Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:21 | juli 10, 2019

Misofoni

God morgon min vän. Hoppas du mår bra och har en fin sommar vart du är befinner dig och vad du än gör.
Jag vaknade nyss. Liv och Vida blev just hämtade för en rolig dagsutflykt med Ewa och hennes flickor. Ewa ville hitta på nåt med alla tjejerna.
Jag ska passa på att handla inför Vidas 7-års kalas, fara till tippen med skräp, betala räkningar och annat. Tar en fixardag när jag är helt alena.
Men nu innan jag sätter igång med allt ska jag kolla ett avsnitt av The Affair (säsong 4).

Gårdagens outfit. Tröja ALIX, jeans Mother, skor Reebok och väska Lindex. Promenerade över till Ewa då jag och flickorna var hembjudna på middag dit.

När man inte har en grill så funkar detta. Någotsånär iaf 🙂
Vet du vad jag lider av? På riktigt lider av. Något som kallas Misofoni. Har haft det hela livet och alltid trott jag varit överkänslig för vissa ljud men igår hittade jag vad ”störningen” kallas.
Alla som känner mig vet att när jag ger blicken då smaskas det eller utsöndras andra äckliga ljud.
Smask, när nån sitter och snorar och inte snyter sig, snarkningar, alla sorts slick- och smaskljud, hickningar, monotona nynn, klickandet på tangentbord och mer därtill.
Kan säga till högt på tåg eller flyg, sträcka fram en näsduk om det snoras. Det händer nåt kemiskt i mig. Känner hur det kokar och är jag dessutom stressad och svettig och äckliga ljud kommer då kan jag tappa det helt.

Alla dessa ljud väcker ett monster i mig. Kanske låter fånigt men det är hemskt. Inte bara för mig utan också för dom i min närhet.
Får börjar på terapi eller hypnos eller nåt.
Så var det med det 🙂
Kram ♥️


52 kommentarer52 kommentarer om “Misofoni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Aaahh, då har jag också fått svar!! Hickningar och snarkningar tycker jag är oerhört irriterande!!
  Önskar dig en fin dag.
  Kram

  Svara
 • Men herregud, det finns alltså en neurologisk förklaring till detta ”tillstånd”! Jag blir fullständigt galen av smaskande, tuggummituggande, pill på naglar/nagelband, ja praktiskt taget alla monotona upprepade ljud. Och min familj blir galen på mig som inte fattar varför jag ens hör dessa ljud. Nu ska jag visa dem detta! Tack! 😊👍

  Svara
 • Samma här!!! Min mamma hittade ordet härom dagen o ringde mig o berättade att det jag ”lider” av finns på riktigt 😂😂😂 Hatar när folk tuggar tuggummi m öppen mun😱😱😱
  Stor kram!!!

  Svara
 • Ok, alla kommenterar men ingen ger råd på hur detta kan botas! Snälla hjälp mig!

  Svara
 • Hahah och jag lider av hypokondri. Nu är jag inställd på att det är ALS jag är sjuk i trots att jag bara är 19 år.

  Svara
 • Tur du inte sitter bredvid min kollega. Vi jobbar i kontorslandskap och när hon är förkyld sitter hon och snörvlar och ”drar in snoret” så vem som helst kan få kronisk Misofoni;) Superäckligt!!

  Svara
 • Vi har en son som lider av detta, han använder hörselkåpor vid maten – irriterande för både honom och oss då det blir svårt för honom att delta i samtalen. Tror det kan lindras/botas med KBT.

  Svara
 • Haha, det tror jag min dotter har också !

  Svara
 • Herregud!! Detta har ju jag med!! Ljud som inga andra hör som jag tycker är superjobbigt. Jag jobbar i öppet kontorslandskap, väldigt lämpligt för en sån som mig :/

  Svara
 • Låter precis som jag, alltså sjukdommen! Har fått för nått år sedan denna sjukdom diagnoserad till mig av en väninna 🙂 hahahaha… Jag går igång så fruktansvärt att jag på riktigt kan hata personen som utlöser dessa ljud, förstår inte att inte alla känner samma 😉 Att någon äter äpple eller en morot… Jag skulle kunna skrika rakt ut!
  Skönt att man kan skylla på att man har en sjukdom, inte sant? hahaha….

  Svara
 • Min son, 15 år, lider av samma sak och det blir värre med åren. Ibland funkar det att äta ihop, ibland väntar han och äter själv pga ljuden. Jobbigt att ha och jobbigt för omgivningen.

  Svara
 • Hej Hannah, hoppas ni har det bra och njuter av den svenska sommaren.
  Jag tänkte på dina killar är dom i Spanien nu?
  Det var ett tag sedan du nämnde något om dem så därför undrade jag lite.
  Ha en fortsatt bra onsdag, hoppas du har lika fint väder hos dig som vi i Halland har.
  Kram😎

  Svara
 • Anna, Prata snarast med din snorande kollega. Man kan ju ta upp det på ett ’snällt’ sätt utan irritation. Din kollega är förmodligen inte medveten om sitt beteende.
  Rak komunikation kan besvara mycket irritation. Eller är det så att du ogillar henne i grund o botten?
  Lycka till
  M

  Svara
 • Wow!! Jag som trodde det kom ihop med min PMS?! Då kanske det är Misofoni jag lider av?! Satt på tåg i tre timmar igår och hade en gubbe som harklade sig OAVBRUTET! 😥 Var nära på att erbjuda honom en halstablett för att göra honom uppmärksam på att vi andra uppfattade eländet. 😅😂

  Svara
 • Jag blir galen om nån nyser högt eller spolande kranar 🙂

  Svara
 • Så skönt att veta att man inte är ensam om detta.
  Smaskande, snörvlande tex när man är ute så drar vissa in det rejält och sen spottar dem ut, så vidrigt så det finns inte, klöks bara jag tänker på det.
  Tuggummi tuggande är också otroligt jobbigt att lyssna på speciellt när dem tuggar med öppen mun.

  Svara
 • ”Smaska” när man äter….finns det NÅGOT värre….iiisschc…
  Finns säsong 4 på ”the Affair”?!…älskar den serien….miljön dom är i och hela upplägget att filma från olika synvinklar.
  Hoppas du får en bra fixare-dag, det brukar kännas så himla skönt efter en sådan dag 🙂
  stor kram fina du <3

  Svara
 • Åh, ”The affair”. Visst var det lite svårt att komma in i den, då man ser från fleras synvinklar, i början? Längtar till nästa säsong kommer, nu i juli 🙂

  Svara
 • Haha! Jag har oxå googlat och lider av samma! Blir tokig när folk låter, smaskar och snörvlar! Ibland får jag gå ut från lunchrummet på jobbet pga allt smackande😅 Annats finns risken att jag vrålar att de ska äta tyst! Om nån kommer med ett äpple eller morot är det kört då får jag nåt hatiskt i mig!

  Svara
 • Aha, så det finns ett namn för åkomman! Jag lider av samma sak! Avskyr när det bjuds på chips på fester eller folk som äter morot in public! Skönt att veta att man inte är ensam.:-)

  Svara
 • Oj, är det Misofoni jag dras med. Känner verkligen igen mig och det blir ju inte bättre med åldern😅 Ha en bra dag Hannah❣️

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Hej!
  Så härligt att läsa att det finns fler än jag som har dessa bekymmer. Fler än jag som blir ett monster och inte kan uppföra sig:-))
  Känner så igen mig!

  Svara
 • Hade ingen aning om att det fanns ett ord för det, har alltid fått höra att jag är så larvig som blir tokig av exakt alla dom ljuden! Lite skönt att få ett ord på det, jag trodde det var jag som var överstressad eller nåt… Kram!

  Svara
 • Jag såg dina döttrar idag med sina tjejkompisar, himla söta tjejer :-)! En av dem bar på allas slush, (famnen full ;-)) det var nästan så jag ville hjälpa till <3
  För övrigt lider min son av samma symtom som dig, han tål inte höra ljudet av när någon sväljer dryck. Han riktigt lider när han måste höra dessa, för honom, jobbiga ljud. Blir lite jobbigt ibland under måltiderna, han får oftast äta själv. Lite ledsamt men vad ska man göra? Kram!

  Svara
 • Diagnosernas Sverige.
  Varför blir en störning bättre,om det finns ett namn på den…

  Svara
 • Haha, jag har exakt samma. Kan få ett utbrott om någon tuggar högt, eller smaskar, känner typ att jag håller på att explodera. Dr Mikael tog upp detta i hans och Tildes podd för typ 1 år sedan och då fattade jag vad jag hade för diagnos😂🙈skönt ändå att veta att det faktiskt finns ett namn för detta!
  Kram❤️

  Svara
 • Det finns en norsk modebloggare som lider av samma åkomma. Hon har testat behandling för det.
  Kolla in hennes blogg och sök på ordet misfoni, kanske det kan hjälpa någon?!
  https://magmaloumarthe.blogg.no/til-alle-dere-ut-der-med-lydangst.html

  Svara
 • Haha! Lustigt jag googlade detta för ngra månader sedan. Jag har samma diagnos och vet precis, man blir tokig. Sover inte ens i samma rum som sambon, tål inte hans höga andningsljud, blir tokig!!!! Ha en bra sommar nu, tack för en bra blogg☀️💛☀️☀️

  Svara
 • Vår son som är 14 år lider extremt av detta. Hela familjen påverkas o hörselkåpor är ett måste. Går åt mkt energi o kraft för honom att härda ut i skolan och sen kommer explosionen när han kommer hem.
  Verkar bli värre o värre tyvärr..

  Svara
 • Hur kan man ta fixardag när man bara har barnen 2 v??? Sätta sig och se en serie?!🙄

  Svara
 • Jeg har det på samme måte. Kjenner meg så godt igjen.. Fint at det finnes et navn for det.

  Svara
 • Förstår preciiis!!! Blir galen och de ljuden tar över allt annat 😂🙉

  Svara
 • Ida, tycker du verkligen att det är något Hannah skall behöva förklara för dig? Vad är det som du inte förstår? Flickorna åker på en rolig dagsutflykt med Ewa och hennes flickor. Ewa ville hitta på nåt med alla tjejerna.
  Då passar Hannah på att handla inför Vidas 7-års kalas, fara till tippen med skräp, betala räkningar och annat. Fixar saker som behöver fixas, väldigt enkelt och förståeligt.
  Alla är olika Ida, att titta på ett avsnitt på en serie man gillar är väl en ren avkoppling för de flesta och inget man skall behöva stå till svars och dömas för på en blogg, Din kommentar gillade jag inte!

  Svara
 • Ursäkta Ida men är du korkad på riktigt??? Du menar att när Hannahs flickor har roligt med kompisar så ska hon inte kunna fixa saker som måste fixas OCH kolla på en serie? Du har inga barn va? Isåfall så borde du veta att barn behöver vara med sina kompisar och veta att hemma finns en eller flera vuxna med massa kärlek att ge! Då får man glada och självständiga barn💕Underbart också att man kan ge kärlek till sina vänners barn💕

  Svara
 • När hundarna slickar och slafsar när jag ska sova!
  När nån tuggar maten så hårt att det klapprar i tänderna!
  GALEN!!

  Svara
 • Jag har nog inte exakt detta, men kan känna igen mig i det när jag är trött och/eller stressad.
  Behöver tystad och lugn o ro omkring mig. Jag kan bli irriterad på minsta lilla ljud när jag verkligen behöver tystnad.
  För min egen del tror jag att det är när jag är så pass trött o stressad att allt sånt triggas ännu mer, blir med ljudkänslig

  Svara
 • Fint namn på åkomman;););)

  Svara
 • För att inte tala om när någon sitter och leker med tex en penna på möten.
  Jag tappar fullständigt tid och rum! Det enda jag hör är den där förbannade pennan…

  Svara
 • IDA ; Är dum på riktigt eller 🙄

  Svara
 • Jag känner igen mig i detta, tål starka ljud hur bra som helst men smackande, sörplande, hög andning, surr från ventilation… ICKE! Visste inte att det fanns ett namn, trodde bara att jag var lite knäpp… Ha det gott!

  Svara
 • Känner oxå igen mig ,, smaskande,, aldrig sitta still med benen osv ,, blir inte tokig ,, men det är irriterande

  Svara
 • Åh, jag lider med dig. Och alla i omgivningen 😉
  Jag har precis samma. Men det är inte alla ljud och inte alltid alla människor. De värsta ljuden är när svärfar slår ihop tänderna när han tuggar så att det liksom ”klapprar”, eller när folk andas för högt, särskilt om det också piper lite i näsan. När folk sväljer högt är också jobbigt. Eller när sambon knackar på saltburken för att få ur lite salt, eller när kollegan smaskar när hon äter frukt, osv…
  Det är inte bara ett obehag utan det triggar ilska på nåt sätt, så att jag känner att jag blir arg och skulle kunna slå till någon. Låter helt sjukt egentligen.
  Och till Ida- Det är väl jättebra att Hannah passar på att kolla på serie när barnen ändå är iväg på roligheter med goda vänner? Då kan ju Hannah vara med barnen när de kommer hem istället för att kolla på serie då 😉 Och att barnen betyder allt för Hannah är det nog ingen annan än du som tvivlar på!

  Svara
 • Åhhh, känner igen mig! Tordde inte det fanns någon ”,diagnos” och att jag bara är knäpp 😂

  Svara
 • […] har även upp en bild på sin blogg som beskriver sjukdomen misofoni, vilket är ett neurologiskt tillstånd som medför intensiva […]

  Svara
 • Då vet jag vad min dotter lider av! Hon är 9 år och det har bara blivit värre för varje år. Hon blir helt skogstokig när vi sitter vid matbordet. Hon klarar inte ens av när man ”tuggar tyst” så trevliga familje middagar finns inte i vårat hem 😢 för det mesta så sätter hon sig någon annanstans och äter eller så väntar hon tills vi andra är klara. Det är fruktansvärt mycket bråk och tjafs i vår familj pga henne och hennes beteende, men nu fick jag lite mer förståelse för detta. TACK!

  Svara
 • Wow!!!! Finns det ett namn för det tillståndet? Är helt övertygad om att jag lider av detta. Stämmer in klockrent på mig. Skönt att veta att jag inte är ensam om detta. Ha en skön sommar!

  Svara
 • Och jag som trott att jag ”bara” är överkänslig. Jag blir galen av alla dessa ljud. Skönt att veta att man inte är ensam!

  Svara
 • […] av. Misofoni är ett tillstånd som gör att man besväras av specifika ljud. Det var på sin blogg hon först skrev om […]

  Svara
 • Hej Hanna!
  Tack för att Du har delat med Dig av Din misofoni.
  Jag misstänker starkt att jag också har det.
  Vet Du någon bra klinik i Stockholm? Eller någon annan stans?
  Önskar Dig en skön sommar!
  Mvh: Madelene B Jämtland

  Svara
 • Hej Hanna!

  Tack för att Du delar med Dig av Din Misofoni.
  Jag misstänker starkt att jag också har det.
  Vet Du någon bra klinik i Stockholm, eller någon annan stans?
  Önskar Dig en skön sommar!
  Mvh: Madelene B Jämtland

  Svara
 • Hej
  Äntligen hittade jag någon som har samma, har säkert detta.
  Jag blir så arg irriterad få ångest mm av dessa ljud, mår riktigt dåligt av det.
  Det är riktigt hemskt att ha, trodde jag var ensam om detta.

  Svara