Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:07 | april 27, 2018

Hemmajobb och snurrighet

God fredag min vän. Hoppas du mår bäst.

Jag jobbar hemifrån idag. Har inga visningar idag, bara lite mail så jag tar en dag med datorn i en solstol hemma.

Vet inte om jag börjar tappa det helt men mitt huvud hänger inte med. Blir nästan rädd för mig själv och likt lilleSkutt började jag gråta häromkvällen för jag glömde bort hur man dukar bordet!

Nästan varje morgon senaste veckorna har jag kört fel till jobbet. Det är inget man gör om jag säger så. Helt plötsligt undrar jag vart jag är och vart jag är på väg.

Jag kallar personer för fel namn. Kanske inte så jättekonstigt men när jag kallar Mariannes man Urban för Uffe helt plötsligt så blir jag smått stressad. Uffe?

Jag skulle duka bordet till Livs minikalas i onsdags och fick tänka en lång stund för att komma på vilken sida besticken skulle ligga på. Jag är snart 40 år och har dukat bord i säkert 30 år… borde man glömma bort det?!

Dukade bordet och ser att Marianne som hjälper mig lägger besticken på ”fel” sida av tallriken. Men det gjorde hon ju inte. Det var ju jag som dukat helt fel.

Jag tappar ord när jag ska berätta nåt och glömmer bort hur man stavar vissa ord. Fick precis googla hur jag stavar bestick?!

Sen nåt som jag tycker är väldigt jobbigt är att jag krockat min fina mini Cooper 🙁 Ingen skadade sig men jag blev så chockad och är livrädd för att köra nu.

Så nu ska jag bara ta en lugn halvdag här hemma innan jag ska hämta barnen.

Imorgon fyller Liv 9 år och hela klassen kommer hit på kalas. Måste ladda batterierna 🙂 Har en hel del att fixa.

Trevligt litet lurvigt sällskap har jag i alla fall. Sugen på min mat är han också.

Eller jag har ju faktiskt två trevliga pojkar hemma idag.

El Schnappo och Los Siggos.

Igår var vi iväg och åt middag med nyfunna vännerna Jennie och Daniel. Deras dotter Ida går i Livs klass och dom är väldigt bra vänner så alla hade en fin och rolig kväll.

Vi åkte runt på flera ställen men alla hade stängt köket (kl 18?!) men till sist hamnade vi här i San Pedro. Trevligt och gott.

Restaurangen låg precis vid strandpromenaden.

Träningsstråket 🙂

Kan inte annat än att vara tacksam!

Tidigare på dagen var jag på kontoret och for runt och kikade på några hus.

Ångrar inte en sekund att vi flyttade hit… och jag skaaaaa skriva om flytten. Förlåt min seg- och uselhet.

Egentligen finns det inte så mycket att berätta mer än att vi är impulsiva och bara bestämde oss, utan planering eller särskilt uppstyrda, att bara dra 🙂

Kram ❤️


53 kommentarer53 kommentarer om “Hemmajobb och snurrighet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej.
  När du beskriver hur du mår så låter det som du kan ha underfunktion i sköldkörteln (Hypotyreos). Lätt kollat med ett enkelt blodprov. Och är det det som är felet så finns bra mediciner och man blir snabbt bättre! 🙂

  Svara
 • Isch jag känner igen mig med det där att tappa ord, glömma bort saker och ”inte veta något” men dör min del handlar det nog om stress iallafall.
  Ha en bra helg och ett härligt kalas 🙂
  https://lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Det behöver inte vara det du drabbats av men jag hade alla symptom som du beskriver och till slut blev det en lång sjukskrivning för utmattningssyndrom. Var rädd om dig! ❤️

  Svara
 • Låter inte bra. Ta ner ditt levnadstempo innan det är försent. Då tar det längre tid att få kroppen och knoppen att återhämta sig. Var rädd om dig! <3

  Svara
 • Usch låter inte bra, känner igen mig helt och tyvärr låter det som utmattningssyndrom som jag drabbades av 2015 och va heltidsjukskriven hela 2016än idag glömmer jag bort vart jag ska när jag sätter mig i bilen eller om jag är på väg att gå nånstans. Från att aldrig behöva skriva ner nåt måste jag nu skriva ner allt jag ska göra för annars kokar min hjärna. Så bromsa innan du krachar helt, för det är inget jag rekommenderar, jag har 6 barn och har inte varit den roligaste mamman dom senaste åren pga av all stress under en massa år med heltidsjobb och familj❤️

  Ta hand om dig och familjen!
  Massor med Kramar Camilla P❤️

  Svara
 • Du ska ta det på allvar och gå till en läkare!

  Svara
 • Snälla var rädd om dig! Du ska hålla i massa år så om du drar ner på tempot för en tid för att hålla hela livet är det en klar vinst. Tidigare kommentarer är inne på att du har ett stresspåslag som inte är riktigt sunt. Har varit sjukskriven sedan 2011 pga utmattning och bättre att bromsa i tid än att försöka återhämta sig när man väl trilllat över kanten, been there done that. Tar sååå lång tid. Kolla först dina sköldkörtelvärden, skulle kunna bero på det oxå, om de är fina, försök lägga bort oväsentligheter och åtaganden för en tid. Du och din familj vi ner på det.
  Tack för din fina blogg! Du är fantastisk men det finns bara en av dig och den vill vi behålla❤

  Svara
 • Det är ju inte så att det inte hänt saker av det lite mer dramatiska och traumatiska slaget i ditt liv på senare år, det sätter sina spår.
  Se till att planera in vila och återhämtning, du skulle kunna prata med din läkare och få råd oxå.

  Bryter vi ett men eller en arm så gipsar vi, men det där som sker inuti är det lite svårare med.

  Ta hand om dig

  Svara
 • Usch vad jobbigt:(
  Låter som det skulle kunna vara stress eller utmattningssyndrom.
  Kan också vara något hormonellt.
  Jag kände så när jag fick en medicin som försatte mig i klimakteriet på några dagar!
  Kändes superläskigt.
  Tänker också att det kan vara en reaktion på din väldigt dramatiska och jobbiga upplevelse med Stig.
  Tänker mig att om man försöker köra på som vanligt fastän kropp och själ inte riktigt hänger med så protesterar kroppen på något sätt.
  Ja det är bara mina funderingar så det behöver ju inte vara något av detta förstås.
  Hoppas detta försvinner snart så du mår bättre igen!
  Kram

  Svara
 • Det låter som stress, ni verkar ju ha gäster alla dagar i veckan. Kanske
  ni borde göra ett avbrott med det och vara bara med familjen och ta det
  lugnt en tid.

  Svara
 • ja så upplever jag det med, säkert kul med alla nya och gamla vänner men kan ju bli för mycket med om man hela tiden ska vara alla till lags..kram

  Svara
 • Börja med ett besök hos doktorn för att kolla alla värden, händer en del när man passerar 40.Om allt sånt är ok så skulle jag säga som många här ovanför att det är stressrelaterat, man kan vara stressad fast man sitter på en stol. Ta en funderare på hur du upplever din tillvaro så att du kan ändra på sånt du inte riktigt tycker om. Kram

  Svara
 • jag tror knappast det handlar om att vara nära 40…det låter mer som utbrändhet eller svår stress och sådant kan orsaka minnesførluster mm…men få det kollat kanske behøver du bara varva ner lite, det verkar som du alltid har mkt på gång, ni har bytt land och fullt upp med folk hela tiden, du verkar inte ha en lugn stund.. ta hand om dig, stor kram!

  Svara
 • Fina Hannah. Gå till doktorn. Var inte en duktig flicka. Det kostar för mycket. Kolla allt och beskriv dina symptom. Låter som om du gått in i väggen så det skramlar om det. Men det finns kroppsliga sjukdomar som ger samma symptom också. Som mamma har man en tendens att sätta sin egen hälsa i sista rummet. Upp ur stolen och bara gå iväg till doktorn. Var rädd om dig. Du är värdefull. ❤️ Kram

  Svara
 • Detdär låter som varningssignaler på att varva ner.
  Jag var ut och körde en gång och var osäker på vilken sida av vägen man ska köra!
  Jag fick riktigt anstränga mig för att komma på det. Obehagligt!

  Svara
 • Hej Hanna kolla upp det i Spanien, för säkerhets skull.
  Kan vara hjärntrötthet, som en sen reaktion på trauma o flytt m.m.
  Det är inte normalt med alla dom symtomen på en gång.
  Vet inte riktigt om du har någon återhämtningstid m träning osv för det är viktigt. Här där vi bor i Spanien, Costa Brava, finns en svensk VC det finns säkert där du bor också. Lycka till.

  Svara
 • Hej. jag tror att det blir extremt mycket nya intryck när man flyttar. Mycket för hjärnan att ta in. Stress. Jag tycker att det vore jätte intressant att veta lite mer om Marbella. Hur ser bostadsmarknaden ut. Är det en investering att köpa bostad. Hur har marknaden utvecklats. Betalar man mycket i skatt? Verkar vara enormt mycket till salu där. Hur är standarden? Också intressant att höra för och nackdelar mellan swe och Spanien. Trygghet, skola, sjukvård, standard mm. Vad får man för perspektiv. Oj vad mycket frågor. Men jag tror många undrar hur det är. Kramar Jenny

  Svara
 • Ledsen säga det men du e på vägg in i den berömda väggen. Så snälla lyssna på kroppen å huvudet. Sjukskriv dig. En dag här å där hjälper inte tyvärr. Fråga mig ja vet. Tyvärr. Hoppas du bromsar å bara kan vara hemma å mysa m dina små å gosa m hundarna. Va rädd om dig. Kram

  Svara
 • Hm.. det låter exakt som när jag gick in i väggen. 3 år senare hamnat jag fortfarande pang bom in i den om jag utsätter mig för mer stimuli än jag klarar av.. då pratar vi om saker som att handla på ett nytt ica eller köra motorväg.. oerhört konstig insikt att jag inte längre fixar saker som förr var självklara. Har alltid haft lite tendens till panikattacker men nu är det dem och något annat, väldigt likt det du beskriver med bland annat hjärndimma, glömska och overklighetskänsla. Jag får göra allt i min takt och på enklaste möjligaste vis annars är jag fan rädd att få en stroke eller nåt. Jag tuppar av när det blir too much det är sjukt obehagligt och det är alla andra symptom på utbrändhet också. Och jag ville verkligen inte vara utan mitt jobb.. det gjorde så ont att inse att jag inte längre klarade av det och att jag var tvungen att sjukskriva mig innan det skedde en olycka (har en ganska riskfylld arbetsmiljö).. eller att jag skulle köra av vägen eller något. Tappade helt kontakten med min hjärna. Trosde jag fått parkinson, ms eller stroke. Fruktansvärt. Än idag undrar jag om något hände i skallen förutom att jag vart stressad..är inte tillbaka på jobbet än. Hemskt men försöker att åtminstone acceptera och bygga upp mig själv igen, det tog 3 år att ens komma till det. Så mitt bästa råd är att ta det lugnt innan det går så långt som för mig. Gå inte ner i tid på egen begäran utan gå till läkare för undersökning, terapeut och deltidasjukskrivning (jag gick ner på egen begäran innan jag brakade i väggen och satt följdaktigen med exakt samma jobb på mindre tid (=ännu värre) och sjukersättningen blev dessutom låg när jag väl kraschade och jag kände mig typ blåst för att jag inte sökt hjälp innan.
  Stor kram

  Svara
 • Kolla dina sköldkörtel värden! Opererade ut min 2 år sen och känner igen symtomen.

  Svara
 • Tycker det låter som stress.
  Akta så du inte går in i väggen ❤️

  Svara
 • Fina du! När man är eller är på väg att bli utbränd kan man bli precis så som du beskriver.
  Ta hand om dig!!
  Kram

  Svara
 • Håller med! Ta det lugnt!

  Svara
 • Hej Fina Hannah,

  Det låter som du har kognitiv påverkan och det kan vara symtom på utmattning. Hjärnan klarar inte att hantera den vardag de flesta av oss lever i, vi ställer höga krav på perfektion i alla plan, omgivningen, den kontext vi lever i ställer också krav på oss. Vi tror att vi behöver vara tillgängliga dygnet runt, ska se alla tv serier för att hänga med bara några exempel. Du kanske behöver säga nej och be andra om hjälp, jag mår bättre när jag känner styrka att ta makten över mitt liv. Vem är viktigast i ditt liv? De flesta svarar spontant min familj, mina barn osv. När det egentligen är DU som är viktigast i ditt liv. Jag har funnit min kraft i Yoga och tänker inte så mycket problem längre utan ser utmaningar i livet istället.
  Men som några säger i tidigare inlägg, så bör du först kolla dina värden.
  Jag hoppas innerligt att du tar hand om dig. Tack för att du delar med dig.
  Kram från Mimmi

  Svara
 • Vill oxå flytta ner men tyvärr så styr ekonomin det. Behöver ett vettigt jobb/inkomst vilket känns svårt att hitta, hade flyttat på sekunden annars

  Svara
 • Jättefin stället

  Svara
 • Du bör kolla om du har underproduktion i sköldkörteln. Kroppen går på lågvarv och man blir glömsk och får svårt att tänka.

  Svara
 • Jag tycker du ska kolla upp om du har järnbrist eller B12 brist. Man blir då yr och glömmer mycket.
  Kram

  Svara
 • Jag hade liknande symtom för ett tag sedan. Yr, glömsk och det kändes som att jag gick i en dimma.
  Tog lite blodprover & det visade brist på b12 & folsyra. Har ätit tillskott ett tag nu & känner klar skillnad. Så skönt ! Sp gå till din doktor & be om lite tester ❤️
  Kram

  Svara
 • Hej vackra bilder. Låter som början till utbrändhet. Mén bra om du kan säga taggtrådstängsel utan att vricka tungan om inte kika på din hälsobild via doktor. Sköt om dig och vila.

  Svara
 • Fina Hannah, så läskigt de låter med glömskan.. Jag hoppas du besöker doktorn och att de inte eskalerar!

  Ta väl hand om dig! Kram

  Svara
 • Ja lyssna på alla du har haft ett heltidsjobb i 4 månader du måste vara utbränd.

  Svara
 • Vet inte om du menar att vara sarkastisk men jag får det intrycket av ditt sött att skriva din kommentar. S k utbrändhet orsakas av stress på många olika plan, både av en stressig jobbsituation utan chans till återhämtning, men också av händelser och situationer i livet som påverkar oss känslomässigt i negativ riktning. När mycket sådant händer oss och vi inte får återhämtning i form av vila eller hjälp att bearbeta sorg och smärta blor det till slut för mycket för kroppen att hantera.
  Det är lätt att döma andra människor utan att ha hela bilden klar för sig, och att bli dömd på det sättet orsakar ännu mera stress. Medkänsla är underskattat. Kram!

  Svara
 • Ta hand om dig fina Hannah!♥️

  Stor Kram

  Svara
 • Finaste Hannah,
  Du måste ta det lite lugnt, att du glömmer bort saker som sitter i ryggmärgen är ett tecken på utbrändhet. Lyssna på din kropp och se dessa signaler som varningstecken.
  Ta hand om dig ❤️
  Kram
  Maria

  Svara
 • Första tecknet på utmattningsdepression. Detta har hänt mig med. En dag kunde jag i te kliva upp ur sängen. Sök läkarvård! Dra ner på ALLT. Jobb, vänner mm. Ta hand om dig.

  Svara
 • Fina Hannah du måste vara rädd om dig ❤️ Det låter som en typ av inre stress och utmattningssyndrom precis som många fler skriver härinne . Beställ en tid till läkare . Kram på dig ❤️

  Svara
 • Ta väl hand om dig ❣❤️ Du är värdefull ❤️

  Svara
 • Kära Hannah! Nu vill jag inte skrämma dig men jag tycker du ska söka läkare för en utredning. Det behöver absolut inte vara ngt mer än stress (Doch viktigt att lyssna på) eller ngt enklare MEN det är viktigt att utreda detta. Tror det vore skönt för dig också kanske att veta att inget är fel? Skulle det vara ngt är det bra att få hjälp fort. Mvh sjuksköterska på neuro

  Svara
 • Det låter ju väldigt udda om du har dessa symtom och inte tagit dig till läkare?
  Känns det inte viktigt att få veta vad problemet är och kanske få hjälp?

  Svara
 • Besök en läkare Hannah Ta hand om dig. Skickar massa kärlek från Skåne.

  Svara
 • Men gumman, det låter som att du är på väg in i väggen, utmattningssyndrom. Jag råkade ut för det för ett par år sedan o känner så väl igen mig. Då kommer Lille Skutt-tårar när som helst…. Bromsa upp o glöm inte bort att ta hand om dig själv, inte bara alla andra!
  Stor kram!!!!❤️❤️❤️

  Svara
 • Detta är tecken på begynnande utbrändhet. Var rädd om dig. Våga säga nej, sätt gränser!! Vi har bara ett liv. Sköt om dig☀️

  Svara
 • Var rädd om dig! Det finns så många ”goda råd” att ge. Men det viktigaste är att du tar hand om dig. Det kan finnas medicinska orsaker, det kan vara stress. Ta signalerna på allvar och flytta upp dig själv på prioriteringslistan ett tag. Att vara en bra mamma, fru, god vän mm mm är lättare när man själv mår bra. Många kramar ❤❤❤

  Svara
 • Utbrändhet och stressymtom kan komma utan att man tror att man är särskilt stressad. ”Äsch, det är bara lite mycket nu…” NEJ, ta det på allvar. Jag tänker även att det kan vara en stressreaktion i efterhand – på olyckan, på flytten m.m.
  Stanna upp, be om hjälp och ta det här på allvar. Ingenting annat kan vara viktigare.

  Svara
 • Var rädd om dig Hannah! ❤️

  Svara
 • Det är en varning om att du ska ”tagga” ner, utmattning heter det som det kan bli.. det vill ingen hamna i….. så lyssna på detta och ta det lugnt..

  Svara
 • Ibland måste man inse att barnen och ens vänner måste stå tillbaka. Och även om man inte vill det så måste man. För annars kommer väggen som man kraschar in i. Jag wt av erfarenhet.

  Svara
 • Låter precis som alla andra skriver som ngt du ska ta på allvar och gå till läkaren med. Fundera lite på när i tiden som det uppkom? Låter som att det skulle kunna vara en sorg- och krisreaktion efter olyckan. Det är inte ovanligt att det kommer lite senare och i vågor. Du har kanske kört på, med nytt jobb (bara det!) och nytt land/boende utan att ha haft möjlighet att släppa fram sorgen? Behöver inte vara ngt farligt. Om du drar i handbromsen och fokuserar på återhämtning så ska du se att ditt vanliga jag är tillbaka igen! Kram på dig!

  Svara
 • Stress ger skador på hjärnan.Medicin är att återhämta sig och hitta strategier för att klara sin vardag. Hoppas att du har den möjligheten så att du kan snabbt återkommer och känna dig stark med fylld av energi.Finns mycket stresshanteringsövningar att få hjälp med. Lycka till

  Svara
 • Låter som att du är väldigt stressad. Typiska symtom på stress, väldigt allvarligt så du borde nog se över om du kan göra någon förändring i ditt liv.
  Kramar

  Svara
 • Goa och omtänksamma Hannah!
  Jag säger som så många andra här! Och gör det också av egen erfarenhet! Detta är de första tecknen på utbrändhet! Och ingen annan än du själv kan stoppa det! Du måste börja tänka på dig själv, lära dig att säga nej och att bara vila och ta hand om dig själv, utan en massa krav. Hur roligt det än är med alla saker som du gör, så behöver du prioritera det viktigaste nu!
  Jag lät det gå för länge, tyvärr, var sjukskriven i många år, och man blir aldrig riktigt bra, men får lära sig att leva på ett annat sätt, att inte stressa, att låta allting ta så mycket längre tid, än normalt, att man ibland får säga nej (utan att få dåligt samvete), att respektera sig själv, lika mycket som man respekterar andra…
  Snälla stanna upp, innan det går för långt, för då är vägen tillbaks så mycket värre…..
  Varm kram

  Svara
 • Minnesproblem och problem m kognitiv förmåga kan vara kopplat t sköldkörteln.

  Svara