Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:35 | januari 31, 2018

En dag i taget

Min underbara vän. Jag gråter när jag läser alla kommentarer. Vilken omtanke. Känner mig helt omhuldad av kärlek.

Tänk vad fint att vi har varandra. När jag skrev till dig om Stig så var det genast något som lättade. Att få skriva av sig, blotta sina öppna sår i själen och få sånt stöd tillbaka. Tack!

Det har gått fem dagar. Fem dagar av panikångest, tårar, mycket sömn och sorg. Igår tog jag inga lugnande tabletter och det gick bra. Får iofs akuta gråtattacker i tid och otid. Som igår då jag och William skulle till banken och fixa lite saker till honom så bröt jag ihop. Den gulliga banktjejen försökte trösta mig. Jag fick be om förlåtelse och gå därifrån.

En vecka innan olyckan så skrev jag på IG att jag ville skrika ut min lycka.

Allt kändes så oerhört overkligt bra. Vilken tur att jag njöt av det till fullo. För som vi vet så kan vad som helt hända. Mycket därför vi flyttade, vågade göra något smått galet och oplanerat. Men livet är för kort för att inte våga och ibland vara lite galen.

Stigan trivs har jag skrivit… och det gjorde han. Han älskade det. Soliga dagar låg han aldrig i skuggan utan mitt på altanen i solen, blundade och njöt.

Min trofaste bästa lilla Stig. Lilla gubben.

Mio sa till mig, ”Varför skulle det här hända när allt var så bra. Så perfekt?!”.

Livet. Det är livet. Orättvist, oförutsägbart men kan så klart också vara helt fantastiskt och det är det vi ska hålla fast vid och ta vara på.

Tänker aldrig mer säga om jag är lycklig på det här sättet. Känns som ett ont omen.

Min syster kände och sa samma sak någon dag innan Isak dog. Så nu behåller vi dom orden inom oss när vi känner så. Vilket jag vet och hoppas att vi kommer göra många gånger i livet. För allt blir bra. Hur obefintligt den känslan är just nu i sorgen.

Måste också känna en tacksamhet över att alla jag älskar mår bra. Lyckan, livet, kärlek jag allt som vi månar om är skört. Vi får vårda det ömt.

Har bara varit med mamma och syster. Hela måndagen var jag och mamma iväg för att försöka komma på andra tankar. Det var skönt.

Fick en lite syrlig kommentar om varför jag flydde från hem, barn och man men det gör jag inte. Jag vet att man inte kan fly från sorg. Men min man, syster och mamma tog beslutet att jag skulle åka till Sverige. Mycket för barnens skull. Dom sörjer inte på samma sätt och blev oroliga när läkare kom för att jag inte kunde andas och hade ångest från helvetet. Jag klarade inte heller av att vara i huset, känna tomheten, se en av Stigs leksaker som inte hittades när Peter tog bort allt, gå till jobbet där det precis hände. Jag klarar helt enkelt inte det.

Hade sedan länge en resa till Sverige bokad och skulle landat snart men pga av olyckan så är jag här tidigare. Vet att jag inte behöver förklara nåt men jag vill det. Känns också skönt att få ur sig 🙂

Imorgon har jag hela dagen bokad med möten, frisör mm och det ska jag klara av. Syrran är med mig.

Bästa medicinen är ju vänner och familj. Den slår allt kemiskt.

Igår kväll drog Jessica, min älskade vän sen jag var barn, med mig på bio i MOS.

Hon bor också här i Kungsängen.

Vi såg filmen Three Billbords outside Missouri. Den var verkligen bra. Både skratt och gråt, bra skådespeleri och handling.

Idag ska jag och William ha en heldag tillsammans. Han slutar skolan tidigt idag så om ett par timmar ska vi mötas upp och mysa heeela dagen och kvällen. Min fina pojke.

Måste sakta börja ta tag i dagen. Börja leva så jag inte blir kvar i ett töcken. Sakna, gråta och sörja Stig, Isak och annat som väller över mig men återgå till livet.

En dag i tagen.

Peter och Pernilla har skickat bilder på barnen. Fina älskade barnen. Pernilla, min svägerska, kom ju till oss då det hände för jag och Peter skulle till Palma över helgen och hon är kvar. Så bra!

Drinkfest och middagslagning.

Men hur vansinnigt gulligt?! Gråkamåle 🙂

Oj vad jag skriver. Har du kommit hit så har du orkat läsa. Tack min mycket värdefulla vän.

All Kärlek ❤️


146 kommentarer146 kommentarer om “En dag i taget”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fina Hannah skönt att läsa att ni har så fina vänner och familj vid er sidaSå värdefullt❤️
  Kram till Dig

  Svara
 • Skönt att livet så smått återvänder även om det aldrig blir detsamma <3

  Svara
 • Fina kära Hanna❤️ Skönt att du är med din mor,syster & träffar nära vänner när du är i Sverige Bra också att du drog till Sthlm usch jag skulle typ ha dött om jag varit kvar i Marbella efter denna fruktansvärda hemska tragiska olycka.. Folk ska alltid tycka & tänka & är specialister på att lägga sig i andras liv (fast dem borde ta hand om sitt eget istället…) Vem skriver ens så & undrar varför du ”lämnade man & barn”?!??? Som sagt jag vet hur det känns att förlora en familjemedlem & dem första veckorna är det HEMSKT & så får det vara & så måste det få vara . Sedan blir det sakta sakta bättre men man får gråtattacker ,det är normalt & man måste tillåta sig själv att bli ledsen & vara ledsen men även om det låter långt borta nu så kommer det att bli bättre❤️⭐️ Jag älskar ditt tänk & hur du är som person❤️⭐️ Ta hand om dig nu fina människa. Stor kram & massa kärlek

  Svara
 • Hej! Jag vill bara säga trots det är tidigt att det bästa sättet att komma över den värsta sorgen en ny hund. Jag har varit med om det samma som du och jag trodde aldrig jag skulle kunna igen, men efter en blick i backspegeln önskar jag att jag hade köpt en ny mycket tidigare. Man glömmer inte den tidigare hunden men man har någon att överösa med kärlek och borra ner näsan i pälsen på när det är jobbigt! Hoppas att du förstår mig nu så jag inte gör dig mer ledsen det är inte min avsikt.
  Hoppas att du mår bättre snart!

  Svara
 • Tänk om folk kunde sköta sig själv och inte tycka så mycket om hur andra gör:(
  Härligt att du börjar känna lite fast mark under fötterna igen, låt det ta sin tid.
  Skönt att din familj kan samarbeta och fixa det som blir bäst för dig, dom känner dig ju trots allt bäst av alla. Se till att mysa med alla här och tanka så mycket du kan<3
  Livet, det där livet….

  Svara
 • Mysigt att komma iväg på bio och heldag med ett barn. Skönt avbryt i sorgen. Många kramar
  https://lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Härligt att höra att det går framåt, en dag i taget.
  Det blir bättre dag för dag och smärtan kommer bli mindre och mer hanterbar.
  Vilken lycka att ha så många kära runt omkring dig, det är det vikitgaste i livet familjen och vännerna i både lycka, sorg och motgångar.
  Önskar dig och William en härlig dag.

  Stor kram Iréne

  Svara
 • Skickar en massa kärlek❤️

  Svara
 • Skickar ytterligare styrka åt er alla, och det glädjer mig att du börja hitta lite ljusglimtar igen. Helt rätt att åka till Sverige, bli ompysslad och få bearbeta allt, omgiven av familj och vänner ♥♥
  Kram ♥

  Svara
 • Fint skrivet ❤️ Snart blir du pigg igen kram!

  Svara
 • Mycket kärlek tillbaka och det kommer att lätta lite så småningom det vet jag men gråt det är bara bra ❤️ Och familjen det är det bästa vi har !

  Svara
 • Du är så klok mitt i all sorgen. . Följ ditt hjärtas röst och gör det som känns bäst. Var rädd om dig. Du är värdefull. ❤️

  Svara
 • Hej Hanna!
  Du finns i mina tankar.
  Jag vet precis vad du går igenom!
  Många varma kramar
  Karin

  Svara
 • Kram till dej Hannah

  Svara
 • ♥️♥️♥️

  Svara
 • Så orättvist att detta skulle hända finaste Stig, tänker på er.
  Stor kram

  Svara
 • Han var så älskad och ompysslad av er alla.❤
  Låt ditt hjärta läka ifred och det får ta den tid det tar.
  Kram till dig och familjen!

  Svara
 • Finaste ❤⚘❤

  Svara
 • Fina Hannah
  Känner så starkt med dig och det du går igenom.
  Följ ditt hjärta och gör det som känns rätt för dig i stunden.
  Styrkekramar ❤️

  Svara
 • Du är så fin människa❤️❤️❤️

  Svara
 • Kram till dig <3

  Svara
 • Fy vilka elaka människor det finns, hur kan man skiva en sån kommentar till någon som är så ledsen? Blir mörkrädd. När jag var liten fick jag lära mig att om man inte hade något snällt att säga så skulle man hålla tyst. Tänk om fler kunde tillämpa det…
  Stor kram till dig Hannah ❤️❤️❤️

  Svara
 • Vad hade personen skrivit?

  Svara
 • Skönt att höra att det sakta men säkert går framåt, hoppas att du och William får en fin dag tillsammans

  Kramar

  Svara
 • Jag har tänkt på dig varje dag Hannah. Lilla Stig uppe hos Isak vill se sin matte må bra, så kämpa på så gott du kan. Tusen kramar.

  Svara
 • Jag har tänkt på dig / er jättemycket och man blir så orolig när det inte kommer några inlägg , men har givetvis full förståelse Hannah .Ha en så bra dag som det går / Kram på dig ❤️

  Svara
 • Innerlig och fin är du <3 och underbara bilder på barnen <3 varm styrkekram

  Svara
 • Styrkekramar till dig! Du har alltid så fin ton i dina inlägg, jag blir ofta lugn när jag läser raderna från dig. Ta hand om dig och din familj!

  Svara
 • ❤️❤️❤️ ta hand om dig fina Hannah. Gör det du mår bra av och omge dig med personer som ger dig bra energi. Styrkekramar genom cybervärlden Sara

  Svara
 • Älskade fina Hannah <3 Har tänkt så mycket på dig och gråtit för din skull! Livet är märkligt.. när man är som mes glad och lycklig så kan olyckan slå till 🙁 "Jag skulle vilja köpa en ny hund till dig", men jag vet ju att det är inte det som hjälper 🙁 Önskar di alt gott och hoppas att du snart får må bra igen <3 Kramar till dig och din familj! Annika

  Svara
 • Vad fint att du finner tröst hos din Mamma och syster och kan läka lite inombords.Förstår att man behöver den tiden när man varit med om en sådan hemsk upplevelse .Syrliga kommentarer kommer oftast från människor som har svårt att sätta sig in i andra människors känslor .Hoppas du ska må bättre snart

  Svara
 • Tårar över text…. Så tur du piggade upp med de sista bilder, så gulligt med massa lappar, och gråkamåle, skrattar så jag dör, men på ett vänligt sätt, så sött!!! <3
  Ha en fantastisk dag. 🙂

  Svara
 • Tack att Du hörde av Dig! Tänkt så mycket på Dig. Ja, en dag i taget, det är det som gäller när livet är tungt! Stor Kram! ❤

  Svara
 • Stora och varma kramar till dig ❤❤❤

  Svara
 • Styrkekramar till dig Hannah ❤️

  Svara
 • Tack för att du orkar dela med dig av dina känslor och din sorg. Har tänkt mycket på dig, er och Stig och hoppas att det kommer kännas lite lättare för var dag. Det är fruktansvärt att förlora sin bästa kompis. kram

  Svara
 • Svara
 • Tänker och sörjer på/med er.
  Fruktansvärt det som hänt er, ja hela familjen drabbad.
  Ett litet steg framåt två bakåt blir tillslut 3 framåt. Sakta, sakta..
  Var rädda om er
  Kram från Trelleborg & Skåne <3

  Svara
 • Tack för att du tar dig tid att skriva mitt i all sorg. Jag har tänkt på dig så mycket. . .
  Och i söndags kväll fick jag en helt galen gråtattack när jag återigen läste din självutlämnande sorgliga och fina text om din älskade Stig. Det var min egen sorg som kom upp till ytan. Jag håller med dig om att livet kan vara hemskt orättvist. Man förstår inte alls meningen med vad som sker. Tror det är jätteviktigt att man tillåter alla sina känslor komma ut, så att man långsamt kan läka. En dag i taget. Du är omgiven av kärleksfulla människor. Det är den allra bästa medicinen. Ta gärna långa promenader, så blir det lättare att sova på nätterna. Många kramar till dig ❤️

  Svara
 • Tänker så mycket på dig. Tack för du hörde av dig. ❤

  Svara
 • Jag hoppas verkligen att du inte lägger några av de kommentarerna i ditt minne utan låt det pass’era. Gör vad du vill. Sorgen av sin älskade hund känner bara dom som själva förlorat. Styrka till dig fina❤️

  Svara
 • Skönt att det känns bättre, har tänkt på dig till och från flera gånger sedan jag läste inlägget om Stig. Massa kramar och styrka till dig.

  Svara
 • Många Kjamar till dig !

  Svara
 • många kramar till dig o hela familjen.
  så tragiskt det som skedde.
  stig var som en mini version av min hund.. tårarna kom när jag läste din text.. kände din sorg, så nära.
  var som att jag var med dig när det hände.
  jag tror att stig kommer att återfödas i en ny härlig hund och söka upp dig igen och vara med dig o familjen igen o sprida massa kärlek.

  kram

  Svara
 • Bara de som har haft husdjur vet hur det känns när de dör. Vår hund dog av gammal ålder och jag bodde i England då och kunde inte säga farväl.
  Jag var som du, började gråta vid minsta lilla tanke om honom men det blir bättre. En dag kommer du vakna och känna att tårarna tog slut och du känner bara saknad.

  Det har gått 9 år sedan vår hund dog och när jag tänker på honom så känner jag längtan efter honom.

  Han var en del av er familj så fortsätt din process så kommer det kännas bättre sen.

  Många kramar

  Svara
 • Jag tror på att säga att man är lycklig och har det bra när man är det..det behövs i de mörka stunderna. Kram på dig!

  Svara
 • Många Kramar ❤

  Svara
 • kram <3

  Svara
 • åh så fin din Stig var!!! Beklagar igen! Tur du har vänner och familj runt dig. Kanske händer sånt här hemskt när allt annat är bra, just för att du då är stark och kommer klara det. Ingen vetskap bakom, bara en tanke 🙂
  Jag lever ju med psykisk ohälsa och jag hade in te levt idag utan vänner och familj.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

  Svara
 • Vad skönt att det går framåt. Det kommer alltid va dagar som är mer jobbiga. Snart är det årsdagen sen vår lilla valp dog och det är jobbigt. Allt första året liksom är jobbigt. Gråter från o till över vår lilla Fanta. Men det får ta den tid det tar. Känslorna behöver komma ut. Jag saknar henne så fruktansvärt mycket och har svårt att förstå det ibland. Men sen har jag lilla TinTin vår nya vovve som sprider glädje.
  Ta hand om dig. Stor kram!

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Bamsekram till dig <3

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Kram <3

  Svara
 • Klart att du inte behöver förklara dig en massa! Ta en dag i taget <3

  Svara
 • Du och Stig är i mina tankar!
  Vill tacka dig för att du visar hur mycket man kan älska ett djur.
  Det är inte alla som förstår hur djup kärleken kan vara.
  Tycker så fruktansvärt synd om dig att du behövde uppleva detta vidrigt hemska.
  Stig har det bra nu!
  Hoppas det svåra lättar lite varje dag som går.
  Du kommer alltid bära dig med honom i ditt hjärta!
  Du har en väldigt söt och underbar liten skyddsängel nu som kommer vaka över dig tills ni ses igen.
  Kärlek och värme till dig!
  ❤️

  Svara
 • Styrkekram <3

  Svara
 • Jag tror att erfarenheter för något gott med sig även om det är omöjligt att tro när man är mitt uppe i det. Isak och Stig tar hand om varandra- det är jag helt säker på. Det kommer bli bra. Kramar

  Svara
 • Sänder en varm kram till dig Hannah<3

  Svara
 • Kram till dig fina Hannah

  Svara
 • Stor KRAM till dig fina Hannah, och till dina nära och kära. Inte behöver du förklara varför du gör si eller så, bara fortsätt vara.

  Kram 🙂

  Svara
 • Kärlek till Dig:)

  Svara
 • Att förlora sin PÄLSKLING (päls+älskling) är fruktanstvärt! Usch, jag lider verkligen med dig. Och just på det sättet, helt fruktansvärt!!! Gråt och panik, tycker så synd om dig(och familjen).
  Vi avlivade vår lilla pudel i våras och jag kan fortfarande fälla tårar. Tänk att en hund kan göra så stort avtryck i ens vardag att man blir otröstlig av sorg. Nu snart ett år senare börjar jag se efter en ny pälskling som ska förgylla våra liv i familjen.

  Svara
 • Jag brukar sällan kommentera i bloggar – men jag har oxå mist 2 hundar alldeles för tidigt och mitt hjärta känner sååå med dig och din familj!
  Som du skriver så läker tiden den mest akuta sorgen och det blir en vardag igen. Inget ersätter den personlighet som Stig bjöd på, men en vacker dag kanske en ny liten hundsjäl får ta plats i era liv. Livet tar och livet ger, men ge inte upp, man kommer till slut upp från de största av motgångar också. Kämpa på och ta hand om varandra. Njut av era fina minnen av Stigan och skratta åt allt kul han gjort och hur han skänkt er glädje! Varma hälsningar, Anna

  Svara
 • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ S T Y R K R A M A R ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Svara
 • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ S T Y R K E K R A M A R ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Svara
 • Kram

  Svara
 • Du skriver lilla ”gubben”
  Ja.vad som slår mej är hans ögon. .kloka varma.
  Han finns med er i själen♥
  Ta hand om dej

  Svara
 • Så vackert, så fint. Du är stark Hannah. Den berättelse du skrev om Stig är bland det vackraste jag har läst. Den berörde starkt i det djupaste inre. Kärlek till dig och familjen!

  Svara
 • ❤️❤️ styrkekram

  Svara
 • Skickar massor med styrkekramar!! <3 <3

  Svara
 • Njut av din stora pojk, mamma och syster och ta hand om dig själv på det sätt just du behöver nu! Kram

  Svara
 • Så ledsamt att läsa om det som hänt. Vilken fantastisk man och familj du har som ordnade så du fick åka hem till Sverige ett tag. Skickar kramar i massor

  Svara
 • Bästa Hanna!
  Ta hand om dig och din familj, nära och kära. Bry dig inte om vad folk skriver. Tyvärr finns det avundsjuka och ondska hör i världen. Ta hand om dig och vad skönt att höra att du är i Sverige hos din mor, syster och son.
  Ta hand om dig!
  Beklagar sorgen,må stig ha det bra i himmelen .
  Kram
  En från Dalarna

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Klart man läser klart!

  Svara
 • ….satt på ett köpcentrum efter att ha jobbat natt när jag läste vad som hänt och mina tårar sprutade. Om det fanns några kameror som såg mig så tänkte de att här är en människa som behöver krishjälp. Tack för all kärlek till djuren!

  Svara
 • Oj vad jag grät över denna olycka. Blev påmind att min katt dött och pappa. Vet hur du känner. Så himla orättvist livet kan vara. Och vovven var så gullig. Det tar tid att sörja. bra du har din familj jag bor själv och det är svårt. Kram och så glad att ni under hans tid var hans familj och han fick så mycket kärlek. Ta hand om dej.

  Svara
 • Hej Hanna! Såg att Du slickat en vänförfrågan
  Du når mig på [email protected]
  Allt Gott!
  Maria

  Svara
 • Ta inte åt dig av knäppskallar utan alla agerar efter hur det funkar just hos dom. Kämpa på o det blir bättre även om det tar tid❤❤❤Kramar

  Svara
 • Förluster är en del av livet, som vi får lära oss att leva med. Har levt länge o är gammal, så jag har upplevt många förluster. Men om vi inte investerar känslor i varandra o i våra kära djur, så får vi inte uppleva kärleken när den är som bäst❤️
  Återvänd till Spanien o solen o värmen o njut av din familj som hjälper dig att att kämpa o leva vidare.
  När vår familjekatt förolyckades, bestämde vi oss för en ny familjemedlem ganska snabbt, o det hjälpte oss väldigt mycket.
  Är övertygad om att en ny valp får dig o familjen att må bra tillsammans. Stig har det bra i himlen, där det finns massor av kärlek för honom❤️

  Svara
 • Fina älskade Hannah…..

  Ta en dag i taget bara,det kommer att lätta och bli bättre.
  Vi är många som tänker på dig ❤️. Stig och Isak har varandra nu,det är jag säker på.

  Skickar massa kärlek till dig och din familj

  Svara
 • Har tänkt på dig och Stig varje dag sen det hände. Skickar massor med styrke kramar och hoppas att det blir lite lättare för varje dag som går. ❤️

  Svara
 • Gråkamåle hur fint att de försöker. Måste ju ändå kännas bra att barnen tar det bättre, man vill ju att de ska må bra. Kram

  Svara
 • Åh fina vad jag lider med dej! Det gör så jäkla ont i bröstet bokstalvigt talat när man mister sin fyrbenta vän.Det kommer att göra ont länge men så plötsligt lättar det lite om sänder.Men dom finns alltid med i tankarna. Kärlek till dej och Stig i sin himmel ❤

  Svara
 • <3 De varmaste kramar och tankar till er! Vet hur det känns… <3

  Svara
 • Så ledsen för din/er sorg Hannah.
  För drygt 6 år sen sa jag att jag va nöjd med mitt liv, trots allt. 2 veckor efter det fick jag en allvarlig stroke som helt vände uppochner på allt. Är livrädd för att säga att jag är nöjd med livet igen. Så jag förstår verkligen dej och din syster.
  Kram Lena

  Svara
 • Tänker på dig. Blir alltid så berörd av dina inlägg. Är själv i en svacka i livet, depression, ångest, ätstörningar. Har inga vänner men känner mig mindre ensam när jag läser din blogg och ser dig konstigt nog som en vän! Du verkar vara en så fin människa Ta hand om dig! Kram

  Svara
 • Kram!❤️

  Svara
 • Det är bara du & dina nära som kan ta beslut om vad som är bäst i eran situation. Kanske behövde du närheten till den sonen som är kvar i Sverige medans du har vetskap om att de andra har det bra tillsammans. Ta en dag i taget och lyssna på dig själv, det brukar bli bäst då. Både för en själv, ens partner & barn.

  <3

  Svara
 • Jag känner verkligen med dig Hannah! Tårarna sprutar när jag läser detta. Jag har själv en hund som är sjuk och lever på lånad tid. Men så fruktansvärt att förlora sin älskade vän i en olycka. Som du skrivit så hade han iallafall ett underbart liv med er och fick ha ett lyckligt hundliv!! Stora kramar!!!

  Svara
 • Fina Hanna. Vet hur det känns, sörjer ännu vår älskade hund❤️ dkönt att du har nära & kära omkring dej, varm Kram!

  Svara
 • För ett tag sedan fick vi låta våran ena katt gå över på andra sidan då han fick akut njursvikt, endast 2 år gammal.
  Att få åka hem från veterinären utan honom var vi helt oförberedda på. Denna tomhet och sorg den är obeskrivlig.
  Dagen därpå när jag skulle åka till jobbet så bad jag om ett tecken i form av en fjäril om Batman hade det bra i himlen. (Jag har alltid haft något speciellt med fjärilar)
  Vad får jag syn på när jag kommer till jobbet? En kvarglömd mössa med massa fjärilar på.
  Jag började gråta. Både av det fina tecknet men också utav sorg över att han inte längre fanns med oss.
  Är så tacksam över tiden vi fick tillsammans trots att den blev kort.
  Kram på dig fina Hannah ❤️

  Svara
 • Skickar lite kärlek och omtanke till dig ❤️

  Svara
 • En Varm Omtanke till dig❤️ Livet är allt bra tufft ibland & man får inte vara för lycklig de är som de alltid ska komma något imellan.. Har varit med om de många gånger! Men på något sett så rycks man upp igen o allt känns toppen igen All kärlek till dig o din fina familj❤️

  Svara
 • Jag förstår dej fullständigt, kan inte tänka mej hur det kommer att kännas den dag min hund försvinner från mej.
  Den är gammal så jag hoppas få något år till med den och det vore fruktansvärt om det hände en olycka och vips är den borta.
  Jag har gråtit många tårar här, både för dej och Stig och att det kommer att hända även mej, om det blir hastigt eller om 1 år vet ingen. Många kramar till dej, och Stig där uppe >3

  Svara
 • Jag hoppas du läser detta <3

  Jag har levt i smärtsam sorg i i 4,5 år efter vårt 4 fotade barn som fick sluta sitt liv 4 år ung, jag tog hans ansikte, han var helt ok mentalt, men totalförlamad pga av sjukdom, efter att ha kämpat i 4 dagar på djursjukhus, fick jag lov att fatta det tyngsta beslut i livet, han var vårt 4 fota barn, jag tog hans ansikte i mina händer, kysste hans nos & så var allt över…. vet att jag skrek, sedan är minnena i ett enda töcken…

  Många beklagade, många försökte trösta, men jag var inte motaglig i början, vi åkte till alla platser i hets för att se hans favoriter igen… men sorgen kom ikapp, allt var hysteriskt & jag hade verkligen behövt något lugnande…
  Hela livet blev kaos, vi famlade runt i ett djupt hål utan botten, mannen & jag, blev dock tröstad av våra 2 andra 4 fotade, vara en klängde på oss hela tiden för att trösta…
  Våra 2 benta vuxna barn & släkten fanns, men jag kände inte att jag ville belasta dom efter en tid…

  Jag blev ombedd att ta professionell hjälp, men vågade inte, vågade inte för om någon sagt att han bara var en hund, hade jag tagit mitt liv… som jag åxå var så nära att göra, för att få möta honom igen, för att få känna hans kärlek & bli pussad i hela ansiktet, för att få uppleva hans kärlek… man tänker inte logiskt, man ser inget annat än sorgen…
  Så mycket jag sedan lärt mej om sorg, alla stadier man ska igenom, hat, ilska m.m vilket jag inte hade en aning om…
  Efter ett tag började "vänner" undra varför jag fortfarande var ledsen? då förstod jag skillnaden på att mista en 2 bent mot en 4 fotad…
  Idag vet jag att sorgen är lika stor, att man INTE får förminska den oavsett vilken den är, en råtta, en fågel, hund eller människa…

  Jag blir så glad i själen, att du får så mycket kärlek av dina läsare & vänner, den jag inte fick på min Blogg, utan istället fick kapsla in den…

  När jag läst ditt inlägg innan detta & bad åxå min man läsa om fina Stig, kände jag att jag hade en likasinnad i dej…

  Jag är ledsen att behöva säja, att sorgen är lång & svår, att ibland orkar man bara med minut för minut…
  Nu har du små barn & måste finnas, våra var vuxna & utflugna & vi fick bryta ihop när som…

  Det tog 5 månade innan jag kunde le lite igen… men sorgen, den finns alltid kvar, saknaden & ångesten & alla varför & beslutet jag tog & som jag ännu ångrar…

  Människor sörjer olika, & jag kommer aldrig komma med någon pekpinne, har aldrig iof. gjort heller, en del går vidare fort, medans jag & andra mer känsliga har svårare…

  … & den dag man kan le igen, har man ändå för alltid ett stort hål i sitt hjärta, som aldrig växer ihop….

  … än idag kan jag bli sittandes på någon officiell plats & undra, hur deras hjärtan mår…

  Varm kram fina du <3 som får mej att gråta floder över ert finaste 4 fotade barn Stig <3 men åxå över min sorg & vårt 4 fotade barn… att känna att du har samma sorg ger mej tröst, att våra 4 fotade har samma värde som våra 2 benta, att vår kärlek räcker till alla våra barn <3

  Som en klok gammal gumma sade: -Man får inte en säck kärlek att portionera ut mellan sina barn, utan den fylls på ju mer man plockar ur & ger <3 <3 <3

  Från djupet av mitt hjärta beklagar jag er stora djupa tunga förlust <3 <3 <3 /Lena

  Svara
 • Har inte orkat läsa alla kommentarerna ännu,
  men ska snart göra det.
  Tack för ditt inlägg….inger hopp, om att det har vänt.
  Hälsningar Skåne.

  Svara
 • Du är stark och ger styrka❤️ Tack för att du finns och delar med dig av sorg och glädje (lycka).

  Svara
 • All styrka och kärlek till dig och familjen ❤️

  Svara
 • Så fint att Tiden alltid gör sitt, att man repar sig…att livet är sådant.

  Läste din blogg, och tanken på dig och Stig har kommit över mig titt som tätt, grät då jag läste det, och kan nästan känna smärtan att se sitt älskade hurdjur/familjemedlem bli påkörd och lida. ❤ Har själv två högst älskade Ragdollkatter.

  Du är så stark, som kan visa dig svag och ledsen.

  Smärtan bleknar och Stig kommer Ni att ha i Era minnen, som den fina lilla hund han var. ❤

  Svara
 • Jag lider med dig!! Det var länge sen jag grät så mycket som när jag läste om din fina Stig.. Många styrke kramar till dig o din familj…

  Svara
 • Hej Hannah ,när jag bodde Mallorca under många år hade jag 2 hundar . Den ena drunknade tragiskt i poolen och den andra åt förgiftat kött och efter att ha legat med dropp flera dagar dog hon .., det är SÅ fruktansvärt att förlora ett djur Tänker på dig älskade du

  Svara
 • Kram till dej Hannah

  Svara
 • Stackars dig,stackars hela familjen har själv min första hund (dvärgpudel) då jag är allergisk
  och inte trodde att det skulle vara möjligt.
  Har är fem år nu och är min stora lycka(förutom våra vuxna barn förstås☺️)
  Har hela tiden oron att något hemskt ska hända honom.
  Så känslan och sorgen när jag läste vad som hänt,var att jag bara grät
  Det är ju inte ”bara” en hund det är ju den finaste familjemedlemmen man kan ha❤️
  Varmaste kramen ,och hoppas att ni så småningom får en liten hårig vän igen….

  Kram igen nina och Hugo❤️

  Svara
 • Jag tänker på dig och lider med dig. ❤️ Hur skört är inte livet egentligen? Jag tycker inte du ska låta bli att tala om när allt är så där perfekt! Sorg och lycka, liv och död. Allt måste få ta plats på något sätt. Jag tycker din text om Stig var så fin. Vilken hyllning till en älskad hund! Ta hand om dig!
  All kärlek ❤️

  Svara
 • Tänker på dig och familjen❤️Du fixar detta Hannah ❤️Och tack för att just du är du❤️

  Svara
 • Gott att läsa dina ord igen.
  Det betyder att du SAKTA men säkert börjar bli ett med vardagen.
  Uppförsbacke och nedförsbacke, det är livet.
  Utan motgångar skulle ju medgångarna inte vara speciella.
  You go girl

  Svara
 • Hej!
  Jag tänker på dig i din svåra stund.
  Förlorade själv min älskade katt Victoria för tre år sedan och saknaden är fortfarande stor. Hon kom in i mitt liv när jag mådde som sämst och räddade mig, och lämnade mig två månader efter att min son hade fötts. Det var som om hon hade varit hos mig under de svåra åren för att sedan gå vidare till nya uppgifter när hon hade hjälpt mig. Jag kan inte förklara det på något annat sätt.
  Jag älskar min son och henne så otroligt mycket.
  Jag ber till Gud om att han ska ta hand om henne väl tills dess vi ses igen. Och jag hoppas verkligen att vi får möjligheten att göra det.
  Kram

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Vill bara skicka en kram!

  Svara
 • Jinxa brukar jag kalla det. När något känns så bra vill jag inte utmana ödet genom att tala om det för alla. Tror på riktigt att folks avundsjuka och negativa energi skapar förutsättningar för att hemska saker kan hända. Så du gör helt rätt som håller det för dig själv.

  Svara
 • Hur tungt det än känns måste man våga ta sig an morgondagen för livet stannar inte fast det känns som ens eget hjärta har stannat. ❤️ Ta små steg framåt och försök tänka på det fina du har kvar i livet! ❤️ All styrka till
  Dig!

  Svara
 • Skönt för dig att bara vara, ha din mammas kärlek och syster. Har själv mått dåligt och det är inte roligt att bryta ihop helt för barnen. Sorgen är kvar när du åker hem men du är inte kvar i det djupaste svarta och då kommer barnen läka dig och all kärlek som finns. Det kostar att älska men vad vore livet annars… Stor kram ❤️

  Svara
 • Hej fina Hanna!
  Vad du skriver bra…. Känner verkligen med dig Bra att du skriver om hur du känner och mår, ingen censur. Om vi alla människor öppnade sig och sa hur vi igentligen mådde, skulle vi ha ett annat mjukare samhälle! För vi har fortfarande en bit att gå när det gäller att våga säga att vi mår dåligt psykiskt…. Tyvärr, men vi är på väg åt rätt håll.
  Jag har i dag begravt min fina mamma Men hon hade sin tro och hon var inte rädd för att dö, så det kändes skönt!! Det blev en så fin genuin begravning! Mamma hade alzamrers så nu slipper hon lida mer Nu har mamma kommit till pappa och de har det bra❤️❤️
  Så, ja man ska njuta av livet och ta till vara på varje sekund, med nära och kära❤️ Livet är alldeles för kort och sår bart…. Så ordet jag älskar dig, kan vi inte säga för mycket av!!!
  Ta hand om dig fina Hanna Det kommer bli bättre❤️ Kram Ewa

  Svara
 • Usch vad jag grät när jag läste om vad som hade hänt. Lider med dig och din familj. Det sägs ju att människan måste kunna känna sorg för att kunna känna glädje och det stämmer nog. Hur hemskt det än må vara så går man vidare. Du verkar va en sån otroligt fin människa och en riktigt stor djurvän <3<3<3 Vila i frid fina Stig <3<3<3

  Svara
 • Beklagar igen söta hanna det tar sin tid att sörga så är det skickar stora kramar o lite styrka kram

  Svara
 • Styrkekramar till dig fina Hannah ❤
  Fint att du orkar skriva igen, det är starkt gjort.
  Kram ❤

  Svara
 • Gumman! ❤️
  Jag förstår preeeeecis hur du känner! Man undrar hur världen och alla människor kan fortsätta som vanligt när ens älskling dött o ens egen värld stannat. Och man tänker att man inte ska ha djur för det är så hemskt när de dör:(
  Men de ger ju så mkt kärlek ❤️❤️❤️ Och Stig hade det ju väldigt bra under sitt jordeliv och nu har han o Isak varandra.
  Så skönt att du kunde åka hem t mamma, bästa medicinen:)
  Stor kraaaaaaam❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Kram

  Svara
 • Modigt av dig att möta din sorg/erna. Istället för att gå vidare och lägga den på hög. förr eller senare kommer den upp till ytan.

  Styrkekramar till dig

  Svara
 • Har själv mist två hundar , sorgligt men för barnens skull måste man försöka ta tag i sig själv. De mår mycket sämre än de visar, spec om mamma visar så mycket sorg. Det tar sin tid att gå vidare. Men en sak som är viktig. Förmänskliga ALDRIG ett djur.
  Ha det så bra , kram

  Svara
 • Hej Fia,

  Nyfiken bara, men vad menar du med att man inte ska förmänskliga sitt djur? Har själv hund, som jag älskar något enormt mycket. Kärleken blir precis lika stark som den är för mina barn, för hunden är ju även den ett av mina barn. Så menar du känslomässigt, eller mer till lydnadsdelen? Att vi människor ska vara flockledaren förstår jag och håller helt med om.

  Svara
 • Hej Lotta! Jag tror jag vet vad Fia menar förutom att hon skrev de just här på Hannahs blogg. Jag var på Gekås i Ullared förra veckan och när jag kommer in där så är det tjafs med vakterna och 2 personer som hade en hund med sig i vagnen. Dom blev tiisagda att lämna varuhuset varpå tjejen utbrister att : du måste förstå, hundar är som barn, man kan inte bara lämna dem” . Någonstans har de gått lite för långt då människan får för sig att jämföra djur med människor.

  Tack för mig!

  Svara
 • Tycker du att jag har jämfört Stig med en människa eller?! Läs vad jag skriver istället för att komma med dina ”visdomsord”.

  Svara
 • Åh känner så igen det där att just som man blir lycklig så händer det nåt. Jag har under de senate åren haft en oerhört jobbig tid. När allt äntligen började ordna upp sig i somras och jag och sambon såg fram emot hösten. Nytt jobb för sambon som varit arbetslös. Jag började må bättre i min utmattningsdepression. Barnen har haft madsa bekymmer som äntligen hade vänt. Ekonomin blivit bättre då sambon skulle jobba osv. Då fick han en stroke i höstas. En månad innan han skulle börja jobbet och två månader innan vi skulle flytta med allt som det innebär. Då kände jag bara att man aldrig kan få vara lyckig fullt ut! Varför ska det alltid hända nåt dåligt så fort något annat ordnar upp sig. Jag har varit såå besviken. Men insett att livet är så..nåt blir bättre och nåt blir sämre. Ris och ros. Murphys lag.
  Men sambon ser det inte så, han ser det som att det kunde varit värre. Men det som kommit utav det hela är att vi nu ett halvår senare har lättare att leva i nuet och vara lyckliga för stunden. Och jag måste bara försöka inte tänka på när nästa dåliga sak kommer att hända.

  Svara
 • Svara
 • Fick en fin dikt när vår Lilla vovve somnat in. Tänkte du kunde få den.

  Heaven is å place where,
  When your get there, all the dogs you’ve ever loved run to greet you.❤

  Å så hade hon målat av henne❤

  Svara
 • Fina, fina Hannah! Jag vill bara skicka dig en riktigt stor kram i sorgen efter din fina lilla Stig. Jag vill också säga vilket fint, hjärtligt och innerligt blogginlägg. Vill också säga hur mycket jag som läsare uppskattar ett sådant här inlägg. Att få läsa om ”livet”, för det är sådant livet för de flesta av oss ser ut. Det är dagar av glädje, men också dagar av sorg, och många gånger är det dagarna av sorg som får oss att ännu mer uppskatta dagarna av glädje, dom alldeles vanliga dagarna som dom flesta dagar är men som man ofta tar för givna. Din beskrivning om det som hände Stig, skulle jag kunna beskriva likadant när det gällde min mamma. Skillnaden var att i min mammas fall, så var det en hjärnblödning (och inte en bil) och att det hände på min pappas födelsedag när vi kommit dit på kalas, men i övrigt likadant. Så det du skrev om när Peter kom och väckte dig på morgonen, och hans ord då…… det gick som en kniv genom hjärtat, och jag var tillbaks till 1996 i känslorna. Du har så rätt, livet går vidare och jag tror att man ska fortsätta att glädjas över det enkla i vardagen. Kram

  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Hej Hannah! Hej alla andra! Jag vill först o främst beklaga sorgen efter Stig! Mitt inlägg kommer att handla om allt annat än sorg och att få sörja. Jag är inte oempatisk, långt långt därifrån!

  Det jag skulle vilja prata om i din blogg Hannah är huruvida vi ser till att koppla våra hundar. INTE skuldbelägga DIG Hannah, utan i övrigt få folk att tänka på det.

  Vi lever inte längre på gårdar där hunden springer hitan än ditan. Vi lever ibland en massa faror. Ja, de vart faror DÅ oxå, men då visste man inte bättre o hade inte så mycket val än att hunden for utan koppel.

  Idag 2018, varför kopplar vi inte hunden? Peace

  Svara
 • Fina Hanna!
  Vet precis hur det känns
  Har mist två hundar under tragiska omständigheter! Dom är som familjemedlemar så förlusten är oerhörd. Varmaste kramar till dig och din familj ❤ ❤ ❤ ❤

  Svara
 • Dags att åka hemåt snart väl? Hem till barnen och maken nya jobbet..

  Svara
 • Det tror jag Hannah är gammal nog att bestämma själv!!!

  Svara
 • Bra att du påminde mig! Hade helt glömt bort att jag har en familj, jobb och liv i Spanien.

  Svara
 • Fast på riktigt?

  Svara
 • Den kommentaren var alltså menad till J

  Svara
 • Ska inte du lägga ner mobilen så du kan fokusera på viktigare saker?! Vad sägs om att skaffa dig ett EGET liv?! Det är pga sådana som dig som mobbning existerar! Du borde skämmas & skaffa hjälp!

  Svara
 • ❤️Livet är så himla upp och ner. Jag törs inte heller säga att det är bra… men även om det kommer ett skithörn så kommer det också ett underbart hörn rätt vad det är. Man förlorar så mycket, känner så mycket skuld, kan inte förstå att det finns så mycket elakhet och ondska men det jag alltid kommer fram till efter nätter av sorg och sömnlöshet är att man bara kan försöka leva och bara försöka njuta av det som är bra och förhoppningsvis känna si värd det. Gråta och sörja men sen le och skratta igen.

  Svara
 • Idioter som ifrågasätter andra mammor/kvinnors handlade är bara att skita i. Du ( och alla andra som inte är idioter eller inte har något liv) vet vad som är bäst för din familj ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vad stark du är som orkar dela med dig av hur du mår och hur du hanterar sorgen.
  Jag önskar och hoppas att det tyngsta i sorgen snart kommer lätta, så att du finner styrka att gå tillbaka till din vardag igen.
  Fortsätt ta hand om dig!

  Varma hälsningar
  Sandra

  Svara
 • Fina Hannah,
  Sorgen efter sin bästa vän försvinner aldrig..men det blir lättare. Man måste få vara ledsen. Jag har nog aldrig varit så ledsen som när min Heros dog. Man släpper ut sin sorg och man gråter över allt som varit, det som inte blev och dom som inte finns kvar.
  Jag gråter fortfarande då och då efter min fina Heros och det är 2,5 år sedan han dog.
  Man krossar sitt hjärta lite varje gång man skaffar en hund då de inte har lika långt liv som oss, men den kärlek man får för det värt det…
  En lillebror till din fina Stig tycker jag att du ska skaffa om du har möjlighet ♥️♥️

  Svara
 • ❤️ styrkekramar

  Svara
 • Jag förlorade min Ebba när hon bara var 8 månader. Hon hade ett medfött njurfel som gjorde att jag var tvungen att avliva henne.Hon var en svart labrador. Den sorgen var fruktansvärd att ta sig igenom.Många säger att man ska skaffa en ny hund direkt men jag tror aldrig att det blir som den första.Man kommer nog aldrig att älska den på samma sätt. Vad jag tror.Blev så ledsen när jag läste vad som hände lilla Stig att jag grät lite.

  Svara
 • Hej!
  Att förlora en hund är jätte jobbigt. Vi drabbades som er helt plötsligt. Våran lilla kille fick hund magsjuka. Inte trodde vi att någon kunde dö av magsjuka. Men det kan man. Han skulle fylla 4 år i år. Våran andra hund hade magsjuka sedan fick han det. Enligt veterinären så var det till en början vanlig infektion. Infektionen gick ut i blodet och blev blodförgiftning. Vi min familj har varit förkrossad. Det gick så fort. Som tur är har vi våran andra hund. Men han kan ändå inte ersätta den andra.Jag lider med er. Jag förstår att det är jätte jobbigt.
  Ha det gott och Kram

  Svara
 • Skickar över kärlek och styrka

  Svara