Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:06 | augusti 20, 2009

Bus och buss

Hej min vän. Nu har jag kommit tillbaka lite grann. Det blev ett tråkigt avslut på gårdagen. En dag som skulle vara rolig och full av skratt, slutade i tårar för oss alla. Det gick överstyr och sköttes inte på ett utlovat sätt. Vi skulle göra något som skulle gå i skrattets tecken, men slutade i gråtets. Känner mig arg och ledsen.

Här är vi glada och på väg till en restaurang för mat och lite vin.

Här är vi glada och på väg till en restaurang för mat och lite vin.

Här sitter Maggan...

Här sitter Maggan...

och jag på restaurang Sangrias uteservering.

...och jag på restaurang Sangrias uteservering.

Här flamsar och tramsar vi som vanligt, innan allt blev fel :-(.

Här flamsar och tramsar vi som vanligt, innan allt blev fel :-(.

Den här dagen har inte varit så mycket bättre. Liv blev såå dålig av vaccintionssprutorna, hon gråter nästan hela tiden och sover bara små korta stunder, hon är febrig och hängig. Det tar så hårt på mig, får så ont i hjärtat när jag inte kan ta hennes onda. Tröstar mig med att det för någonting gott med sig, att hon ska slippa jobbiga sjukdomar framöver.

Min fina lilla bebis ler mellan gråtstunderna :-).

Min fina lilla bebis ler mellan gråtstunderna :-).

Jag ska faktiskt tipsa dig om du har en liten bebis, om ett vaccin som heter Rotateq och skyddar mot rotavirus infektioner. Det har som tur var inga jobbiga biverkningar! Fick höra om det från en god vän, det är ett vaccin som kan skydda små barn mot svår magsjuka. Vaccinet ingår tyvärr inte i det vanliga vaccinationsprogrammet i Sverige, men gör det i vissa andra länder. Jag vill så klart skydda mina barn från så mycket skit som möjligt så jag har gett Liv det. Magsjuka hos små barn kan leda till snabb uttorkning och kan de förebyggas är det jättebra. Man ska ge tre doser innan 26 veckors ålder, och Liv har fått två. Det ges i munnen och smakar sött och gott, så Liv har tagit det utan protester. Du kan ju tyvärr inte få det på BVC, utan får bekosta det själv.

Jag har ingen bil nu när Peter börjat jobb och måste köra in till stan varje morgon, så jag stoppar Liv i vagnen och tar en halvtimmes promenad till skolan för att hämta pojkarna. Idag orkade de inte gå hem så vi tog bussen. Det var premiär för Liv, hon somnade som en stock på bussen. Hon måste verkligen gillat det för hon grät så tårarna sprutade innan vi klev på.

Så vacker och skör.

Så vacker och skör.

Ikväll har pojkarna varit och rivit i grannens häck, tagit bären och kastat på hela gatan, så de fick gå dit med svansen mellan benen och be om förlåtelse. Jag tyckte det var minst lika pinsamt. De kommer nog göra många pojksträck genom åren anar jag :-).

Ikväll har pojkarna varit och rivit i grannens häck, tagit bären och kastat på hela gatan, så de fick gå dit med svansen mellan benen och be om förlåtelse. Jag tyckte det var minst lika pinsamt. De kommer nog göra många pojksträck genom åren misstänker jag :-).

I bil, men nu mera även i buss sover Liv som bäst.

I bil, men nu mera även i buss sover Liv som bäst.

Jag älskar mina barn och min familj så mycket att jag blir tokig!

Jag älskar mina barn och min familj så mycket att jag blir tokig!

Sov gott.

All kärlek och styrka.

 

 

 

 


33 kommentarer33 kommentarer om “Bus och buss”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Glad att du mår bättre!hoppas Liv också piggar på sig!har inte förstått vad som hände igår, men det kanske ni ej vill kommentera!?verkar som flera läst ett inlägg från maggan, men som nu ej finns, så man hajar ej vad som hände!

  sov gott!

  kram

  Svara
 • Ååh vad skönt att ni ändå verkar ha hämtat er efter gårdagens bekymmer! Var faktiskt lite orolig där ett tag…Vad gäller pojkarnas små bus-streck kan man nog misstänka att grannens häck är lindrigt mot vad som komma skall;)Må så gott!

  Svara
 • Skönt att ni lite mår bättre nu, sköt om er.

  Svara
 • Vad hände med syster dejten? Hoppas allt gick bra el har löst sig nu ialf =) kramar

  Svara
 • Men söta Hannah, vad hände? Hoppas att allt är bra nu i alla fall!

  Svara
 • Godmorgon Hannah.
  Så skönt att höra att Du mår bättre!!
  Dock trist att lilla underbara Liv fortfarande inte är sitt ”gamla jag” ännu.
  Förstår att Du älskar Din fantastiska familj så de gör ont…..jag känner precis det samma med min familj!!
  Kram till Er alla!!!

  Svara
 • Jag har så himla svårt att fatta att du o Maggan har 3 barn var!! Ni är ju verkligen skitsnygga!!! Önskar att jag snart är i form efter mitt första.

  Kram

  Svara
 • Skönt att ni mår bättre, hoppas vad som än hände igår att det är glömt snart! Kram!

  Svara
 • Hej Hannah. Skönt att ni hämtat er från den läskiga kvällen.Men solen ska lysa i dag och då brukar saker bli lite bättre. Ha en underbar helg och ta vara på nära och kära. Kärlek och Kram.

  Svara
 • Hej vännen…ja, blåsningen blåste ju er också, eftersom de var så oproffesionella. Usch, måste ha varit en genuint traumatisk skräckupplevelse. Är ledsen för er skull…

  Försök att ta lite nya tag, det är snart helg och Peter kommer vara hemma också 🙂 vädret är vackert och ni är friska och har varandra. Lilla Liv kommer bli bättre också, lilltösen…

  Kärlek till dig Hannah

  Svara
 • God morgon!
  har inte haft tid att följa bloggen så jag fattar inge heller…
  Apropå vaccination skulle min lilla fått den första sprutan förra veckan men har skjutit upp det-eeeh
  jag funderar på att pierca hennes öron,tycker det är så sött på små bebisar och så slipper folk undra om det är en pojke eller flicka!!??Men min traditionella man är emot det…
  vad jag förstår är det inte lika vanligt i sverige som utomlands-vad är din åsikt?

  Ha det fint,
  kram M

  Svara
 • Själv tror jag inte på att man ska hålla på att övervaccinera dom små. Som det du fick bekosta själv, jag tror snarare att dom små liven behöver få alla små sjukdommar som ett barn behöver gå igenom för att kunna bygga upp ett starkt imunförsvar. Jag tror också att det kommer slå tillbaka på barnen, när dom blir vuxna o då kommer deras imunförsvar vara svagare än hos dom barn som fick dom allra nödvändigaste vaccinen.. För ärligt, hur många barn dör egentligen av uttrorkining i vårat Sverige? det är snarare ett U-lands problem. Nä, jag vill slå ett slag för, att inte vara alldeles för rädd som förälder, man måste våga lite o i slutändan blir barnen också både starkare o tuffare. Barn föds inte ängsliga och svaga, det är oron som vi föräldrar för över till våra barn som gör dom både svaga o ängsliga 🙂

  Svara
 • Jag hoppas att denna dag blir bättre för din fina familj! Skickar massa glada tankar till Sigtuna. :]

  Svara
 • Personligen tycker jag inte alls att bebisar ska ha hål i öronen, passar inte och onödig infektionsrisk.

  Svara
 • Hur gamla är ni egentligen? kul att busa kanske men ni är förebilder för 6 egna barn, kanske inte ska bli förvånad om dina barn slänger iväg andras bär och förstör? när ni fotas liggandes på bilar och annat.
  Väx upp och visa ansvar!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag har full förståelse för att du vill ge detta vaccin till Liv. Min son fick Rota-viruset i våras när han var 9 månader. Han tappade 13% av sin vikt och det var gränsfall att vi blev inlagda med dropp. Jag satt o vakade över honom på nätterna och väckte honom för att pytsa i lite vätska. Det var den jobbigaste veckan jag haft med mina barn. Fy sjutton. Och det höll på en vecka. Ha en skön helg!

  Svara
 • Finaste Hannah,efter regn kommer solsken:0)

  Hoppas allt är bättre nu och att lilla Liv mår bra!

  Ps Du har härliga små killar

  kram
  Maddiz

  Svara
 • Jag håller med Sputte197. Skäms Hannah! Du har inte berättat för mig att du har legat på en motorhuv! Skäms Maggan! Du har inte sagt att du gjort en fånig min. Jag tänker inte stå till svars när barnen frågar mig hur ni kan vara så galna. Barnen kanske tror att det är ok att göra fåniga miner! Nej, jag håller med ovanstående kommentar. Fram för träiga föräldrar som inte vågar tramsa. Dessutom ser ni ut att ha kul. Vidrigt! Hur skulle världen se ut om alla tramsade och hade kul? Det skulle varit bär på alla stadens gator efter att barn världen över löpt amok. Usch, direkt oansvarigt av er.

  Svara
 • Hänger inte riktigt med, ska läsa bloggen igen om vad det var som gick fel…..hoppas du mår bättre nu 🙂

  Svara
 • Kan inte göra mer än hålla med Peter. 😉

  Svara
 • Nu har jag läst om vad som hänt och det låter helt sjukt alltihopa! Får man verklgien leka så med människor??

  Svara
 • Hej Hannah! De här med ”magsjuke vaccinet” skulle jag också velat haft till mina barn när de var små. Någon kommenterade att man inte ska ge för mycket vaccin i onödan, och ja, jag håller med om detta. Men det som hände vår lilla tjej som då var 1.5 år och fick magsjukan.Små barn tappar vätska jättefort och vi hann inte med att fylla på med vätska mellan spyorna. Hon hamnade i ett tillstånd ”kommer ej ihåg namnet” då hon blev tok törstig. Hon hinka i sig vatten o kräktes om vart annat. Bara grät och ville ha mer att dricka. Hon hade inte sovit på mer än 16 tim. Till slut åkte vi in till barn akuten och det var tur för hon hade vätskebrist + salt och mineralbrist. Det är jätte farligt med små barn som får det, de kan hamna i coma. Väl på sjukan fick hon dropp med salt och mineraler i. När hon väl somnat kunde hon inte stänga ögonlocken för hon var så uttorkad. Vi fick ligga kvar i 4 dagar. De värsta dagarna i mitt liv. Det jag vill ha sagt är att magsjuka kan vara farlig för småttingar om man inte få behålla
  någon vätska alls. Det går så fort när de blir dåliga. Vad jag förstod på dig Hannah var att den medicin Liv fick fungerar bara nu när hon är liten och inte sen när hon blir äldre?! Hoppas jag inte skrämde er alltför mycket, men f-n var dålig min höna-pöna var.
  Kramar till er alla!
  LA

  Svara
 • SKÖNT ATT NI HAR DET BÄTTRE.VILKA UNDERBARA BARN NI HAR,SÅ LJUVLIGA.LITE POJKSTRECK DET FÅR MAN TA.HA,HA.LILLA LIV SOM BARA ÄR SÅÅÅÅ SÖT SÅ HÄLFTEN KUNDE VARA NOG.HA EN RIKTIGT SKÖN HELG,VAR RÄDDA OM VARANDRA.KRAM PÅ DIG SÖTA HANNAH.

  Svara
 • Peter är så rolig ( har precis läst hans kommentar här ovan 😉

  Svara
 • […] Vi har tydligen missat något på Graafsystrarnas bloggar och nu har de tagit bort inlägget. Vi är så dåliga. Att vi inte har stenkoll på alla bloggar […]

  Svara
 • Jag har ”hoppat” över en dag och inte läst om vad som hände igår… så jag sitter som ett frågetecken och förstår inte vad för hemskt som hänt er?? Inlägget är bortplockat… ser det ut som??!!

  Må gott!
  /Maria

  Svara
 • JA , VAD HAR HÄNT.

  Svara
 • ”lommo” vi undrar var du kunnat läsa dig till vad som hänt. Man fattar ju inget mer än att det var en blåsning som gick över styr. man vill ju att alla i ”familjen” ska må bra!
  hoppas Hannah och Maggan själva vill kommentera händelsen.
  kram 🙂

  Svara
 • Får hppas at allt e bra nu! stor kram dessan

  Svara
 • förresten peter, är ”sputte 197” vår vanliga näthatare eller? :-/

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vill tacka dig för en underbar sida….Är så kul att läsa, du skriver så bra. kram Karin

  Svara
 • Hej hannah,

  Jag är ny på den här sidan och gillar den enormt mycket. Jag har dock varit inne och läsat bloggarna ett bra tag, men det är först nu som jag blivit medlem. För ett tag sedan läste jag att du bodde dina första år i Göteborg och flyttade sedan upp till Stockholm? Vi bor i en småstad nära Göteborg men funderar på at inom några år flytta upp till Stockholm. Min man är därifrån. Vi gillar staden enormt mycket och den har fler möjligheter och utbud att erbjuda än den småstad vi nu lever i. Men vi har två små barn som idag är 3 och 7 år gamla. Därför frågar jag dig hur du upplevde det som barn att byta stad? Detta är ett orosmoln för oss eftersom vi gärna vill flytta, men vi vill inte såra våra barn såklart. Man undrar hur det blir med kompisar etc. vi bor nu i nybyggd villa och det är ju oxå såklart trist att lämna, men detta är ändå ngt vi vill om några år. Skulle jättegärna vilja ha lite tips och åsikter från dig. Du verkar så klok 🙂

  Ha en toppenhelg.

  //Lisbeth

  Svara
 • Till alla er som undrar vad som hänt Magda o Hannah kan gå in på Aftonbladet nöje o läsa om inspelningen av programmet Blåsningen som gick tok fel. Så får vi hoppas att ni orkar berätta med era egna ord här sen hur det var. Tänker på er båda. Kramar

  Svara