Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:00 | juli 10, 2018

Skärmtroll vs. charmtroll

God kväll min vän. Härliga dagar vi har. En mix av både jobb och ledighet.

Lenita och hennes barn är ju här och även mina vänners barn Clara och Lucas ska vara här några dagar hos oss. Mååånga barn med andra ord 🙂

När det är mycket ledighet så vill barnen gärna sitta på sina mobiler, datorer och paddor men hur mycket tjafsar man inte om att lägga ner mobilerna, nä inte mer padda, du bara spelar etc, speciellt nu när kidsen är lediga hela dagarna.

Men det måste finnas en gräns och den är så svår att sätta. Som med Mio… han kan sitta hela dagar men nu när han är på sommarlov i Sverige så fick han även sommarlov från sin dator. Ibland skriker jag så håret slickas i en klassisk backslick på honom pga allt datorspelande. Han höll på att bli en vampyr ett tag också 🙂

När han är i Sverige nu så ska han även på konfaläger i tre veckor och där är det mobilförbud. Har du hört nåt bättre?! Värsta rehab-veckorna med avvänjning för honom. Sporta och hänga med massor av jämngamla tonåringar. Underbart ju! Tror han kommer komma hem som ett nytt barn.

Med dom små tänker jag inte vara lika juste när det kommer till skärmtid. Bra att börja i tid. Sätta gränser och slippa bråk.

Dom ska bli charmtroll istället för skärmtroll.

Bra slogan måste jag säga och med tanke på hur mycket tjat och energi det hela tiden går åt för att hitta en balans eller bli överens så har jag testat en helt fenomenal lösning genom min kompis Kevins företag, MYFamily Protection är en app som gör att jag får 100% koll, kan styra skärmtiden, blocka appar UTAN en massa tjafs, t o m stänga ner wifi när vi äter samt faktiskt prata med barnen istället för irritation o hot om att man kommer att plocka bort enheterna.

Finns så mycket sjukt på nätet och äckel som kan söka upp våra barn på allt från Musical.ly och Snapchat. Det hände en vän till min dotter… men det är en annan historia.

Detta är INGET betalt samarbete bara ett tips från mig som förälder till dig. Vi vill ju helst av allt se våra barn leka, bada, baka, använda sin fantasi och umgås IRL och inte på nätet.

MyFamily Protection heter företaget och appen som vi behöver. Fick även till ett bra erbjudande till dig!

Nu får du en månad gratis och sen 20% rabatt på kommande månader som annars kostar 99kr/månaden.

Passa på nu under semestern och ladda ner appen på ditt/dina barns enheter och styr tiden och ha koll på innehållet. Skydda våra barn. Det finaste och bästa vi har. Eller hur?!

HÄR! kan du läsa mer samt guidas till registrering och app-nedladdning.

Slipp tjat och bråk på ett enkelt och smidigt sett med MyFamilyProtection.

Kan nog bli vår bästa vän den här appen.

Stor Kram ❤️


19 kommentarer19 kommentarer om “Skärmtroll vs. charmtroll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Visst bra. Undrar hur många vuxna skulle gå med på ”tre veckors rehab” från mobil, dator, iPad under semestern? Annars funkar nog bäst ”barn gör som vi gör”… tänker jag

  Svara
 • Precis så…

  Svara
 • hmm.. märklig koppling då man har ett jobb som kräver dator måste man ju tillbringa tid framför skärmen

  Svara
 • Man? Du har, men inte jag och många andra. Du och många andra med egetföretag kanske också hade mått bra av en dator/ jobb fri semester?

  Svara
 • jag syftade på Hannah eftersom det är hennes blogg… att jobba hemifrån är vanligare idag och självklart ser barnen att man själv sitter med datorn men förstår säkert skillnaden när man talar om att man jobbar, på semestern ja det är en helt annan sak, där kan jag hålla med

 • Hej Hanna! Brukar inte kommentera på bloggar men var tvungen nu. Jag håller med dig att det är mycket skärmtid på våra barn nu för tiden (även vi vuxna). Men måste rekommendera att följa Micke Gunnarsson på istagram. Har varit på en av hans föreläsningar och han tar upp mycket bra saker och en av dem sakerna är just att våra barn sitter mycket vid datorerna. Följ honom på istagram (om du inte redan gör det) han skriver så mycket klokt om allt möjligt!
  Ha en skön sommar!

  Svara
 • Ja, du är inte ensam om problemet med skärmtid. Skulle vilja bo på en öde ö utan wifi :).
  Älskar att läsa din blogg, e glad för din skull att du flyttat till Marbella. På måndag åker vi, som jag längtar. Så vill du ha något från Sverige så får du hojta. Kram Å

  Svara
 • Vann 1 mille . Är man bättre och lyckligare för det???

  https://nouw.com/sassabassa/det-finns-inga-battre-manniskor-vilken-s-34178133

  Svara
 • Vi har faktiskt äntligen gjort slag i saken,vi har gjort som så att vår son (13)får inte spela på sin dator under sommarlovet,och de små (8&10)får inte ha deras iPad
  Sen må vi vara elaka men tror vi går ut som vinnare till slut

  Svara
 • Så bra att du begränsar tiden. Barn ska vara barn och leka, bada, springa barfota i gräset och massa annat.
  Blir så ledsen av utvecklingen med så mycket skärmtid för dagens barn.

  Svara
 • Skrämarna tar helt klart för mycket tid, öven för oss vuxna. Regler ska gälla barn och vuxna anser jag. Fick tips om lästid mot skärmtid. Så länge man läser en bok per dag, så länge får man använda skärmen

  Svara
 • Jag ogillar ordet skärmtid. Att använda dator, mobil, iPad är en del av 2018. Hade det funnits när jag var barn hade jag också använt det. Vi glömmer också att det är ett intresse och en sysselsättning i samma utsträckning som fotboll, pyssel eller annat. Det finns enormt mycket lärorikt och kreativt ”i en skärm”. Det känns som att skärmtid är av ondo. Bara. Då respekterar vi överhuvudtaget inte våra barn tycker jag. Ha kontroll på vad de gör istället. Spela med dem. Prata om bra och dåligt med skärmar, olika spel o aktiviteter på nätet. Var hårda med vilka spel de får spela. Håll åldersgränser. Istället för att bara tjata om att lägga undan mobilen.
  Gör det till något gemensamt istället för att vara så rädda och se det som något dåligt. Och så varva det med fysiska aktiviteter. Så behövs inga skärmtidsregler.

  Svara
 • Eller så gör varje familj som den vill. Man kan ha sina regler för sina barn. Det behöver inte vara gemensamt för alla.
  Tycker du det inte behövs regler så kan du göra så.
  Vill andra ha regler så kan de göra det.
  Behöver jag som vuxen mindre skärm tid för att må bra så jobbar jag för det. Mår du bra av sitt mycket med skärmar så gör det.
  Svårare än så behöver det ju inte vara.
  Vi kan vara olika och det är helt okej.

  Svara
 • Absolut! Du har helt rätt. Jag menar väl mer generellt att vi ibland fastnar i tjatträsket och skärmar-är-dåligtträsket och vi-måste-sätta-skärmtidsregler-träsket utan eftertanke. Ibland för att vi vill leva upp till att vara bra föräldrar. Och då relaterat till hur det var förr när barn sprang barfota ute hela dagarna. Ja, det gjorde de för att inget annat alternativ fanns. Det betyder inte att det är mer rätt. Vi måste såklart hitta vår egen balans men inte på bekostnad av barnens intressen och på bekostnad av relationen till barnen och stämningen vi skapar under semestern med våra förbud o vårt tjat. Diskussioner, samspel, visa intresse är viktigare!

  Svara
 • Vad har hänt med den stora charmiga hunden? Inte sett den på bild på ett tag. Har ni kvar den?

  Är ni skrivna i Spanien nu o bestämt er för att stanna?
  Ha en skön o trevlig sommar i solen.

  Svara
 • Han är väldigt sjuk och är hos veterinärerna ut och in samt att han får bo på ett lugnt ställe och inte sprida smittan vad det nu kan vara 🙁 Har inte orkat skriva om det bara 🙁

  Svara
 • Ok du har min fulla respekt för det förlåt min nyfikenhet.
  Bor själv i Spanien periodvis, därav mitt intresse för hur ni tänker. Hoppas allt ordnar sig till det bästa

  Svara
 • Nytt blogginlägg . Vad önskar jag mig . När jag blir tant
  Ny tuttar?????

  https://nouw.com/sassabassa/vad-jag-onskar-mig-nar-jag-fyller-ar-34184247

  Svara
 • Äkta Reductil till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

  Svara