Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:42 | januari 13, 2018

Svennen i mig

Hej vacker. Hoppas att du har en härlig helg.

Här är det fullt ös från morgon till kväll. Idag kom mammas vänner från kyrkan och hälsade på samt deras dotter Lisa som jobbar på förskolan där Vida går.

Vi bjöd på Ceasarsallad och hade en trevlig eftermiddag.

Hela gänget från idag.

Radarparet Vida och stig. Klackar och brillor.

Imorgon ska mamma hålla mötet i svenska kyrkan, Fuengirola. Vi kan tyvärr inte följa med då jag sedan länge planerat och bokat in en dag för Peter. För imorgon är det hans födelsedag. Du vet ju att jag älskar födelsedagar !

Ikväll har vi tittar på Gladiatorerna och bara slappat. Lite som igår kväll, men då var det Talang vi tittade på och hade tacofredag. Traditionen följer med oss överallt. Svennen i mig kan ingen/inget ta ur mig 🙂

Mysigt!

Har fått många frågor om mitt nya jobb. Mäklaryrket ser annorlunda ut här i Spanien mot vad det gör i Sverige.

Så klart bra med en utbildning men i Spanien är det inte samma regler som i Sverige. Här arbetar du mycket som en säljare som hjälper kunder att hitta den typ av objekt dom söker. Mycket av det administrativa sköts enligt lag av advokater och notarier.

Sedan, precis som i Sverige, finns här besiktningsmän som hjälper både säljare och köpare. Jag har fått en intern utbildning under hösten och denna kommer fortsätta nu när jag börjar nästa vecka.

Kommer jobba på en av de största byråerna här.

Klart det kommer ta ett tag att komma in i allt men jag vet att jag kommer klara det galant och framför allt verkligen gilla det och göra ett bra jobb.

Nästa vecka kör jag igång och då ska du som vill få mina nya kontaktuppgifter om du går i tankar på att köpa här nere.

Sovgott ❤️


36 kommentarer36 kommentarer om “Svennen i mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så spännande för dig med nya jobbet. Du verkar vara en så gullig och trevlig person och kommer passa jättebra in i rollen som mäklare. Kram

  Svara
 • Kommer Peter sköta markservicen hemma eller blir det längre dagar för barnen i skola/fritids?Måste vara skönt att komma igång med något att vara arbetslös är nog inte det roligast för psyket.

  Svara
 • Tack för din omsorg. Men Psyket mår bra 🙂 Våra barn kommer ha samma dagar som andra barn vars föräldrar som arbetar. Vet inte om du missuppfattat mitt liv men har aldrig varit arbetslös. Sedan är det många som anser 9-17 på ett kontor är ett ”riktigt” jobb men år 2018 finns det fler möjligheter än så. Jag har turen att kunna försörja mig delvis på sociala medier och via diverse andra projekt, t ex när vi hade Joolz, vilket är få förunnat och det är jag tacksam över. Har tidigare kunnat arbeta hemifrån och även mitt nya jobb har fördelen att viss del av arbetet kan skötas utanför kontoret. När det gäller markservicen hjälps vi åt hemma så går ingen nöd på mig där heller. Men som sagt, tack för omtanken.

  Svara
 • Oj synd att du tog det på fel sätt. Tänkte bara nu på själva hösten att du gått hemma. Och du skrev tidigare att Peter inte jobba heltid men att du kommer göra det. Och oftast brukar vi kvinnor dra det största lastet när vi inte jobbar full tid.Men ska inte besvära dig med mina tydligen förolämpande frågor.

  Svara
 • Fast hon svarade ju inte det minsta otrevligt… och hade hon gjort det så tycker jag att hon skulle haft all rätt till det för din kommentar var inte särskilt trevlig även om du väljer att uttrycka dig som att hon ”tolkat” den fel när det är alldeles uppenbart att du bara vill provocera med den sortens kommentar!

  All kärlek till dig Hannah och hoppas verkligen inte du tar åt dig av såna kommentarer som Lotti skriver! ❤️

  Svara
 • Tycker inte det är fel att ha barn på fritids fulltid. Tycker inte det är fel att den som jobbar minst drar ett lite större last hemma. Har varit sjukskriven några månader förra året, jätte jobbigt psykiskt. Så inge dömande alls. När jag gjort hela biten själv.

 • Förstår inte vad som var förolämpande? Förklarade att mitt liv inte ser ut som du trodde. Ledsen om jag förolämpade dig. Inte min avsikt.

  Svara
 • Har ni slutat sälja Jolz vagnarna? Lycka till med nya jobbet!

  Svara
 • Härligt! Klar man ska ha tacofredag, vad annars
  Hur är det i Spanien, finns det tacotillbehör på samma sätt som i Sverige? Eller har ni tagit med kryddor och så (jo fattar att man kan blanda och laga själv, men menar vad som säljs i butiken.

  Lycka till med jobbet!!

  Svara
 • Suck….

  Svara
 • Har nyss hittat till din blogg. Tycker det är spännande att följa ert nya liv i Spanien och ditt nya jobb. Låter som en spännande utmaning. Lycka till nästa vecka.

  Svara
 • Stort grattis till nya jobbet!!!! Så roligt!!! Kram Lina

  Svara
 • Wow, vad kul med en ny utmaning. Jag tror ibland det här med ” utbildning” på flera år är så överreklamerat . Istället tror jag på Rätt person på rätt plats. Tänk hur många som pluggat i flera år och presterat toppresultat men sedan när de börjar arbeta är katastrofala. Hur många gånger har man inte mött en dålig läkare, lärare osv pga bristande socialkompetens….

  Svara
 • Helt enig älskar Petter Stordalens sätt, han har t.o.m en form för audition för de som söker där man blir insatt i en situation man snabbt ska behärska, kombinerat med annat så klart men där är det inte bara utbildningar som gäller.
  Lycka till med ditt nya jobb Hannah som du så klart kommer att klara galant.

  Svara
 • Ja fast just läkare var kanske inte så bra exempel eftersom det kräver VISS medicinsk kunskap.

  Stolpskott finns det tyvärr överallt. Problemet är snarare att vi svenskar har svårt att säga ifrån utan bara accepterar skit och då blir det ju aldrig bättre.

  Svara
 • Sofia! Klockren kommentar!

  Svara
 • Underbara bilder och att ni tittade på just Talang blev ju klockrent med tanke på tidigare kommentarer haha….

  Svara
 • Eller hur! Tackar Camilla för tipset. Hade missat det annars 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tack vad snällt skrivet av dig, bara kul att tipsa dig om programmet och kul att ni tittade på det.
  Ha det så skönt i värmen, kul att följa er och det ser så fint och mysigt ut där ni bor.
  Kram ❤

  Svara
 • Hej Hannah! Lycka till med nya jobbet 🙂 hur kommer det sig att ni valde att lämna Sverige?
  Ha en underbar söndag! Kram C

  Svara
 • Egentligen ingen ”större” anledning än äventyr och att vi ville våga prova på nåt nytt som ger minnen och säkert massor av roliga möjligheter för familjen. Varför inte liksom 🙂 Kram ❤️

  Svara
 • Kan säga att det är bara i Sverige vad jag vet där mäklaren har det finansiella ansvaret. Köper nu hus i Danmark och mäklaren är en säljare. Allt legalt och med kontrakt sköter advokaten, banken har besiktingsmannen eftersom de ska låna ut pengarna och vill försäkra sig om att fastigheten är värd det jag betalar. I gengäld är budgivning förbjuden och man säljer i snitt en villa på 6-9 månader. Älskar det!! Jämfört med Stockholm där man typ får skriva upp sig på en lista för att komma på visning och det är så mycket folk att det är omöjligt att röra sig.

  Nä, älskar personliga visningar i lugn och ro 🙂 Visst tar det tid att sälja, men hus är en sådan investering att det ska verkligen inte hastas fram!

  Svara
 • Du kommer att klara det galant, låter som ett spännande och kul arbete, där du kan utvecklas på sikt. Jag önskar dig lycka till.
  Det är spännande att följa er vardag där nere, kul att se hur fint ni har fått det. Här väntas snö i veckan, och det är minusgrader. Härligt det också tycker jag.
  Idag blir det vegetarisk lasagne till middag, efter all fet mat som vi har stoppat i oss ett tag.
  Kram

  Svara
 • Tack Lena ❤️

  Svara
 • Verkar ju vara ett helt litet Sverige i Marbella – så mysigt!!!
  Vi hade också tacos igår o nu bakar jag petit chouxer – till exmakens 40-årsdag(!). Japp, vi umgås o är sams, bästa vänner enligt honom… och väldigt värdefullt för lillgrisen <3
  Stor kram o hoppas du kommer att trivas på nya jobbet, låter jättespännande!

  Svara
 • Ja så mysigt! Grattis till exet 🙂

  Svara
 • Och stort grattis till din Peter 😀

  Svara
 • Klart du kommer att fixa galant! Grattis till nya jobbet! <3

  Svara
 • Du kommer klara detta alldeles förträffligt bra fina du! Tror du kommer sälja många fina boenden. Beundrar er att ni gör detta äventyr, tror att många önskar de skulle våga genomföra en flytt som denna. Och tack snälla som delar med dig av högt och lågt och är mänsklig! Varmt lycka till! Kram

  Svara
 • Har läst din blogg till och från i åratal. Du har verkligen hjärtat på rätta stället, det känns så tydligt när man går in här.
  Önskar dig och familjen allt gott och är helt säker på att det kommer gå hur bra som helst på nya jobbet. Ingen är väl proffs första månaden på jobbet, men vad gör väl det. Sålänge man vågar så är hälften vunnet

  Svara
 • Åh vad kul och spännande på en och samma gång! Önskar att jag var lika modig som du. Min stora dröm vore att flytta utomlands, till Spanien t.ex. Har fem barn, varav tre biologiska. Vore underbart att flytta utomlands med familjen. Beundrar och inspireras av ditt mod❤️ Ska bli spännande att följa ert nya liv

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vill bara önska dig stort lycka till på nya jobbet i morgon! Tror du kommer att passa perfekt som fastighetsmäklare 🙂
  Måste dessutom vara jätteskönt att veta och känna att barnen redan nu verkar trivas så bra i sina nya skolor.

  All lycka till er! Kommer med glädje och spänning att fortsätta följa ert nya liv i Spanien!

  Kram <3

  Svara
 • Hej!
  Jobbar din man Peter också som mäklare där el vad jobbar han med?
  Kram o tack för en trevlig blogg

  Svara
 • Vad spännande det låter att flytta till ett annat land och starta en ny karriär. Stort lycka till! Hoppas vi får se många spännande objekt på din blogg så kanske man blir sugen att köpa!
  //Berith

  Svara
 • Lycka till i morgon ❤️

  Svara
 • Jajemensan, du kommer klara det galant tror jag med! ♥ Lycka till på nya jobbet! Kramar från ett mörkt och kallt Sweden! 🙁

  Svara