Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:40 | december 6, 2018

Mamma på många plan

God torsdag min vän. Hoppas allt är väl.
Här är det spansk helgdag, illröd dag, så skolan och allt är stängt. Jag och flickorna vaknade nyss och ligger i sängen och slappar.

Jag ska fixa en god frukost strax och sen ska vi ha en pysseldag.
Det är ju det enda jag tycker är kul när det kommer till lek 🙂 Annars får dom allt underhålla varandra.
Började som fotbollsmamma och nu är jag hästmamma. Själv utövar jag helt inget av det. Bara mamma-delen.

Det var dags för ridlektioner igår.
Liv trivs så i stallet. En riktig hästtjej. Vida gillar det också men är liiite mer ofokuserad.

Ridning á la Vida. Gärna bakochfram och uppochner. Min lilla Pippi Långstrump-unge.

När vi kom hem så hade vi en lugn och mysig kväll.
Försöker hålla fokus på barnen och allt annat än ångesten som river i min kropp. Bergochdalar hela tiden. Ovisshet, panik och sorg.
Hur sjutton ska allt lösa sig? Hur ska det bli bra?
Mitt motto, allt löser sig, maler i bakhuvudet men med en viss misstro.

Vi hade en kul kväll iaf. Skattade gott åt Vida och Liv när dom körde dance battle. Nåt spel på TV:n. När det var min tur så skattade dom lika mycket.

Tröståt mitt tantgodis (som syrran kallade det) när alla sov. Cocos med lakrits i mitten. Så goda. Eller är det marmeladkulevarning??

Fick en fin teckning av Vida. Det är jag. Inte varje dag man får vara en blond ängel med ballonger. Måste betyda att jag är väldigt snäll 😉

Och min alldeles egna julkalender har jag också. Liv har gjort den. Varje dag får jag öppna en lucka och läsa kärleksfulla ord. Hur fint?!
Mycket Kärlek.
Hur har du det? Julplaner?
Jag firar jul utan barn men med mamma, Gunnar och syster hemma i Sverige. Nyår har jag barnen och då ska jag hitta på nåt skoj. Kanske skidåkning. Har ju fått blodad tand.
Ska bli mysigt att fara hem. Saknar mina pojkar så mycket. Vill vara där hos dom. Vi pratar och smsar hela tiden men vill krama om dom, se dom, vara nära och få tid tillsammans. Får se om dom har tid för morsan på lovet.
Stor Kram ♥️


36 kommentarer36 kommentarer om “Mamma på många plan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ❤️
  Skön ledig dag
  Vi firar Finlands 101 års dag

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Hej !
  Min jul i år blir lite annorlunda, men å andra sidan har den varierat stort genom åren:)
  Fick barn och flyttade hemifrån redan som 15-åring, och de första ca 10 åren firade vi med hela min stora härliga familj, mamma, syskon, kusiner m.m. När sonen och syskonens barn började bli äldre hyrde vi många jular stuga uppe i fjällen och åkte skidor tillsammans. Min in lilla familj ( man och barn ) har bott utomlands många år, så flera jular har vi firat på Koh Lanta och i Spanien. Med åren har familjen vuxit, minskat,ändrat förutsättningar och genom det har jularna ändrats om. Förra julen var vi 32 i närmaste familjen som åkte skidor en vecka. Nu i år så ska mina barn, deras respektive och mina barnbarn fira jul hemma hos mig, då blir vi 11 personer . Nyår brukar jag alltid fira själv, ibland bjuder jag mina närmaste på nyårslunch men har alltid varit hemma på själva nyårskvällen. I samband med min separation ( efter 32 år tillsammans) som var låååång, stormig, smärtsam,sårig, bråkig och för jä-lig, så tycker jag det är skönt och mysigt att landa på självaste nyårsafton, tänka tillbaka, göra bokslut, äta gott, planera för framtiden…Nu vid 56 års ålder, har jag sagt upp mig från ett jobb jag älskar, för att för resten av livet kunna vara ledig minst fyra månader om året och göra precis vad jag vill 🙂 Tanka tid med familjen, resa,läsa, tänka till punkt. Jag och väninna reser snart till Laos och Kambodja , i våras backpackade vi runt i Thailand och Kambodja. Vad jag ville säga med det, är att efter min separation, när det var som svårast och jag var så låg och orolig och ledsen, kunde jag inte tro att jag skulle må så bra som jag gör nu. Allt har sin tid, man måste igenom vissa processer och de kan inte hastas igenom.Till slut är man genom på andra sidan, på något förunderligt sätt. Om det absolut viktigaste faller på plats, bostad,mat på bordet,jobb så ordnar resten sig. Må så gott, och var rädd om dig ! Kram 🙂

  Svara
 • Så himla bra skrivet! och ack så sant! Det kommer att ordna sig för dig Hanna! Du Carina, får man fråga vad du jobbade med och vilket jobb du nu har som ger dig 4 mån ledigt varje år?;

  Svara
 • Blir också nyfiken på det tänkte fråga detsamma

  Svara
 • Hej, självklart ! 🙂 Jag har arbetat som integrationssamordnare i en kommun, och efter att jag bestämt mig att satsa på 4 månaders ledighet, och sa upp mig ( och hade mycket is i magen och tänkte, jag kan harva på med vilket jobb som helst 8 månader om året 😉 så fick mitt gamla jobb nys om att jag hade de planerna. Jag blev erbjuden en fast anställning, med garanterat ledigt 4 månader varje år. ( Är bildlärare i botten, och det är brist på utbildade lärare ) så det ordnade sig på bästa sätt ! 🙂

  Svara
 • Tack för ditt svar! Så modigt av dig att tänka så och vilken bra lösning!

  Svara
 • Tack Helene! Ja,det är knappt jag tror det är sant själv 😉

 • Åhh vad fint du skriver Carina. Alla dalar o toppar är ju en del av livet.
  Och det är det som gör att vi blir den vi blir.
  Allt ordnar sig.

  Svara
 • Tack så mycket P, glad jag blir.Och visst är det så , gäller att ” härda” ut ibland 🙂

  Svara
 • En sån kalender gjorde dottern åt oss förra året! En komplimang om dagen. Har sparat den i hennes låda.

  Svara
 • Det är banne mej marmeladkulevarning på det där godiset . Du e en söt tant du.
  En dag i taget! ❤️

  Svara
 • Vilken svår situation du måste vara i. 2 barn i Sverige och 2 barn i Spanien. Hoppas att ni kan hitta en lösning så syskonen får vara nära varandra och att du och barnen ska må bra! Stor kram till dig Hanna❤

  Svara
 • Ditt motto hjälpte mig för ett år sedan när jag precis hade opererats för hjärntumör, höll på med strålning och skulle börja med cellgifter. Då Skrev du att när vägen är riktigt rövig och krokig så ska man tänka att allt löser sig! 😀 Alltså ordet rövig, hur underbart! 😀
  Kram till dig!!

  Svara
 • Åh så hemskt att läsa hur du mår, ångest osv men förstår verkligen att det måste kännas så. Har själv inte separerat så har inte erfarenhet av det, men förstår faktiskt ändå oron och allt ❤️ Men, som sagt, det finns ett ljus och BLIR bättre såklart, även om det tar tid. All kärlek och styrka till dig! ❤️ Tack för att du delar med dig.

  Svara
 • Lovar att allt blir bra till slut. Tack för att du är så generös med ditt liv. Jag kommenterar sällan, men läser din blogg med stor behållning. Stor kram!

  Svara
 • Å, vad jag önskar att du bara ska få må bra! Och det kommer du ju så klart göra, men det är så klart tufft just nu.
  Vilken underbar julkalender du fått!
  Stor kram!

  Svara
 • Kämpa på❤️ Tack för att du delar med dig!

  Svara
 • Men firar inte pojkarna heller jul med dig?

  Svara
 • Det är pappajul för dom hos Daniel men dom får så klart fira med mig. Då blir jag bara glad. Gjorde så här så nästa jul är alla mina barn med mig och varandra på julafton ♥️

  Svara
 • Känner med dig men kan säga att man vänjer sig. Saknaden vartannat år är lika stor men det gör inte lika ont efter ett tag. Smart drag att ordna så att alla firar jul tillsammas nästa år. Kram och styrka till dig ❤️

  Svara
 • Tack för att du svarar. Det låter ju som en bra lösning, så att syskonen också får fira med varandra.
  Du är stark och klok Hannah! Du kommer att fixa detta.

  Svara
 • Känner med dig. Har precis blivit lämnad efter 19 år. Allt är bara borta och här sitter jag o gråter. Hur ska allt lösa sig? Har sån ångest o panik. Vill inte..Känner mig ensam o övergiven…kram

  Svara
 • Första tiden var ju värst, men tror jag sörjde ett par år..mig hjälpte det till viss del att vara snäll mot mig själv, försöka umgås med bara de närmaste som jag kände mig ” hemma ” med, ett tag bara barnen…gråta, grina, rasa, få vara ledsen och inte hålla igen ..gick på massage ..du är inte ensam om att känna som du gör, även om det förstås inte är en tröst, hoppas det känns lättare snart och att du hittar din livlina .Kram!!

  Svara
 • Kajsa..jag har varit där. Det tog slut efter 20 år. Ensam med tre barn. Men oroa dig inte. Tänk inte så mycket på framtiden nu. Ta en dag i taget och gör det du gillar.Livet kommer inte alltid vara så jävligt som det är nu. Man kommer vidare. Man får ett nytt liv som är annorlunda men bra. Man måste bara få sörja först att det inte blev som man tänkt sig.

  Svara
 • Trodde aldrig det skulle bli så här. Alla minnen. Alla resor o nu e allt bara borta. Förstår inte. Så jäkla obegripligt. Tack för fint svar.

  Svara
 • Konstigt det är att man kan känna oro och önska vilja hjälpa på ngt sätt för nån man aldrig träffat.
  Du är klok och kommer lösa saker väldigt bra.
  Ändå undrar man men ska Peter bo kvar utomlands, hur ska de då göra med barnen, osv…och så vill man veta saker, bara för att kunna hjälpa till och ge råd.
  Men du ska inte berätta detaljerna i en offentlig blogg, blir ju inte bra.
  Kram på dig och hoppas du orkar träna och svettas ocj djupandas, bra mot gråtighet och press och lugnar hela systemet.
  Du klarar det här. Värre än såhär blir det inte. Nu blir det liksom bara bättre framöver, successivt, det kommer. Du klarar detta.

  Svara
 • Hanna har du redan hittat dig ett eget hus?

  Svara
 • Hoppas allt löser sig på bästa sätt för dig och barnen.
  Apropå marmeladkulor så har jag ätit gröna kulor varje jul sen jag var liten. Så jag var isåfall tant redan som barn!

  Svara
 • Stor KRAM!!!

  Svara
 • Tack fina Hannah för att du delar!❤
  Är själv inne på mitt tredje år efter separationen och sorgen har varit rent ut sagt vidrig. Känns som kroppen levt sitt eget liv trots att huvudet vetat att det varit för det bästa. Nu känns det bättre och jag har kommit ur det värsta även fast ensamheten kan göra rejält ont och jag stundtals saknar ”mitt gamla liv”. Jag tror inte det finns så mycket annat att göra än att låta tiden arbeta för en och jag håller med om att det är svårt att få ihop tilliten när hela ens inre gör ont.
  Stor kram till dig och tack än en gång för att du vågar visa hur det verkligen känns.❤

  Svara
 • Michael Larsens blogg har varit en tröst för mig när det känns ohanterligt: http://www.separation.se

  Svara
 • Marmeladkulevarning! Fniss. Du har då kvar din humor! Och den kommer att hjälpa dig ta dig ur det svåra lättare.
  Kramar

  Svara
 • Älskar de gulsvarta godisarna och marmeladkulor!! Å bridgeblandning. Sååå gott! Tant kanske men avskyr iaf vienetta glasstårta noblesse och punschrussin-glass :))

  Svara
 • Obs. Tänkte bara göra ett inlägg för att ge er ny insikt :
  hur ofta läser ni om ”GUBBVARNING” i mäns bloggar? Hör dem ens antyda något sådant om en äldre man?
  Vi får den bild av oss själva som vi gör den: börja med att vara solidarisk med ditt kön även upp i åldrarna. Dit ni förhoppningsvis också når framöver. God Jul.

  Svara
 • Hej Fina Hannah jag följer din blogg men kommenterar kanske inte så ofta.
  Tack för en underbar blogg. Du bjuder verkligen på allt både det som är sorgligt men även om det som gör att en tår
  faller emellanåt.
  Kan nästan känna din sorg utan att känna dig.
  Har du någonsin känt att du ångrar flytten till Spanien?
  Tänker du ibland på att flytta tillbaka och börja om här i Sverige?
  Önskar dig all lycka oavsett vårt du befinner dig.
  Kram och God Jul

  Svara