Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:56 | maj 20, 2018

Piratöga

God söndag vacker. Hoppas att du har en ljuvlig helg och mår bra.

Jag skulle varit i underbara Paris nu. Skulle precis ha landat där men istället ligger jag hos syrran med piratöga.

Så ledsen att jag missar denna resa med Yves Rocher pga ett öga 🙁

I fredags kände jag att jag såg suddigt och mot kvällen gjorde det lite ont och ögonlocket började hänga. Under natten vaknade jag av en vidrig värk och kunde inte se ljus eller öppna ögat.

Jag är inte sjåpig men det här gjorde så ont och jag blev rädd då det är ögat och nåt plötsligt blir fel.

Satt på ögonakuten halva dagen igår med smått panik i bröstet, ont och googlade allt.

När jag ringde till vårdguiden trodde dom blodpropp i ögat och sa att jag måste fara in.

Bara att skriva det här är olidligt. Trots att mitt andra öga fungerar så orkar inte det och när jag anstränger det så värker mitt trasiga. Men jag vilar mellan meningarna 🙂

Well well, väl inne hos ögonläkaren konstaterar hon med hjälp av en stor ögonmaskin att jag har en stor skada på hornhinnan så den lossnat.

Va?! Ett stort sår/reva över hela ögat under locket och hornhinnan lossnat. Inte konstigt att du har så ont sa hon.

Skönt att det inte var en sjukdom och jag höll på att bli blind men ändå vidrigt.

Kan inte minnas att jag gjort illa ögat så jag måste ha typ glöst sönder hornhinnan i sömnen. Kanske haft en mardröm och klöst mig själv. Morbid förklaring men ändå jag kan komma på.

Nu har jag piratlapp och måste hälla saker i ögat fyra ggr om dagen i två veckor och sen varje natt i en månad.

Det här är vidrigt. Uppskattar mina ögon lite extra i alla fall 🙂

Har mysiga bilder från grillning med syster, Ewa och barn men nu orkar ögat inte mer.

Höra snart.

All Kärlek ❤️


53 kommentarer53 kommentarer om “Piratöga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ❤️❤️

  Svara
 • Usch, stackars dig!❤❤Det där såg verkligen jobbigt ut…
  Kram Annie

  Svara
 • Krya Hannah!

  Svara
 • Hej, känner igen det där. Skulle ta av mig linsen och hornhinnan följde med….in till sjukhuset där jag undersöktes och fick ordination att vara i ett mörkt rum i 3 dagar och sedan inte använda linser på 6 månader…..men smärtan….oj, oj! Det gör ju så fruktansvärt ont och ögat sluter sig ju och det bara rinner och rinner.
  Det bästa är att ögat är det organ som läker snabbast fick jag lära mig då….lite tröst i alla fall <3

  Svara
 • Krya på dig ❤

  Svara
 • Usch då, inte kul!
  Krya!

  Svara
 • Oj krya på dig så gott det går <3

  Svara
 • Stackare!! Krya på dig❤️

  Svara
 • Men stackarn! Krya på dig! ❤️❤️❤️

  Svara
 • Kära du,
  jag vet precis vad du går igenom nu och det är fruktansvärt! Smärtan är olidlig, värre än något annat.
  Inte undra på att ögat användes som tortyr förr i tiden!
  Det folk inte förstår är hur mycket det andra ögat påverkas, se till att vila det så mycket det går (jag vet, dumt av mig att skriva såhär mycket då) Men det jag vill säga är att ha tålamod, det tar tid även fast ögat är bra på att läka. Tålamod tålamod tålamod!
  Tänker på dig ❤️

  Svara
 • Usch och fy, det gör så jävla ont! Jag hade ”bara” ett sår på hornhinnan men det gjorde ont nog. Hoppas det blir bättre snart, fina du. Trist att du inte kunde åka till Frankrike pga ögat men hälsan är det viktigaste.

  Älskar din och Maggans bloggar och tycker det e lite kul att ni båda har hittat en skåning till man!

  Många kramar ifrån en skåning som bor i Tyskland

  Svara
 • Krya på dig ..

  Svara
 • Jag har varit med om att hornhinnan gått sönder, fn reva fick jag. Jäklar alltså vilken plåga. Fick smörja med salva föera ggr om dagen.
  Krya på dig!!

  Svara
 • Kram ❤

  Svara
 • Men snälla du frågade du inte hur det kommer sig att hinnan lossnat? Är du inte intresserad?
  Det är så klart inte så att du har ”klöst” dig själv i ögat…
  Tex så kan man få hornhinneavlossning av att Glaskroppen i ögat kollapsar, vilket är en historia för sig.

  Svara
 • Klart jag frågade. Men läkaren undrade detsamma. Ett stort sår som orsakats av en skada vilket gör att hornhinnan lossnat. Skadan vet jag ju inte hur den uppstått som jag skriver. Men du brukar ju alltid veta bäst och mycket (enligt tidigare kommentarer) så kom gärna med tips.

  Svara
 • Det var just ett tips som jag gav dig…

  Svara
 • oh.. pp vilken hjälte… Tur du har höga tankar om dig själv iaf. Resten av världen tar förmodligen inte dig lika allvarsamt. Dåre.

  Svara
 • Tur i oturen för dig i varje fall att du hann med att göra alla nya skönhetsingrepp, innan detta med ögat inträffade. Nyfixade bryn med tatuering, nya fillers i läpparna, nya fillers i kindbenen (liknar verkligen julegrisen snart). Du var verkligen så otroligt naturlig och vacker innan du började med all förstörande skit du gör u ansiktet. Så tragiskt att du helt tappat greppet om ditt förut så vackra naturliga ansikte.

  Svara
 • Tack för snälla ord Lena. Precis vad jag behövde.

  Svara
 • Lena…. du vet att du kan gå till läkarn och få antidepressiva utskrivet så slipper du kanske sitta där bakom skärmen och må dåligt alternativt gå ut i solen, den kanske ger dig lite positiv energi.
  Jag vet att det är jävligt orättvist att just Hannah o Maggan är både snygga och fina människor,, men vet du vi andra kan ju alltid förbättra oss om vi vill det.. man har ju det yttersta ansvaret för sitt eget liv. Så sitt inte där och må dåligt… gör nåt åt det!!!!!

  Svara
 • Du Lena.. inte för att vara sån men det som är tragiskt på riktigt är snarare att du tappat greppet om vad som är ok att sitta och skriva till en annan människa.
  Tragiskt att du väljer att lägga energi på att vädra dina sunkiga och helt onödiga åsikter utan att bry dig om att de säkert sårar. Varför läser du ens den här bloggen? Och vad har M gjort dig liksom? Något likvärdigt? Eller bara retat dig genom att hon är en vacker och sympatisk människa med en blogg? Eller är det DU som bara är en så skev människa att du går igång på att mobba andra?
  Det är synd man inte kan lägga fillers i hjärnan på sådana som dig. Sedan man slutade med lobotomi menar jag.
  Jävla skitmänniska. Varför finns sådana som dig?

  Svara
 • Ja, Åt skogen med skitmänniskor 🙂 Puss på dig L

  Svara
 • Som sagt, psykisk ohälsa är ett av vår tids största sjukdomar. Kombinera det med ensamhet och dålig självkänsla och du får en kvinna som sitter och näthatar. Så otroligt sorgligt att det 2018 finns kvinnor som kan skriva en sådan kommentar till en annan kvinna.

  Svara
 • Tror inte det handlar om den kombinationen. Tror det ”bara” rör sig om brist på empati och trollet är sannolikt en jävla psykopat.

  Svara
 • Något så vedervärdigt kränkande! Usch Lena vilken elak person du är! Jag tittade däremot på bilderna hos systerns blogg och ramlade nästan baklänges då Hannah är så sagolikt vacker! Och det är inte första gången jag tänker så. Dessutom, det viktigaste av allt, verkar H vara en genomgod och kärleksfull person varför jag tycker om att läsa denna bloggen.Krya på dig Hannah! Hoppas ögat blir bättre snart!!

  Svara
 • Stackare! Var rädd om dig, och krya på dig!
  Kram

  Svara
 • Fyy det lät inte kul!!
  Du får krya på dig ❤❤

  Svara
 • Tack ❤️

  Svara
 • Usch usch stort krya på dig Hannah ❤️

  Svara
 • Aj aj va ont! Man uppskattar verkligen å va frisk å må bra när sånt händer. Hoppas de går över fort. Krya krya

  Svara
 • Om du använder något medel för att få sådär vita ögonvitor (jämför tex dina ögon med din systers på bilder i tidigare inlägg) så kan det vara det som skadat hornhinnan. Synd att vi kvinnor ofta känner att det yttre är så viktigt.

  Svara
 • Ja susan så är det säkert.. jag vet kvinnor som brytt sig så mycket om sitt utseende och haft KJOL på sig och därför blivit våldtagna. Usch ja så hemska kvinnor är med vår utseendefixering. Iscibish vad vi jämt ska skylla oss själva och få höra det också, rätt i nyllet ska vi ha det- skyll oss själva bara, rub in in susy! Det är ju också väldigt viktigt att du framför din medicinska slutsats kring en främmande människas ögonskada. Det är ju det viktigaste. Lufta dig lite. Så att du inte proppar igen med ditt invärtes skit menar jag. Det vore ju förfärligt om du imploderade.

  Svara
 • Men åh, fina Hannah ♥ stackars dig! Nu får du bara vila ögat och du är lika snygg som pirat! En skönhet klär i ALLT! 😀

  Svara
 • Krya på dig ❤

  Obehagligt, själv skulle jag inte ens klara av att ha linser, sätta i linser i ögonen…ögonen är som så känsliga.

  Hoppas det läker/blir bra snart!

  Svara
 • …menar att jag hade blivit smått skräckslagen, om detta drabbade mig…

  Svara
 • Jag fick en jäkla rosengren i ögat med liknande resultat. Tur det är rätt coolt med piratlapp ändå
  Krya på dig!

  Svara
 • Stackare! Krya på dig!❤️
  Kram kram

  Svara
 • Usch! När jag drabbades av samma sak så frågade läkaren om jag brukade svetsa mycket?!! Fick aldrig reda på vad som orsakat skadan. Krya på dig! Kram

  Svara
 • Tänk att alla vet och kan allt om dig Hannah finns många stolpskott bakom skärmarna / Kram på dig ❤️

  Svara
 • Stackars dig. Hoppas att du snart blir frisk.
  En kollega fick sår pga skräp mellan kontaktlinsen och hornhinnan, men du bär väl inte linser så du kan av misstag rivit dig när du tog ut linsen?

  Svara
 • Åh fina Hannah… Hoppas allt blir bra med ögat ❤

  Svara
 • Hej Hanna!

  Så tråkigt att höra men som sagt kunde varit värre fast inget att leka med.
  Hoppas du blir frisk snart.
  Krya på dig.

  Kram Iréne

  Svara
 • Stackars dig, vilken otur du har. Krya på dig

  Svara
 • Så obehagligt! Kanske det är stress av något slag? Kan känna ibland i mitt högra öga, blir ”blörigt”, och någon konstig känsla när jag blir stressad på riktigt jobbigt sätt, tack o lov har det gått över … blivit lite näsblod istället. Men kanske ett tecken att man ska ta det lite lugnt. Men såklart vet man ju inte vad man gör i drömmarnas värld, inte alltid iallafall.
  Hoppas ögat blir bättre fort.

  Svara
 • Aj aj:(
  Fick en rispa på hornhinnan en gång och det värkte något hemskt.
  Låter jätteläskigt!
  Men hur i all sin dar har det hänt?
  Usch tycker så synd om dig!
  Krya på dig!
  Kram
  ❤️

  Svara
 • Men vad har det tagit åt folk!?! Helt galet…
  Hoppas på bättring snart med ögat!
  Kram

  Svara
 • Jag har faktiskt skrattat så jag nästan kissat på mig åt vissa kommentarer 🙂

  Svara
 • Åh vad hemskt! Hoppas verkligen det blir bättre snabbt, måste vara superläskigt!?
  Vet att skador på hornhinnan och känslighet i ögon är relativt vanligt om man gjort botox runt ögonen (står som vanlig biverkning i FASS)
  Så om du gjort något botox så kan det vara en förklaring. Krya på dig snabbt!

  Svara
 • Gör inte botox nånstans så det kan det inte vara.

  Svara
 • Usch ja det gör fruktansvärt ont! Jag fick en rispa på hornhinnan för tio år sedan och fick gå med keps lääänge för jag var så ljuskänslig. Första dagarna var jag tvungen att ligga i mörker. Lider med dig! Hoppas att du blir bra snabbt.

  Kram

  Svara
 • Kan du ha fått det av mascaraborsten kanske? Hoppas det läker snabbt! <3

  Svara
 • Nej, sminkade mig inte under veckan alls. Nu börjar det bli bra tack och lov

  Svara