Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:27 | februari 7, 2018

Dra täcket över huvudet

Hej min vän. Hoppas du mår bra.

Idag har jag inte en bra dag. Har ett sånt tryck över bröstet, det river i kroppen som om jag vill krypa ur mitt egna skinn och bara gråta hela tiden.

Tänker att jag ska vara stark och inte ge efter för tårarna, bita ihop. Men helst vill jag bara skrika svordomar och gråta.

Mitt läkarbesök har stökat till sig och inget går min väg. Skiter i det nu och så får det bli som det blir.

Har suttit i telefon i flera timmar nu men skickas bara runt.

Saknar Stig och allt är allmänt rövigt.

Är lugnt på jobbet så jag funderar på att fara hem och dra täcket över huvudet tills jag ska hämta barn.

Kan i alla fall le lite när jag tittar på bilder jag tog igår på flickorna i sina judodräkter när dom övar hur högt dom kan sparka 🙂

Självförsvar kan vara bra att kunna i dessa tider.

Vida ser smått galen ut.. om inte annat går hon stenhårt in i sin träning.

Snart blir det svart bälte 🙂

Lite dans bjöds jag på också.

Må gott!

All Kärlek ❤️


59 kommentarer59 kommentarer om “Dra täcket över huvudet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skickar en varm kram ♥️

  Svara
 • Bra frysning på Vida!! Ser mycket lovande ut.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Precis så mår jag också idag:(. Hoppas att vi får en bättre dag imorgon!

  Kram

  Svara
 • Det är nog så att det går mycket upp och ner. Försök vara okej med det även om det är svårt. Kram ❤️

  Svara
 • När saker och ting går emot mig och allt känns skit brukar jag ofta tänka jag har mina barn dom är friska och mår bra. Man får en liten tröst det.Men det är nog ljuspunkten för dig också som det verkar. Du får må dåligt herregud det har nyss nästan hänt.

  Svara
 • Tänker också att du vill må bra men är inte redo ännu. Kanske du måste acceptera såsom det är nu och tillåta dig att vara ledsen.

  Svara
 • Din sorg och saknad över Stig behöver vara så, försök att acceptera att det är så.
  Sen kanske det kommer en dipp över flytten med? även om det är ens eget val och man vill och trivs så kan det komma en dipp där man inser att det inte är semester utan nya livet. Inget konstigt med det, människor är vanedjur och det tar alltid tid med nya vanor, goda som dåliga.

  Försök bara hitta nya rutiner i din nya vardag, det hjälper alltid.

  Kram

  Svara
 • Usch ja, ångest är inget kul, hoppas det lättar snart. Försök fokusera på andningen.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

  Svara
 • Det har ju inte gått så lång tid sen det hände, så du kommer ha bra och dåliga dagar. Många säger att det är bara att gå vidare, men det är inte så lätt. Det där trycket du har över bröstet är hemskt, kan bli så du får panikångest. Hoppas du får hjälp med det snarast. Att få se sin älskade hund bli påkörd måste vara så fruktansvärt, det tar lång tid att glömma.
  Jag älskar hundar så mycket, så det är ett rent helvete varje gång det är dags att säga farväl. Men ändå skaffar jag en ny, för jag kan inte leva utan en hund. Sänder dig varma kramar och hoppas du mår bättre snart <3

  Svara
 • Det måste få ta den tid det tar – ha tålamod med dig själv.Och var inte så sträng mot dig själv.Det är en berg-och-dalbana med sorg, där en del dagar är bättre än andra.
  Koncentrera dig på här och nu ,och se till att du får lite egentid emellanåt.Klart du vill mycket med nya jobbet och så – men det måste få ta tid. Sorg är en av de saker man tyvärr inte kan springa ifrån.Gråt om du vill det! Varför bita ihop? Låt det få komma ut så är det lättare att gå vidare sedan. Det har ju nyss hänt!
  Unna dig treminuterssorger – gråt och var ledsen.Skrik om du behöver.Sedan lättar det för stunden.Om du bara vågar släppa fram den ordentligt.Du blir din egen värsta fiende om du håller det innanför dig.
  Då blir processen längre.Tänker på dig!

  Svara
 • Så coola dina tjejer är 🙂
  Hopas du mår bättre snart. kram

  Svara
 • Du måste gråta när du behöver det. Ett tips men du kanske inte ska ha barnen hemma då. Sätt på duschen på högsta tryck å skrik allt va du kan. Bli inte rädd för dig själv. Då kan trycket lätta. Tänker på dig. Kram

  Svara
 • För många år sedan hade jag en period då jag var alldeles sönderstressad av olika orsaker. Och mådde dåligt av bla sömnbrist. Det hände att jag gick i tvättstugan. Tog en kudde framför munnen och skrek in i kudden. Allt vad jag kunde så jag hade ont i halsen efteråt. Ibland slog jag handen i väggen så hårt jag vågade. Och det hjälpte konstigt nog. Trycket lättade.

  Svara
 • Ja det är ju farligt för barn att mamma gråter över förlusten av stig.

  Svara
 • Varför?

  Svara
 • Det var skrivit med ironi då någon skrev att ” tips att barnen inte ska vara hemma när mamma gråter”. Tycker det är förskräckligt med en sån syn. Att Hannah åkte till Sverige under de allra värsta attackerna då hon var helt under isen förstår jag. Men att hon nu skulle få gråtattacker inför barnen är ju bara naturligt när man mist något mycket kärt.

  Svara
 • Jaha, då förstår jag! För jag tror som du att det är osunt att dölja sina känslor. Det gör nog bara barnen mer oroliga eftersom de känner av sånt…

 • Ja vet inte om det va det ja skrev som du blev irriterad på. Men va ja menade va att om man står i duschen å skriker rakt ut för å få ur sig det kan det låta ordentligt å så otäckt så det va en omtanke. Aldrig sagt att barnen inte får se sin mamma gråta. Så ta det lugnt

 • Kommer bli bättre. Försök att ta en promenad på stranden och gråt om du behöver det. ( Jag tycker vatten o natur lugnar).Jag är oxå sån känslomänniska, gråter både vid lycka o sorg o det har blivit värre när jag blivit äldre. Det är så ofta man håller tillbaka tårarna. Det är nog därför ångesten kommer sen. Sen har du/ ni ju haft ganska mkt med flytt o allt vad det innebär, nytt jobb, skolor mm. Inte då konstigt att det kanske blivit för mkt. Stor kram till dig från mig

  Svara
 • Det kommer nog gå upp och ner ett tag med sorgearbetet och sen kommer annat jobbigt mot dig också och då känns allt bara hopplöst. Men sakta men säkert kommer det kännas bättre. Stor varm kram till dig!

  Svara
 • Av erfarenhet så vet jag att när man försöker stänga in ångest och gråt så kommer det till slut börja pysa lite och sen kokar det över. Bättre att gråta när man känner sig gråtig. Säger dock inte att jag själv lever som jag lär… Borde släppa ut lite mer jag också. Istället för att bygga på inombords. Men det är inte alltid så lätt. Kämpa på, det kommer bättre dagar! Kram

  Svara
 • Köp en ny hund de är vad Stig vill oxå att någon annan ska ge hans kärlek till dig av egen erfarenhet så hjälper de och de är den bästa tröst detta tom rum du känner kommer fyllas och det kommer inte kännas att den nya tar stigs plats !!! Har du hans aska i en trä urna ???? Gör en fin plats åt han tänd ljus prata med han

  Svara
 • Hej! När jag mådde dåligt tog jag långa promenader i snabb takt. Det hjälpte mig lite när det, som du skriver också, kryper i hela kroppen. Hoppas du mår bättre snart. Förstår din saknad över Stig. Man fäster sig så vid sitt djur, de ger så mycket glädje och blir så självklar i familjen. Mvh / Anna

  Svara
 • Hej
  Du skrev för inte så länge sen att du ska operera dig? Hoppas det inte är något konstigt.
  Kram

  Svara
 • Hoppas inte. Väntar provsvar men måste oavsett svar göra ett ingrepp. Kram

  Svara
 • Kram ❤️

  Svara
 • Hoppas morgondagen blir bättre! Man måste se lite regn innan man kan få se en vacker regnbåge………
  Kram

  Svara
 • Se om du kan få Attarax utskriven när det ”kliar” som mest i kroppen. Kanske lite mindfulness för att få andas lugnt och hitta återhämtning. Lätt att man hamnar med korta andetag och så sätts allt igång. Tankar, tryck över bröstet och ”kli” panik i kroppen. Önskar jag kunde ta lite av din smärta. Tänker på dig. Styrkekram

  Svara
 • Tack Anna ❤️ Jag fick just dom av min läkare och jag tar en när det känns som värst eller två för då somnar jag. Kram!

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Härliga döttrar!! Önskar dig fin dag med kärlek, kram Maria e

  Svara
 • Kämpa ❤️❤️

  Svara
 • Hoppas du får hjälp! Vet inte hur sjukvården ser ut i Spanien, men det låter som du behöver medicinsk hjälp. Sådär ska man ju inte behöva må.
  Förstår dig. Allt skulle ju va så bra med flytt, jobb, sol och allt, så är det inte riktigt så. Så händer sånt som inte får hända. Mitt i lyckan.
  Ge dig inte och dra dig inte för att söka hjälp.
  Ta hand om dig! ❤️

  Svara
 • Emot VAD ska Hannah ha medicin till menar du? Jag har inte läst nånstans att hon är sjuk? Nyfiken…

  Svara
 • Ja, du borde nog dra av dig täcket nu, stiga upp och gå till jobbet(om du har det kvar), laga mat till barna, vardag, helt enkelt. Nån gång måste den börja och det går inte att dra ut på tiden hur länge som helst-för någon.

  Svara
 • Hahahaha vad rolig du är J…

  Svara
 • Vet inte om du sett serien Younger på Tv4 play men den är lättsam och rolig. Kanske en serie för dig just nu. Pigga på dig.

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Kram ❤
  Snart kommer de bättre dagarna överglänsa de sämre. Håll ut!

  Svara
 • Ett Gott råd sluta med bloggen. Ett privat liv som alla andra människor. Inte behöver man leva genom en blogg inte du. Ingen behöver lägga ut sitt liv på detta sätt. Stäng ner allt.
  Ingen behöver veta om underlivsoperationer m m du kommer må mycket bättre Hannah.
  Men man gör som man vill

  Svara
 • Barbro Johansson, Jonna bestämmer själv över sin blogg, och den måste
  ju vara en oerhörd tillgång för henne speciellt nu när hon mår så
  dåligt, så otroligt många kommentarer med uppmuntran och stöd!

  Svara
 • Aldrig i livet! Älskar att skriva av mig och dela med mig. Det gör mig gott. Operationer hit eller dit är inget jag skriver rakt ut men oavsett så vad är felet? Ska vi skämmas över våra olika kroppsdelar. En livmoder har dom flesta. Nej, tack för tips men det här har jag gjort i över tio år och vi är många här inne som delar med oss och stöttar varandra i med- och motgång.

  Svara
 • Jag kan förstå hur du tänker Barbro. Förr hade vi lås på våra dagböcker 🙂 samtidigt är det ju upp till var och ens ansvar för vad i livet man vill dela med sig av. Integriteten i mångas liv har på många sätt suddats ut. Jag imponeras över så många som får tid och energi till att blogga om sitt liv och att ständigt fotografera allt som sker. Själv hinner jag knappt med mig själv och de stunder som blir över försöker jag absolut att prioritera mig själv och min hälsa. Jag tror Hannah (utan att på något sätt vara expert) ge dig själv och din närmsta omgivning mer av din tid och tillåt dig att reflektera och återhämta dig! Bli vän med dig själv och dina känslostormar. Det är få av oss som lever ett 100 % optimalt liv och går i en gräddfil genom livet. Alla har ”sitt” men tänkvärt är också att varje erfarenhet gör oss starkare oavsett om det är en positiv och gladlynt erfarenhet eller erfarenhet som är mer smärtsam och får oss att falla i kris. Styrkekram till dig <3

  Svara
 • Det är en väldigt stor skillnad på att vara personlig och privat. Jag håller mig personlig och lämnar inte ut andra i min familj eller omgivning. Jag är väldigt privat. Händer mycket i livet som jag inte fotograferar eller skriver om. Trivs med att ha min lilla dagbok här, för den som läser, för mig själv och familj. Kram

  Svara
 • Vi kommer inte ifrån själva Livet med alla dess prövningar som förr eller senare når oss och det drabbar oss alla i olika skepnader. Jag tror på att omfamna och acceptera det som möter oss. Men att i allt detta ta hand om oss själva och våra känslor. Tillåta oss att känna och visa känslor och ta hand om oss i det, inte trycka bort dem och skämmas för dem (med sunt förnuft såklart – mår man superdåligt behöver man be om hjälp). Det viktiga är att inte fastna i dem och hamna i ältande men att låta var sak ha sin tid. Att glädjas har sin tid och att sörja har sin…Livet går ju vidare och de som gått före oss till andra sidan önskar oss med största sannolikhet att vi ska fortsätta Leva Livet och ta vara på det, med minnet av dem bevarat i våra hjärtan.
  I en sorgeprocess är det viktigt att ta en dag i taget och bara ta hand om sig själv i det. Inte bita ihop och försöka vara ”duktig”. Det är väl gott att gå till jobbet så man får tänka på annat en stund, men sedan behöver man släppa fram lite tårar och minnen en stund då och då så att man sakta läker. Det kan man t o m boka in i dagsschemat så har man det att se fram emot om man behöver hålla ihop sig lite på jobbet. Så småningom kommer vardagen tillbaka, i sinom tid. Så ta bara hand om dig, Hannah. Allt kommer att bli bra.

  Svara
 • Vad fint och vackert Sara! Tack ❤️

  Svara
 • Goa Hanna . Styrkekram❤️❤️❤️

  Svara
 • Så duktiga tjejer! ❤️ Klokt att lära flickorna redan när de är små kampsport i dagens nya Sverige. Tack för bästa bloggen. /Kram

  Svara
 • Hur är det med dig fina Hannah ❤️

  Svara
 • Har själv mist två väldigt älskade hundar och vet hur ont sorgen gör. Mitt bästa råd är att gråta ur sig sorgen. Så småningom finns bara glada och kärleksfulla minnen kvar.

  Svara
 • ha en fin kväll

  Svara
 • Tänk så många gånger jag gått in på din blogg och så läser man ”Glöm inte bort att du är värdefull”. Som du så fint skrivit.
  Ja ibland, när jag känt att jag ta mig tusan inte klarar någonting längre, och livet är som botten på en ölburk fullt med fimpar. Då har dom orden betytt så mycket mer för mig än bara avslutet på ett inlägg.
  Så till dig Hanna; Glöm inte bort att DU är värdefull.❤

  Svara
 • Vi tänker på dig, Hannah!

  Svara
 • Psalm 791 Hannah.. Sjung den och ta in den. Du betyder så mycket för så många. Kramar till dig!

  Svara
 • Visst är det trevligt att läsa Bloggar, och att skriva av sig är nog/säkert bra också.

  Men håller till viss del med Barbro som skriver angående detta.

  Jag kan endast tala för mig…själv, och jag tror inte det är riktigt bra att dag efter dag skriva till/för tusentals okända människor om sitt privatliv…inte bra för den egna integriteten.

  Samtidigt är jag ju ingen psykolog så vad vet jag.

  Hoppas iaf att allt kommer att kännas ljusare för dig snart igen. ❤ och att sorgen efter finaste Stig bleknar. ❤

  För man sörjer helt naturligtvis ett älskat husdjur/familjemedlem.

  Svara
 • Saknar dina inlägg..❤️Hoppas du snart är tillbaka igen
  Varm kram❤️

  Svara
 • Tänker på dig fina Hannah❤️
  Kramar

  Svara
 • Varm kram till dig! ♥

  Svara
 • Kämpa på vackra flicka <3

  Svara