Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:13 | juni 16, 2019

Grillmästaren

God kväll min vän. Jag och Vida har haft en skön hemmadag. Pratat, pysslat, tagit oss en lång cykeltur och bara softat.

Liv var på Gröna Lund med sin kompis Meija.

Vi cyklade ner till stan och köpte oss varsin glass.
Har haft väldig ångest, mycket tankar och känt en sorg idag, så det var skönt att röra på sig.

Vi hittade smultron på vägen hem.

Väl hemma intog jag den här platsen igen. Med Ostbågar och en bok denna gången. Min lilla oas.
William och Mio samt några vänner skulle kommit ikväll. Marinerade kyckling, fläskfilé och ribs och skar potatis halva eftermiddagen men ingen kom. Deppigt.
Killarna fick väl nåt roligare för sig och prioriterade kompisar i stan istället och vännerna åkte båt och missade middagen.
Får laga en finmiddag när pappa, Marie och Leon kommer på torsdag istället. Har kött till ett helt kompani. Men jag och flickorna fick en mysig och god middag tillsammans så det gjorde inget.
En annan sak. Jag har faktiskt aldrig tänt en kolgrill. Japp, det stämmer. Har alltid haft gasolgrill. Fick låna en kolgrill av Ewa och idag var det premiär-tändning för mig.
Var lite stressad att jag skulle lyckas bränna ner grannskapet men det var lätt som en plätt.
Kol, tändvätska och tändstickor. Poff så brann det och efter ett tag när elden lagt sig och kolen blivit vit brassade jag på fläskfilén.


Bra tändstickor hade jag också.
Jag har numera utnämnt mig själv till grillmästare.

En god sallad, klyftpotatis och bea till.

Gött!
Nåt jag inte är bra på är att ta hand om trädgården. Den är helt vildvuxen och jag har ännu inte skaffat mig en gräsklippare. Funderar på att bara bygga trall över alltihop. Avskyr trädgårdsarbete.
Verkligen avskyr bara tanken på att sköta gräset och försöka få till nåt i den där jordhögen upp till studsmattan. Huvva.
Nån med gröna fingrar som vill ta sig an min lilla plätt? Bjuder på pizza och trevligt sällskap. Ha ha 🙂
Nu ska jag ropa in tjejerna och försöka få dom i säng. Imorgon bitti ska vi träffa syster med familj och åka ut till Skärgården.
Det kommer bli mysigt. Alla barnen och vi. Kan nog också bli lite kaos 🙂
All Kärlek ♥️


35 kommentarer35 kommentarer om “Grillmästaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskar trädgårdsarbete så det är bara att du hör av dig! 😉 På riktigt alltså! Bor i Sigtuna…

  Svara
 • Tonåringar prioriterar aldrig föräldrar☹️! Tänk inte på det! Det gjorde inte jag heller (f’låt mamma🥰)… Nu vill jag dock gärna ha mina ungdomar hemma om kvällarna, men icke sa nicke🤪 Det blir bättre💕 Kram

  Svara
 • Rekommenderar starkt en elektrisk grilltändare till kolgrillen. Kostar ex.vis 149kr på Kjell&Co.
  Bädda in den i kolen o vänta typ 20-30 min tills det blir glöd. Ingen risk att bränna ned grannskapet. Å du slipper kemikalier. ☺️

  Svara
 • Hatar trädgårdsarbete. Hade jag varit rik så hade jag skaffat mig en trädgårdsmästare. Vi har en tomt på ca 7000 kvm så det är lite att göra. Sist vi höll på med rensning i rabatten så satt jag bara och önskade att allting kunde självdö. Typ så tycker jag om trädgårdsarbete. Men när det är gjort så blir det sjukt fint!

  Svara
 • Det är bara att hojta så hjälper jag till 🙂

  Svara
 • Hej!
  Vart kommer stolarna ifrån som du har ute runt det gråa bordet?
  Med vänlig hälsning,
  Carolina

  Svara
 • Artwood. Kram

  Svara
 • Plantera buskar som blommar på sluttningen, de behöver inte mycket vård. Bara klippa lite då och då och vattning i början. Sen en gräsklippar-robot som sköter gräset, lätt som en plätt 👍
  Kram på dig!

  Svara
 • Förstår att det far många tankar i ditt huvud när ni bott där så länge tidigare hela familjen och varit lyckliga. Visst blir man ledsen när barnen glömmer vad man bestämt stora som små barn. Önskar dig en riktigt skön sommar. Du har fått sååååå fint.🙏

  Svara
 • Tips är att du köper en stektermometer 👋🏻 så blir 🥩🍗 perfekt när du grillar

  Svara
 • Tips. Istället för tändvätska – doppa hushållspapper i matolja och tänd 👍🏻👍🏻👍🏻

  Svara
 • Rekommenderar en gräsklipparrobot! Vi har envi kallar Roberta bästa tjejen!

  Svara
 • Det är grillförbud i Stockholm.

  Svara
 • bygg trädäck ända bort till stenmuren. på sluttningen kan ni plantera perenna växter som täcker marken så kommer inte ogräs upp emellan. kan bli superfint!

  Svara
 • Hej fina Hannah! Tack för att du delar med dig av ditt liv så fint och på riktigt. Jag blir så glad av att läsa din blogg. Stor varm kram! ❤️

  Svara
 • Hej,
  Är det stor gräsmatta, annar kanske du bara behöver en grästrimmer, den är dessutom toppen till slänten. Det klarar du helt galant, det tvivlar jag inte en sekund på. Tycker du är grym som roddar och fixar så att du och barnen ska ha det bäst.
  Madeleine

  Svara
 • Jag bor i Sigtuna och brinner för trädgård. Jag skulle mer än gärna hjälpa till. Min sambo börjar bli nervös för vår trädgård går inte att göra mycket mer på. Så nu börjar jag snart flytta runt buskarna. Hör gärna av dig.

  Svara
 • Hej!
  Undrar om filmteamet var med dig o Lenita på resan också?
  Kram!

  Svara
 • Hoppas ångesten försvinner när ni ska ut i skärgården.

  Svara
 • Hade jag varit du hade jag byggt altandäck hela vägen bort till muren. Den lilla gräsplätten blir mer besvär än nöje. I slänten hade jag planterat en massa perenna växter (perenna = växter som återkommer från år till år). Steg 1 är att köpa och grunda med bra planteringsjord som du blandar med befintlig jord. Allra längst ner mot muren hade jag varvar jordgubbsplantor med smultronplantor (kul för kidsen), högre upp i slänten varvat daggkåpa med olika nävor och enichea (vilken färg du nu gillar mest). Håll dig till liknande färgskala på blommorna, då blir det allra bäst, dvs. (rosa, rött, vitt) eller (blått, violett, vitt). Plantera aldrig en och en planta, tänk udda tal tre-fem-sju i en grupp. Inom två till tre år kommer det vara tätt och ljuvligt fint med alla plantor och blommor och nästan inget att rensa! Åh, hade jag bott nära hade jag gärna hjälpt dig. Lycka till!

  Svara
 • Jag kan nästan känna din besvikelse när inte killarna kom till den avtalade grillkvällen
  Där borde dom vetat bättre hm, man gör inte så mot sin mamma. Du Hannah som viger ditt liv att alla ska må så bra .Ok att dom är ungdommat o det är kompisar etc som drar mer än en familjemiddag. Va lite sträng tillbaka Hannah.,, kräv lite utan att vara sträng. Dom är inte småbarn och lite kan du nog kräva av dem.Du är en helt fantastisk mamma och det ska dina grabbar också inse . Kram Hannah
  .

  Svara
 • Tonåringar prioriterar visst sina föräldrar .beror på hur man haft i sin relation ..och i familjen i överlag.

  Svara
 • Fullt normalt att tonåringar inte prioriterar sina föräldrar i min värld 💖 om man tänker ett steg längre, så är det ju mycke mycke värt att ens barn har kompisar å saker å göra 💖 nog kan det vara tråkigt ibland ❤ men känslan av att barnen mår bra å är nöjda överbygger det tycker jag ❤ kram på dig Hanna, det blir bättre ❤

  Svara
 • Men åh kändes i hjärtat när du skriver att du fixat så mysigt och dom inte ens hör av sig, det är väl det minsta dom kan göra, ta upp hur du känner iaf. Kontakta nån blomhandel o få tips hur du kan göra i trädgården eller ta emot erbjudanden du får här. Hoppas du får en mysig sommar, ta hand om dig, det behöver du efter allt tråkigt. Kram 💕

  Svara
 • Min är 19 och 16 och de ska vara här varannan vecka. Men på min lilla halva äter de bara hemma och sen är de hos kompisar,träningar osv. Deppigt och man får ta de små tillfällen som finns att umgås. Det gör ont i mammmahjärtat och är svårt att acceptera få man liksom redan missat halva deras uppväxt. Men de måste få bryta dig loss såklart. Men ont gör det så jag förstår dig Hanna.

  Svara
 • Hej!
  Har letat såå länge efter exakt sådana vita mattallrikar med liten rak kant som du har. Minns du var de är ifrån? Så enkla och stilrena.
  Tack på förhand,
  /Ida

  Svara
 • Köp en gräsklipparrobot. Det bästa som finns. Tystgående, miljövänlig och gräset blir jättefint. Kolla ordenligt så du får en som är anpassad efter hur stor gräsyta du har. Sen är det lite meck med installationen men sen har du ständigt en fin gräsmatta. Kram

  Svara
 • Det är inte grillförbud, det är eldningsförbud. Vilket kanske låter som grillförbud men det stämmer inte riktigt, https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/krismeddelande-i-sidhuvudet/2019-06-16-eldningsforbud-utfardat-i-stockholms-lan.html

  Svara
 • Tack fina Hannah för en härligt och ärligt skriven blogg. Jag tycker att du är en fantastiskt fin förebild med goda värderingar och visar att allt inte är en dans på rosor. Du betyder mycket för många.
  Jag önskar dig en fin midsommar med goda människor runt dig.
  Här blir det tradionellt med midsommarstång, men köttfärslimpa istället för sill.
  Kram

  Svara
 • Skulle aldrig acceptera att barnen har noll respekt. Dom vill ju inte bli respektlöst behandlade så då vet dom hur dom ska uppföra sig.
  Blodpudding kanske, resten av sommaren? 😉

  Svara
 • Blodpudding? Sån lyx kan dom glömma. Luft och saliv kan dom mätta sig med framöver om dom inte gör bättring 😉

  Svara
 • Märklig kommentar Helene.
  Tycker du verkligen att tonåringar får bete sig hur dom vill, ”bara dom mår bra och är nöjda”???
  På riktigt?

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vet precis vad du menar. Hade också en liten trädgård att ta hand om men den bara växte över.. Tyvärr så var det först när jag sålde huset som jag fattade vad jag skulle gjort från början. Ringa Vetarankraft, (kan heta lite olika, men finns i princip i hela landet, pensionärer som kan hjälpa till med det mesta du önskar). För en human summa så fixade dom trädgården inför fotografering och visning. Perfekt att anlita när säsongen startar och slutar. Däremellan kan man ha en handjagare för gräset.
  Må så gott!

  Svara
 • Hej!
  Tack för dina alltid fina, ärliga texter. Läser gärna din blogg!
  Små barn, små bekymmer- stora barn, större bekymmer!Men det känns i ett mammahjärta- jag vet ❤
  Trädgård- perenna buskar? Liguster växer snabbt och är grönt året runt. Klipps bara 1 ggr/år. Dessutom ger den insynsskydd- vilket kan vara skönt. Gräv ner lite lökar på hösten mellan buskarna så får du fina vårblommor nästa vår!
  En doftande syren i en hörna?
  2 pallkragar? 1 med smultron/jordgubbar och 1 med tex morötter- tösernas egna odlingar!?
  Trädäck är underbart! 😉
  Med pallkragar, buskar och perenna lökar =liten insats av trädgårdsskötsel och hög njutningsfaktor!
  Ta hjälp med i ordningsställandet annars hänger olustens ”måsten” som ett tungt ok över dig och trädgården!
  Du är en fantastisk person med många bollar i luften; mamma, kvinna, medmänniska, bloggare och entreprenör!
  Lycka till!🎈🌞

  Svara
 • Om jag bott närmare kunde vi bytt tjänster! Jag har lärt mig älska trädgårdsarbete, tycker att det är så avkopplande och en njutning istället för krav. Men det ska vara lättskött! Däremot vågar jag inte grilla själv så jag brukar säga till mina vänner att jag kan rensa ogräs om jag får mat! Hoppas din sommar blir bra, jag känner precis igen mig i ångesten. Det är flera år sen jag skilde mig men det dåliga samvetet för barnen finns kvar.

  Svara