så trött på alla dessa ” elaka” människor som skriver om sådant de inte vet något om.

  Och om man väljer att läsa någons blogg så får man finna sig i att den personen som skriver bloggen väljer vad den ska skriva om.
  Det är ju den personens val att blogga.
  Jag tycker om att följa din vardag.
  Följer även din systers blogg.
  Oj vad jag hat varit arg och ledsen för er skull.
  Just för att ni får stå ut med så mycket.
  Ha det bäst och många kramar från mig
  Annica

  Svara
 • Hej Hannah! Tack för en jättefin blogg! Jag tycker att du håller en bra profil. Jag har följt dig ganska länge och uppskattar att du delar med dig av ditt liv och din vardag. Själv lever jag ett ganska tråkigt liv där det inte händer särskilt mycket och inte så många vänner så din blogg har blivit lite som en ”väninna” för mig 🙂 Fortsätt blogga och bry dig inte om inskränkta, avundsjuka och elaka människor! Kram <3

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Bra skrivet! Din blogg är din blogg, passar det inte så kan man sluta läsa. Fortsätt som du alltid gjort och var dig själv. Kram <3

  Svara
 • Otroligt fint skrivet Hannah! Ser dig som en förebild, du skapar ett lugn, ingen hets om något, vilket är otroligt härligt för en stressad 24årig student! Du skriver om saker som själv får en att tänka till, det ytliga är inte viktigt, utan det är familj och vänner som är det viktigaste i livet. Ser alltid fram emot att läsa din blogg! Du är toppen! 🙂
  Kram <3

  Svara
 • Så himla bra skrivet! Jag håller med dig och kunde inte sagt det bättre själv. <3

  Svara
 • Helt rätt ! Jättefint inlägg ❤️

  Svara
 • Grymt bra skrivet! You go girl!!! <3 <3 <3

  Svara
 • Hej Hannah!

  Jag har aldrig kommenterat tidigare men följt din blogg ganska länge nu, ville bara säga att du verkar vara en underbar, jordnära tjej med en super härlig familj och det är anledningen att jag följer dig.
  Man blir så inspirerad och glad när man läser din blogg.
  Lägg inte ner någon energi på dessa nättroll som bara vill skapa drama, uppenbarligen mår dom inte så bra.
  Så tack för att du delar med dig till oss som älskar din blogg! <3

  Svara
 • Kära Hanna! Har aldrig kommenterat, men läser din blogg med stor behållning. Du ger intryck av att vara en väldigt fin jordnära människa. Stor kram!

  Svara
 • Vilket jättebra inlägg!!! Tack för att du delar med dig, av det du väljer att dela!!
  Stor kram

  Svara
 • Men detta är väl en självklar het, även om vi alla är nyfikna över vart ni ska flytta osv så berättar du enbart nä och vad du vill.

  Fortsätt precis som du gjort tidigare =) Om man är intresserad av att följa en blogg så måste man även förstå att personen bakom bloggen har ett privatliv som man inte vill dela med andra.
  Och allt som du väljer att göra är din ensak inte upp till någon annan att bedöma.

  Kram

  Svara
 • Härliga DU!
  Tack för att du orkar läsa alla idiotiska kommentarer och ändå delar med dig. Har följt dig i många år och glatt mig så för att jag hittat din blogg. Du är så ärlig som du vill och har den största rätt att välja vad du skriver om. Jag bara älskar dina härliga bilder och annat som du delar med oss som följer dig. En underbar familj (inklusive din härliga syster). Fick äran att träffa er på ett bloggarens i Växjö för många år sedan och fick dåre vilken underbar person du är i ”verkligheten” så fortsätt dela med dig av det DU vill och strunta i de som tycker och vet……vad som ska delas. Jag VILL gärna dela din vardag och det du vill dela med dig av. MASSOR AV KRAMAR från en evig följare! ❤❤❤

  Svara
 • Bloggevent ska det stå inte ”bloggarens” i Växjö och så blev det ett fel till, det ska stå fick då se inte ”dåre” ibland vill inte bokstäverna som jag vill…..ursäkta för det.

  Svara
 • Tror det är människor som inte har ett spännande liv och vill läsa om andras. Dom kanske skulle skaffa ett eget liv?

  Svara
 • All kärlek till dig och din familj!

  Att racka ner på andra genom kränkande kommentarer är och förblir sorgligt. Glädjs med varandra och lyft varandra istället, så blir vår tillvaro så mycket trevligare.

  Svara
 • Vilket fint inlägg! Känns som du skriver från hjärtat ♥ Har alltid gillat din blogg och ditt sätt att skriv ♥ Tycker det är härligt att du väljer att dela med dig och självklart ska det man vill ha privat hållas privat! Du ska veta att din blogg får mig att må bra!
  Kramar

  Svara
 • Hej Hannah!

  Så bra skrivit, jag förstår det måste vara jobbigt att lösa vad alla kommenterar. Det är din blogg och du väljer att skriva om precis vad du vill och är man inte intresserad så läser man väl inte bloggen. Vi är sp olika människor och allt intresserar inte alla men då ska man vara taskig och spy ut sin galla.

  Det kvinnliga könet är fanimej inte mycket bättre än det manliga ibland med att vara taskig mot andra kvinnor. Män kanske är mer sexistiska men kvinnor vill gärna trycka till andra kvinnor och ofta handlar det om ren är skär avundsjuka.

  Du är en söt, vacker kvinna och verkar med mycket värme och humor, har en härlig familj, vackert hus och kan göra mycket så det är ren och jäkla avundsjuka!
  Så klart du inte vill lägga ut allt som rör din familj och vad som sker i ert liv.

  Glad att jag får följa dig på färden.

  Kramar Iréne

  Svara
 • Jag tror att du är en riktigt fin människa.
  Inifrån och ut

  Svara
 • Du är bara bäst, att folk orkar tycka så mkt om andra ,och publicera det .
  kram

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Har läst din blogg i många år men inte kommenterat särskilt ofta. Ville bara säga att du verkar vara en så fin och varm person och en fantastisk mamma. Roligt att följa med och du delar med dig om precis det du själv vill. ❤️ Ha en fin dag!

  Svara
 • Du är fin! de som skriver elaka saker är bara avundsjuka, tro mig. De borde skaffa sig ett eget liv. Varför följer man en blogg på någon man retar sig på?? det kan jag bara inte förstår. Heja dig!!

  Svara
 • Fantastiskt bra skrivet! Huvudet på spiken. Jag bloggar inte själv, men jag har förstått att en del läsare tror o nästan förväntar sig att en blogg ska innehåll a l l t från en människas liv. Jag tror och hoppas ändå att de allra flesta faktiskt förstår att du delar med dig av en d e l av ditt liv och väljer vad du vill behålla för dig själv. Stor kram till dig❤️

  Svara
 • Fina vackra du❤️ Du är en av få bloggare som verkligen känns genuint snäll och äkta❤️

  Svara
 • ♥ ♥ ♥

  Svara
 • Jag gillar din blogg jätte mycket o tycker du verkar vara en jättehärlig person! Hoppas du kan skaka av dig tråkiga kommentarer. Fortsatt vara den du är! ❤

  Svara
 • ♥️

  Svara
 • Yeeeeeeaaaah!!
  Helt rätt ❤️

  Svara
 • ❤❤ Att folk måste vara så elaka och nyfikna… Jag älskar att läsa din blogg!

  Svara
 • Hej Hannah,

  Jag har aldrig kommenterat tidigare. Måste bara säga att det var såå bra skrivet. Jag tycker du verkar vara en jordnära och underbar person med en härlig familj som du delar med dig av. Jag tycker det är såå tråkigt att vissa människor inte kan glädjas för varandra istället för att slänga ur sig en massa elakheter. Jag tycker det är såå kul att följa dig och din syster på era bloggar.
  Fortsätt vara DU.
  Kram kram

  Svara