Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:11 | juni 6, 2018

Bunker

Hej min vän. Allt väl denna tisdag?

Jag sitter på kontoret och letar objekt till kunder.

Var ute hela dagen igår och visade många vackra hus. Blev väldigt förtjust i några av utemöblerna i en av villorna.

Så fina! Det sista med runda bordet var tydligen från IKEA. Det kunde man inte tro.

Igår uppgraderade flickorna sina vita bälten till gula bälten i judon.

Varje tisdag har dom judo efter skolan, men fortfarande på skolan. Deras lärare Javier är spansk mästare och har en ängels tålamod. Vida är oerhört förtjust i honom 🙂

Lilla tuffa judogruppen. Javier har även kurser i självförsvar. Det vore kanske nåt.

För vart är världen på väg?!

Hörde igår att alla hushåll i Sverige fått hem häften om hur man förbereder sig för krig och terrordåd. Många som gjort värnplikten utkallas till repövningar. Ser att det påminns om Hesa Fredrik hela tiden. Huvva vad läskigt och så nära på nåt vis. Är livrädd för detta.

Ryssen kommer!

Vill bygga en bunker under huset med allt man kan behöva under en längre tid som gömd. Vatten, frystorkad mat, konserver, generator, radio, satellittelefon… allt.

Eller så kan jag tänka mig att fly till en stuga mitt ute i ingenstans uppe i norr och vara självförsörjande. Odla, fiska och leva där långt borta från alla hemskheter.

Känner du oro?

Varma Kramar ❤️


28 kommentarer28 kommentarer om “Bunker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag kan känna oro. Fick ångest när jag såg på nyheterna att broschyren skulle delas ut. Så var förberedd när den kom. Känner som du att jag vill bunkra. Min man skrattar bara. Tycker det läskiga är att man har dålig info om skyddsrum mm. Dom kommer inte räcka till om ngt händer. Vet vilken panik jag fick när flyglarmet gick av misstag en söndag kväll kl.22 i höstas. Ringde mina barn o gamla mamma. Ville ha hem alla i familjen till oss . Kändes som evigheter innan info kom ut om att det var ett misstag!!! Man får försöka att inte oroa sig, men vi människor måste bli snällare mot varandra o ta hand om varandra. Men som sagt lite bunkra blir det nog. Framför allt radio som går på batteri, vatten o mediciner o lite konserver. Sen får mannen garva åt mig o mitt katastrof tänkande, haha…. Kram o ha så skönt

  Svara
 • På tal om att elda upp!

  Svara
 • Fast nu är det nog inte direkt en förberedelse för just bara krig eller terror utan även kris. Det kan vara översvämmning, it-attack, strömlöst, skogsbrand mm. Man ska tänka på att ha mat och vatten och vissa förnödigheter hemme för att klara sig i några dagar om det behövs.

  Varför elda upp något som egentligen är en rimmlig förberedelse. Ex när du flyger ser du instruktioner för nödsituation och evakuering. Det gör du för det är bättre att vara förberedd än oförberedd OM en oförutsädd händelse sker.

  Svara
 • Herre gud vad inlägg ska tolkas negativt. Eldar Hanna nu upp oss läsare?!?!? Blunda. Andas. Lev.

  Svara
 • Nu missförstod du mig ganska rejält! Du läste kanske inte vad jag skrev, för jag skrev ingenstans att Hannah eldar upp folk. Utan jag skrev och undrade varför man eldar upp något som är en rimmlig förberedelse.

  Jag tolkade inte Hannahs inlägg som negativt utan kommenterade sakligt hur jag ser på informationen och jur jag tolkat (och ordagrant läst) det som faktiskt står i utskicket.

  Jag andas, och lever bra tack så mycket.

  Svara
 • Helt rätt Terez. T

  Svara
 • Håller med! Det är alltid bra att vara förberedd, behöver inte handla om krig utan precis som det står i broschyren kan det handla om längre strömavbrott, terrorattacker eller andra kriser. Jag kommer handla en del av de saker de nämner i broschyren, bla vatten, mer ljus, mat som inte kräver tillagning mm.

  Svara
 • Känner också oro, och inte blev den mindre av broschyren samt det faktum att min dotter, född 2000, väntar på besked om hon ska bli ”inkallad”. Något hon är livrädd för.

  Svara
 • Tack allt väl denna onsdag som är Sveriges Nationaldag.Kram

  Svara
 • Jag röstar för stugan i norr! Martin har lovat att fiska o jaga så klarar oss 🙂 puss o kram vännen, hoppas vi ses snart <3

  Svara
 • Jag med! Amen to that 🙂 ❤️

  Svara
 • Var har du köpt ditt härliga vita linne?

  Svara
 • Tänkte du på det jag hade på mig i tidigare inlägg så är det från H&M. Kram

  Svara
 • Sk Preppers kanske kan ses lite överdrivet – men vi har ju för fanken inte ens en fungerande ficklampa hemma! Inga batterier liksom…Pengar. Vi är så säkra på idag att kunna swischa och plocka pengar ut automaten. Vad händer vid en massiv attack? Går vi tillbaka till snäckor och stenar? Vattenförsörjningen kan enkelt slås ut? Hur mycket flaskvatten behöver man egentligen? Det sanitära ska man inte tala om. Utan vatten i toan och dusch? Man skiter i en plastsäck fick jag läsa i broschyren – jaha men om man inte har några hemma då?Klart man ska fundera lite. DET skadar absolut inte.För terrordåd lever vi ju med dygnet runt idag….Plötsligt är det inte som det varit – skrämmande tanke.Skadar inte med lite sunt bondförnuft…min gubbe skrattar han oxå angårnde att bunkra konserver mm – jag säger bara: besök Ryssland innan Ryssland besöker dig hahaha

  Svara
 • Jag tycker det är bra att samhället skickar ut info om vad man bör tänka på i krissituation. Idagens samhälle klarar sig folk knappt utan wi-fi… De flesta i vårt samhälle är väldigt dåligt förbereda för att klara sig ex i strömlösmiljö i 2-3 dagar. Har jag mat hemma för det? Vatten? Det behöver inte handla om kriget.
  Att göra värnplikt är något alla borde göra, man som kvinna, för att lära sig hantera en svår situation, växa som människa, jobba i en grupp etc. Jag har gjort det, det bästa jag gjort.

  Svara
 • Bra skrivit!

  Svara
 • Nej inte den minsta oro. Jag slängde det utan att ens läsa. Jag tittar inte på nyheter heller. Undrar ofta varför ingen reagerar på varför det bara är negativitet på nyheterna som skärrad och skrämmer. Varför vill man börja och avsluta dagen med att sitta å titta på sånt .Händer massa fantastiska saker i världen som ges noll uppmärksamhet. Och jag menar noll. Nej jag är inte ett dugg rädd, jag fokuserar på det fina å all kärlek som finns.

  Svara
 • Jag antar att du inte har försäkringar på bilen, huset, familjemedlemmar o.s.v för det är ju också helt onödigt. För de allra flesta händer det ju ingenting så varför ska jag vara förberedd på något negativt i onödan?

  Svara
 • JA USCH MAN ÄR FASEN RÄDD HUR SVERIGE HAR BLIVIT!!!!!!
  BLIR VÄLL ATT MAN FÅR GÖMMA SIG I EN BUNKER SO DU SÄGER!
  VÅLDTÄCKTER ÖKAR , MORD ÖKAR , OFREDANDE ÖKAR …JA ALLT ÖKAR FAN!!!!
  SEN SÅ SÄGER STADSMINISTERN ATT SVERIGE ALDRIG VARIT TRYGGARE!!!!
  JOVISST , SÄKERT HERR MINISTER!!!!!!!!!!!!!!

  https://nouw.com/sassabassa

  Svara
 • Som en IKEA anställd i över 25 år känner jag mig grymt förnärmad =). Varför i hela världen kan man inte tro att det bordet är från IKEA?? Jag tycker att du skall kolla in vårt sortiment när det kommer till rotting och utemöbler. Prisvärt och mycket bra kvalitet men framförallt så snyggt. Skall se om mitt IKEA hjärta repar sig efter detta. Puss och kram till dig!

  Svara
 • Jag ÄLSKAR Ikea. Förlåt… inte meningen 🙂 Vet att det finns så mycket fint men det här hade jag aldrig sett. Men nu är det jag som far till Malaga och kollar in sortimentet och skärper mig 🙂 Puss på hjärtat.

  Svara
 • Samma reaktion som dig Hannah, tyckte inte heller möblerna såg ut som IKEA möbler.

  Svara
 • ❤❤

  Svara
 • Nä är inte speciellt orolig. Tänker som så att varför oroa sig för något man ändå inte kan göra något åt. Ryssen har alltid varit ett hot även USA vi ska inte vara så dumma och tro något annat i krig är det inte säkert de blir allierade med oss.
  samma sak med terrorattentat, vägrar gå runt vara rädd och oroa mig för något jag inte kan göra något åt, händer det så händer det. Jag vill leva och vara här och nu inte oroa mig för saker i framtiden som dessutom ligger utanför min kontroll. Det ger bara ångest och oro som man kan vara utan.

  Svara
 • Den broschyren har ju inte getts ut på 40 år så den behövde väl uppdateras bara och har inget att göra med läget i världen. Vi har andra utmaningar idag med internet etc om det händer något vilket vi inte hade för 40 år sen.
  Jag är inte rädd och att sitta i en stuga i skogen är nog värre. Vårt landställe intogs av utländska soldater vid andra världskriget för där fanns mat och husrum för dom att använda. Nu verkar ju lastbilar som åker på gatorna vara farligare än krig.

  Svara
 • Du kanske aldrig ser detta svar ’Helene’,
  men dina första meningar är ju SÅ sanna:
  ”Den broschyren har ju inte getts ut på 40 år så den behövde väl uppdateras bara och har inget att göra med läget i världen. Vi har andra utmaningar idag med internet etc om det händer något vilket vi inte hade för 40 år sen.”
  Precis så! (Dock tror jag väl visst att den har lite med läget i världen att göra, MEN den var på tiden att folk uppdateras!)
  Jag har läst om så många vänner som blivit helt till sig i trasorna av denna broschyr, medan jag som du bara såg den bara som du skriver.

  Vad f-n är problemet med det?

  Klart man kan få kataskroftankar, men så kan man ju inte gå runt att tänka.

  Svara
 • Den broschyren delades enbart ut för att skrämma upp folk från sådant som yttre hot så att vi ska tycka att allt är lugnt här inne i vårt land. Rysskräcken pratar fortfarande svärmor om ibland men helt ärligt tjejer vi har väl större och allvarligare hot nära oss. VARJE dag står det om gruppvåldtäckter, skjutningar, rån och annat som var mkt mer ovanliga för en sisådär 10-15 år sedan. Detta beror självklart INTE på att vi börjat anmäla mer utan att vi tagit emot alldeles för mkt folk frpn andra länder(kulturer som inte passar här med snevriden kvinnosyn och allmän snevriden människosyn). Detta vill regeringen få oss att glömma lite när de sänder ut folder om hot utifrån. Behöver jag säga att jag kastade den? Köper hellte tårgas o passar mig från att vara ute sent o skydda min familj likadant. Tragiskt men sant o nödvändigt!!

  Svara
 • Jag tror att Ryssarna är vårt minsta hot. Om det blir något är det en land vi minst anar, typ Kina. Jag och min tjej sparar in.

  Svara