Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:36 | maj 2, 2009

Toppar och dalar

Usch, vad jag känner mig som en dålig vän. Jag vet att du har förståelse för att jag inte gör så många inlägg för tillfället, men det maler ändå i mig. Jag ligger fortfarande i sängen och känner mig måttligt sexig med stripigt, flottigt hår, pösmage, vuxenblöja, blödande bröstvårtor och en elektrisk bröstpump i handen som går på högvarv. Jag struntar i och för sig i att jag inte är en trevlig syn, men jag är inte heller särskilt trevlig. Mina amningshormoner gör att jag gråter, svettas och har ett humör som en berg och dalbana hela tiden. Jag älskar denna tiden när bebisen är så liten, allt är nytt och spännande och det är fantastiska känslor av lycka som fyller min kropp och själ, men just nu känner jag mig prutt, skit, röv, bläää! Jag har bestämt mig för att inte kliva utanför dörren på flera veckor. Jag vet att det löftet bara kommer kunna hållas i knappt en timma till för då kommer William hem från fotbollsträningen och jag har lovat pojkarna att ta med Liv på en promenad med dom och ha en liten picknick innan de ska få åka hem till min väninna Jessica och leka med hennes dotter. Peter tar sig mycket tid för pojkarna nu när jag inte riktigt har orken. Det är tur för du vet ju hur jag är! Nu har jag konstant dåligt samvete för att jag inte har lika mycket tid med dem och är rädd att dom känner sig åsidosatta.

Peter och Livs händer.

Peter och Livs händer.

Igår kväll hade vi det jättemysigt tillsammans. Vi gjorde hamburgare (vi har ännu ingenstans att ställa grillen så det fick bli att jag stekte istället. Fick njuta av grilldoften från alla grannar) och åt min gravidfavorit marängswiss till efterrätt.

Den här gången lyckades jag med hjälp av inte gammalt härsket ströbröd och kokbok :-).

Den här gången lyckades jag med hjälp av inte gammalt härsket ströbröd och kokbok :-).

Mysmiddag med min älskade familj.

Mysmiddag med min älskade familj.

Min craving kvarstår.

Min craving kvarstår.

Vi har verkligen blivit välsignade med ett lugnt barn. Vet knappt hur hon låter när hon skriker, hon har bara gjort det på BB när hon kom ut. Annars gör hon små knorrljud bara när hon är vaken och vill ha mat. Sover i 5 timmars intervaller på natten, och vaknar bara då typ en gång för att äta och sedan somna om.

Hon är så fin. Jag blir galen av kärlek. Hur kan man ha så god andedräkt, älskar hennes doft. Tom när hon fiser :-).  Det är så kul att ha en liten tjej i huset, men fortfarande så ovant. Jag kommer på mig själv att säga lilla gubben och prinsen till henne. Är ju så van med det.

Trött tjockis.

Trött tjockis.

Nu kom Peter och Mio upp med frukost på sängen till mig. Mio sjunger ”Ja må hon leva” och skriker grattis på födelsedagen, iklädd hatt och kalsonger. Knasig liten typ, men ack så charmig.

Senare idag ska jag lägga ut Maggans dejt. Ha, ha ni minns väl? Fick hur många bra och snygga svar som helst. Rena rama julafton i karlar.

Hoppas du får en fin dag. Du ska veta att jag är så glad över att du finns.

All kärlek.


30 kommentarer30 kommentarer om “Toppar och dalar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! man kan inte tro att du känner så för de syns som sagt inte att du nyss kläckt ur dig en bebis! Lika vacker som vanligt=) Å bebisen är hur söt som helst, kan nästan känna doften du beskriver;) Ha en bra dag. Kram

  Svara
 • Så fin hon är 🙂 Vill också ha en, men får nog vänta några år 🙂

  Svara
 • Jag håller med författaren av inlägget här ovanför, du är lika vacker som vanligt. 🙂 Och otroligt söt bebis.
  Hoppas ni får en bra dag!
  Kram

  Svara
 • Ja första tiden är ju sa där. Men visst är det härligt med en liten prinsessa! Kram

  http://lamamanbxl.blogspot.com

  Svara
 • Hannah, inte skall du ha dåligt samvete för att du inte har tid att blogga! Det är din bebis och din övriga familj som skall ha din uppmärksamhet och inte vi bloggläsare. Fast det är jätteroligt att läsa det du skriver, självklart! Er dotter är jättesöt och jag tror hon är pappa upp i dagen?

  Tips ang egna hamburgare: Ta ren nötfärs med max 10% fetthalt, gör platta burgare som du saltar och pepprar på utsidan precis som man gör med en hel biff. Godare än att blanda färsen m ströbröd (även om det är färskt, hihi). Vilken fin bild på händerna, förresten! Långa, vackra fingrar har hon 🙂

  Svara
 • Men Hannah varför ha dåligt samvete. Jag tycker du är fantastisk som överhuvudtaget orkar tänka på din blogg.
  Jag håller med de andra att du ser fantastisk ut. Men jag förstår hur du kan känna dig.
  Det var inte helt tokigt som det var förr när jag fick barn på 70-talet. 5 dagar till 1 vecka på BB. Då man helt och hållet fick njuta av sin bebis och bara gå omkring i sin amningsrock och umgås med andra ickeglamorösa nyförlösta mammor. Pappan kunde självklart delta ganska mycket. Bli uppassat med mat regelbundet. Och när man så till slut fick åka hem så var eventuella stygn borttagna och man kunde återigen röra sig/sitta utan smärtor. Visserligen längtade jag hem direkt så jag kunde dö men när jag idag ser förstagångsföderskor skickas hem efter bara ett dygn med sin oro så…
  Men du har ju vanan inne så du vet ju hur det kan vara.

  Svara
 • Hej Hannah och Grattis till er underbara lilla prinsessa! Du ser stralande vacker ut! Ha inte daligt samvete, du ar helt otrolig som orkar ta dig tid for oss. Tack for att du/ni sa generost later oss lasare ta del av denna fantastiska tid! Stor kram

  Svara
 • Vilken liten söt plutta ni har.. 🙂
  Man ser hakgropen.. *ler* gulligt!
  Lite lik Peter är hon allt (just nu).. men sånt ändras kanske? Har hört från nån att nästan alla bebisar liknar pappan så fort dom kommer ut.. Myt eller ej 🙂 Söt är hon vilket fall som!! Kan väl inte bli annat med sånna vackra ”päron” 🙂 Kram S http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Vad fin hon är, lilla Liv!
  Du ska absolut inte ha dåligt samvete för att du inte hinner blogga,vännen!
  Självklart är man trött o har ont i kroppen efter en förlossning,och då har man inte heller nån ork.
  Försök vila så mycket du kan,o mys med din fina familj!
  Många kramar till dig!!!!

  Svara
 • Du har ju fött förut så du vet hur det är. Kroppen känns konstig och ovan ett tag, det läcker från alla hål (blod, mjölk, svett och tårar!) men det går över! Låt det gå en vecka eller två, du födde ju typ för fem minuter sen. Ta det lugnt och boa in er ordentligt, gör det du orkar. Alla i din omgivning har förståelse för det, jag lovar. Bloggläsarna, din man och dina fina pojkar. All lycka till er!

  Svara
 • Åh vilken liten sötnos hon är!!

  Svara
 • Gör vad du orkar! Man kan aldrig göra mer än så, då sliter man bara ut sig själv. Jag är säker på att dina fina pojkar förstår att du inte orkar i samma tempo nu som tidigare. Liv är fantastiskt söt! Vad skönt att hör att hon är ett lugnt barn, hoppas att det även håller i sig.

  Jag skickar med ett jättebra recept på köttbullar. Jag får alltid beröm när jag gör dem:

  KÖTTBULLAR ca 25 st
  500 g nötfärs
  1 ägg
  1 dl mjölk
  1 dl ströbröd
  1 tsk Dijonsenap
  1 tsk kalvfond
  1 liten riven gul lök
  salt och peppar

  Vispa ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en skål och låt stå 5-10 minuter tills det tjocknar lite. Blanda köttfärsen och det resterande ihopvispade ingredienserna med händerna i en stor skål.
  Rulla till ca 25 köttbullar och stek i några minuter.

  Nu förväntar sig förstås ingen att du ska orka göra hemmagjorda köttbullar, Mamma Scan fungerar ju precis lika bra! Men när du skrev att du gjorde hamburgare kunde jag inte låta bli att skicka mitt bästa köttbullerecept :). De smakar förresten inte senap, eller någon annan distinkt smak, utan är i allra högsta grad barnvänliga.

  KRAM

  Svara
 • Du skall inte behöva ha dåligt samvete. Du är en underbar mamma och dina pojkar vet att du älkar dom över allt annat. Ta det lugnt, vila och sköt om dig, det har du igen senare.
  Kram

  Svara
 • Fina Hannah! Att du ens orkar blogga! Hoppas du vet att vi känner oss som dina riktigt nära vänner och finns för dig oavsett hur du mår! Känn inte att du måste roa eller ta hand om oss, utan fokusera på dig själv! Annars orkar du inte finnas för din familj heller! Pojkarna förstår och du får ta tid att läka! Ni har många år framöver att mysa och leka alla tillsammans, låt det bara gå några dagar till =) Tycker du är helt otroligt vacker, önskar att jag blir en sån MILF som du när jag får barn! Herregud, du äger vilken 20 åring som helst! Var vid gott mod och försök att inte vara så hård mot dig själv! Vi hejar på dig=) STOR KRAM Ps. Unna dig MASSA marängsviss och godis nu =)

  Svara
 • Grattis!
  Och söt är hon oxå.
  Underbart att lästa din blogg när du är så öppen och ärlig. Fortsätt skriva om allt.

  Svara
 • Underbart söt liten prinsessa! Du ser ju hur fräsch ut som helst…tat´t lugnt, ta en toy…bloggen överlever väl? Då hakar jag väl på och sjunger; ja må hon leva till dig med…ha en fin kväll!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Du är precis som jag född i jungfruns tecken och då har man ofta rätt höga krav på sig själv. Jag vet hur det känns. Men självklart är det inte realistiskt att ha dåligt samvete för att du inte bloggar så mycket när du PRECIS fått Liv. Skönt att höra att hon är lugn. Såååå söööt också. Försök att koppla av och njut!!! Mio är den charmigaste ungen. Hihi!!

  Svara
 • Känner SÅ väl igen mig! Vill Ge dig o Peter en vacker dikt av Ann-Kristin Yman Robarth.

  -”Dig vill jag skydda, ja dig vill jag ge
  all trygghet, all glädje, allt gott.
  Ditt väl är det enda mitt öga kan se, allt annat blir ynkligt och smått.

  Den kärlek jag känner för dig, min tös
  för stor att beskriva i ord.
  Den känslan är alldeles förbehållslös
  Du största under på jord.”

  Njut här och nu……… Kram

  Svara
 • Åh, vilken goding er tjej är. Blir sugen på en till. Konstigt att man alltid har dåligt samvete hur man än vrider sig ut och in, men det kom väl samtidigt som man klev in i mammarollen. Underbart och härligt men samtidigt som du säger en berg och dalbana av känslor. Minns att jag sa till min man att barnens andedräkt är såå underbar när de är så där små.

  Ha en bra kväll.
  ha en bra dag

  Svara
 • Fina Hanna och underbara Liv.
  Njut så mycket du bara kan…det är så underbart med bebisar.
  Kramar i massor

  Svara
 • Vilken underbar bild av Livs och Peters händer! Hon är så söt er lilla dotter.

  Svara
 • Världens bäste ”såriga bröstvårts tips”

  Fick rådet på amningsmottagningen på danderyd: Köp E-vitamin kaplslar på hälsokosten. Klipp upp dom och häll det trögflutande e-vitaminet över bröstvårtan.. såå skönt + att såren läker på studs.. Kunde inte leva utan dom!!

  http://mammasuss.blogg.se

  Svara
 • Va fina långa fingrar hon har! Stort grattis till er lilla tjej.

  Ett mycket bra knep mot såriga bröstvårtor (fick det på amningscentralen på KS): köp koksaltlösning och sårkompress på apoteket. Blöt kompressen med saltlösningen och lägg den mot bröstvårtorna och vänd amninsskydden. (så du har uppsugningsdelen mot BH’n och andra sidan mot kompressen och brösten..så att inte skydden suger upp alla koksaltlösning) Detta fungerade väldigt bra för mig och amningen gick mycket lättare efter några dagar.

  Kram

  Svara
 • Sluta känna dig stressad över att blogga! Tycker själv att du är omänsklig med allt du hinner med och det är väldigt viktigt att du tar det lugnt och släpper en massa dumma känslor som bara tar upp en massa kraft som du istället kan lägga på dig själv och din familj! Du är en oerhört imponerande och beundransvärd person med eller utan en massa blogginlägg 🙂

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!! Stort grattis till lill-tjejen!! Så SÖÖT!!! Tips: Smörj in dina bröstvårtor med fårfett! Det finns en salva som enbart består av fårfett och den gör att du slipper såriga bröstvårtor. Har använt den själv och aldrig behövt lida. KRAM!!!

  Svara
 • Vi överlever nog fastän du sköter ditt med Liv och de andra i din fina familj,tro mig vi har också egna liv men tack för de stunder då du skriver något för visst det är trevligt med något läsbart då man tar en datorstund och din blogg är så fin med en fin anda över, tror att det är Någon som gör den så positiv ;-)Nu ska Liv& familjen ha sitt, din blogg sitt då du verkligen orkar och har möjlighet!Kram.

  Svara
 • Oj vad hon är lik din Peter!
  Visst är det härligt med bebislukten.
  Jag brukar ofta sniffa på min snart 5-åriga tjej Emilia och fortfarande tycka att lite av den lukten finns kvar…även andedräkten..oftast i alla fall..
  Njut, bara njut. Särskilt nu när du har en så fin familj runt omkring dig. Mio är sååå toksöt, lite lik min ena systerson när han var liten. Kram

  Svara
 • Åh,så söööt!!!!! 🙂 Grattis i massor! Jag vill oxå gosa bebis!! Lukten är ju så gooooo!! Blandningen av bröstmjölk o spyor,inget slår den doften! Tack för att du släpper in oss/mig i ditt privata liv,är jättespännade! JAg går in flera gånger om dan,när jag springer förbi datorn. Kramar i massor!

  Svara
 • Haha, jag behöver ju också en dejt! Delar hon inte med sig? 😉

  http://www.nattstad.se/lina*n

  Svara
 • Ta det lugnt fina du!:)
  vi förstår att du har fullt upp just nu 🙂
  å gud så söt lilla Liv är, (jag vill också ha en sån ) 😛

  massa kramar till en av dom snällaste och värmhjärtade människor jag ”träffat” 🙂
  <3

  Svara