Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:46 | juli 15, 2018

Mitt ”perfekta” liv

God söndag vacker. Har du en skön helg? Vad har du för dig?

Jag slappar precis som jag gillar att göra under min helger. Sova tills vi vaknar. Inga väckarklockor. Ingen stress. Väldigt chill som barnen säger 🙂

Har fått lite pikar om mitt ”perfekta” liv här i kommentarerna. Hm, först och främst kan inte den personen läst min blogg, för jag är då inte rädd att berätta att jag mår dåligt eller att mitt liv är allt annat än perfekt. Verkar som några troll hittat hit. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang att dessa surtanter är här inne och sprider skit. Om man inte gillar nån eller bryr sig då söker man inte upp dom och hänger kvar. Då tar man bort dom ur sitt liv. Så kanske är hen mer ett hemligt fan-troll som inte kan hantera dina inre känslor. Men tror mest det handlar om att människor inte mår så bra tyvärr.

Livet här kan så klart uppfattas som bättre men palmer, sand och sol varje dag gör ju inte att problem försvinner. Vardagliga problem som dom flesta har. Visst det är härligt med detta klimat året om och det är ett lugnare och softare lunk här men inte perfekt. Vems liv är det?

Jag lovar dig att jag vaknar många morgnar och känner mig ful, otillräckligt och värdelös. Värdelös som mamma, fru, på jobb och i allt. Ångest som trycker över bröstet, oro, rädsla och skit. Är osäker och hela tiden rädd att säga och göra fel. Har många gånger tänkt att kanske borde jag bara gå till skogs.

Barnen bråkar, tårar rinner, respektlösa tonåringar, bråkigt äktenskap, allt i livet smått brokigt och skevt. För så är livet. Ingen sketans dans på rosor inte. Men kanske måste man inte outa det hela tiden. Jag sprider hellre värme och kärlek och sen utgår jag från att människor är intelligenta nog att inse att allas liv inte är så perfekta som dom kan verka. För det är aldrig något jag försöker förmedla.

Jag trivs här i Spanien, barnen trivs, men jag känner mig väldigt ensam. Så där ensam så det kan gör ont. Och det känns ännu mer när vänner från Sverige är här och sen lämnar för att fara tillbaka till Sverige.

Jag saknar inte livet i Sverige men jag saknar närheter till en vän som känner mig utan och innan, till min familj, mamma och pappa. Ja du förstår. Men så är det ju. Man kan ju inte få allt men jag kan få livet här att bli bättre. Så länge har vi inte bott här så dom där vännerna finner jag nog 🙂

Ett ljus just nu är att William kanske kommer flytta hit. Jag kan ha lyckats övertala honom. Vill inte tvinga honom hit om han trivs på internatet med sina vänner. Tvång kan ju sluta i bitterhet och bara bli skit. Men lite mamma-tvång måste jag allt få använda. Så jag håller tummarna. Vill ha alla nära mig. Helst hela livet, trots att dom blir vuxna och får egna familjer. Då vill jag köpa en stor gård där vi alla kan bo 🙂 … men det är bara jag.

Vaknade till en god frukost imorse som en bra start på dagen.

Sitter fortfarande här vid bordet och njuter i lugn och ro. Är inne på min tredje och sista kopp kaffe. Jag dricker bara kaffe på morgnarna, jag är ingen heldagsdrickare. Är du?

Igår på eftermiddagen åkte Peter ut med sin vattenskoter med tjejerna så jag hade ett par timmar hemma i min ensamhet. En ensamhet som inte gör ont 🙂

Låg i solen en stund innan jag drog mig in i det svala huset och brände av några avsnitt Nashville och åt chips och gurksticks med dipp.

Trevligt om du frågar mig.

Jag och Liv stack ner till hamnen senare och hade en liten myskväll. Vi åt glass, var på det lilla tivolit, och såg en kort 6-D film, på torget och köpte presenter till Vida som fyller år imorgon.

Idag blir vi bara här hemma.

William har kompisar här och dom sover fortfarande. Missar den här goda frukosten gör dom stackarna, men så är det. Väcker jag dom så tar det ändå en timme innan dom hasar sig upp. Ungdomar.

Imorgon far Mio på sitt konfaläger. Jag är nog lika exalterad som han är. Minns läger jag var på som tonåring med sån värme. Tror han också kommer älska det. Han har alltid varit en typisk kollo-unge. En som älskar att vara ute, fiska, åka båt och utforska. Men det har datorn tagit ifrån honom senaste tiden. Men nu är det dags igen.

Ha kul hela dagarna och sitta vid bonfires på kvällarna och prata om livet. Hur härligt?

All Kärlek ♥️


67 kommentarer67 kommentarer om “Mitt ”perfekta” liv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh. Ingens liv är perfekt hela tiden. Men man samlar på lyckostunder❤️ Kollo är underbart. Har en 14 åring som precis kommit hem från en vecka i urskogen utan någon skärmtid alls. Först när han hörde om det så trodde han att livet skulle stanna. Nu säger han att det var det roligaste han har gjort i hela sitt liv. Men jag nådde honom inte på en vecka.. Längsta veckan i mitt liv. Ledarna hade ju så klart telefon om något skulle hända. Men himmel vad man är van att kunna ha full koll. Ha det så bra i solen. Njut av livet och skit i missunsamma troll. Det är härligt att se dina juvliga bilder från soliga livet. Jag har nog av min egen tvättkorg. Jag behöver inte se din för att förstå att den finns. Stor kram ❤️❤️❤️

  Svara
 • Så tråkigt med avundsjuka och negativitet. Klart du ska njuta av det härliga i livet som ni skapat för er familj!! Läser din blogg mycket tack vare att den är ärlig och beskriver livet som det är för oss alla med med- och motgångar. Heja dig!

  Svara
 • Synd och ledsamt att det alltid ska finnas avundsjuka människor! För mig är du är stor förebild. jag läser din blogg varje dag och förundras över din styrka och ditt stora hjärta. Jag är en tjej på 33 år som är sjukskriven pga min ätstörning och för mig betyder din blogg väldigt mycket för mig.

  Varma kramar

  Svara
 • Jag hoppas i alla fall att du fortsätter att skriva om roligt, tråkigt, vardag och fest. Blir det bara ”yta” är det för ointressant och ingen kan beskylla dig för att bara skriva om det perfekta livet. Så det så! Fortsätt som du gör 🙂

  Svara
 • Perfekt liv har ingen ! Alla kämpar vi på med ” vårt” precis som du säger. Såklart även du , du är som alla oss andra , det älskar vi dig för! Kram

  Svara
 • SÅ bra skrivet! Keep up the good work och ha en skön sommar med din fina familj!
  Stor kram från en trogen läsare (som är usel på att kommentera, men plötsligt händer det!)

  Svara
 • Heja dig Hannah . Du har en härlig blogg och du ger verkligen inte sken om ett perfekt liv. Och det här med ett boende i Spanien verkar ju underbart. Bara avundsjuka som sipprar igenom. Just nu ligger jag vid en svensk sjö o njuter sol o bad. Förresten vill jag bara säga att jag saknar dina klädkollektioner. Köpte massa förra året o får många komplimanger för kläderna. Kram till dig

  Svara
 • Saknar också kläderna jättemycket. Tack och lov var de ju i väldigt bra kvalitet, så jag räknar med att ha den läänge till.

  Svara
 • Konfaläger brukar vara så bra nuförtiden,jättebra ledare (långa utbildningar har dom oxå). Visst förstår man att ditt sätt att skriva lämnar mkt åt sidan,din syster har helt annat skrivsätt:). Fint du beskriver att problemen trollas inte bort med sol och värme.Jag flyttade en mil från mina nära och kära och utan bil, ojj vad tomt de blev….

  Svara
 • Hej, jag tycker du är så modig som vågat lämna för utlandet. Jag känner och tror att mitt och familjens liv som helhet skulle bli bättre och må bra av en flytt som er. Men jag har inte funnit modet att genomföra det än. Vänner hittar man när och där man minst anar, det kommer du med att göra. Tack för en mysig blogg. Kram till dig.

  Svara
 • Läser din blogg ofta men har nog aldrig kommenterat. Har du funderat på nån slags filter: att kommentarerna måste godkännas innan publicering? Jag tycker att detta är DIN blogg och du behöver inte ha nån slags ”ordet är fritt”-kommentarsfält för avundsjuka och negativa människor som bara sprider bitterhet runt sig. Gillar din blogg skarpt, fortsätt som du gör! Klart att de allra allra flesta förstår att ditt liv inte är perfekt (vems är det?) En del har sin blogg som nån slags ventilering för sina bekymmer och det kan man ju ha, men samtidigt, risken är att man lämnar ut sina barn och andra nära lite väl. Hellre en positivare blogg, som din.
  Hoppas William flyttar till er 🙂 Kram

  Svara
 • Självklart går livet upp och ner även om man bor i ett underbart klimat. Men du är så fin och har en fin familj. Starkt att kunna säga att du faktiskt mår dåligt ibland med allt vad som hör till med det. Att du också (som vi alla någon gäng känner) har sämre dagar mm.
  Lycka till och försök att inte ta till dig all skit som skrivs. 🙂

  Många kramar

  Svara
 • Jag tycker om ditt sätt att skriva och berätta om din familj, hem och ditt arbetsliv. Det känns så äkta det du skriver. Förstår att du kan känna dig ensam och att det är olika slags ensamhetskänsla och att du vill ha alla barnen nära hela tiden. Idag är det cirka 32 grader här hemma och jag har tillbringat några timmar vid havet som faktiskt gav lite svalka. Nu sitter jag på altanen och njuter av blå himmel och fåglar som pratar.

  Svara
 • Hej Hannahjag tycker din blogg är ärlig och fin. Din blogg innehåller allt tycker jag.
  Jag känner igen mig i mycket och det är så livet är.
  Fortsätt att vara den fina människa du är. Du sprider så mycket värme och klokhet.
  Kram från Halland

  Svara
 • Tycker du har en härlig ärlig blandning av allt i din blogg. Vem har ett perfekt liv och vad är perfekt? Jag känner då ingen som har det ”perfekt”. Livet går ju upp och ned. Kram

  Svara
 • Herregud det är inget att bry sig om såna kommentarer. Tycker du förmedlar en äkta bild av livet å inte bara positiva saker. Bitterhet i sin fulaste form är det bara. Fortsätt köra ditt race. Man blir bara inspirerad å glad av dina inlägg

  Svara
 • Hannah jag älskar att läsa om ert liv i Spanien. Det ser perfekt ut därför att det utstrålar väldigt mycket kärlek. Naturligtvis har alla sina mörka stunder och problem men som du säger är det ju så mycket trevligare att sprida värme 🙂
  Vi var i Spanien i 5 veckor förra sommaren och jag blir så sugen på en flytt när jag läser din blogg. Vet hur det är med separationsångest från familj och vänner då vi bor i England, jag tänker att vi kanske får mer besök om vi bor på solkusten njut livet

  Svara
 • Hej!
  Mysigt med så god frukost. Ja som du säger så mår man nog inte så bra om man håller på sådär på någons blogg, avundsjuka .
  Härligt att du lägger ut inlägg som utstrålar värme och kärlek ❤️
  Ta hand om er, kram Linda
  Shopaholicmum.blogg.se

  Svara
 • Kan inte låta bli att hålla med dig. Ibland har jag liknande känslor … mest då för min familj och son, tjatar sönder deras öron att de också ska ta det steget jag gjorde så jag får ha dem nära. 🙂
  Svar på fråga om kaffe … endast morgon. Kaffe, cigg, kaffe, cigg och kaffe, cigg *host o harkel* Kanske inte det bästa men så är det, hahaha 😀

  Ha en fortsatt skön söndag. 🙂

  Svara
 • Söte du, såklart du har ett perfekt liv! Stökiga och bråkiga barn, lite ovänskap med maken ibland, kryddat med lite ensamhet på det och därpå lite bad hairdays, osugna laga middagar dagar listan kan göras hur lång som helst men det är ju det som är LIVET liksom, som sedan gör att vi uppskattar och gläds åt vänskap, kärlek, ömhet, barnen, mat mm mm. Så igen, du har ett perfekt liv! Kram

  Svara
 • Hur människor beter sig mot andra säger mer om deras egen självkänsla än den andres. ❤️
  Kanske om du känner av ensamheten att du ska hitta en bra terapeut som du kan bolla hur du känner med och få verktyg att hantera de stunderna?
  Det kan säkert tyckas märkligt hur en så vacker och genomfin människa kan må dåligt men till syven och sist så är vi alla bara människor. Varken mer eller mindre. Det handlar om att lära sig att acceptera och älska sig själv först och främst. Det är då man inte längre tar skit från andra (troll eller andra) eller låter sig behandlas illa längre. Det är ändå var och ens ansvar att göra det bästa av det jordeliv vi fått. ❤️

  Svara
 • Kära Hannah! Du skriver så fint och äkta och borde blivit författare med en sådan begåvning. Så många människor älskar dig det är ju uppenbart. Förstår att du blir leden ibland för hur du än en gör så blir det fel enligt någon. Ditt liv och dina ord tål nog att upprepas. Många känner igen sig i hur livet är, tycker du skildar det så bra.
  Underbar människa är du. Tack för all kärlek du sprider.Allt gott förtjänar du, din man och barnen.

  Svara
 • Jag tycker om att läsa din blogg även om du emellanåt kryddar bloggen med lite lyx och ger oftast mig en behaglig känsla då du skriver på ett sätt som tilltalar mig. Jag följer även din systers blogg och blir inte lika lugn då hon mer är ute efter att chocka läsaren gnm sitt ”tantsnusk” de gör att man inte kan sluta följa även om man skulle vilja

  Svara
 • Har egentligen inget att skriva men jag tycker mycket om din blogg, känner igen mig lite ibland. Tycker om din vänliga ton. Tråkigt om kommentarerna inte går i samma anda.
  Kram

  Svara
 • Jag förstår precis…..bodde utomlands i 9 år. Trivdes väldigt bra men saknade familjen för mycket vilket var anledningen till att vi flyttade tillbaka. Kram ❤️

  Svara
 • Du verkar vara en sån fin tjej på alla sätt och vis, och de mörka tankarna borde du inte ha. Men kanske har vi det alla ibland. Tror du hjälper många med din blogg och din fina ton. Du är en förebild. Och för det behöver man inte vara ’perfekt’. Njut av ditt liv i solen.

  Svara
 • Det är det jag gillar med din blogg, att du visar alla sidor av livet, jag får inte uppfattningen om att du försöker visa upp ett perfekt liv. Du skriver ofta att du tex är ledsen eller något som tynger dig men du kanske inte skriver VAD det handlar om och det gör du alldeles rätt i. Livet är inte em dans på rosor men man måste inte outa på blogg eller insta VAD det är som tynger en bara ATT det är nåt som gör det, om man vill.
  Tråkigt att du ska behöva förklara dig. Stor kram <3

  Svara
 • Konstigt hur olika man kan uppfatta en blogg!!
  Det är just därför jag älskar din blogg, för att du bloggar om livet, både glitter o glamour, party o lättja, vardagstjafs o gnabb. Den känns äkta o inte någon uppvisningsblogg.

  Svara
 • Konstigt att det alltid ska finnas människor som ska hitta något att irritera sig på! Oftast är det bittra människor som är missnöjda med sitt eget liv! bry dig inte ett dugg om dom! Jag tycker din blogg är ärlig och bra på alla sätt! Du tipsar om bra saker, köpte tex hudgelen från Clinique, den är toppen! Kramar från Maria

  Svara
 • Tack för att du delar med dig!

  Vems liv är en dans på rosor hela tiden?
  Kram

  Svara
 • Vad bra skrivet av dig! Vi bodde utomlands med barnen ett par år och jag kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Just detta med saknad efter föräldrar/släkt och vänner. Vi bodde i CA så då var det ännu svårare/dyrare för de nära att komma över. Samt att resan tar drygt 11 h enkel resa. Men samtidigt kan jag nu känna att vårt äventyr där var det bästa vi gjort som familj. Lite roligt är att jag hittade din blogg när vi bodde i CA för jag hade hemlängtan och tyckte du skrev så fint om familjelivet hemma i Sverige. Tack för en fin blogg och tänk på att de negativa är i minoritet

  Svara
 • Fina Hannah, har alltid tyckt så mycket om din blogg då du känns så genuin och ödmjuk. Stor kram till dig och din fina familj

  Svara
 • Hej du fina,

  Jag undrar om du kanske har trötta binjurar med tanke på att du har ångest ibland. Kolla upp det.
  Vi har också flyttat och ibland känner jag mig ensammast i världen. Men jag saknar inte Sverige så att flytta hem är inte aktuellt. Stor kram

  Svara
 • Så om man har dödsångest för sin egen del, sina barn och övrig familj kan det bero på njurarna ? Hurdå?

  Svara
 • Trist med sura människor som alltid är avundsjuka! Jag tror att de flesta förstår att ni precis som vem som helst har olika slags problem på hemmafronten. Härligt att ni har funnit ert paradis! Hoppas du kan finna dig en fin vän där som du kan må bra tillsammans med!
  Jag tycker om din blogg, du känns så jordnära och jag blir alltid lika glad att läsa!
  Ha en fin kväll!

  Kram från Björklinge

  Svara
 • Oj, mitt efternamn skulle ju INTE bli synligt…

  Går min kommentar att ta bort?
  Kommenterar sällan eller aldrig, kan inte det här

  Svara
 • Tog bort din kommentar. Hoppas det var rätt Lena bara 🙂 Lena S…? Kram

  Svara
 • Tack, snällt av dig ❤ men det var fel Lena, tyvärr…Lena.V är jag.

  Svara
 • Men då syns inte ditt efternamn offentligt. Jag ser det inte här iaf. ❤️ Förlåt Lena S

  Svara
 • Jag är avundsjuk på er som bor i Sverige! Ni har gott rinnande vatten i kranarna, god mjölk i affären, inte för dåligt väder eller skyhöga elräkningar;)
  Det tar sin lilla tid att hitta goda vänner. När jag flyttade till NYC 2005 gick det på studs. När jag flyttade till BCN 2014 tog det tre år före jag fann vänner jag var trygg med.
  Jag känner mig hemma där mitt hjärta är. I Paris. Norrland. Tel Aviv. Och på min barndomsgård i Vilafranca del Penedes.
  Yogar du, Hanna? Finns måna fina videos på youtube att följa, om du ej har tillgång till studio i ditt närområde. Its all about here and now, and breath.
  Hoppas din store pojk flyttar ner till er för gott! Det gör han säkert. Stor kram till hela familjen från BCN (din lilla hoppetossa Vida ger mig många goda skratt;)

  Svara
 • Hej Hannah! Jag läser din blogg ofta men kommenterar inte ofta! Blir glad när jag läser den för du berättar ofta hur det verkligen är! Både bra och dåliga saker men du fokuserar mest på det du är tacksam för och det som är positivt! Så bryr dig inte om personer som skriver dumma saker och som tror sig veta hur ditt liv är! Stor Kram från mig!

  Svara
 • Så är det för de flesta av oss! Är själv mamma till 4, och det är ju verkligen ett tufft val man gjort ! Nu är vi på semester i en vecka norröver i Sverige och det är ju stundom underbart och stundom

  Svara
 • Hej! Läser din blogg ofta! Tycker det är så kul att följa dig och din fina familj. Vi flyttade också till Spanien i samma veva som er så det är lite extra kul att följa er nu! Förstår precis det du menar med att inte ha en ”gammal” kompis nära.. Har lite samma problem. Men man hittar ju nya och har kvar de gamla vännerna. Sen finns det ju så många andra fördelar med att bo utomlands som väger upp. Önskar dig all lycka o glädje!

  Svara
 • Så bra skrivet Hannah! ❤️❤️❤️

  Svara
 • Jag gillar din blogg för att du delar med dig av med- och motgång men fokuserar som oftast på det positiva♥️.

  Svara
 • När man pratar om att någon har ”perfekt liv”, så är det nog inte mycket tankar bakom sitt uttalande. Man ser bilder på som du säger palmer, strand, drinkar, god mat, härliga glassar, pool, fint hus, söta barn, snygg man, vänner på besök, after work, bubbel, fint jobb, och en massa annat. Så sitter någon i en tvåa någonstans i Sverige. Skild, barnen utflugna, stress på jobb, hatar kanske sitt jobb. Får åka buss pga ingen bil varje dag långa sträckor. Liten lön, kan knappt göra nåt efter räkningar. Bla bla bla…..

  DÅ är det nog väldigt lätt att häva ur sig ogenomtänkta ord. Det är inte rätt på nåt vis men kan ändå förstå det. Du Hannah vet jag har inte växt upp med en massa prylar o annat, de har du själv skrivit om. Du är ödmjuk och verkar genomgo! Du är värd detta absolut! Bara en reflektion på saker o ting. STOR kram från mig! Hjärta hjärta 😉

  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Svara
 • Hej Hannah,
  Bra att du sa ifrån! Jag gillar sin blogg.
  Förstå mig rätt när jag skriver att de som skrev att du har en ”perfekt” blogg och liv inte läser mellan raderna. Du skriver positivt om ditt liv och det kan provocera andra negativt tyvärr.. Jag läser även din systers blogg och hon är mer rak och verkligen skriver om sitt liv, som de flesta ”vanliga” har det! Jag förstår om du tycker att du skriver din verklighet men om de positiva inläggen är fler än de negativa så tycker och känner de flesta att du lever det ”perfekta” livet. Bara en tanke.

  Ha det gott och njut av livet! // Jenny

  Svara
 • Försök att inte bry dig om negativa kommentarer Hannah, samtidigt är det förstås bra att du ryter ifrån.

  Kan känna igen mig i det du skriver. Själv bor jag i Kalifornien, och de bilder som vänner och bekanta ser från vårt liv är ofta soliga med palmer. Vi som ler bakom våra solglasögon. Och visst är livet härligt. Inte direkt kravlöst, men enkelt ändå. Vädret gör att man kan vara mer flexibel än hemma i Sverige. Vi umgås mer spontant med våra vänner märker jag, är inte uppbokade så mkt. Men visst blir det ensamt emellanåt. Saknar min bror och hans barn jättemycket. Älskar mina vänner där borta, men de känner inte mitt ”gamla” jag. Inte som vännerna jag växte upp med.

  Jag har två barn som är 10 och 7, och jag uppskattar mer o mer min ensamhet. Var exempelvis över till Visby över dan igår helt på egen hand. Njöt som vara den. Visste att tjejerna hade en härlig helg hos mormor.

  Tack för en fin blogg!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Det här inlägget är ett av de bättre du skrivit. Så ärligt och så sant.
  Jag hoppas för din skull att W vill flytta till er. Om inte annat för att stilla mamma längtan.

  Ha det Bäst

  Svara
 • Ja, nej gud bevare mig väl, skulle du få verka ha det bra, nej det vill vi inte veta av!!!!!!
  Jämmer och elände, det ska alla ha, lika mycket så att det blir rättvist!!!!!

  Jag förstår att det kan bli tungt med dessa idioter, men jag hoppas att det positiva övervinner det negativa.
  Konstigt att dom redan glömt att de senaste åren inte varit en dans på rosor, som du säger, det måste handla om ett eget dåligt mående och den svenska fina avundsjukan 🙁

  Det är kul att få följa med på er resa, sjukt modigt tycker jag. Hoppas att du landar och att du snart kan njuta fullt ut, skönt att du kan åka hit lätt om det känns så.

  Ha en fortsatt fin vecka.

  Svara
 • Ååhh, har inte alls svårt att föreställa mig att det kan kännas ensamt! <3

  Stor kram!

  Svara
 • Jag brukar gå in varje dag och läsa din blogg men kommenterar nästan aldrig.
  Jag tycker du är klok som en bok. Om alla kunde använda sin energi till att sprida glädje så skulle alla må mkt bättre. Vem orkar med energitjuvar liksom. Nä fortsätt med dina glada och peppande inlägg! Ha en härlig dag.

  Svara
 • Näe livet är inte en dans på rosor, håller med dig om att man inte behöver outa allt. Rätt inställning att dela det som fyller en med glädje, livet blir lättare och vi förstår ju att det finns en vardag bakom det vi inte ser eller läser. Håller med om att varför hänga kvar på en blogg om man inte gillar det man ser eller läser. Jag gillar det jag läser och ser och och hoppas att du kommer att känna dig mindre ensam framöver. ❤️❤️❤️

  Svara
 • Fina Hanna,

  Då vi bodde utomlands i tre år så kunde jag precis som du känna en enorm ensamhet trots att jag hade det ”perfekta” livet. Jobbade inte utan skötte markservicen och körde ibland den yngsta dottern till stallet eller kompisar om inte hennes äldre syskon ”gladeligen” gjorde det ;). Kunde spela golf flera dagar i veckan och for på dagsutflykter både till Paris och andra städer runtom. Åkte på vinprovningar och for till Champagne, hade lunch med andra ”Housewives”. Hade det med andra ord väldigt bra i andras ögon och jag kunde själv tycka att det var nice emellanåt. Men jag trivdes inte helt fullt ut men det kunde jag inte säga rakt ut för då var jag otacksam.

  Älskade när nära och kära kom på besök men gick sönder inombords då dom lämnade för att fara ”hem” till Sverige igen. Jag och sambon kunde gräla ibland så taket nästa lyfte för han kände inte samma saknad som jag utan tyckte ibland att jag var otacksam som gnällde över småsaker då längtan gnagde inom mig. Trots detta så saknar jag idag, efter fyra år hemma i Sverige de åren utomlands och skulle lätt göra om det igen 🙂

  Försök och njut och tillåt dig att sakna, Sverige finns alltid kvar och så gör också familjen och dom nära vännerna!

  Kram

  Svara
 • Hej! Sverige finns ju alltid kvar, känner du att du behöver närheten till vänner och familj mer så skulle jag flytta hem. Kanske köpa ett hus nära Maggan? Allt går att lösa, ni är ju inte fast i Spanien. Jag tror också det kan bli ensamt i ett annat land, man har en dröm om att bo där det är varmt men värmen från vänner och familj är ju den som betyder allra mest. ♥ Kram kram!

  Svara
 • Finaste Hannah, jag är nog varit din trogna blogg följare i ja… snart 10 år.
  Jag har ingen förståelse till folk som kan avreagera sig på det sättet. Jag kan inget annat än säga att dom har nog nått botten i ditt illamående och vill förstöra för alla andra.
  Du är en underbar och drivande kvinna. Många gånger har din blogg gett mig kraft och mod.
  Ett stort kram till dig, finaste

  Svara
 • Du är så vacker Hannah!
  Måste fråga dig; vad jobbar Peter med i Spanien? Och hur gick det med verksamheten ni hade med era snygga barnvagnar?
  Ha en trevlig sommar!

  Svara
 • Jag tycker om din blogg pga av den varma och kärleksfulla tonen som genomsyrar dina inlägg.
  Det gör mig glad och känns genuint för mig.
  Tror inte alls allt är perfekt för livet för oss alla är en blandning av en massa saker som vi inte alltid förstår oss på.
  Jag gillar din blogg!
  ❤️

  Svara
 • Hej! Jag tycker så mycket om din blogg och har som mysig rutin att läsa den på väg hem på tåget från jobbet. Du skriver så bra, mjukt, fint och inspirerande. Så härligt att läsa om ditt liv i värmen. Jag har hus närmare Alicante och är där en 6-7 v per år så kul att höra om ert liv och saker i Spanien. Tror precis som du om de som skriver negativt. Det är SÅ många fler som gillar din blogg och skriver positivt än negativt. Ha en härlig sommar här i S & S. ☺️

  Svara
 • Jag har följt din blogg sen Liv föddes. Jag älskar den! Upplever inte alls att du lever i en idyll utan att du faktiskt lyfter vardagsproblem och saker som tynger dig i den.
  En äkta blogg sas där man verkligen får följa dig och din familj på en lagom nivå.

  Svara
 • Modigt att du delar med dig

  Svara
 • Så himla fint att du delar med dig , ingens liv är en dans på rosor så spelar det ingen roll hur mycket pengar man har på kontot det finns även en baksida med allt ❤️ Jag har ju som sagt följt dig i snart 10 år och ibland känns det som vi känner varandra men det gör vi ju så klart inte , man kan visserligen läsa genom raderna det är ju något man lär sig efter och ha läst en blogg i 10 år vareviga dag. I mina ögon så är du en genomgo person som man inget annat än kan tycka väldigt mycket om / Stor kram på dig Hannah ❤️

  Svara
 • Hannah! Det finns ingen annan blogg än din som är så ärlig och härlig! Lämnar sällan avtryck här. Men läser alltid. Du är fantastisk!

  Svara
 • Hej Hannah !

  Jag har följt din blogg länge men aldrig skrivit en kommentar . Tråkigt att läsa om folk som skriver elaka saker , och osanningar .

  Jag gillar din blogg just för du skriver och delar med dig och om glädje och sorg , härliga stunder och tuffare stunder . Så som livet är för dem allra flesta av oss .

  Så egentligen ville jag bara tacka för en superfin blogg , med fina inlägg , humor och inspiration .

  Svara
 • Fortsätt göra din grej! Du är en stor inspirationskälla, låt andra tycka vad dem vill! Jag är för rädd,trygg och bekväm för att ta de steg ni gjort. Jag är avis på modet du besitter och önskar jag ibland kunde bara få vara lite vild och galen. Jag är inte född för att bo i detta kalla land 8 månader av 12. Var stolt över dig själv och sträck på dig för steget ni tagit ❤️

  Svara
 • Finns det bregott i Spanien?? Saknar alltid det när vi är där…

  Svara