Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:40 | september 6, 2018

Kvikkjokk i mitt hjärta

God kväll i stugan. Jag och mamma ligger i alla fall i vår mysiga stuga i Kvikkjokk. Hör forsen utanför vårt fönstret, äter torkat renkött och njuter av lugnet. Imorgon ska vi vandra hela dagen. Längtar.

Det tar ett bra tag att komma hit. Vi körde först två timmar till Jokkmokk där mamma bokat bord på Ájtte för renskavslunch och vaniljglass med varma hjortron. Min favorit. Hon hade även bjudit dit våra vänner Lise och Kenneth samt deras son.En fin överraskning från mamma till mig för att jag fyllt år. Fick ett vackert handgjort samesmycke, midnattssolen, i guld av mamma och en fin brosch i silver, till min kolt, av Lise med familj.
Efter ett par timmar i Jokkmokk med våra vänner så körde vi ytterligare ca två timmar upp till Kvikkjokk.
Älskar att vara här! Så ofattbart vackert, stilla och fridfullt.

Vår stuga som vi bor i varje år vi är här.
Första gången jag var här med familjen så var jag inte mer än sju år.
Vi brukar ju vara #trissigraaf men i år är det bara jag och mamma. Vi saknar syster.
Förra året vi var här så var Stig med. Sorgset. Han älskade att springa här med Sten och busa och äta skit. Minns du? 🙂

Mitt kryp-in.
Vi har varit här i knappt en halvtimme och redan lyckats stöka ner halva stugan 🙂

Underbart!
Nu ska vi läsa en stund och sen äta middag. Kanske blir det ännu mer renskav. Hoppas 🙂
All Kärlek ♥️


16 kommentarer16 kommentarer om “Kvikkjokk i mitt hjärta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ser så lugnt och fridfullt ut att man längtar dit upp,
  ska kolla om man får med sig gubben dit fast resan blir lång
  men man kanske kan ta flyget om man nu vågar då vissa ser
  det näst in till som brottsligt att begå detta illdåd….

  Svara
 • Då har du missförstått. Det är inte fel stt flyga någon gång. Men inte varje månad. Det är en viss skillnad.

  Svara
 • Nu ser inte livet likadant ut för alla människor Challe. Hannah har sina pojkar i ett annat land än där hon själv bor och de ska hon väl ändå få se hur ofta hon vill, sin familj också man kan klimatkompensera via sin flygbiljett så det kanske hon också gör, även om vi absolut inte har med det att göra och ja flyget går ändå. Säger som någon gjorde på en annan blogg jag läste där dessa pekpinnar också var uppe ” du får mina resor Hannah det här året har jag bara flygit 4 ggr” så jämnar det kanske ut sig i i Challes ögon. Ha en underbar dag fina Hannah .

  Svara
 • Har hon suttit på ett flygplan 4 gånger det senaste året?
  Okej, du kan ju berätta det här dina barnbarnsbarn istället. Att 2018 är det viktigare att tänka på sin egna behov än miljön. Ledsen kids men ni kan inte bo i Spanien för det är för varmt och solen ger hudcancer. Vi har stora flyktingströmmar pg av globaluppvärmning och skogsbränder i Sverige . Naturkatastrofer i Asien Men ta de inte så hårt! Jag som flög hela tiden tänkte på att miljön är viktig när jag satt där på planet, så jag gjorde så gott jag kund.
  Alla ska dra sitt strå stacken. Alla måste dra sitt strå till stacken. Miljön räddas inte av människor som vänder viktiga frågor till påhopp riktade personligen mot dem. Precis som om de handlar om dem och inte något större.
  Och det gäller även kändisar som bloggar
  Undrar om du tyckt likadant om det inte hade handlat om Hannah. För då ska det fjäskas och daltas här Kommentarsfältet.

  Svara
 • Jag skrev att jag hade flygit 4 ggr det här året så Hannah kan få mina resor, läs en gång till. Är inte heller ute på att bli best friend med Hannah men den här diskussionen är så tröttsam och den kommer om och om och om igen, det är Hannahs blogg om hennes liv och ja där ingår flygresor inget mer med det.

 • Betyder det att jag och några tusen till också kan börja flyga 8-10 gånger om året?
  Ingår det i ”mitt liv” så påverkar det ju inte det den globala uppvärmningen.
  Bra att veta

 • Miljön är tröttsam? Eller att någon annan innan jag också har undrat om hur Hannah tänker kring miljön?
  Eller att det finns avundsjuka människor och det ska jag få skit för?
  Eller att du kommet med pekpinnar och läxar upp vad andra ska få skriva i kommentarsfält? Vi har yttrandefrihet.
  Att du inte ens har försökt att förstå jag menar. Ja det är tröttsamt.
  Jag håller med det är tröttsamt. Att folk dömmer andra för saker de inte sagt, missförstår med flit, att det finns den som tycker att yttrandefrihet är bra så länge den gynnar dem själva. För att Instagram och bloggar ibland känns som en lekplats för vuxna,
  för att folk vill inte sammarbeta och försöka göra det lilla de kan för miljön och ett fortsatt beboeligt jordklot. En lite uppoffring för något mycket viktigt. Ja det är tröttsamt. För att att människor inte kan räcka ut hand och försöka att mötas. Att snäsighet, sarkasm otrevlighet håller på att bli en norm. Ja det är tröttsam
  Jag är också trött. Okej?

 • Ditt sätt att resonera kring miljön ocatt ge bort resor(som du förmodligen inte ens hade tänkt att åka) är barnsligt och ligger på en8-9 årings nivå att resonera, om ens det?
  Det är lust att inte enda en gång har Hannah kommenterat.( jag vet varför, att umgås med sin mamma och njuta av naturen är viktigare)
  Det är bara hennes ständiga sekreterare här inne.
  Jag be om ursäkt Hannah om jag har skrivit något som inte stämmer med vad tycker och tänker. För det vet jag ingenting om. Jag vill inte såra dig
  Såna här kommentarsfälten passar bäst till ytligt smicker.
  Det andra har man familj och vänner till.
  Ha det bra

 • Jag Vill bara tillägga att jag tycker att ni som delar, sorg,sjukdommar, psykisk ohälsa,, jobbiga skillmässor, barn varannan vecka med mera. De är ni som gör bloggarkommentarsfällten till något mer meningsfullt.
  Tyvärr är kommentarsfält ett ganska platt format.
  Många har familj oh vänner, men för ensamma
  Jag efterlyser chatter där man kan prata med folk, föra ett samtal (och där ingen annan kommer och lägger sig och kommer med pekfingrar.)
  Var finns det? Finns det?

 • Nu blir du nog best friend med Hannah som du ”ger bort”
  Dina flygningar.
  Och jag blir skurken som ta mig rätten att ställa en fråga som inte bara handlar om ytlighet och socialamedier fjäsk. Tycker du det är rättvist? Tycker du att det är moget/ vuxet? Tror du att det kommer att lösa viktiga frågor? Att hålla på att tramsa! Tramsigt

  Svara
 • Ett tips är att inte följa bloggar som upprör känslor så mycket
  för att spy ut galla är minst lika skadligt som flyget är för miljön
  Detta är en blogg om Hannah och hennes liv och inte ett forum för
  att diskutera miljön
  Kanske du ska engagera dig politislkt om du vill påverka

 • oops! stavfel politiskt ska det stå

 • Åh vad det ser härligt ut där!! Längtar alltid på hösten till Lappland!
  Hannah; du ser så glad och lycklig ut på bilderna <3. Man ser att du trivs och att du mår bra där <3. Hälsn. en trogen bloggläsare

  Svara
 • åh, brödet är rieska va? Min farmor som bodde i tornedalen bakade det jämt och det var det godaste brödet som finns.
  Tyvärr så gick hon bort 2005 ganska hastigt när hon bara var 76 år gammal och ingen av oss hade frågat efter receptet…

  Svara
 • Åh känner suget från Norrland. Mamma kom därifrån. Men hon och pappa och min tvillingbror är döda. Jag känner mej så ensam. Vi var ofta i norrland på bilsemester. Den härliga luften och naturen. Kramar.

  Svara
 • Åh vad mysigt ! Både vackert och fridfullt. Precis det bästa du kan få. Njut åt oss andra med både av mat och natur. Kram

  Svara