Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

04:12 | november 15, 2018

Är numera buffelägare

Hej min vän. Har inte kunnat somna om. Men nu har mamma vaknat och jag har sällskap.
Har legat och läst, skrivit till dig, stirrat i taket, kollat på en film och tänkt så det knakar sen kl 3 inatt. Blir galen. Hur ska det bli när jag kommer hem imorgonkväll?! Vrida tillbaka tiden och snurra till det ännu mer. Well, får ta det då.
Ser framemot att komma hem, träffa pojkarna och sen fara till Spanien. Längtar efter flickorna så mycket. Vi smsar varje dag och igår pratade vi en stund när dom vaknat. Mysigt att höra deras hesa, små morgontrötta röster.
Berättade att jag köpt en Buffel i Nepal som fått namnet LiVida 🙂
Vi besökte nämligen en buffelfarm som vi är med och stöttar. Det är bl a farmen som ger pojkarna på barnhemmet en framtid. Av buffelmjölken görs ost, kvarg och annat som dom säljer i en liten butik.
Men innan buffelfarmen var vi på pojkhemmet. Mamma var med och startade det för 15 år sedan så många av pojkarna som kom dit när dom var bebisar är nu stora och hjälper till att ta hand om alla nya småpojkar som kommit till hemmet.
Många av de nya barnen, både på pojk- och flickhemmet förlorade sina familjer i den stora jordbävningen för några år sedan.
Många människor dog och många hem förstördes. Det gamla pojkhemmet rasade och totalförstördes. Men ingen av barnen blev skadade tack och lov.
Dom bodde i ett tält i månader, likt många andra som förlorat sina hem. Men nu bor dom i sitt nya trygga hus.
Goa lilla bebis som till sist somnade i min famn.


Nepals motsvarighet till BabyBjörn. Så här bär många runt på bebisarna.
LiVida 🙂 ”Vår” buffel.

Efter vi besökt buffelfarmen så åt vi en god lunch. Det är så god mat här och i Indien.
Sen bar det av vidare till flickhemmet som håller på att byggas. Det kommer bli så fint och rymma många flickor.
Men än är det mycket kvar. Till årskiftet beräknas det vara klart så barnen kan flytta in.När solen gått ner och efter sång, dans samt gripande berättelser från barnen så fick dom leksaker, kläder och godis från Sverige.
Tack ICA MAXI i Barkarby för att ni skänkte 15 kilo godis till barnen. Dom älskar svenskt godis 🙂

Sista kvällen med barnen.
När jag och mamma kom till vårt hotellrum så åt vi mat i sängen och pratade. Så mysigt att vara med mamma ♥️

Sängmat.
Idag åker vi tillbaka till Indien där vi bor en natt och sen far vidare hemåt. Imorgon landar vi tryggt i Sverige igen.
Tacksamma över det vi Har och glada i själen över det vi gjort.

Hejdå Nepal!

Tycker dock att jag börjar smälta in bra här…

… Och många squats har jag gjort 🙂
Tack för att Du finns.
Hörs vi inte från Indien ikväll så hörs vi från Sverige imorgon.
Stor Kram ♥️


28 kommentarer28 kommentarer om “Är numera buffelägare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hannah, du fina fantastiska människa! Du gör verkligen skillnad❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Vilken resa du gör och tack för att du delar med dig!Du har en av få bloggar som inte översållas av reklam och mantrat köp köp köp och det uppskattas. Kram

  Svara
 • Wow va ni är AMAZING ❤️

  Svara
 • Ni är fantastiska! Gör verkligen skillnad

  Svara
 • Fin insats din mamma och du gör.
  Lev i nuet. Du kan ändå inte göra så mycket åt dina bekymmer förrän du kommer hem. Jag vet att det är lätt att säga men svårt att genomföra.
  Var rädda om er.

  Svara
 • Hej Hannah,
  Tänkte på dig direkt när jag såg att det nu finns skumtomteläsk på Hemmakväll 🙂 Känns lite ”skumt” minst sagt men den måste du ju testa innan du åker till Spanien igen, du som älskar skumtomtar

  Svara
 • Alltså, jag blir så glad och berörd av din blogg:) Har sagt det förut, men säger det igen, gillar din ton i bloggen, sällan hårda ord och elaka kommentarer, men du säger ifrån då det behövs och ” vi ” bloggläsare går för långt.Toppen!!
  Att följa dig och din vardag har blivit ett måste hahaha:)
  Det du och din familj gör för andra, tar av dyrbar tid och reser till andra länder för att dra ert strå till stacken är absolut underbart.Jobbar själv ideellt sedan många år, har haft fadderbarn i perioder ( då de fyller 18 har det avslutats).Det är mitt sätt att betala tillbaka allt bra jag fått i mitt liv, att jag är född i det tryggaste landet på jorden, fått föda mina underbara barn på ett BB, mat på bordet,tak över huvudet, jämställdhet, ja allt detta som många tar för givet.
  Många stora och värmande kramar, och lycka till med allt i ditt privatliv som väntar på att tas tag i. Men vet du, allt kommer att ordna sig, och till slut blir det bra 🙂

  Svara
 • Fina Carina, du anar inte hur glad du gör mig. Tack ♥️

  Svara
 • Tack för att du delar med dig av din fina resa. Allt gott till dig.

  Svara
 • Hej du fina, varmhjärtade & vackra kvinna❤️
  Så mycket fint ni gör för barnen på Pojk -resp. Flickhemmen.
  Det är fantastiskt att få följa med på er resa
  Läser din blogg dagligen elller iallafall så fort du skrivit. Längtar efter det varje gång jag öppnar upp appen.
  Var rädd om dig.
  Varm Kram fr. Skåne Maria

  Svara
 • Så fint hjärta, hjärtan att man kan gråta

  Svara
 • Önskar jag kunde hjälpa till på det sätt ni gör.
  Kanske det blir en dag

  Svara
 • Jag vill att de människorna som skänker o betalar till Arken ska känna i sina hjärtan att utan de hade inte detta varit möjligt då Hanna o hennes mamma gör detta för att ni ha gjort detta möjligt Kram till Hanna såklart

  Svara
 • Ähh, förstår inte riktigt vad du menar. Lite osammanhängande. Alla som vill följa med får följa med och betalar sina biljetter med egna pengar. Skillnaden med Arken är att Alla i missionen jobbar ideellt och allt som skänkts kommer fram. Här faller inga pengar i nån fet direktörs fick som bor på Östermalm och kör dyra bilar. Men vissa måste vända allt gott till nåt ont. Var tacksam och glad istället.

  Svara
 • Fattar vad du menar Anna-Karin! Det är samma med lestadinismen! Dom lever på människor som kommer dit på deras bönemöten och grinar och ber om deras förlåtelse för deras synder.
  Sen går håven runt och pengar dras in Har aldrig gillat det där.

  Svara
 • De som är fantastiskt i detta är alla som ger bidrag köper böner hos arken ger av sitt för hade inte de människorna funnist så hade inte detta varit möjligt tror många av de hade velat varit med på denna resa men pengar fattas

  Svara
 • Vadå köper böner?

  Svara
 • Kolla Arken när jag tog emot Jesus i mitt liv Önskade jag att jag hade pengar o komma till Stockholm till Arken allt där kostar pengar Är glad idag att jag inte vart inblandad där jag har 5 barn så min lön som Undersköterska räckte inte långt

  Svara
 • Böner kostar inte de är Gratis Jesus älskar alla man kan inte lära sej på arken o be Alla människor kan be o det är Gratis

  Svara
 • Hm… välgörenhet i all ära… men är det bara jag som tänker på att bufflarna i ”buffelfarmen” inte såg ut att må jättebra??
  Plus alla djuren som har det ännu värre och går på gatorna???
  Är det ingen som kunde tänka på att göra något för dem… Fantastiskt hur egoistisk människan är! Att det enda som räknas är att vi hjälper våran egen art.. Önskar så att jag kan få pengar någon dag så att jag kan göra något för dem som faktiskt är mest värda hjälpen, djuren som är alltigenom goda!
  Här ser man verkligen sådan ”rasism” som är ok, endast ett mänskligt liv är värd något för oss människor. Blir illamående!!
  Barngalor, skicka pengar, fadder, osv varför kan ingen kändis starta en djurgala!!??
  Måste väl finnas fler goda människor i världen…
  Må gott!

  Svara
 • Våra bufflar mår bra. Men håller med om att så många djur far illa runt om i världen. Jag brukar bidra med pengar till alla möjliga djurorganisationer. Åka till hundstall och hjälpa till, skänka pengar och nu ut med budskapet. Man får helt enkelt göra det bästa man kan på många olika plan. Dom barnen vi hjälper uppfostras att älska djur så hopps att det gör en skillnad i framtiden. På flickhemmet i Indien har vi två hundar som räddats som valpar då mamman torterats ihjäl och valparna hade fått syra på kroppen som var helt uppfrätt. Men dom lever och mår jättebra. Friska och välmående. Kanske ditt kall är att starta något för djur. Bra om vi alla gör nåt. Hjälper inte att vara arg på andra om man inte gör nåt själv. Den organisationen som jag jobbar med och stöttar är ingen kändisgrej med stora galor som drar in miljoner. Nej, här är det den ”vanliga” människan som ger av det lilla men gör det av hjärtat. Många bäckar små.

  Svara
 • Hej Hannah,
  Det låter ju ändå bra. Jag är inte arg på dig personligen om du tror det. Är mest upprörd över att de flesta brukar kännas som att dem tycker människor är viktigare än djur. Kan tyvärr inte låta bli att vara arg över detta då det är den viktigaste frågan för mig och djur är absolut de mest goda (inte att äta alltså) i världen.
  Jag har själv inte råd och möjligheter att göra så mycket just nu men gör det lilla jag kan så som att ta hand och värna om de djur jag ser kan fara illa, köpa endast ”schysst” mat, skänka pengar till olika djurorganisationer, bara äta vegetariskt/veganskt osv.
  Menade inte heller att du är en ”kändis” eller att det Ni gör är dåligt. Önskar bara att fler kunde göra ngt för djuren då redan så mkt görs för människor. Menade då att många offentliga personer skulle ha chansen att kunna starta upp ngt sådant.
  Ta hand om dig och de dina<3

  Svara
 • Sofia, jag är också en stor djurvän och tog illa vid mig när jag bodde i norra Indien våren 2014 och såg hur djur misshandlades framför ögonen på mig. Åsnor blev slagna med påkar och remmar, överkörda av bilar. Det kastades stenar på hundar och Gud vet vad. Det var hemskt att se. Jag kände mig så maktlös. Men jag började dela med mig av min mjölk och grönsaker till nyfödda kalvar och herrelösa hundar. Efter ett tag var vi ett litet community av djurvänner som engagerade oss, och jag kunde återvända till Europa med gott samvete. En i communitien var en gammal pensionerad doktor från England, som hjälpte till med sjukvård och mediciner. Det finns lika många snälla människor som värnar om om djurens rätt, liksom det gör för barnen. (Jag upplevde att nästan alla som höll på med yoga och sånt som jag gör var mer engagerade för djuren) Som Hanna säger, det viktigaste är att man hittar sin hjärtefråga och gör något, vare sig det är för ett djur eller en människa. Alla har vi en själ. Shabbat Shalom från Barcelona!

  Svara
 • Hej Judith,
  Det låter jättefint det du gjorde!
  Värmer i hjärtat att höra att det finns flera äkta djurvänner.
  Får så ont av att tänka på alla vidrigheter som pågår i världen och speciellt mot djur då så många färre bryr sig om det än om människor. Jag försöker göra det jag kan härifrån men drömmer om att även göra något mer ”fysiskt”.
  Ta hand om dig och fortsätt vara en så fin person!

  Svara
 • Hej Hannah jag tycker ni gör ett fantastiskt jobb det rör mig i hjärtat när jag läser om detta du och din manma är godhjärtade människor, som vill väl kram till er båda

  Svara
 • Hoppas att alla barnen får en bra framtid. Tänker nu när man är inne i julklapps köpe tiden vilken skillnad det är på barnen i världen. Man vill alla ska ha mat kläder värme kärlek en framtid. Så fint de ni gör Hannah❤❤❤

  Svara
 • Tänkte också på bufflarna som var fastknutna och kan inte gå mer än någon meter. Detta är inget dumt skrivit , ni gör massa annat fantastiskt men som djurvän gör det ont i hjärtat att se ett fastbundet djur med en lina på 2 m

  Svara
 • Det var för att vi var inne hos bufflarna. Annars går som på fribete.

  Svara