Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:33 | april 10, 2018

Dörröppnare

Tack för alla glada ord om Schnapps.

Han är go… och stor. Sjukt stor.

Kolla bara när han ligger här med Vida 🙂

Radarparet.

Insåg häromdagen att han kan öppna dörrar själv. Två gånger när jag varit och handlat så har jag stängt in honom i köket och varje gång jag kommit hem har han stått glad i hågen innanför ytterdörren och väntat.

Provade att stänga in honom igen och stod utanför och väntade i smyg för att se hur han gjorde. Schnapps är så hög så han ställde sig bara upp och öppnade dörren med framtassarna. Ha ha ha!

Framöver låser jag.

Jag har kurerat mig från feber och känner mig bättre. Peter är hemma igen och då kan jag vila ordentlig. Har ett stort fotojobb med tidningen Amelia imorgon så jag måste se fräsch ut. Få min skönhetssömn 🙂

Just nu ligger jag och vilar i sängen. Det öser ner utanför fönstret. Det har tokregnat hela dagen. Tur att det vänder imorgon och blir sol då hela teamet från Amelia kommer hit och vi sedan länge bokat morgondagen.

All Kärlek ❤️


27 kommentarer27 kommentarer om “Dörröppnare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men du, det känns som att du inte varit annat än sjuk sen ni flyttade ner? Hur står det till med hälsan?

  Otroligt fin hund, kul med en stor en. Fast jag är som du, föredrar Stigs storlek.

  Svara
 • Har varit ordentligt sjuk två gånger och då i två dagar per gång. Barnen har också varit mycket sjuka så inget konstigt med det. Det går väl i perioder och innan vi flyttade hit var jag totalt slutkörd både fysiskt och psykiskt så kanske bara kroppen som säger ifrån.

  Svara
 • Var bara av omtanke då det känns som att du ofta inte varit helt frisk. Var rädd om dig!! <3

  Svara
 • Tack ❤️

  Svara
 • Mycket fin hund! Har själv en stor svart hund som jag älskar❤️. Verkar ju vara så trygg med barnen också- det kommer att bli jättebra!

  Svara
 • Hej tråkigt att du inte besvarar eller bemöter hur du tänker kring ert leverne kring alkohol och normalisering av att dricka med barnen med. Alkoholkonsumtionen bland utlandssvenskar är högre än hos de fastboende spanjorerna. Det pratas bland spanjorerna om svenskar dom ”passar på”att dricka. Vet eftersom vi själva har ett boende i Spanien

  Svara
 • Jag har för mig att hannah har besvarat detta i ett inlägg för ett tag sedan. Gå tbax o kolla vetja!

  Svara
 • Tror bara att vissa inte kan ge sig 🙂 Ser direkt på vem som skriver och vad som skrivs att det inte är första och tyvärr inte heller sista gången som dessa personer skriver. Ofta mer otrevligt än trevligt.

  Svara
 • Har missat att jag fått frågor, har mest bara sett påhopp om fest och plutläppar. Har kollat igenom men inga frågor från dig bara påståenden. Jag dricker inte mer här än i Sverige… och när jag gör det så är det oftast helg. Samt att ett glas med vänner betyder inte fylla. Har aldrig fylla med barn i närheten. Aldrig så barnen kan fara illa är känna obehag över att man förändras. Att ta ett glas eller två med vänner ser jag inte som nåt hemskt. Kan dricka med måtta och känner inte att jag kommer bli rödnäst av att vi bor här. Ligger inte i min natur att ta till vinet varje dag för att solen skiner. Har en vardag med jobb och ansvar samt barn som ska köras och hämtas. Kanske värre om man har vuxna barn, inget direkt ansvar och bara har sig själv att tänka på. Då är man nog i riskzonen att sitta lite väl ofta med rosévinet i högsta hugg.

  Svara
 • Mycket bra svarat! Förundras av att inte folk kan räkna ut de du skriver själva? Det hade ju synts på dig om du hade problem med alkohol. Att tro att barn far illa av att se vuxna dricka alkohol om inte man blir personlighetsförändrad är ju en knepig inställning. Gör inte grejer till nåt stort alltid så fort de gäller barn o alkohol. Det finns tyvärr alltför många barn som lider av föräldrar o dess beteende som inte tål alkohol och det är fruktansvärt såklart!! Men så länge du inte smyger o blir konstig av alkoholen så reflekterar inte barn av vad som finns i glasen.

  Du är fräsch som en nyponros Hannah och blir näsan lite röd så är de nog solen som strålat lite extra på dig

  Svara
 • Hej fina. Du har en fantastisk hund. Jo han öppnar dörrar men vad jag förstår gör han ju inget i huset utan väntar glatt när du kommer hem så varför stänga in honom ? Det kan framkalla stress hos honom så låt honom vara i huset. Det är min tanke, dessutom kan han ju vakta huset, det kan han inte som instängd i ett rum.

  Svara
 • Han gör lite allt möjligt i huset därav får han vara i köket. Väldigt busig. Köket är dock väldigt stort så framkall stress gör det inte.

  Svara
 • Oj! Man blir ju helt chockad av vissa kommentarer. Ny i bloggvärlden men trodde faktiskt att vuxna människor hade lite mer vett än att klanka ned eller ifrågasätta andra personer som små internettroll. Kanske inte så konstigt att många av den yngre generationen och barn beter sig som de gör bakom en skärm idag.

  Vilken fin och ståtlig hund ni har fått! Är så sugen på att utöka vår familj med en på 4 ben men få hålla mig till tåls i några år till.

  Och en liten Gin till Schnapps skulle väl inte vara helt fel? Fast då kanske det blir ramaskri här bland kommentarerna?

  Svara
 • Härligt med en hund i huset igen!
  Vi har två Cavalierer här hemma.

  Hoppas du kryar på dig och att solen tittar fram imorron när sett ska fotas:).

  Kram

  Svara
 • Ha ha sån liten (stor) bushund. Vida är nog en liten ”dog whisperer”. Ha det bäst nu och hoppas du vaknar riktigt frisk och kry i morgon, eller idag ser jag nu.

  Svara
 • Fantastiskt fina bilder på Vida och Schnapps 🙂

  Svara
 • Underbar familj medlem ni har : ) En liten Stig kan ni också skaffa tycker jag : )

  Svara
 • Hur var det nu med nya hundens halsband? Är det ett sådant med taggar inåt, som ger hunden ont om den drar i kopplet? Sådana halsband som är förbjudna i Sverige, dock ej i Spanien. Men ff djurplågeri.

  Tacksam för svar.

  Svara
 • Han hade det där stålhalsbandet när han kom som gamla ägarna tyckte vi skulle ha samt att han alltid haft det tydligen. Men Huvva… det tog vi bort direkt. Skulle väl aldrig plåga ett djur!

  Svara
 • Krya på dig!
  Hade varit intressant om du orkar/vill skriva om varför ni valde att flytta. Vet att du tänkte göra det innan allt det tåkiga med Stig hände ❤

  Svara
 • Risken är att han klöser sönder dörren nu☹️Fin kille är han

  Svara
 • När jag läser dryga kommentarer där folk ifrågasätter bloggare om deras leverne och val så måste jag lägga till en positiv kommentar, det är dem som ska finnas mest av.

  Hannah, fantastisk rolig blogg att följa och kul att du delar med dig av ditt liv. För mig är det helt klart en inspiration, för andra blir det istället en avundsjuka som väcker liv att bli ett nättroll. Fortsätt att vara precis som du är, du ska inte behöva något förklara dig för dina läsare.

  Svara
 • Kul att ni skaffar en Riesen! Kommer kolla in här oftare nu! Jag skulle aldrig kunna ha en annan ras (har 2 tikar). Inte direkt en förstagångshund. Det är inte okej att han öppnar dörrar. Ni måste ha järnhand. Bryta ner. Bygga upp. Det är en ras som kräver mycket av er som familj och det är ingen promenadhund som ni säkert redan märkt. Men ber ni honom hoppa kommer han fråga Hur högt? Dom bangar inte för något men är tröga, starka men långsamma. Tålig som fan. Men se upp med era mindre kompisar! Dom leker med labbarna och man får vara mycket försiktig med mindre hundar då de gärna trycker till dem med framtassarna. Önskar er all lycka till. Det är verkligen en fantastisk ras!!!

  Svara
 • Oh ja! Märker att han behöver mycket stimulans både fysiskt och psykiskt. Han kommer från en familj som tränat honom mycket sedan han var valp. Han är ju snart tre år men vi försöker hålla kvar allt han lärt sig. Övar och har oss så mycket vi kan. Dom där labbarna! Shit vad stora. Han slår typ omkull mig med dom 🙂

  Svara
 • Grattis till en Skäggnisse:) Vi har haft 2 svarta big boys (1 st stor kvar nu) ihop med en liten skäggtjejterrier , Funkar kalas och den lilla rackaren är big boss big time. Lackar hon ur ligger den stora och piper. Dom leker fint tillsammans och älskar att springa i skogen och jag har aldrig varit orolig för deras 40 kg viktskillnad. Fantasyiska hundar och man behöver en stor dos av humor och bra med att stimulera dem så blir man ett med sitt underbara skägg .Dom är som förvuxna bebisar hela livet vilket jag älskar mest av allt med dessa skäggtokar samt helt outstanding stt jobba med❤️

  Svara
 • Skäggnisse är helt rätt namn 🙂 Visst är dom som bebisar?! Tycker att Schnapps är så valpig på många sätt trots att han snart är tre år. Han älgar fram och är så klumpig 🙂 Verkligen en ljuvlig ras! Kram ❤️

  Svara
 • Aah lilla busfröet Vida (Chaim på Hebreiska, som man kan säga som skål, hyllning till livet;) verkar onekligen vara en liten dog-whiser med skägg-Schapps;) Min lilla mor RIP hade samma ras som hette Lucy men hon kallades för Conchita haha

  Svara