Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:50 | april 30, 2019

Tomhet, saknad och sillryggar

God morgon min vän. Hoppas du mår bra.

Jag sitter på pendeln in till stan. Alltid lika pinsamt att ta en selfie när man är ensam bland folk 🙂 Man får vara snabb som en kobra. Knappt så man hinner fastna på bild. Men här sitter jag.
Har en fixardag. Bli fin i håret hos Catta på Creative Headz, lunchmöte angående ett kul moderatorjobb, dejt med Ewa och sen en sväng förbi syrran och hjälpa henne att förbereda inför en liten vårfest hon ska ha hemma.
Jag måste dock hem då mina tonåringar kommer vara ute i Uppsala med kompisar i valborgkvällen och då vill jag vara hemma så jag kan hålla ställningarna och rycka ut om det skulle behövas. I alla fall vara hemma när dom kommer hem.
Igår kväll körde jag flickorna och Peter till Arlanda. Dom blev kvar en dag extra (jipiiii) pga förseningar och annat stök så missade dom planet i måndags. Inte mig emot.
Det blev så oerhört tyst när dom åkt. Det var som om huset dog. Från att vara fullt av flickorna och deras kompisar, spring, skratt och bus så blev det bara tyst.
Lite ljud från mobilerna och musik på killarnas rum är det som finns kvar 😉
Så härligt att få laga stora middagar till hela familjen, vara samlade och umgås. Älskar vårt trygga fina hem.

Peter har varit till stor hjälp och vi har fixat massor tillsammans.

Födelsedags-Bio och shopping för Liv i MOS. Mio höll sig på lagom avstånd från sin pinsamma mamma 🙂

Syrran tog ett par timmar med Liv och Molly i stallet där dom fick rida och ta hand om Goliat och Brownie. Dom var helt lyriska. Hennes dröm.

En lycklig tjej som fick snyggaste resesminkväskan från Glam of Sweden och massor av smink. Hon älskar att greja med det. Dock bara hemma. Inget smink, naglar eller sånt i skolan. Men det vill hon inte heller.

Årets första mjukglass och våffla, i solen, på Våfflan i Sigtuna.
Det är mysigt att vara tillbaka i Sigtuna för barnens skull. Men, det kommer ju ofta ett men också tyvärr. Att bo i en liten stad där alla känner alla eller i alla fall tror sig känna alla och allt kan vara sårande… och göra en riktigt förbannad.
Dessa människor som ler och hälsar så glatt när man ses sen sitter på kammarn och på gymmet och pratar så mycket skit så dom nog är helt ruttna inombords.
Hur orkar man prata så mycket skit, sprida skit och rykten. Tänker dessa små människor inte på hur det kan skada relationer men framförallt barnen.
Kanske ska jag knacka på hos dom och ifrågasätta eller så ska dom nog få höra ett och annat när vi stöter på varandra på gymmet, ICA eller på gatan.
Följer ett så kul konto på Instagram med roliga, tänkvärda, knasiga och bra quotes. Fuckology.
Här är några till sillryggarna i min annars så mysiga och trevliga stad. Nu när jag fått ur mig detta så går jag vidare och så hoppas jag att du som sitter där med sitt skitsnack läser detta och tänker till en extra gång innan du öppnar din mun med dina inte allt för smarta ord. Puss ????
Ha ha ha! Så bra ju.
Ha nu en fin dag.
All Kärlek ♥️


39 kommentarer39 kommentarer om “Tomhet, saknad och sillryggar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah
  Har läst din blogg många år men varit dålig på att kommentera. Men nu skrev du verkligen ”spot on”. Lever i exakt samma ”fenomen” folk hälsar glatt och säger till och med någon kommentar om ”åhhh vilken fin kappa” etc… Men sen när de här trollen hamnar i sina hus, på sina middagar och träffas tillsammans då snackas det så mycket skit och sprids så mycket lögner. Det bästa av allt är att de tror de lever i en isolerad bubbla där inget läcker ut men det läcker som ett såll och mycket kommer fram till mig. Det tär så fruktansvärt men jag vet att en dag kommer deras bubbla spricka och sanningen kommer komma fram.
  Sträck på dig Hannah och tänk att dessa människor som snackar och sprider skit är icke personer och inte mer en än blöt fläck på marken.
  Kram från mig

  Svara
 • De skitsnackarna de är fel på inte dig Hannah! De måste ha lite att göra som har tid! Go on fina du. Ni har fått de så fint hemma ❤. Kram

  Svara
 • Väldigt fint att se att även om du och Peter har separerat så kan ni umgås och ni kan hjälpa varandra med vissa saker. Kram

  Svara
 • Du verkar haft underbara dagar med hela din familj. Och vilket fint hem du skapat????

  Svara
 • En klok vän sa en gång: Det svåraste vi människor måste göra är att förhålla oss till andra människor!!! Och precis så är det. Man får klä skott för andra människors issues, galenskap, avundsjuka, sår från barndomen o s v, o s v. Någonstans vill jag ändå försöka trösta mig med att det är värst för de själva. Synd bara att deras smuts går ut över och drabbar omgivningen. Att prata skit och utöva härskarteknik avslöjar bara det enorma hålet de har på insidan.
  Kram på dig.

  Svara
 • Tror detta är ett speciellt vanligt fenomen bland kvinnor. Men vet du? Hur många klarar av och skilja sig ,känna att livet inte blev som man tänkt sig och ändå ha en fin relation till sitt x? Jag önskar själv att min situation vore mer så, men det krävs ju två för och dansa tango.????????‍♀️
  Sträck på dig och var stolt över dig själv!
  Dessa människor är bara avundsjuka och lever fruktansvärt tråkiga liv, de är inte värda en uns av din uppmärksamhet.
  Kram!

  Svara
 • Finaste Hannah:Rise above them – skitsnacket lägger sig – vad som händer i er familj har ingen annan med att göra. TYVÄRR tenderar det att drabba barnen hårdast så var uppmärksam på det….Alltid risker med att blogga och vara känd. Samtidigt så har du fördelen att det är så många fler som faktiskt känner dig i Sigtuna. Och kan läsa själva.Och då dör det mesta ut.. så småningom. Vi bor i ett litet brukssamhälle det är inte så kul det heller hahaha… Har man varit på ICA så vet hela byn om va familjen äter till frukost hahaha… Sånt där finns överallt… Du är så mycket bättre än dem…goda personer växer inte på trän å de är alltid ett hot mot trollen….

  Svara
 • Kallar man även människor ”troll” som inte sitter bakom en skärm o vräker ur sig skit numera? Då är nog alla människor troll för vi alla pratar nåt skit om någon . Sån är människan, man gillar inte alla det är rent omöjligt. Sen är de såklart äckligt att möta någon som nästan fjäskar som sekunden efter kastar knivar efter en ..

  Svara
 • Tala för dig själv. Jag slutade prata skit om andra när tonåren var över.

  Svara
 • Jag skvallrar med mina närmaste väninnor och handen på hjärtat så gör vi nog det allihopa. Men jag vet att det stannar emellan oss. Ibland är det enbart skvaller men kan också vara om man irreterara sig på någon. Skulle aldrig skvallra med någon som jag vet spred det vidare eller någon som inte står mig extremt nära.

  Svara
 • kom ihåg att även din bästa vän har en bästa vän…..

 • Äh, klart du gör????

  Svara
 • Tråkigt när människor tar energi istället för att ge!
  Ett citat jag såg någonstans.
  ” Hur du behandlar mig är din väg.
  Hur jag reagerar är min”
  Kramar

  Svara
 • Jag älskar Sigtuna, ”alla känner alla” så det finns alltid någon man kan be om hjälp av. Självklart finns det som på alla andra ställen en del som har lite att säga om andra, grannar som tycker andra grannar inte sköter sig osv Men jag måste säga att under de 17 år jag bott här har jag aldrig hört någon säga något om dig eller din familj och då har jag jobbat på en affär (där brukar man ju få höra en hel del). Så de dåliga saker som ev sägs om dig sprids inte som en löpeld runt ”byn”, (lite positivt i det negativa).

  Svara
 • Inte roligt att höra ”skitsnack”! Men tänk på att det bottnar i avundsjuka och mindervärdighetskomplex hos dom personerna!

  Svara
 • Ja så är det, avundsjuka och bitterhet handlar det om. Du är nu singel å dessutom vrålsnygg och det ser dessa bittra kärringar som ett hot. Är säker på att det till 99% är kvinnor som snackar illa tyvärr…. Nä sträck på dig fina Hannah och upp med näsan i vädret när du går ut i byn! Du gör ett fantastiskt jobb för din familj och glöm inte bort att ge dig själv en klapp på axeln. Kram ❤️

  Svara
 • Missunnsamhet finns tyvärr för mycket av i vårt land. Folk som letar efter att hitta någon att trycka ner, som de då själva får en ”kick av” att göra illa. De är rädda att någon ska lyckas bättre..
  Kram goa Hanna.

  Svara
 • Ha en bra Valborg

  Svara
 • Hannah, kom ihåg:
  Skitsnack skapas av avundsjuka, sprids av hatare, accepteras av idioter och handlar om oskyldiga.
  Bara att lära sig hur man själv absolut inte vill vara, hålla huvudet högt och se dem för vad de är. ♥️ Nästa vecka går skvallret om nån annan stackare för de som inte fyller livet med meningsfullt innehåll. Kram

  Svara
 • Fy för folk som snackar skit, du kan trösta dig med att folk som måste prata illa om andra, är människor som inte mår bra och måste trycka ner andra för att själva må bättre. Och vem vill vara en sån människa? Nej, en snigel i ögat till alla som snackar skit. Stor kram till dig! Du verkar vara en toppenmamma och toppentjej och en stor eloge att du och Peter har en fungerande relation trots skilsmässan!

  Svara
 • Har bara hört en grej och det var bara superlativer ????
  (bartender slagthuset Malmö förra århundradet)

  Svara
 • Så dålig stil.,, men som du kämpar och sliter med din situation och tar dig framåt och uppåt, är vacker och har intressanta ” glamorösa” jobb och dessutom kan ha ett ex som kan umgås vettigt.., ja det blir väl för positivt för somliga bittra, avundsjuka människor. Många kramar till dig Hanna!!

  Svara
 • Hahaha!! Sista får mig att garva högt!!????????????
  Ha en härlig valborg! Liksom du, ser jag till att finnas på hemmaplan, redo att rycka ut! Ifall……
  Kram!

  Svara
 • Ett citat jag önskar att fler tänker på och tar till sig är;
  Människor förändras inte men deras prioriteringar gör det
  Skit i vad alla säger, grundar sig i avundsjuka

  Svara
 • Menar du syltrygg?

  Svara
 • Gillar sillrygg bättre 😉

  Svara
 • Fy för skitsnackande människor. Och jag förstår att du blir ledsen. Men, det säger mer om dem själva som behöver vinna mark på andras bekostnad. Kram Marit

  Svara
 • Hej! Min erfarenhet är att lyckliga människor har inget behov av att snacka skit.. dom som sprider elaka rykten och snackar skit.. är nog innerst inne olyckliga och kanske lite avundsjuka på personen de sprider rykten om… till exempel att bryta upp ett förhållande och gå isär kräver mycket mod och styrka.. det är nog många som lever kvar i olyckliga förhållanden bara för att dom inte vågar ta steget själva att bryta upp.. dom kanske inte har styrkan att stå på egna ben eller att bryta ner den fina fasaden som dom visar sin omgivning.. och då blir det lätt att man klankar ner på andra i sin omgivning..
  Tycker du är oerhört stark och jag tycker du ska omge dig av människor som beundrar dig.. bry dig inte om resten.. va som en gås och låt elaka kommentarer rinna av dig och håll huvudet högt!! Lättare sagt än gjort jag vet.. 🙂

  Svara
 • Helt rätt Frida!
  Jag håller med dig, för precis så är det.
  Är så själsligt trött på alla skitsnackare som inte har ett liv. Det är fel på den som snackar skit om andra inte personen/personerna dem pratar om.
  Har tyvärr själv fått utså detta hat och önskar så att jag hade varit lika stark då som jag är idag. För idag bekommer det mig inte ett dugg. Inte nog med att man har det tufft när man skiljer sig utan man ska utstå hat från andra också..
  Sök hjälp säger jag till alla bittra, hatiska, missunnsamma, avundsjuka människor där ute. Problemet ligger enbart hos er.Till Alla andra underbara medmänniskor, trevlig första maj????

  Svara
 • Era kommentarer här låter som om ni vore änglar hela bunten
  Ni har säkert. Skitsnackat ni också

  Svara
 • Eller inte.
  Det kan också vara så att man har kommit till insikt att livet är för kort för tänka och snacka massa taskig skit om andra när man kan välja det positiva i livet och vara glad.

  Svara
 • Ni verkar ha lika fin relation som jag o min exman, vi är bra o nära vänner, fortf en familj o framför allt är vi team Kajsa (vår dotter). Förstår oxå att det inte kommer gratis – bra jobbat fina du!
  Angående snicksnackarna: Det man inte kan säga TILL någon ska man inte säga OM någon.
  Stor kram! ♥️????????

  Svara
 • Man blir så arg och ledsen. Dom ska inte prata illa utan fråga hur du mår. Finns inget illa att säga om dej. Fattar inte sådana människor vad otäcka dom är. Försök att inte bry dej. Kram.

  Svara
 • Jag har alltid gillat din blogg för den har genomsyrats av posivitet trots allt som hänt i ditt liv. Men det här inlägget är nästan som det skulle varit skrivit av din syster som mer eller mindre alltid har taggarna ut.
  VAD är det som gör att du skriver att folk pratar skit och HUR vet du det?
  Du har ju inte bott där så länge men kanske har du bott där tidigare.
  OM nu folk pratar skit så ställ dig över det. Du skitar ju ner Sigtuna genom att skriva som du gör och jag vet hur det är att bo på ett mindre ställe.
  Alla vet,?eller tror sig veta allt om alla, på gott och ont.

  Svara
 • Bra svar Lil????

  Svara
 • Om du följt hennes blogg en tid borde du väl veta att familjen bodde flera år i Sigtuna innan dom flyttade ner till Spanien.

  Svara
 • Precis. I över tio år. Kram

  Svara
 • Känner du dig träffad, kanske?! Hehehe

  Svara
 • Finaste Hannah. Som nån skrev: rice above them.
  Klart som fan de är avundsjuka. Så snygg som du är, så fint hem, sån mor….
  Tro inte på allt du hör bara. Det kan vara snack det med. Skit i det. Vad vet dem?
  Var den du är ❤️ Bara det är en seger. Du är fantastisk!!!

  Svara