Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:40 | mars 13, 2018

Godaste middagen

God morgon min vän. Tack för engagemanget och hjälpen med kimonon. Så häftigt att vi har varandra och kan hjälpa varandra här inte med litet som stort.

Det ser ut som det löst sig 🙂 Den är helt slut överallt. Jag ringde Gina i de städer där jag har släkt eller vänner… så bl a Luleå, Sundsvall, Uddevalla, Trollhättan, Malmö, Uppsala och Stockholm fick samtal från mig.

Nu ser det ut som om jag får köpa en kimono av en tjej som aldrig använt sin och hänger den bara där så varför inte glädja någon annan!

Så än en gång, TACK! Gullig du är.

Igår eftermiddag fick dom små smaska i sig en stor balja glass. Det var dom värda busungarna.

Vet inte vad som händer i Livs lilla kropp men hon sover så dåligt. Hela nätterna vrider och vänder hon på sig, vaknar och kan inte somna om, orolig och svettig. Hon är helt slut på morgnarna så igår fick hon vara hemma och ta igen sig.

Inatt sov hon lika illa och var sur som ett bi nu när hon åkte till skolan.

Säkert mycket som händer i kroppen, hormoner och känslor. Stora tjejen fyller 9 år om drygt en månad.

Känner du igen det här?

Måste än en gång tjata om mitt fat 🙂 Så fint med grönsaker i.

Ska nog ta en sväng till marknaden och köpa fler, i olika färger. Eller så tar jag kanske en tur till Marocko och fyller ett släp.

Marre bjöd på middag hemma igår. Rispappersrullar fyllda med allt möjligt gott.

Jag verkligen älskar sen här rätten. Plocka ihop sin egna rulle, fylla den med massor av göttigt.

Glasnudlar, grönsaker, kött stekt med massor av ingefära och vitlök, räkor, koriander, soja och chili. Vansinnigt gott!

Nu ska jag till kontoret. Hörs lite senare.

Puss ❤️


44 kommentarer44 kommentarer om “Godaste middagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tycker ni är helt fantastiska som vågat flytta. Själv är jag för mesig. Hade man haft ett jobb dit man flyttar och får ta del av det sociala. Kanske då ; ) Ha en underbar dag!
  Kramís

  Svara
 • Men Camilla båda hade jobb där nere som väntade. Majoriteten av Peters familj verkar bo därnere. Dom har en hel del vänner som kommer dit titt som tätt. Funkar det inte har dom ändå en ekonomisk trygghet. Tycker det är ett spännande äventyr men våghalsigt inte direkt men den grunden. Så du kan inte jämföra om ex. Du skulle ta det språnget om jag tolkar ditt inlägg rätt.

  Svara
 • Jo så är det ju klart som du skriver, men jag tror ändå att krävs mod att flytta från sitt land. Många tankar om att man kanske inte gör rätt som förälder, vi glömmer bort ibland att det oftast är vi vuxna som gärna tror de värsta mer än barnen. Barn är ju så anpassningsbara om dom har en trygghet i sig själva förstås.

  Har en del vänner som flyttat från sin och min hemstad och ibland säger nån av dem att -tänk att du fortfarande går därhemma på samma gamla asfalt haha… Inte så kul att höra kanske. Då tänker jag att vafasiken, vad har jag gjort i mitt liv? Är 45 år. Va tradigt allt. Nej, flytta mer svenska folket! Lev livet fullt ut om det finns möjligheter. Det finns det nog om man bara vågar o vill OCH har modet. ☺

  Svara
 • Oj vad du vet mycket om deras familj och privatekonomi. Är ni nära vänner?

  Svara
 • Det KAN ju vara så att denna tjej följer Hannahs blogg och då framgår det just precis så som hon skriver. Behöver man inte vara nära vänner för att veta o förstå. Bara en reflektion ..

  Svara
 • Tyra!

  Gör det saken mindre äventyrligt för att dom hade jobb innan? Tror du någon familj med barn bara flyttar utomlands utan att någon har ett jobb innan dom flyttar? Det äventyrliga ligger i att våga söka ett jobb utomlands. Att våga ta steget även om du känner några dit du flyttar.

  Svara
 • Det är nog bra mycket lättare om man har ett socialt nätverk och en ekonomisk grund att falla tillbaka på om man flyttar med barn. Har man bara sig själv att tänka på då vågar man ta större risker. Jag klankar inte ner på Hanna bara för jag inte ser dom som våghalsiga utan ser det dom gjort som ett äventyr.Nej jag är inte god vän med varken Hanna eller Peter men det är väl ingen hemlighet att dom har det bra ställt det behöver man väl inte vara Einstein för att lista ut.och jag missunnar dom inte det heller för den delen!!!

  Svara
 • Du har inte tänkt på att det var inte barnen som valde att flytta till Spanien? Barn kan bli oroliga av att bara flytta till annan stadsdel och behöva byta skola. Man tror det ska bli lika lätt som för vuxna men så är det inte alls.
  Tror hon längtar ”hem” till sitt gamla hem och liv.

  Svara
 • Nope. Det är det sista problemet. Faktiskt Liv som ville flytta mest av alla och hon trivs så otroligt bra. Hon längtar inte tillbaka men så klart är det en omställning. Hon är mycket mer harmonisk här än i Sverige.

  Svara
 • Vilken bra pepp du gav där…inte! Nu är det ju så att just nioårsålden kan vara väldigt tuff för barn med mycket tankar om livet, döden och allt som händer runt dem. Helt normalt.
  Hur kan du bara skriva att du tror att hon längtar hem? Så himla onödigt.

  Svara
 • Vi hade precis likadant med båda våra barn i den åldern, och vi har inte flyttat en meter utan varit på samma ställe hela deras liv så det lär inte hänga ihop med det 😉 .. vi löste det så att vi lade en madrass bredvid vår säng som dom gick in o lade sig på när dom vaknade på natten, en del nätter sov dom på madrassen från början, sov gott o kände sig trygga när dom var i samma rum som vi, det gick över av sig själv, håller tummarna att det bara är nåt tillfälligt. som sagt förpuberteten börjar i den åldern o mycket händer i kroppen..
  så kul att få följa erat liv där borta, vilken fin barndom ni ger era barn, att få se en annan kultur o ett annat land är bara positivt varma kramar

  Svara
 • Tror också på det här med förpuberteten. Mycket som händer. Hon och Vida sover tillsammans men nu jag och Peter turas om att sova med henne om hon stökar runt på natten. Tack för bra pepp och råd istället för att döma. Kram

  Svara
 • Åh vad gott det ser ut och fatet är så fint!

  Svara
 • Åh, vad jobbigt att Liv inte kan sova..Det kan nog vara mycket som händer i hennes kropp som gör att hon sover oroligt. Det vänder nog snart ska ni se. Så härligt att följa dig och ert liv i Spanien! Ser helt underbart ut! Här i Sundsvall snöade det igår och jag var ute och skottade i 1,5 timme..en liten kontrast mot ert liv i värmen.

  Svara
 • Det är bara kul att kunna hjälpa varandra <3 Systerskap!
  Men skönt att det antagligen löser sig med kimonon 😀

  Håller med dig att fatet är supersnyggt!

  Ha en fin dag <3

  Svara
 • Haha så härlig jag är precis lika dan när jag ser något plagg som jag verkligen vill ha så ger jag mig inte förens jag har det!!Åker till en annan stan för att få tag i det….Skönt att jag inte är ensam om att vara helt galen att få tag i kläder jag verkligen vill ha

  Svara
 • Det viktigaste för barn i den åldern är deras familj och att ni är tillsammans! Omställningar av alla slag kan såklart påverka, men gudarna ska veta att flickor i den åldern kan bli som förbytta, jag undrade om det verkligen var min unge ibland. Plötsliga humörsvängningar, dåligt med sömn, matintaget kunde variera. Mitt tips är att vara som vanligt, inte göra en ”stor grej” av det, så länge hon inte mår fysiskt dåligt på nåt sätt så klart!
  Trollungar, ibland önskar man att man fått en bok med på BB så man förstod alla ”faser” utan att behöva stå som ett ufo och försöka hänga med:)
  Jag tror att ni genom er flytt visat era barn att allt är möjligt och att man kan bara man vill, det är en nyttig läxa som vi ”svennar” skulle behöva lite mer av.
  Jag önskar att jag bodde i Spanien, värmen och solen!

  Svara
 • Jag tycker ni ska testa att flytta på sängen! Googla på currykryss! Jag trodde inte på det själv förrän jag fick svårt att sova och alltid hade ont i ryggen på morgonen, fick då höra om currykryss, och mycket riktigt sov jag i ett sånt. Sängen flyttades, sömnen kom tillbaka och ryggen gör inte ont längre.en hund lägger sig aldrig där det är ett currykryss, intressant va!?

  Svara
 • Instämmer med Malin. Pröva att flytta hennes säng. Kan vara ett kraftfält där hon sover nu.

  Svara
 • Svettas man oxå då?

  Svara
 • Kolla för säkerhets skull upp hennes blodsocker. Höga blodsockernivåer kan i a f hos vuxna ge precis de symptom nattetid som du beskriver. Om inte annat bra att få det uteslutit.

  Svara
 • Tror också att det är något förpubertalt. Min tös var likadan i den åldern. Men prata med henne för säkerhets skull. Är det något som känns knas? Ta en fika på stan med bara henne o snacka lite. Men mår hon bra förövrigt så är det säkert något övergående. Ha det så fint och hoppas att lilla fina yrvädret snart får sin nattro åter. Kram du är värdefull. Ta hand om dig.

  Svara
 • Jättefint fat! Vill tipsa om dessa fina pizzatallrikar också, riktigt färgglada och smidiga 🙂 https://www.buslabbet.se/produkt/pizzatallrikar-colors-bravissima-kitchen-6-st/

  Svara
 • Hej! Mycket som händer i kroppen i den åldern, men kanske värt att ta blodprov om de inte går över. De symtomen kan man ha om man har problem med sköldkörteln. Vill inte oroa men värt att ha i bakhuvudet om det inte blir bättre för henne. Kramar!

  Svara
 • Är hon även mer törstig och kissar mer skulle jag åka till sjukhus för att ta ett blodsockerprov. Innan min son fick diabets typ 1 så sov han väldigt oroligt samt var väldigt svettig.

  Svara
 • mmmm vilka härliga bilder och vilken glass!!! wow!!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

  Svara
 • Tror det är förpuberteten. Min systers son är lika gammal o likadan just nu, lite deppig. Så dom har fått en tid till BUP ( behöver inte vara negativt ). Trot det är fullt normalt. Lycka till

  Svara
 • Eh…för puberteten ? 9 år nja…snarare mycke förändringar flytt långt bort,lämna sina vänner som man är rotad med,nytt allt,annat land,förändringar..våran dotter är 9 fyller 10 Vi flyttade till annan stad mycke känslor så klart ett barn kan inte ta emot förändringar som vi vuxna. Men vi vuxna tror att ja gud barnen kommer klara det här bättre än oss..Nej så är det inte barnen följer bara med oss men tankar och känslor finns inuti.
  Vi kunde se samma sak hos våran dotter ungefär,men hon var också ledsen och blev lite förändrad personligt hon försökte hitta sin plats men gjorde inte riktigt det.
  Men vi såg och pratade med henne då bubblade allt fram hon ville inte vara här,ville tillbaka till sina kompisar mm. Men nu efter 1,5 år så har det stabiliserat sig.
  Men det är inte så konstigt att barn som är lite större inte tar en flytt som en vuxen eller baby..prata tror jag på när signaler kommer.
  Men för pubertet nej nej..

  Svara
 • Du skriver ” förpuberteten nej nej nej ” det låter som om du vet detta? Då kan jag tala om för dig att min dotter fick mens när hon var 10 år gammal (trist) gick i 3:dje klass. Googla så får du se att man mycket riktigt kan vara i förpuberteten vid 9 års ålder. Det är väldigt tråkigt att en del ska få de så tidigt. Det är dock mer ovanligt än vanligt men det händer..

  Svara
 • Hej Hannah! Kan det vara tankar på Stig som spökar för Liv? Brukar vara rätt mycket tankar om döden i den åldern.
  Kram

  Svara
 • Båda mina barn har varit oroliga och funderat över allt och ingenting när de var i den åldern .De är lite allt mellan 3års trots och tonåringar just då : ).
  De sov också oroligt och hade ofta mardrömmar men det går över : )) Snart är hon som vanligt igen innan hon blir tonåring ; ) Skönt för henne att ni sover hos henne det blir hon trygg av och känner att ni tar hennes orosnätter på allvar ! Lycka till !

  Svara
 • Wow, det ser så läckert, ljuvligt och underbart ut Hannah! Alla dina fina bilder du lägger upp och denna maten. Jag dör, vad gott! Kan du inte vara snäll och lägga ut lite tips på blandningar att ha i. Vietnamesiska vårrullar precis såhär är underbart fräscht och gott! Tror bara att Liv måste gå igenom flytt samt omställningen på sitt eget vis. Det går nog snart över. Vad fint att det ordnade sig med kimonon. Jag gör fortfarande research till och från om Plupp-kulan. En dag ska jag hitta den till dig. Stor kram K

  Svara
 • Hej Hannah
  Vi hade samma problem med vår 9 åring,händer tydligen mycket i kroppen vid den ålder, tankar på liv och död.
  Kämpa på
  Kram Lisa

  Svara
 • Samma men sonen här som fyllt 9år, sover oroligt, kan inte somna i sin säng längre.
  Drömmer mycket, mörkrädd. Många olika saker dyker upp när man frågar.
  Då har han alla år sovit nere på undervåningen i villan själv utan problem.

  Svara
 • Ni har både flyttat utomlands med allt vad det innebär och samtidigt förlorat er älskade Stig. Det i kombo med den extremt känsliga nioårsåldern blir nog minst sagt kämpigt. Fint att du kan låta henne vara hemma lite oftare och ta igen sig. Mys med henne, bekräfta alla tanker som kan tänkas komma upp och dra ner på tempot. Kram!

  Svara
 • Hej Hanna, vår son som fyller 9 i år har plötsligt börja komma till oss på natten efter att ha haft mardrömmar. Vi har inte haft någon ändring i vår livssituation. Tänker att det är nog en period i hans liv, bekräftar och lyssnar på han, sen får han krypa ner bredvid. All kärlek till er och hopp om att de är övergående. / Anna

  Svara
 • Jättefint fat! Vart i Marbella ligger marknaden?

  Svara
 • Hej Hannah.Vår dotter hade detta problem när vi flyttade till nytt hus. Vi fick tips om att flytta på sängen (möblera om) – Sov som en prinsessa efter att bytt ”hörn” i rummet. Funkade på oss…kanske värt att prova. Givetvis fattar jag att det även kan vara annat som spökar. Men flytta en säng är ju inte jättebesvärligt och kanske värt ett försök.

  Svara
 • Samma här. Har en son som är lika gammal som Liv. Vi flyttade i höstas och han trivs i sitt nya rum men sov så dåligt plötsligt. Vi möblerade om och ställde sängen närmare dörren och det lilla gjorde att han sov bättre sen.

  Svara
 • Kanske Liv har ångest p.g.a. att det kanske inte blir någon ny hund,
  då du har slutat att skriva om det.

  Svara
 • Men nu händer det ju saker i vårt liv som jag inte skriver här. Vi väntar på en hund men måste se att Mio klara den. Så där hade du fel 🙂

  Svara
 • Men jag tror att väldigt många här skulle tycka om att du skrev
  om just det, t.ex. om ni har gjort flera besök och Mio har fått
  träffa hunden, som ni är intresserad av, och om det är den vit-svarta
  hunden, som kallades fläcken eller någon annan hund.

  Svara
 • Min ena son var sån under en period i den åldern, minns inte om dottern var det. Om hon mår bra annars är det nog bara en fas, annars boka ett läkarbesök för lite prover och koll.

  Svara
 • Växtvärk? Kommer som värst på nätterna när man är stilla i de perioder de drar i väg längdmässigt. Oftast syns det på längden strax efter att det lugnat sig.
  De får som restless legs. Har ofta svårt att sätta fingret på va som är fel. De har ont i hela benen men speciellt vid lederna.. De vaknar ofta till av det, svårt att ligga stilla.. sprattlar o kan inte komma till ro. Ibland har de väldigt ont. Vår dotter får så i perioder. Då brukar vi massera benen innan läggdags o smörja ordentligt samtidigt. Hjälper faktiskt

  Svara