Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:02 | februari 15, 2018

I en liten urna

God torsdag vacker. Allt väl?

Har inte veckan gått väldans fort? Jag tycker att dagarna bara rusar fram. Hinner inte med 🙂

Pratat mycket med vänner om att stanna upp, leva i nuet, vara tacksam och glädjas åt livet, hälsan, familj, jobbet och vänner. Ibland går man bara runt och oroar sig att nåt ska hända så man glömmer bort att leva. Man vet aldrig vad som händer imorgon så man måste ta vara på nuet, dagen och varandra.

Så mycket man kan ångra annars.

Idag är Peter och Mio på benen men jag och Vida är småkrasslig. Vi tar en dag hemma och vilar.

Vida ligger här bredvid mig i sängen och kollar film när jag jobbar.

Inte helt fel ändå att ligga här i sängen och jobba med öppna altandörrar och denna vy.

Vi ligger under det varma täcket och frisk luft fyller rummet. Bara det gör oss friskare.

Från sängen ser jag den här hörnan. Min schlagerklänning glittrar i hörnet. Lite roligt att ha den framme. Vacker att titta på och roliga minnen. Undrar dock hur i herrans namn jag kom i det där liiilla lilla fodralet 🙂

Stig älskade att ligga på den puffen och så fort jag vaknade så tittade han upp och viftade på svansen. Det var hans myspuff.

Igår blev det så definitivt att han är borta. Jag hör ju honom fortfarande och kan se honom i ögonvrån. Ibland undrar jag om jag är knäpp för jag har verkligen hört hans små snarkningar.

Igår kom han hem… i en urna.

Jag bröt fullkomligt ihop. Där i låg min lilla Stig. Fy vad jobbigt det var att se hans namn på urnan. Hur kan han och hans favoritfilt få plats däri. Tårarna bara sprutade på mig men på nåt sätt var det fint att han kom hem på Alla Hjärtans dag.

Så sorgligt. Vidrigt ont gör det.

Men vi hade en fin kväll tillsammans hela familjen… med William på face-time 🙂

Vi åt gott och firade kärleken lite extra.

Klart man har egna jordgubbar.

Jag hade gjort en memory box till Peter med massor av bilder från våra olika resor och andra minnen och till varje bild skrivit en text. Kul present. Man har ju inte fotografier på samma sätt idag. Nu finns allt i datorn och mobilen. Trist. Nu har han sin ask med bilder att ta upp och bläddra genom när han vill minnas mysiga stunder. Kanske kan han behöva det ikväll när jag har både pms och skallebank 🙂 drömma sig tillbaka.

Liv har alltid drömt om en sån där stor Lindtboll full av choklad och Vida har tittat på en papegoja varje gång vi handlat. Mio fick ny parfym som han pratat om.

Liv läste upp en fin text till familjen.

Jag kom hem till rosenblad som ledde till…

… vackra blommor, choklad, bubbel och chips med dipp.

Peter vet precis vad jag gillar.

All Kärlek ❤️


18 kommentarer18 kommentarer om “I en liten urna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men usch vilka minnen det väcker….. Jag har också mina två labrador killar i urnorna i ett skåp. Svårt att släppa taget.

  Svara
 • Vilken härlig utsikt ni har från sovrummet 🙂

  Jag undrar lite över vad Peter arbetar med?
  Har han också ”hittat” något i spanien eller jobbar han på distans?

  Ha en härlig torsdag!

  🙂

  Svara
 • Vilken fin Alla hjärtans dag❤️
  Ni funderar inte på att skaffa ny hund?

  Kram

  Svara
 • Så vackert! Bölig/känslig som jag är för allt kunde jag inte hålla tillbaka tårar … först av det vackra/känsliga ni gjort för Stig i urnan, och sedan av lycka av att se hur fint din familj gjort det för dig.
  Vilken fin familj du har, och krya på er. ❤

  Svara
 • Vilken otroligt vacker utsikt <3

  Svara
 • Tårarna sprutade på mig med när jag läste ditt fina inlägg. Önskar dig och din familj allt gott. Krya på dig❤️

  Svara
 • Härlig utsikt o rätt att ha fina klänningen framme!!!
  Jag jobbar också hemifrån idag, känns som att jag varit förkyld ända sedan Barcelona… Håller tummarna för att jag ska vara frisk framöver för jag har anmält mig till både Tjejvasan, Vasastafetten och sedan en vecka i Funäsdalen. Känns som ett mirakel om jag skulle pricka in att vara frisk till allt:)
  Så fint att han kom hem precis igår, lille Stig<3 Vår senaste hund fick också med sig sin filt i graven, det hindrade dock inte att jag grät i flera år… Man får se det som ett tecken på hur bra man hade det när de levde och vilken kärlek de ger:)
  Stor kram!
  PS Jag får ofta dåligt samvete när jag sitter hemma o jobbar o andra sliter iväg till sina jobb i ur o skur, då är det väldigt skönt att se att andra också jobbar hemifrån:D

  Svara
 • Men vilken fantastisk man du har ! Njut av honom, visst låter jag avundsjuk, men det är jag också. Miste min man ganska ung. Han dog hastigt av en cancer som inte gett symptom förrän ett par timmar innan han avled.
  Ha det så bra i ditt nya liv och med dina fina barn.

  Svara
 • Vilken alla hjärtans dag ni fick hela familjen! En fråga, var de Peters id’e att strö blomblad ? I så fall så säger jag bara wow!! Ja menar ni är ju inte nygifta precis. Inte annat än att jag blir sååååå avis. Kram!

  Svara
 • Det var Peters idé 🙂 Han kan han! Vi är väldigt duktiga på att rå om varandra och hålla liv i nyförälskelsen ❤️

  Svara
 • Åh, tårarna gick inte att hålla tillbaka när jag såg Stigs urna….Har också min hund i urna och vet hur det känns. Ni bor verkligen vackert, vilken fantastisk utsikt!!! Ta hand om dig finaste Hannah <3

  Svara
 • Så smärtsamt att läsa om er lilla Stig, minns själv hur det var när vår Ludde dog, man hörde hans steg lång tid efteråt.
  Vi skaffade en ny liten valp snart efteråt det lindrade sorgen men Ludde saknar vi ännu 5 år efteråt <3

  Svara
 • Kära du, jag har min älskade Viggo i en urna på hyllan brevid min säng. Vi pratas vid varje kväll❤️På väggen har jag gjort en tavelvägg så det sista jag ser på kvällen och det första på morgonen är älskade Viggo. Vi fick 14 underbara år tillsammans. Det är fyra månader sen han fick somna in och nu gråter jag inte varje dag längre fast nu rinner tårarna när jag skriver. Jag lider så med dig och vet vad du går igenom. Trösten är att de vi älskar och minns finns alltid kvar. Kram

  Svara
 • Stig är garanterat med er från andra sidan, därför du hör honom <3 många djur stannar kvar här trots att vi inte kan se dem. Kram till er

  Svara
 • Åh fina du <3 Tårarna sprutar här på mig nu! Fina och goa Stig <3 Smärtan och saknaden av en kär pälskling tar aldrig slut! Kärleken man kan känna till en pälsboll är verkligen oändlig. Förra året, den 1 mars, fick vi ta bort en av våra fina små. 1½ vecka senare kom han hem i en urna :'( Han som varit min trogna vän i 11 år och 8 månader. Han är så saknad verkligen! Min fina och goa Stampe <3 Varma kramar till dig och familjen Hannah!

  Svara
 • Din man alltså….. Stig är alltid med er❤️

  Svara
 • Så fint med en röd urna ❤ och bilderna runt om.

  Finaste Stig ❤ blev verkligen berörd och ledsen då du skrev om olyckan…grät då jag läste om händelsen så tårarna sprutade,hade Stig och Er i tankarna titt som tätt, ja det var LEDSAMT.

  Så fint Ni har det, önskar dig allt gott… efter regn kommer solsken.

  Svara
 • Hej!
  Jag är ingen van bloggläsare och har bara sneglat på din blogg någon gång tidigare. Jag vill bara säga: jösses vilken fantastisk utsikt. Aldrig kul att vara sjuk (krya på er) men med den utsikten från sängen underlättar det. Kommer drömma om den utsikten nästa gång jag är sjuk. Vill också skicka en kram och beklaga sorgen. Stig har fått en jättefin urna.

  Svara