Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:14 | mars 14, 2018

Renas inifrån

God morgon vacker. Hur står det till med allt?

Här är det en grå och småkylig morgon. Jag sitter i bilen utanför kontoret och väntar på att nån ska komma. Var så stressad imorse så jag glömde min väska med nycklar och allt.

Men jag sitter här och sippar min juice, skriver till dig och lyssnar på musik. Den stress jag kände är fullkomligt bortblåst.

Frukost och lunch i två flaskor.

Jag har nämligen påbörjat en juice cleanse idag. Jag ska dricka fyra juicer om dagen i fem dagar för att rena kroppen från skit. Juicen är raw and pure. Kallpressad utan massor av tillsatser.

Hittade en kvinna som har ett juice-detox-företag här i Marbella som verkar bra. Hon pressar all juice och levererar det hem.

Därav min stress imorse. Hon kom lite tidigare än bestämt så jag stod oklädd med håret på skaft. Var tvungen att följa med henne direkt när hon levererat för att ta ut pengar också. Finns ju ingen swish här inte.

Ser framemot att se hur det känns att göra en sån här detox cleanse. Just nu känner jag mig pluffsig och ofräsch. Har ätit så mycket onyttigt och druckit vin.

Nu ska jag renas inifrån 🙂

Ser lovade ut iaf… och gott.

Min kompis Mia gjorde en liknade ”juicing” i en hel månad och har aldrig fått så bra som då.

Har du provat det här?

Igår var jag iväg på ett bygge för att se hur det går för en lägenhet en kund är intresserad av.

Proffsig

Idag har vi frukostmöte med alla på våra kontor, vilket just nu känns väldigt tungt. Jag älskar att äta frukost men nu får jag bara titta på när alla äter frallor med ost och salami.

Sen har jag en visning av ett mycket vackert hus. Ska ta lite bilder. Dagarna går oerhört fort här. Hinner knappt med hälften av allt jag ska göra men jag tar med mig jobbet hem så jag kan sitta en stund på kvällen också när barnen sover… om jag själv inte somnar 🙂

Efter gårdagens lunch kan jag verkligen behöva en cleanse 🙂 Det kändes som om det var sista dagen i mitt liv som jag fick mat så jag gick all-in.

Ha en fin dag.

All Kärlek ❤️


29 kommentarer29 kommentarer om “Renas inifrån”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!

  Jag blev nyfiken på juicen. Är det bara hemleverans eller kan man åka dit och köpa och vad kostar det?
  Kan du i så fall ge mig adressen?

  Hälsningar
  Gunilla i Cancelada

  Svara
 • Jag tror bra hon har hemleverans men hör av dig och kolla om du kan hämta. [email protected]. Kram

  Svara
 • Hej
  Undrar om du blir mätt på juice tror inte jag skulle bli det även om jag inte äter så mycket? Ha det fint underbara du ❤❤❤

  Svara
 • Vet inte ännu. Har bara kört en juice so far. Hopps jag blir mätt då jag älskar den känslan 🙂

  Svara
 • Fast man kan inte ”rena kroppen”. kroppen är gjord för att användas och för att äta (om än inte en massa skräpmat 🙂 ). Likadant som när folk får för sig att göra tarmsköljning för att liksom städa kroppen.
  Kroppen städar sig själv.
  Sedan att man kan få en ”ren och bra känsla” är en annan sak. men det är psykiskt.

  Svara
 • Har också hört att så är det. Var om det på nyhetsmorgon att det stämmer inte att man”renar” kroppen. Så det är bara att äta som vanligt och bra mat

  Svara
 • Jag tror inte man kan renas genom att endast dricka juicer. Kan inte tänka mig att kroppen mår bra av att endast få flytande föda. Magen måste ju jobba, juicen rinner väl rätt igenom? Nää, ät det du mår bra av men i mindre portioner och skippa skräpmat, godis och andra onyttigheter! Vi lever ju bara en gång!

  Svara
 • Fast de finns ju olika slags mat som t.e.x. olika grönsaker som sägs haha effekt på att rena lever o njurar bara för att nämna nåt. Jag brukar ibland köra en kur på selleri med massor av persilja o lite annat smått o gott som en soppa. Blir ju väääääldigt mycket billigare o räcker länge. Vill man göra som Hannah och köra den ” enkla” vägen o dessutom betala dyrt så är de ju upp till henne. Men de är ju lite dumt haha och blink blink…

  Svara
 • Tycker det ser härligt ut!! Inget tillsatt socker och en massa frukt och nyttigt grönt.
  Och till alla negativa; 5 dagar kan ju inte vara någon fara?
  Lycka till Hannah!

  Ps så där snygg med hjälm och väst är jag ofta på jobbet då jag är byggingenjör ds ‍♀️

  Svara
 • Negativa? Vad baserar du det på?

  Svara
 • Det är en massa hets om vad man ska äta numera! Ät normalt och må bra!

  Svara
 • Det är superduper bra att detoxa på fruktjuice. Men var beredd på utrensningssymtom. Du kan må dåligt i början när kroppen börjar rensas på gifter/slaggprodukter. Säkerligen så lär du svettas som en gris och stinka apa de första dagarna också. ”Avgiftningen” kan märkas på olika sätt beroende på hur belastad din kropp är.
  Jag tror inte att det är så smart att gå all-in direkt. Bättre att äta grönsaker och mängder med frukt i åtminstone en vecka innan du kör all-in med fruktjuicer.
  Jag detoxar titt som tätt på frukt och har genomlidit alla möjliga slags utrensningssymtom.

  Lycka till!

  Svara
 • 🙂 Men Helene det finns inget ”juisdotox” Sånt klarar kroppen av själv.

  Svara
 • Detox så klart…

  Svara
 • Hej, får du dricka kaffe. Kram Lena

  Svara
 • Nope. Lite jobbigt 😉

  Svara
 • Att frossa i onyttigheter som chips, godis, läsk, alkohol och hamburgare och sedan tro att man kan kompensera det genom att göra en detox med hjälp av juice i några dagar mår varken din kropp, själ eller din tarmflora bra av. Jag skulle vilja tipsa dig om att läsa på om antiinflammatorisk kost och att istället göra små stegvis förändringar mot en hälsosammare livsstil. En lång rad av dina hälsoproblem såsom urinvägsinfektioner, förkylningar och migrän skulle tillslut bli ett minne blott. Gå gärna in och ta del av informationen på foodpharmacy till exempel. Tänkte på det när du skrev om Liv också. Hennes symptom kan bero på ett alldeles för högt sockerintag. En del är känsligare än andra. . . Kram

  Svara
 • Varje gång du tar en antibiotikakur slås alla dina goda tarmbakterier ut och du blir ännu mer mottaglig för alla slags sjukdomar. Börja fyll på med probiotika är ett annat tips som är välgörande för din hälsa

  Svara
 • Tror du att det går att rena kroppen genom att göra en detox? Då har du gått på en modern myt. Experterna är eniga – detox fungerar inte, skriver The Guardian.
  En av årets hetaste hälsotrender har varit att detoxa. Mängder av bloggare och privatpersoner har hakat på. Några dagar av att enbart dricka utvalda teer, juicer eller äta enligt ett särskilt kostprogram sägs rensa kroppen på gifter, avlasta systemet och ge en nystart. Men enligt experter som den brittiska tidningen The Guardian har pratat med är detox en bluff.

  ►Nej, margarinet är inte fullt med kemikalier

  – Låt mig prata klarspråk – det finns två typer av detox: en är respektabel och en är inte det, säger Edzard Ernst, professor inom medicin vid Exeter University i England.

  Den respektabla detoxen, enligt honom, är en medicinsk behandling av personer med livshotande drogberoende.

  – Den andra innebär att ordet har stulits av entreprenörer, kvacksalvare och charlataner för att sälja falska behandlingar som påstås avgifta din kropp från gifter som den ska ha samlat på sig, säger Edzard Ernst.

  ► Expert: De flesta som dör i livmoderhalscancer har struntat i cellprov

  Han förklarar i The Guardian att om kroppen skulle ha samlat på sig gifter som den inte kan göra sig av med skulle det leda till behov av allvarliga medicinska ingrepp eller till döden. Kroppen gör sig istället av med gifter via njurarna, levern, huden och även lungorna.

  – Det finns inget känt sätt – i synnerhet inte genom detoxbehandlingar – för att få något som fungerar perfekt i en sund kropp att fungera bättre, säger Edzard Ernst.

  ► Experter sågar kändisarnas träningskorsett – ”är det ett skämt?”

  Många sajter på nätet påtalar att reningsorganet levern har en viktig roll i en detox. Men Catherine Collins, en dietist vid den brittiska sjukvårdsmyndigheten som jobbar på St George’s Hospital, säger att ”idén att din lever på något sätt behöver ’renas’ är löjlig”.
  Däremot kan en person som dricker mycket alkohol må bra av att ha alkoholfria dagar eftersom stora mängder alkohol kan leda till leverskador, skriver The Guardian.

  ► Läkare: Du kan behöva terapi i stället för laktosfritt

  2009 kontaktade en grupp brittiska forskare femton tillverkare av produkter som påstods vara detoxande – allt från smoothies till schampon. Forskarna bad om bevis för påståendena om att produkterna var avgiftande men ingen av tillverkarna kunde ge dem det. Inte heller kunde de berätta vilka gifter som skulle försvinna med hjälp av deras produkter, skriver The Guardian.

  Svara
 • Ja jag tror nog att de flesta vet om allt de här men väljer att köra huvudet i sanden. Det är mycket smidigare att häva i sig juicer och leva i förnekelse. Men det är jobbigt att ta reda på vilken mat du ska äta för att kroppen ska må bra. Det finns alldeles för god mat oxå. Man äter skitmat ungefär som alkolisten dricker gift för att sen tro att bara jag tränar o dricker mycket vatten och äter nyttigt på veckorna då kan jag supa eller äta skitmat på helgen. Allt handlar om en livsstil och det går inte att hela tiden bryta den på helgen. Vet många som intalar sig detta och det är ingenting annat än förnekelse!!

  Nu pratar jag om dom som går på all skit som säljs för dyra pengar. Mitt budskap är att det finns inga genvägar till ett bättre hälsosamt liv utan man måste bestämma sig för hur mycket gift man vill åsamka kroppen och det innebär ju att sluta äta skit, de som Hannah visar upp från donkens exempelvis. Det är jobbigt att hålla sig frisk om man vill uppnå avgiftning!

  Verkligen ett ämne som berör…. Hej svejs!

  Svara
 • Tycker det är så sorgligt att folk äter sig till sjukdomar pga okunskap. Det finns så himla mycket goda, nyttiga alternativ som gör att när man väl lagt om sin bana, så njuter man verkligen av dem och blir inte sugen på Coca-Cola och glass längre. Men alla har ju eget ansvar för sin kropp och man väljer såklart själv hur man vill leva. . .

  Svara
 • Så fint silvrigt armband!
  Vart är det ifrån?
  Kram fina du!

  Svara
 • Tack. Från Cartier. Kram

  Svara
 • Tycker man blir förvånande mätt på dessa juicer. Trodde jag skulle hålla på att hungra ihjäl vid detox men jag var mätt hela tiden och lika pigg som vanligt, blodsockret höll sig stabilt. Sen smakar vissa juicer mindre gott (och rent av äckligt ) men mätt blir man har förstås inte prövat samma som Hannah men de brukar ju vara liknande. Kan omöjligt tro att det skulle vara skadligt att dricka i sig frukt/bär/grönsaker några dagar? Man fick med sig nya bra rutiner, lärde sig mkt när man gjorde juicerna själv (hade exempelvis själv aldrig använt ex. Ingefära i en smoothie innan) och kroppen fick vila från gluten och mjölkprodukter några dagar!

  Svara
 • Till alla skeptiska; tänker att likväl som att kroppen behöver vila när den är sjuk för att läka, likväl behöver den pausa från att ”jobba med maten” för att hinna reparera ev. brister. Ingen forskning på det men i mitt huvud känns det åtminstone rätt logiskt så jag kör och tror på det. Och skulle det inte stämma är ju ingen fara skedd för ingen har väl dött av några dagars frukt och grönsaksätande

  Svara
 • Hej,

  Min dotter vart väldigt orolig med sömnen mellan 10-12. Vi fattade ingenting och vart rätt trött på att hon väckte oss varje natt. Vi kontaktade BUP även fast det inte gick att märka att hon var orolig över något på dagtid.

  Det vi kom fram till var att hon hade börjat utveckla sinnen och förståelse för att världen är större än bara dagis eller skolgården. Hon hade börjat förstå att vi åkte på tex motorväg och att det kunde hända oss något. Att världen kunde vara farlig och inte bara hopp och lek. Det tog ändå upp till 8:an innan hon blev trygg och sova borta. Under den jobbigaste tiden hade hon svårt att somna, så vi gav henne extra melatonin.

  Jag hoppas det löser sig för söta Liv.

  Kram och tack f en fin blogg <3

  Svara
 • Har säkert missat det men vart kommer den supersnygga leokavajen ifrån? Värst så känsligt det verkar vara med detox? Kör på så länge du mår bra 🙂

  Svara
 • Den har jag köpt hos Plainvanilla.se. Nu finns den på REA 🙂

  Svara
 • Hej! Hanna.
  Tack för en super bra blogg.
  Är jätte nyfiken på denna juice rensning.
  Kommer att vara i Marbella en del.
  Vi köpte lägenhet där nere.
  Love it.
  Du kanske kan skicka mig länken till kvinnan/tjejen som levererar juicerna hem.

  Ha det fint.
  Tacksam för svar.

  Kram Lotta i Marbella.

  Svara