Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:38 | november 8, 2017

Ett nytt kapitel i livet

Hej min vän. Tack för alla glada lycka till-hälsningar.

Vi känner oss modiga och lite galna. Vi är en impulsiv familj som gillar äventyr och att ta steg som kan vara läskiga men som vi vet garanterat kommer ge livet en extra krydda.

Vi hittade ett hus när vi var där i somras och vi kände direkt att här vill vi bo. Barnen är nästan mer exalterade än vad jag är. Dom har redan valt sina rum och ser så mycket framemot flytten. Tänk att Stickan Los Stigos måste lära sig spanska också.

Det känns inte så långt bort. Det tar bara drygt fyra timmar att flyga dit så jag tror att vi kommer träffa familj och vänner oftare än här i Sverige.

Redan över nyår kommer Tessan och Ewa med sina familjer och även min mamma 🙂

Klart att det känns väldigt pirrigt, nervöst och oerhört stort men trivs vi inte så får vi väl flytta tillbaka till Sverige. Vi börjar med ett halvår och känner efter hur det går med barn och jobb.

Jag har en helt ny karriär som väntar. Har blivit erbjuden ett jobb på en mäklarfirma och känner mig så stolt att de vågar satsa på mig trots att jag inte har den erfarenheten. Har dock smygpluggat sista halvåret och forsätter med det.

Men jag har jobbat med försäljning tidigare så jag är övertygad av att mina tidigare erfarenheter ska göra att jag fort kommer in i detta. Ska bli så kul! Kan du se mig som mäklare?!

Peter kommer pendla i början och sedan får vi se vad som händer längre fram. Vi tar det som sagt i etapper för att se hur allt fungerar. Men nu kör vi i 6 månader.

William vill vara kvar på SSHL (internatet). Eftersom vi visste att flytten var på gång lät vi honom börja en termin tidigare för att han skulle komma in i allt, få kompisar och rota sig i skolan medan vi fortfarande fanns i närheten om det inte skulle fungera.

Början är alltid värst och det var skönt att kunna få den tiden tillsammans. Tack och lov har det gått så smidigt. Han stortrivs och det gör mig så glad. Det känns i mammahjärtat för mig men han blir 17 år och trivs så bra samt att skolan är fantastisk. Idag är han hemma två helger i månaden så vi kommer träffas i stort sett lika mycket framöver.

Han pluggar som bara den och med kontaktnätet och allt som finns där så kommer det bli grymt för hans framtid. Skulle han ångra sig så väntar hans rum i vårt nya hus och gymnasieskolor finns ju i Spanien också. Är stolt att William själv är så modig och vågar att stå på egna ben.

På loven får han flyga över och jag kommer flyga till Sverige tittsomtätt också.

Liv, Mio och Vida kommer börja på svenska skolor sedan framöver får vi se om vi byter till internationell skola. Tänk vad häftigt för dem att lära sig flera språk, möta en ny kultur och få nya vännner.

Det lär nog ta ett tag innan man kommer in i allt. Bara som att posta ett brev, vart gör man det? Ha ha ha! Sen måste jag köra runt och lära mig att hitta överallt.

Ett helt nytt liv i ett helt nytt hem i ett helt nytt land.

Jag hoppas så klart att du hänger med mig och följer vårt nya kapitel i livet. Bloggen kommer leva vidare så ni blir inte av med mig så lätt.

Kommer fortsätta och jobba med mina samarbetspartners i Sverige och förhoppningsvis hitta lite nya i Spanien.

Kanske lyckas jag inspirera någon av er att ta steget att flytta och mitt mål är att sälja ett boende till minst en av er. Så går ni eller någon vän i köptankar så vet ni vem ni ska kontakta 🙂

Mina nya kollegor har jobbat här i över 10 år och kan varenda gata och gränd. Det finns ju nästan fler svenskar än spanjorer här så det ska bli kul att skriva härifrån. Dyker säkert upp en och annan lägenhet/hus i min blogg för att locka er.

Det kommer nog innebära många toppar och dalar, spänning, oerfarenheten och erfarenheter. Ja, du kan ju själv tänka dig vilken omställning 🙂

Men vad tusan… vi lever nu och det gäller att få ut så mycket av livet och allt som finns att utforska och våga göra. Man vet aldrig hur morgondagen ser ut.

Det kommer finnas så mycket mer att berätta med tiden… men först måste flyttlasset gå.

Vi kommer fira jul- och nyår där men 2018 börjar allt på riktigt.

Idag är jag och Vida hemma. Hon ville hänga med mig och Stig och jag ska ändå bara sortera och ha mig här hemma. Du anar inte hur mycket det är som ska packas, säljas, kastas och ge bort.

Var med Liv i skolan imorse då det var dags att vaccinera sig hos skolsköterskan. Hon skakade som ett litet asplöv i mitt knä men det gick hur bra som helst. ”Det kändes ju knappt!” … Vad var det jag sa.

Dom här två 🙂

All Kärlek ❤️


94 kommentarer94 kommentarer om “Ett nytt kapitel i livet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så spännande detta kommer bli och det ska bli så roligt att få följa er resa!

  Har du inredningsgrejer du vill bli av med, så är jag intresserad av att köpa! Flyttar själv om 3 veckor, så alltid kul med nytt

  Åter igen, stort lycka till med allt❤️
  Kram.

  Svara
 • Grattis till hela familjen!
  Du kommer absolut bli en strålande mäklare, barnen kommer säkert glädjas med skolbytet och mannen din klarar sig fin fint han med.
  Hoppas ni lär er prata flytande Spanska.
  Stig du får även ett varmare klimat att leva i….myzzzz Vov Vov
  Verkligen kul förändring för er.

  Svara
 • Ni är så modiga och starka som vågar flytta, följa era drömmar och ta steget mot nya utmaningar. Ska bli roligt att följa ert nya liv och vardag i Spanien.
  Jag älskar Spanien och har alltid sagt till min man att blir det en flytt utomlands så är det Spanien!
  Lycka till med ditt nya jobb, du kommer klara det galant!!!

  Svara
 • Åh va spännande!! ni gör helt rätt Och ni lär nog inte ångra er Lycka till med allt! Hur funkar det med skola för barnen? Läser de samma ämnen som i Sverige så de inte missar nåt när ni kommer tillbaka? Kostnad?vart börjar man om man vill flytta till Spanien? Du får gärna tipsa om hus Kanske vår tanke blir verklighet Kram!

  Svara
 • Stort lycka till! Beundrar ert mod. Livet ska levas nu. Kram

  Svara
 • Hej, jag undrar om ni har köpt hus eller hyr ni det i spanien till att börja med för att känna efter om ni trivs?

  Svara
 • Ååhh, massor av lycka till, men känns det inte liiite vemodigt ändå?

  Kram

  Svara
 • Vilken spännande tid ni har framför er , sådant som en annan hade velat göra men är för feg för . JA Hannah jag kan se dig som mäklare i Spanien , duktig ambiös , driven och framåt så jo det tror jag till 100 % att du kommer lyckas med . Kan inte annat än önska er STORT LYCKA TILL det kommer bli toppen allting . Så klart fixar W detta han har ju både din Mamma moster och Mios Pappa inom rimligt avstånd . Bra när dom får lära sig och ta ansvar tidigt det kommer man långt med / Kram på dig ❤️

  Svara
 • Blev sjukt sugen på att flytta efter att ha läst detta. Men vågar jag lämna allt (har eg inget att lämna)?
  Kommer följa er ”resa” och inspireras.
  Lycka till!

  Svara
 • Lycka till med ert nya kapitel i livet! Vad modigt att bara våga ta steget och verkligen göra det ni vill. Önskar jag hade lite av det modet också. Kram.

  Svara
 • Så modigt gjort! Tror det är många som skulle vilja göra likadant men inte har ekonomin för det. Det kostar ju en hel del att pendla mellan två olika länder. Sedan tror jag inte gräset är mycket grönare på andra sidan.

  Svara
 • Förstår inte kommentaren. Alla som äger sitt boende kan sälja det och flytta och söka nya jobb. Finns massor av billiga bostäder i Spanien. Sedan gäller det att våga. Och varför måste man flytta för att gräset är grönare? Kan man inte flytta för att det är ett äventyr och nytt jobb som Hanna skriver? Så mycket negativa tankar.

  Svara
 • Tycker som du. Allt görs inte för pengar.. Hanna kanske vill ge även sina barn möjligheter som dem inte får Sverige , inte på samma sätt iaf!

  Svara
 • Jobb och boende är ju rätt basic. Själv gick jag på ekonomisk rådgivning och fick klart för mig att den största skatten jag satt på var mitt eget hus. Så sagt och gjort – hyrde ut det och fixade boende i nytt land för mindre pengar. Och jobb är det nästan bara i Sverige som det är svårt. Spontanansökningar är så mycket mer värt utanför Sverige. Så sagt och gjort -när jobbet var klart drog vi hela familjen! Bor rätt centralt idag, har barnen i kommunala skolor, och lever som i Sverige typ. Men ett nytt land och ett nytt äventyr. Man måste se möjligheterna 😉

  Svara
 • Hej Hannah!

  Lycka till med ditt nya liv. Ska bli så spännande att följa dej och din fina familj i erat nya hus och land.

  Massa kramar Marie

  Svara
 • […] ett hus när vi var där i somras och vi kände direkt att här vill vi bo”, skriver hon på bloggen, och […]

  Svara
 • Va kulkanske du är våran blivande mäklare. Grand suerte

  Svara
 • Vi köpte lägenhet i Palma, Mallorca för snart ett år sen. Har länge haft planer att bo och jobba där.
  När vi blev familjehem fick vi justera planerna något. Men Första steget är klart iaf
  Stort lycka till. Tror på dig. Ni kommer fixa detta galant. Man måste våga leva ut sina drömmar.
  Kram ❤

  Svara
 • Det ska bli så spännande att följa ert flytt-äventyr. Jag och barnen har ofta (länge) pratat om att vi vill flytta till varmare breddgrader men det vill inte mannen i familjen 🙂

  Svara
 • Så häftigt. Vi flyttade med vår familj till Schweiz nu i augusti. Vi har också fyra barn, alla går i tysk kommunal skola med stöd på svenska. Det var tufft i början men efter två månader var alla på banan. Är glad att vi vågade ta chansen. Lycka till med er flytt

  Svara
 • Vilken häftig grej alltså 😀 Det ska bli kul att ”få följa med er” på detta äventyr!! Lycka till 🙂
  http://lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Men så roligt!!! Blir så inspirerad och glad av det du skriver. Man ska våga. Men lever ju nu, som du skriver. Jag håller precis på och ska,för mig, ta ett stort steg i livet och börja studera till det jag vill arbeta med. Stort kliv. Dyr utbildning,men kort och skulle vara enormt gynnande för mig på alla sätt. Ska bli kul att följa er resa! All lycka till! (Är lite avis!)

  http://www.carolineengstrom.se

  Svara
 • Stort grattis till nya huset!
  Jag har följt dig sedan ditt allra första blogginlägg, men kommenterar tyvärr i princip aldrig.
  Men det har varit fantastiskt roligt att få följa er familj, och det ska bli väldigt inspirerande och spännande att få följa er i Spanien!
  Vilken livserfarenhet det kommer att bli för er alla, varmt lycka till!

  Svara
 • Vad kul att höra Tina 🙂 Det glädjer mig att du följt med mig så länge ❤️

  Svara
 • Åh Hanna, sälj ett hus/lägenhet till oss!
  Vi vill kunna hyra ut om vi inte flyttar på en gång beroende på jobb. Måste vara nära strand med havsutsikt.
  Vilken mäklarfirman ska du jobba för?
  Vore kul att redan nu gå in o titta.
  Vår dröm måste oxå bli sann, jobbar för att nå dit…. snart☀️.
  Stor kram//Jessica

  Svara
 • Hej! Så roligt! Jag har länge velat jobba i svenska skolan (förskolan) någonstans och det är ju det där med att flytta själv, köpa boende osv. Tål att tänkas på för min del! Reser ibland själv men att bosätta sig långt från familj? Du ska få inspirera mig! Kram och lycka till!!
  Annik

  Svara
 • Å vad spännande det ska bli att få följa er från Spanien. Vad modiga ni är som vågar göra detta, och hur det än blir så är det ju en fantastisk erfarenhet både för er och barnen. Stort lycka till med allt!

  Svara
 • Åh, så spännande!
  Stort Grattis att ni vågar ta steget!
  Vi vill med göra det så småningom.
  Skall bara ha ett jobb till maken där nere först.

  All Lycka Till er
  Kram från Maria i Trelleborg

  Svara
 • Va modiga ni är o så kloka att våga ! Kommer ni ha kvar en övernattningslägenhet i Stockholm ?

  Önskar er all lycka till !

  Svara
 • Så spännande för er, det ger verkligen extra krydda i livet att skaka om med förändringar. Är så glad för er skull, synd att man inte bor närmare då hade jag kommit för att fynda bland allt som du ska göra dig av med kram

  Svara
 • Åh vad härligt med Spanien! Vilket äventyr, kommer bli kanon
  Antar du ska jobba på Skandia mäklarna i Marbella som drivs av din syster Maggans vänner?
  Hur som helst önskar jag er lycka till!

  Svara
 • Yes!!! Så kul ❤️ Bästa Anna och Andreas.

  Svara
 • Wow ⭐️ Stort grattis ⭐️
  Älskar människor som vågar!! Kör hårt o lycka till med alla nya upptåg!
  Kram Malin

  Svara
 • Så spännande! Stort lycka till!. Kram

  Svara
 • Ååååh vad spännande! Så modigt och inspirerande! Självklart kommer jag att fortsätta följa din blogg och ert nya liv! Lycka till! Kram Cicci

  Svara
 • Kommer bli toppen! Va roligt med mäklarjobb! Kommer passa dig perfekt! 🙂

  Svara
 • Stort grattis till ert beslut om att flytta till Solkusten. Vi lämnade Sverige för 6 år sedan för Solkusten och det är det bästa vi gjort. Även om det är många pensionärer som bor här finns det ju en hel del i vår ålder, underbart att se den blå himlen varje dag och solen, inga höstdepp här inte ha ha ha. All lycka till och jag tror inte ni kommer att ångra er. Varm kram!

  Svara
 • Ni är så modiga och ni gör ju helt rätt som satsar! Verkar som att alla är positivt inställda och då kan det inte bli annat än bra! 🙂 Så spännande med jobbet! Stort lycka till! Ska bli roligt att fortsätta följa er och höra hur det går! Kramar från Uppsala!

  Svara
 • Jag har gjort samma resa; lämnat Sverige, haft barnen i Svenska skolan i Fuengirola, arbetat som mäklare. Har du frågor och funderingar titta gärna in på min blogg. All lycka till
  Kram Jess

  Svara
 • Vad heter din blogg? Följer den gärna
  Med vänlig hälsning, Christina

  Svara
 • Jag tror att man kommer in det nya livet snabbt. Snabbare än man tror! Verkligen något jag själv skulle vilja prova på, att bo utomlands.
  Detta har ju din systeryster pratat mycket om, kanske blir hon ännu mer sugen nu?

  Spännande att haka med på äventyret. <3

  Svara
 • Helt underbart! Ni gör helt rätt och så uppfriskande att ni vågar ta steget. Många vågar inte ens byta bostadsområde av rädsla för att barnen måste byta skola…bra att man lär sig flexibilitet från unga år tänker jag. Ser så framemot att följa era äventyr och se ert nya hem, om du vill dela med dig. Varma kramar

  Svara
 • Så spännande! Stort lycka till, kommer gå bra! Imponerad över att ni tar steget! Varma kramar Malin

  Svara
 • Åh så spännande Kommer ni hyra ut erat hus i Sverige? Om blir det via en förmedling ni har gått eller privat? Ska verkligen föröka er resa!
  Massor av lycka tillbed allt fina du.stor kram

  Svara
 • Haha, skulle ju stå. Ska verkligen följa er resa. Kram

  Svara
 • Oooj va spännande och modigt! Stort lycka till!!!! Kraaaam <3

  Svara
 • Stort lycka till!!! Spännande med nytt kapitel som väntar!!!
  Tack för äran jag fick att få måla väggen på Livs rum för några år sedan, ett fantastiskt hus ni byggt!

  Kram och Lycka till med ert nya hem!!

  /Linn

  Svara
 • Wow vad häftigt! Önskar er all lycka❤️
  Så bra att du blir mäklare för jag och min man har allvarliga planer på att hitta ett boende i just Spanien som vi ska njuta av på heltid om x antal år så vi kikar lite varstans på något bra boende! Vem vet kanske det blir genom dig

  Svara
 • Tror inte ni kommer ångra er! Jag tog steget i januari och var livrädd och visste inte vad jag skulle jobba med … tog ett par veckor innan jag ”landade”. Nu stormtrivs jag och har inte varit i Sverige sedan jag flyttade ner. Förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva flytta tillbaka till Svea rike igen.
  Lycka till och önskar er det bästa i ert nya liv.

  Svara
 • Tror du kommer vara fantastisk på det jobbet! Blir så inspirerad av erat mod och driv. Och du resonerar så klokt kring g flytten. Helt rätt att våga fina Hannah! Lättnaden att du skrev att bloggen fortsätter, blev så glad Kram

  Svara
 • Vad kul! Grattis! Ni kommer inte att ångra er. Men lär er språket så fort som möjligt. Det ger en helt annan dimension till livet där. Försök leva lite utanför den svenska kolonin…

  Kram från en som bott utomlands i över 20 år och nu går min nästa flytt till Mallorca. Har förberett mig genom att plugga spanska två kvällar i veckan i ett år, men det kommer att bli lättare på plats

  Svara
 • Jag kan absolut se dig som mäklare! 🙂

  Svara
 • Coolt att ni flyttar! Skulle oxå vilja

  Svara
 • Du kommer bli en klockren mäklare!!!

  Svara
 • Ohhh så spännande! All lycka till er! Ni är en så fantastisk familj alla! (Har lyssnat på din mamma som predikat också vid ngt tillfälle, kanonbra!) Ska tipsa brorsan, han kollar lite olika boenden i Spanien, har kollat i bla Malaga och även närmare Alicante! Får se vad det blir! Ha det gott!

  Svara
 • Flyttade ned till Palma de Mallorca för tre veckor sedan, stannar i ett halvår. Intensivpluggar spanska. Livet här är toppen och el perro har jag med mig också. Lycka till!

  Svara
 • Lycka till

  Svara
 • Önskar dig och familjen all lycka och Guds välsignelser. Kram Maria e

  Svara
 • Ska bli sååååå kul & spännande att få ”följa med er” till solen!! 🙂 🙂 🙂

  Apropå mäklaryrket, jag känner att du kommer bli en fantastisk person som kommer tillföra mycket positivt till arbetsplatsen!! <3 ditt fina varma omhändertagande sätt, kan aldrig bli fel!! <3

  Min passion är det Engelska programmet En Plats på Landet, fast allra helst En plats i solen!! tokälskar att se på hus & inuti 😉 har en dröm som kommer så förbli, att ha ett sommarhus i solen, eller? vem vet om jag vinner på Lotto! ha ha ha ha 🙂 🙂

  Varm kram <3 & jag lääääängtar tills du visar bilder på huset! 😉

  Svara
 • Kommer Stig följa med?

  Svara
 • Så klart.

  Svara
 • Lycka till i Spanien och med nya jobbet du kommer passa som mäklare.. all himmelsk välsingnelse till er och kärlek …

  Svara
 • Grattis! Vad underbart det kommer att bli för er. Jag bodde själv på Mallorca under större delen av 90-talet och jag längtar alltid tillbaka till Spanien. Säg till om ni behöver någon på mäklarfirman som kan prata flytande spanska

  Svara
 • All kärlek och lyckatillkramar till er. Spännande med nya utmaningar❤️Har själv suttit och läst och kollat upp om Marbella. Skulle så gärna vilja fara dit till sommaren för att fira min 40 års dag tillsammans med min familj, min syster och brors familjer samt min mor. Kanske ses vi i folkvimlet någonstans;-)

  Tycker att ni är modiga! Får man leva då ska man leva:-)
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Grattis till ett nytt kapitel & äventyr i erat liv! Min första tanke var…Nej!!.men ska ni flytta,hur ska det då gå för mej?! Men vi känner ju inte varandra över huvud taget……såklart du får göra som du villJag har läst din fantastiska blogg i flera år & kommer fortsätta följa dej & din familj i erat nya hemland. Stor kram till dej & din härliga familj. Marie

  Svara
 • Gud så spännande!! Ser fram emot att få följa er resa på vägen ❤ är SÅÅ avis!!!!

  Svara
 • Har läst din blogg i flera år (även din systers), ni verkar vara så genuina och knasiga! Jag hänger med er på äventyret Önskar er lycka till med allt

  Svara
 • Men vad fantastiskt härligt! Jag blir så glad för er skull (och lite avundsjuk ). Ska bli så roligt att följa detta på bloggen. Självklart blir du en jätteduktig mäklare .

  Svara
 • Vilket underbart äventyr, ska bli så kul att följa med på er resa!!
  Ett liknande äventyr väntar mig…landade just på Landvetter med man & son efter att ha spenderat 2 veckor i Antalya, Turkiet, där vi letat hem. Vi kollade på över 30 lägenheter, vissa såldes framför näsan på oss, och andra gillade vi inte. -Förrän…den sista vi kollade på i fredags. Kärlek direkt!! Igår kväll var allt klart och vi fick nycklarna i vår hand. Nu väntar en sista vinter i Sverige, planering av flytt, sälja alla möbler osv. Så förväntansfull!

  Svara
 • Jag är i samma situation och är jätte tacksam om du kan svara på lite frågor , gällande skola för barn . Har de vanlig skola med bara turkiska som språk eller hur funkar det om man har barn ?( min son är 9) .
  Jag har inte fått så mycket info från dom och jag skulle bli tacksam om du kunde berätta hur löser man det i Turkiet gällande skola ?
  Tack! Vill du maila mig så jätte gärna [email protected]

  Svara
 • Mitt mail till dig studsar bara tillbaka, vet inte varför? Ser du detta så maila mig [email protected]

  Svara
 • Kommer absolut fortsätta att vara med er på eran spännande resa:))

  Ni är så modiga :))

  Kommer bli superbra tror jag:))
  Massa kramar

  Svara
 • Åhh va spännande och att ta steget och testa, kommer säkert bli toppenHa det bra!

  Svara
 • Lycka till! Så härligt att följa sina drömmar och önskningar.

  Svara
 • Åhh lovely du gör det jag bara vågar drömma omhade jag ett jobb hade jag slagit till på en gångLYCKA till fina❤️

  Svara
 • Så härligt för er. Och modigt. Vi har pratat länge om att flytta utomlands men jag är feg. Men kanske du hittar ett bra hus till oss kram vännen! Hoppas vi syns ändå på nån träff framöver. Nu var det lääänge sen vi sågs första gången på mellon i Malmö haha
  Kram och hälsa Peter!

  Svara
 • Du supervackra så stort vågat och så stort vunnet!

  Svara
 • Grattis till er!!
  Låter jättespännande och roligt. Älskar oxå Spanien och vi var nyligen på mässan i Älvsjö om att köpa lgh utomlands.
  Vill bo där då jag blir gammal. Så nu åker vi ner på visnings resa om 3 v för att leta billig lgh att ha som ’sommarstuga”
  Lycka till med jobb och språk och allt annat. Modigt!!

  Svara
 • Kul med nytt liv!

  Men visst säljer ni huset? Då är väll tanken att vara borta längre än 6 månader? För annars säljer man väll inte huset?

  Vad jobbar Peter med ?

  Ser fram emot alla härliga bloggträffar vi nu kan ha hemma hos dig *blink * *blink*

  Svara
 • Åååå så roligt att alla i familjen e taggade över Er flytt! Min man och jag vill oxå flytta till Spanien, men barnen vill inte lämna sina kompisar och skolor………. 🙁 Speciellt vår 11-åring, han totalvägrar och vill absolut INTE!! Men stort GRATTIS till Er och lycka till med allt!! Jag e SÅÅÅ avis!!

  Svara
 • Ett litet tips – barnen vill ALDRIG flytta 🙂 Själv flyttade jag i högstadiet till Spanien pga pappas jobb. Pratade inte med honom på 3 månader, men fy vad kul det var när vi äntligen var där! Fick gå i en svensk privatskola, inte så vanligt på 90-talet. Och själv har jag dragit tre barn från mellan och hög-stadiet till nytt land tillsammans med maken. Barnen var mycket skeptiska – men det har gått galant! dock går barnen i internationell skola så det tog ett drygt halvår innan mellersta dottern snackade högt i klassen.

  Besök nytt land, läs om det, lär er små fraser hemma på nya språket – och var beredd på tårar och skrik. Satt själv för tre år sedan med maken och undrade om det verkligen var värt det … Barnen grät och ville inte gå i skolan. Det ordnade sig dock, och jag säger som alla andra ”utlandssvenskar” – Just do it 🙂

  Svara
 • Wow! Vilken grej! Låter underbart. Önskar er all lycka till. Jag tror det kommer bli hur bra som helst.

  Svara
 • Härligt! Är själv utlandsboende med hela familjen 🙂 Jag var ledig i fyra månader när vi kom till nya landet för att skola in barnen, se till att allt flöt med försäkringar, läkare, tandläkare, fritidsintressen, mat, och allt annat som behövs för en bra vardag. Det skulle jag varmt rekomendera er att göra, ta er tid till att bo in er <3

  Svara
 • Åh vilken härlig upplevelse för er alla.
  Lycka till när ni kommer på plats.

  Svara
 • Vad ska din man jobba med?

  Svara
 • Hej Hannah, tack för din fina blogg. Jag brukar aldrig skriva till någon ”okänd” men ville bara berätta att jag och min familj ska också ut i det okända och flytta vid nyår. Vi ska flytta till landet utanför Bordeaux och lev ”slottsliv”vi har 2 barn 6 och 8 som ska börja fransk skola och vi säljer vår lägenhet just nu i Sthlm. All lycka till er! Visst är det spännande och utmattande alltihop. Hälsn Jenny

  Svara
 • Hej;) jag tycker att det ni gör är toppen;) min bror med familj flyttade till Teneriffa för ett par år sedan. Barnen gick på svenska skolan där;) vilket va toppen. Jag tror att det är bra att visa barnen att det finns något annat.Att våga!! Vi har bara 1 liv. Tycker det ni gör är fint❤ lycka till med allt och kramas mycket. Mvh marie från norrland

  Svara
 • Underbart! Lycka till och ta vara på tillfället!

  ¡Buena suerte!

  Svara
 • Man måste dock räkn med att resan tar mycket längre än 4 timmar. Du har restid till och från flygplatsen och du ska vara där i god tid. Så skulle nog säga 6-7 timmar

  Svara
 • hej vacker hade det på känn, Du och peter har helt rätt vi lever här och nu. Jag vet vad jag pratar om som du vet, då jag sjuk..
  Hade jag inte blivit sjuk hade mitt liv sett annorlunda ut, Ja har alltid pratat om att bo i spanien på äldre dagar, så ni får bo där lite för mig me
  Du och peter är sådana fina godhjärtade, helylle folk som det inte finns gott om.. Lova min nu hålla hårt i varandra och jag önskar er och alla fina barn all lycka och kärlek..
  Tack för den insperation, vänlighet och hjälp ni givit då vi setts och haft kontakt..
  Tack Peter och Hannah ❤️
  må ni må gott i Spanien och ja vet att du redan är bra på det men lova mig blunda och njut och verkligen ta dig tid att känna vad kaffet smakar, här och nu….❤️
  Bamse kramar Mia & dotter Fanny i Uppsala

  Svara
 • Bästa besluten! Vi flyttade själva ner till Teneriffa i augusti, dottern går på svenska skolan här! Vi är så nööööjda! Har svårt att se att vi någonsin flyttar hem till kalla, osociala och stressiga Sverige igen..,.

  Svara
 • Men wow vilket äventyr!! Så roligt att få följa detta! Kommer bli superbra! Stort lycka till <3

  Svara
 • Helt rätt att flytta till ett varmare land och ni är i rätt ålder att förändra lite i sitt liv ❤️❤️❤️ Stort grattis till beslutet önskar att jag hade hade vart lika modig på min tid !!! Kram och lycka till hela familjen !!!
  Lena

  Svara
 • Hej. Helt rätt! Det här livet är ingen repetition, det är huvudföreställningen!
  Marbella är superfint.
  Hoppas jag/vi hinner lämna det ”korthus” vårt land blivit!
  Carpe diem och NJUT och välj era ”vänner” noga!

  Svara