Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:13 | september 27, 2018

Ett lunchvrak

God morgon min vän. Hoppas du mår bra. Här är dom små smått förkylda men dagarna går framåt.
Kom hem vid halv 4 igårnatt så gårdagen var lugn. Resan gick bra och tjejerna var så tappra.
Kan inte sova. Sover så vidrigt dåligt på nätterna nu för tiden. Vaknar alltid vid 4-tiden och kan inte somna om. Ligger och tänker och stressade upp mig, blir orolig och tittar på klockan hela tiden. Den bara tickar på men inte lika fort som mitt hjärta. Ingen idé att ens försöka somna om, vilket ändå är omöjligt, för snart ringer väckarklockan ändå.
Börjar bli en nattlig ovana den här sömnrubbningen.

Igår efter skolan så var det läxläsning med Liv, middagslagning och vardagligheter.

Lagade korvgryta mes ris och sallad med fetaost och avokado.
Peter kör nåt stenhårt tränings- och dietprogram så det blev bara vi tre till bords.

När Liv och Vida ”lånar” min mobil så är den full av bilder som dessa 🙂
Har nya iPhone Xs Max sedan i fredags och bestämde mig för att inte föra över en enda spelApp till den. Det ska bara vara min mobil som ingen bråkar om att få låna och spela på eller råkar tappa i golvet så glaset går sönder. Den här ska bara vara min. Men kommer nog sakna alla bilder som tas 🙂

Den är så fin och hel. Har inte riktigt klurat alla funktioner ännu eller fått ordning på mina jobbprogram men snart så.
Lika bra att kliva upp, släppa ut hundarna och ta mig en kaffe. Om en timme ska alla ändå vakna.
Kommer bli ett vrak lagom till lunch.
Får nog dricka fler än två koppar kaffe som jag vanligtvis gör.
Önskar dig en fin dag.
All Kärlek ♥️


26 kommentarer26 kommentarer om “Ett lunchvrak”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Stackars dig som inte kan sova. Här är en till tyvärr. Jag har hållit på så här i tio år med bättre och sämre perioder. Gick till en läkare och han rekommenderade mig att INTE titta på klockan. Mitt i natten gör den bara att man stressar upp sig. Istället fokuserar jag på den sköna vilan jag får även om det inte är sömn. Motar bort det dåliga och stressframkallande. Tänker på ljuvliga saker och framtida önskningar, känner in min kudde, täckets mjuka tyngd osv.
  Jag tar inga piller utan fokuserar på vilan jag får där i nattens mörker men visst blir man trött.
  Hoppas du hittar tillbaka till sömnen som är så viktig.
  Ha en fin dag trots allt!
  Kram

  Svara
 • Men fina fina Hannah blir uppriktigt orolig när du berättar om din sömnrubbning.
  Jag har själv varit där och blev sjukskriven i 2 år pga att min kropp och knopp slutade fungera helt, kämpar än idag med att komma i balans med allt. Sömnen är den viktigaste återhämtningen vi har, vilket jag vet att du redan vet:) Du har haft/har mycket runt dig som gör att du blivit känslomässigt stressad & som efter en längre tid ger allt mer fysiska symtom, huvudet vill vila..
  Du måste ta vara på dig själv och låta dig vila, vara ledsen, arg, besviken och samtidigt förstår man inte vad som händer i sin egen bubbla av vakum för man känner sig tom trots alla känslor, det är OK att man får känna så.
  Men försök lyssna på vad du behöver för att komma ner i stressnivå när tankar börjar snurra och hjärtat rusar, lättare sagt än gjort..
  Prova att bara sitta å andas ända ner i magen, följ varje andetag i tanken å försök att koncentrera dig så gott du kan, varje liiiten stund är värdefull och sänk din axlar.
  Att vara ute i naturen & friskluften är också väldigt läkande.. Som er resa till fjällvärden
  Hoppas innerligt att du snart mår bättre
  Kramar i massor
  /A

  Svara
 • Den kallas väl för vargtimmen, när man vaknar vid fyra-tiden och är orolig? Har för mig det.
  Vaknade ofta vid fyra på natten när jag precis hade separerat och flyttat till min egna lägenhet. Var orolig över ekonomin och andra saker i livet, även om allt gick bra på dagen så vaknade jag alltid och var stressad på natten.
  Det gick bort sen när ”problemen” löstes. Jag märkte att det som hjälpte var antingen att googla lite på vissa saker som jag var orolig över så att jag liksom fick något gjort eller att försöka inse att jag ändå inte kan göra något åt det mitt i natten och att jag tar itu med det när jag vaknar.
  Ibland fungerade det ibland inte.
  Men det kommer bli bättre! Det går över till slut.

  Svara
 • Nu är det säkert inte aktuellt hos dig ännu men jag var där hela sommaren, somnade nog men vaknade en par timmar senare och sov räv resten av natten. Helt slut! Konstaterades ett något för tidigt klimakterium och nu sover jag något bättre med min hormonbehandling.
  Verkligen inte lätt att vara kvinna ibland…

  Svara
 • Vaknar ofta vid 04.00 oxå. Det är tydligen väldigt vanligt. Man har ju aldrig positiva o roliga tankar då heller. Bara problem o negativa tankar som skapar ångest, spänningar o stress. Ingen idé att ligga kvar i sängen för länge. Tror oftast det beror på inre stress o dom där ”förbannade” hormonerna ( precis fyllt 50). Jag brukar till slut gå upp o ibland sitta o bara andas lugnt, ibland läsa. I sista hand blir det väl att ta till hormoner. Vill helst slippa. All kärlek till dig o njut av din familj o värmen i soliga Spanien. Stor kram

  Svara
 • Hej fina Hannah
  Jag har också tidigare haft sömnproblem, både lite insomning och tidigt uppvaknande och det berodde på stress i mitt liv. Sedan ett par år tillbaka så går jag på yoga i olika former: dynamisk yoga(yang) samt även yin yoga, minst tre gånger per vecka, sover nu hur gott som helst. Jag har också fyra barn och arbetar heltid, men det gäller att prioritera och investera i sig själv.
  Kramar från Mimmi

  Svara
 • Korvgrytan ser så god ut! Skulle du kunna lägga ut recept på den, är du snäll?
  Hoppas det blir bättre med sömnen.
  Kramar

  Svara
 • Vill också gärna ha receptet på korvgrytan

  Svara
 • Jag tror att det handlar om att inte bara investera i sig själv med en tur till fjällen – det handlar om att ändra dagligt beteende. Precis som vi kan träna upp våra muskler så kan vi träna upp hur vi hanterar livet – men det kräver att vi finner de rätta teknikerna som är tillgängliga var du än är. Regelbunden yoga med Adriene och appen Headspace är två alternativ som har hjälpt mig att jobba med hur jag ser på livet och med det hur jag mår psykiskt och fysiskt. Som många har jag gått igenom perioder med allvarlig sjukdom i min närhet, den vanliga stressen och det att missta en av de viktigaste. Jag hade inte de rätta teknikerna och jag som andra tappade förmågan att stressa ner och sova. Headspace – Sleep programmet – 15 min meditation varje dag är en god start, men det krävs ett beslut att sätta av tid till denna typen träning från och med nu.

  Svara
 • Hej!
  Så jobbigt. Jag har haft återkommande depressioner med svår ångest sedan 20 år tillbaka. Alltid jobbat heltid och mår bra med stödmedicinering. Många i min släkt har liknande problem. När jag blir deprimerad (sist efter livspåfrestningar och stress och då jag försökte byta antidepressiva) så händer det där mig precis. Kroppen kan inte slappna av och jag vaknar i vargtimmen med ångest. Om du är deprimerad behöver du få hjälp för tankarna blir så mörka (som en förkylning i hjärnan brukar jag säga) och allt oroar en. Det blir en så ond cirkel. Jag äter en kombination av Venflaxin och Bupropion. En av insättningsveckorna var jag tvungen att ta lugnande mediciner (kemisk ångest som insättningsdymptom). När jag tog de lugnande och ångesten lättade en stund kunde jag tänka mer klart och som vanligt. Det var sådan skillnad. Jag behövde bara vara sjukskriven 1 månad och sedan var det värsta i alla fall över. Var snäll med dig själv och sök hjälp. Det finns depressions och ångesttester att göra på nätet. Om man har en mild variant kan nog samtalsterapi hjälpa, men vid måttlig eller svår depression behöver man mediciner för att komma upp så att man kan tillgodogöra sig terapi. Jag vaknar aldrig i vargtimmen om jag inte är på väg in i en depression, men vet att man kan göra det utan att lida av depression. Vill inte skrämma dig. Låt det inte gå för långt bara och du ska inte lida i onödan. Jag skulle inte önska ångest och depression åt min värsta fiende.

  Svara
 • Kära Hanna, be om Melatonina på apoteket. Naturens eget sömnmedel. Inga biverkningar. Kram från BCN

  Svara
 • Har du varit hos någon läkare och tagit prover än? Gör en ordentlig hälsokontroll. Din syster skrev att hon tar magnesium några timmar innan hon ska sova, och hennes sömn blev så mycket bättre. Kanske något för dig att prova.
  Jag sover numera väldigt bra, och om jag någon gång inte kan somna så lägger jag spikmattan i sängen och ligger på den 10-30 minuter, sen drar jag bort den och somnar snabbt efter det. Jag köpte den 2009 och av alla konstiga träningsgrejer jag köpt genom åren, är det bara den som jag har kvar och fortfarande använder.

  Svara
 • Håller med magnesium är bra innan läggdags , har också sömnrubbningar, prova

  Svara
 • Hej! Då jag varit på väg in i väggen pga stress har jag testat en del saker för att undvika väggen. Hade inga problem med att somna men vaknade alltid tidigt. Runt 4-snåret. Det jag gjorde var då att jag laddade ner en app med avslappningsövningar/kroppsskanning och när jag då vaknade tidigt stoppade jag i hörlurarna och startade igång en övning. Var i början svårt att hålla fokus på andning pch avslappning efter instruktioner men ju fler gånger jag gjorde det desto ”bättre” blev jag på att varva ner och jag somnade till och med om. Tre veckor senare insåg jag att jag inte lyssnat på ngn avslappningsövning på ett par dagar. Varför? För jag sov till klockan ringde!

  Svara
 • Tror att du måste tänka om hur du vill ha det i livet.
  Du känns oftast splittrad och ledsen. Inte alls den Hanna vi fick börja känna.
  Det syns i dina ögon❤️
  Vi kan ju bara ge dig råd utifrån blogg perspektiv. Men jag tror att du behöver ha din mamma, Gunnar, Maggan och din pappa i samma land för att få säcken knuten.
  Även nu pojkarna som inte längre bor hos er.
  Kanske har jag fel, men våga vara dig själv och tänk på dig själv. Vad vill du egentligen?
  Stor kram ❤️

  Svara
 • Exakt. Vad finns det i Spanien som lockar mer än barnen, familjen och bästa vännerna hemma i Sverige?

  Svara
 • Ja…varför flyttade ni till Spanien för? Du har dina vänner, söner och andra delar av familjen i Sverige. Du ser lite olycklig ut, som du inte verkar trivas där. Kanske blev det en för hastig impuls / beslut. Tycker du också skall ta reda på vad du verkligen vill. ❤️❤️❤️

  Svara
 • Jag tror att Hannah med familj flyttade för att dom inte orkade med den förändring som Sverige har genomgått dom senaste åren med allt våld. Dom flesta svenskar blundar tyvärr för detta, men hur kan man
  vilja låta sina barn växa upp i detta samhälle?

  Svara
 • Men Snälla, det finns våld och skit i Spanien oxå. Sverige är ett av världens bästa länder.

  Svara
 • Nej, jag bor i Spanien nu och det är otroligt mycket mindre våld här, dessutom har
  Spanien en mycket bra polisorganisation som skyddar sina medborgare på ett mcket bättre sätt.

 • Att lägga mer börda är nog inte den rätta hjälpen. Snarare tvärtom, leder förmodligen bara till mer ångest.
  En dag vänder det, Hanna, men det tar tid och du kommer att måsta bromsa vare sig du vill eller inte, tyvärr. Kroppen säger då i från. Och vägen tillbaka börjar, så sakteliga.

  Svara
 • Guds välsignelser över dig fina ❤️

  Svara
 • Som någon nämnde, magnesium är väldigt bra för sömnen. Jag tar i pulverform. Vill också tipsa om melatonin, kroppens eget sömnhormon, som du köper receptfritt i Spanien överallt, t ex Eroski. Funkar!
  Men annars tror jag på att se över sitt liv, och vara lycklig. ❤️

  Svara
 • Säger som övriga, prova magnesium till kvällen.

  Svara
 • Jag känner igen mig, att vakna i ”vargtimmen” och att då inte kunna somna om, alla tankar och oroskänslor blir då sjufaldigt värre. Är sjukskriven och har mycket oro.
  Jag tror att det kan vara svårt att hitta en form av återhämtning och att kunna landa, det är så mycket stress och krav i samhället som man mår dåligt över.
  Jag tycker att du är fantastisk Hannah, som roddar med barn och arbete och denna blogg, som ger mig så mycket styrka och härligheter.
  Ha en fin helg och kram!

  Svara
 • Recept på korvgrytan? 🙂

  Svara