Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:37 | april 23, 2009

Kadavermiddag

Har bara slappat hela morgonen och somnade om en stund efter att pojkarna kommit iväg. Sitter i bilen och ska iväg och äta en sen lunch nu.

Hej svejs.

Hej svejs, jag har ett köttigt fejs.

Ikväll kommer Peters mor och hälsar på, och syster kommer också över så vi kan äta en middag tillsammans allihop. Det skulle vara helt perfekt om bebisen ville bli född ikväll. Då har vi hjälp med pojkarna och slipper oroa oss över det :-).

Skulle vara smart när jag stor handlade och köpte flera kilo köttfärs som jag tänkte portionera upp och frysa in, så det alltid finns hemma. Dum som jag var glömde jag paketet i kylen och sista förbrukningsdag var igår. Funkar det att äta och frysa in i alla fall? Den luktar inte ruttet kadaver. Kan vara bra att veta nu när jag ska planera för kvällens middag, vill ju inte bjuda på rutten mat.

Frid.


17 kommentarer17 kommentarer om “Kadavermiddag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej vackra Hannah! Tycker du ser strålande ut 🙂 Om du har haft köttfärsen i kylen så kan du tillaga och frysa in…man känner ju på doften om färsen är dålig. För övrigt får jag önska er en trevlig dag /kväll! Kramisar!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vadå köttigt fejs- du är ju så fin o ser inte ut som en höggravid;-)…Det där med köttfärsen är nog ok instämmer med tidigare talare man känner på lukten…Vi har ätit färs som vi oxså glömt!

  Tänk om man då visste när bebisen kommer, själv gick jag över 5 dgr med min tredje grabb (den första på utsatt datum o den andra en vecka tidigare)…Dagen innan nr 3 kom hade vi haft kalas o jag var sååå trött inte det bästa men det gick ju toppen det med..när man minst anar o tänker på annat verkar det som…Så tänk nu inte mer på att tjejen ska ut:-)
  Kram P

  Svara
 • Hej!!! Sötnos:-) Instämmer med de andra, det är okej att använda köttfärsen. Jag är ju kock, så jag vet att det är okej. Kram

  Svara
 • Långt ifrån ett köttigt fejjs! Du e vacker så jag vet inte vad och är så otrooligt fotogenique!* Mysigt med en familjekväll å vi får hoppas bebisen känner familjestämningen å värmen o bestämmer sig o komma till världen :D. Ang. köttfärsen så om den inte luktar dåligt o hade sista dagen igår så är det lugnt. Frys in på en gång! Skulle jag har gjort =). Det är ofta vi slänger livsmedel i onödan bara för att vi går på sista förbrukningsdagen. Tex. både ägg o mjölk känner man ju direkt om det är dåligt så det e ingen fara att äta även fast datumet gått ut. Ha en härlig dag i vårvädret!

  Svara
 • Jag brukar tänka samma som du när jag köper storpack med tex köttfärs eller kotletter men inte hmm hmmm är jag redig & fryser in dem i mindre paket. Antingen kastar jag desperat in hela paketet i frysen på utgångsdatumet eller ngn dag efter eller så tillgara jag den. Jag har tillagat sådan som varit 3 dagar över tiden & inte dött 😉 så din går säkert bra.

  Hoppas bebisessan vill komma ikväll!

  http://lollo71.wordpress.com

  Svara
 • Du kan kugnt använda färsen om den inte luktar apa.En dag är inte så farligt.jag köpte på mig 3 fläskfileer en gång och när jag öppnade den ena luktade det…urk ja det går inte att beskriva så man känner när det är dåligt hur lätt som helst.Är du osäker så tillaga köttfärsen och frys en in.
  Du är jättesöt,blir så bra på kort hela tiden tycker jag, inte alls köttigt fejs där inte! Tänk om en annan hade fått vara så smal och fin när man va gravid men själv hade jag gåt upp typ 30 kg med min andra…fniss…DET var inte kul. =o)
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram Malin

  Svara
 • Om det inte luktar apa eller kadaver eller så om färsen så kan du som andra säger, göra iordning den idag så fort som möjligt och sen frysa in resten =)

  Ha en bra dag och hoppas bebis vill komma ut när ni har så mycket besök som kan kolla till pojkarna!!

  Svara
 • Jajamen klart du kan använda köttfärsen så länge det inte luktar illa 🙂 det gör jag! har inte blivit dålig av det än så länge!
  STORA KRAMAR!

  Svara
 • Hej Hanna! Jag vill bara säga att du verkar vara en underbart go människa. Jag böjade läsa din blogg för ett par månader sen, nu kan jag inte låta bli och läsa den varje dag, jag blir både varm och glad av att läsa den. Stora varma kramar från Therese.

  Svara
 • Har hänt mig fleeeera gånger!! Man öppnar kylen och tänker att ”jo , men jag tar det SEN…” jo visst.!haha
  Oj, såg på din babyticker att det bara är 4 dagar kvar tills lillsessan ska förväntas göra entre….spännande..
  Kram Anna

  http://www.annaslifetime.blogg.se

  Svara
 • Hej Hannah!

  blir så glad när jag går in och läser din blogg, känns precis som om du skriver direkt till mig och jag får tårar i ögonen väldigt ofta, det får mig att känna mig speciell på någotvis!

  Jag har haft det väldigt jobbigt på slutet med depression och sånt jobbigt, men får tröst när jag kommer in här. Du är som den storasyster jag alltid önskat mig och en person jag verkligen ser upp till!

  ville med detta säg att du verkligen gör skillnad med din blogg! Tack så himla mycket!

  kram Sara

  Svara
 • Lycka till med förlossningen..är 22 år och ska ha barn i augusti,ser dej som en stor förebild ska du veta.
  kram kim

  Svara
 • Nämen SÅ längesen jag va här inne å kommenterade :(, tappade bort lösen! Men NU så.. Im back 🙂 Trodde nästan du skulle födda om det va igår.. hehe. Låter som det är på G, hoppas du känner dig utvilad när det är dax. KRAAAM Sara http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Håller med Ellebelle..du är såå vacker!!! 🙂 Hoppas ni får en trevlig kväll/middag tillsammans. Kram Malin ps: ÄLSKAR din blogg!!!!!

  Svara
 • Hej ”Kötthövve” (med tanke på köttfärsen) som vi säger i Götet. Du e bara för skön!!! Varje gång man kollar sidan (4-5 ggr/dag minst!) blir man så glad, en känsla man bär med sig hela dagen sedan. Fortsätt att blogga och gör min dag!!!! Kramisar och med hopp om att bebben kommer snart. Puss och kram till hela familjen

  Sofia F, fr ett behagligt Gbg

  Svara
 • Vilken härlig blogg du har.. jag blir alltid glad när jag är inne på din blogg!
  Ha inte brytt mig om bloggar förän du började skriva.

  http://emmaskorpan.blogg.se

  Svara
 • Åh, tänk om man kunde se ut sig dig. Strålande vacker! 😀 Blir alltid lika glad när jag läser din blogg. Hoppas din lilla flicka tittar ut snart. Har ni bestämmt nå namn än?

  Kramar Emelie

  Svara