Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:20 | augusti 21, 2019

Nakna kocken

God kväll min vän. Haft en bra dag?
Jag har blivit så där vidrigt förkyld så det är väldigt skönt att slappa hemma och inte ha massor planerat.
Vi tog oss bara en tur till mamma och Gunnar och åt lunch, myste där och sen hem igen.

Satt och pratade minnen med mamma och berättade för flickorna om när jag var i deras ålder. En ”rolig” berättelse, som jag iofs skrattar åt idag, berättade vi.
Skulle kunna vara från ett skräckfilmsmanus 🙂
När jag och syrran var barn så bodde vi i Göteborg och vår mamma jobbade som diakonissa i svenska kyrkan. Pappa och hon var skilda så vi bodde mestadels med mamma.
Som diakonissa och som mamma är så Älskade hon, och älskar än idag, att hjälpa utsatta och sargade själar. Det var många gånger som vi hade den ena mer kufigare än den andre hemma hos oss och i kyrkan där mamma jobbade. Dom var dock alltid snälla.
En man var tyvärr lite knäppare än vi trodde.
Han ville visa oss sitt nya hus. Så icke ont anande följde mamma med tillsammans med mig och syrran. Jag 5år och syrran 7år.
När vi väl kommit där så var hela huset tapetserat i exakt samma tapet, psykadeliskt blommigt, och hela huset hade samma heltäckningsmatta i murrigt grönt.
Det fanns inga möbler förutom några madrasser på golvet. Han stänger dörren och låste med orden, Nu ska ni bo här! Vi är en familj!
Minns inte så mycket men har bilder av huset och doften och bara vagt att jag blev rädd. Men mamma var alltid lugn, pratade lugnt till mig och Maggan utan nån oro i rösten eller blicken så vi var aldrig jätterädda.
Efter ett dygn knackade det på dörren och till vår lycka var det en dammsugarförsäljare, på den tiden var det väldigt vanligt. Han som ”tagit” oss öppnade dörren bara på glänt och hade ett sånt där kedjelås så dörren inte gick att öppna helt. Mamma ropade högt på hjälp och vi lyckades med hjälp av försäljaren ta oss ut.
Undra vad som hänt om han aldrig kom och knackade på dörren.
Slutet gott allting gott. Men sjukt när man tänker på det. Det är nog bara en i raden av knasiga saker jag varit med om i mitt liv 🙂

Nu ligger jag med Schulman i sängen och lyssnar på Liv, Molly och den nakna kocken Vida som skramlar i köket och bakar cupcakes. Gott doftar det också.
Jag ska nämligen bli firad i förskott av flickorna innan dom far tillbaka till Spanien har jag förstått. Dom har olika överraskningar planerade så jag är alldeles pirrig.
Jag som haft lite sorg över denna födelsedag känner mig plötsligt glad i hjärtat.

Små bagare.
Det här är den första födelsedagen jag firar själv sen jag föddes.
Inte den obligatoriska kantarelltoasten på sängen och sång från barnen och Peter som jag fått i 14 år. Sorgligt men ett kapitel i mitt liv som jag måste ta mig igenom. Försöker bläddra fort och vända blad men inser ofta att jag läser samma sida om och om igen.
Tonårskillarna lägger jag dessvärre ingen större tro till (av erfarenhet). Får vara glad om dom kommer ihåg att skicka ett sms. Helg och allt… och så får man väl dessvärre ha överseende med att dom är tonåringar och hela världen kretsar ju faktiskt bara runt dom 😉
Livet.

Chasing my dreams!
Min fina drömfångare som jag köpte i Älvdalen hänger fint i backspegeln.
Ha det gött hemma i soffan eller vad du än befinner dig.
All Kärlek ♥️


19 kommentarer19 kommentarer om “Nakna kocken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hanna
  Du kan inte acceptera att du kanske får ett sms av dina pojkar!, sorgligt att läsa. Dom skall ju självklart uppvakta dig, så
  Som du gjort med dem. Måste ställa krav på dina tonåringar, annars kan det gå illa! Önskar dig allt gott, och att du kommer över din skilsmässa snart.
  Var stolt över dig själv, för allt du ordnat för dig och dina barn, på så kort tid. Tack för din fina blogg, kikar in här varje dag.
  Kram Cicci

  Svara
 • Men herregud vilka saker ni varit m om!!! Tur att det gick bra!!
  Grattis i förskott o stor kram! ????????????????????(när kommer kantarell-emojin????????)

  Svara
 • Jag håller med Cicci, i en familj firar man väl varann? Även tonåringar har empati och känner kärlek.
  Varför acceptera att dom struntar i sin familj? Bara dom ska bli firade?
  Nej det där beror på hur man låter dom göra.

  Svara
 • Nej, tonåringar firar bara sig själva. Deras roll och uppdrag är ju att frigöra sig. Så inte ett dugg konstigt om de glömmer att gratta. Ni andra som kommenterar och har synpunkter har antagligen små barn och ingen aning om hur de flesta tonåringar fungerar.
  Det viktiga är att – om man gjort rätt – och de har lyssnat så blir även tonåringarna fina människor. Så småningom.
  Jag förstår fullkomligt att man inte vågar hänga upp sin tillvaro på tonåringar. Då blir man oftast besviken. Även om de inte menar så.
  Du kommer säkert bli firad av din syster, mamma, vänner och familj – men det är inte samma sak som att ngn sjunger med morgonröst o rufsigt hår. MEN det betyder inte att man är ensam eller ingen bryr sig. För firad vet jag att du kommer bli! Kanske inte på samma sätt.
  Hur som – Stort grattis i förskott och stort lycka till med allt. DU kommer att klara det galant och tro mig – du kommer bli lycklig igen! ❤️ Även om livet är svårt och hårt just nu.
  Jag tycker du verkar stark och kämpar på bra med en massa saker. Glöm bara inte att visa dig svag o hämta kraft hos de som du känner dig nära med. Det är viktigt. All kärlek ????

  Svara
 • Grattis i förskott fina människa❣️❤️ Hoppas att du blir firad även av dina tonåringar ???? Nämen shit, vad ni har gått igenom… Tänk om dammsugarförsäljaren inte hade dykt upp. Kära nån, vill inte ens tänka tanken. Usch. Önskar dig en fin torsdag finis❣️❣️❣️ Ha det bäst ????

  Svara
 • Ang grabbarna och firande av dig, jag förstår dig Hannah, sorgen över det att dom ”knappt kommer ihåg”.. ❤️ däremot så förstår jag inte vad ni andra kommenterar. Man kan väl inte tvinga någon ”att nu SKA ni fira/uppvakta mig”…. Jag skulle själv också bli lessen om mina barn inte kommer ihåg/vill/prioriterar att fira mig – men är det så – så får det vara så. Har dom inte den känslan, viljan och empatin av sig själv så kan man inte tvinga på den. Jag tror den kommer när dom är mogna för det. Specielt när du är en sån fin mamma till alla dina barn Hannah och visar så stor omtanke till alla omkring dig. En stor varm kram till dig du vackra kämpande kvinna ❤️

  Svara
 • Åh förstår din känsla inför födelsedagen. Men är övertygad om att dina tonåringar kommer ihåg dig och det gäller bara att man är realist och nöjer sig med det där lilla. Jag har gjort en ny tradition efter skilsmässan med hotellövernattning i anslutning till min födelsedag. Då firar jag liksom mig själv och faktiskt har yngsta flickan (17år nu) velat följa med morsan så har haft det mysigt. Tror nog generellt att flickor är mer omhändertagande vilket märks på dina tjejer som fixar till mamma. All kärlek!!

  Svara
 • Åh men fina.
  Jag kan komma och sjunga för dig????
  Kantarellmacka blir liite svårare, är sjuuukt dålig på att hitta svamp.
  Massa Grattis Kramar i förskott ❤❤

  Svara
 • Vad läskigt att bli instängd ett dygn.
  Tur allt gick bra.
  Jag hör gärna mer om vad ni varit med om. Du och syrran kanske ska skriva en bok om det? Den hade jag iallafall köpt.
  Ha det fint!

  Svara
 • Låter verkligen trist med dina pojkar ????????

  Svara
 • Men S-L-U-T-A vad läskigt med gubben!! 😮
  Hoppas din födelsedag blir fin ändå. Någon av dina vänner kommer garanterat att överraska dig med sång och tårta på sängen. Det är jag säker på <3

  Svara
 • Fina flickor som fixar så för mamma❤Hoppas killarna tar sej i kragen och släpper tonårs-egot när du fyller år iaf, en gång på ett år. Just den dagen kan dom verkligen vara med dig tycker man. Kram på dej Hannah

  Svara
 • Min son är 27 och det har inte blivit bättre 🙂

  Svara
 • Hej Hanna,
  Din syster och familj har säkert något planerat för dig.
  Du har många som står dig nära.
  Stort grattis i förskott, och du har dina trogna läsare

  Svara
 • Vackra fina Hanna! Hoppas du får en fin födelsedag trots din sorg i ditt ❤️:a. Dina flickor är ju så underbara & grabbarna dina är så fina oxå!! Ha de gott o va rädd om dig????

  Svara
 • Tack fina ♥️ ja, jag är välsignad med 4 underbara barn. Alla unika och härliga på sitt sätt, kärleksfulla och älskade!

  Svara
 • Grattis i förskott, finaste du ????
  Tonåringar är tonåringar o om det skulle visa sig att de inte tillbringar dagen med dig, betyder det inte att de är empatilösa. O jag vet att du vet det, men även att du ändock är en älskad mamma. Eller hur? Det är bara så de är (KAN iaf vara) i den åldern.
  Ta hand om dig ????

  Svara
 • Alltså din mamma Linda! Jag kom av en slump att lyssna på tv arken där din mamma pratade om Utmattning, i två program. Såå bra! Hon är en fenomenal berättare och så ödmjuk, tog också upp sina egna tillkortakommanden och dessutom med ett stråk av humor.
  Nu vill jag höra mer av henne, jag har bara hört dessa program ännu om utmattning.
  Jag kan verkligen rekommendera er läsare att gå in på youtube, sök på tv arken.
  Grattis Hanna på din födelsedag.
  Hälsn en läsare i norrbotten, i vackra Tornedalen.

  Svara
 • Ja hon är bra mamma! Alltid en trygg och mjuk röst och tröst när man behöver den… och väldigt rolig. Har så kul med henne ♥️

  Svara