Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:08 | mars 21, 2010

Frågor och svar

Hej min fina vän. Hoppas att du haft en skön helg. Vaknade av att det snöade och nu ser det ut som ett vinterlandskap igen. Vårvädret och vårkänslorna försvann lika fort som den bara marken 🙁 Nu är t.o.m. jag trött på snön.

Inatt fick Liv svårt att andas och började låta jättekonstigt. Satt uppe med henne hela natten och jag och Peter turades om att ha henne mot våra bröst. Det var inte som när Mio får astmakänningar utan mer rosslig andning. Tänkte krupp, och visst var det krupp, falsk krupp. Åkte in till Martina barnsjukhuset idag och Liv fick andas in adrenalin och fick flytande kortison för att luftrören skulle svälla av. Hon är så tapper, trots feber och falsk krupp. Lilla gumman. Ingen av pojkarna har haft det, men jag har hört från vänner vars barn har haft det. Får gå ut i nattluften om hon blir dålig inatt igen. Fy, vilken panik man får just när det kommer till andningen.

Vi fick ingen särskilt lugn helg men vi har sagt att vi (jag och Peter) ska ha lördag hela veckan nu när jag är ledig 🙂

Imorgon kommer äntligen pojkarna hem. Längtar!

Köpte en "lära gåvagn" till henne igår, så nu vägrara hon sitta still trots krupp och feber. Peter hjälpte henne på traven...

Köpte en "lära gåvagn" till henne igår, så nu vägrara hon sitta still trots krupp och feber. Peter hjälpte henne på traven...

...sedan försökte hon själv.

...sedan försökte hon själv.

Tappra Livan.

Tappra Livan med trötta ögon.

Nu till ”frågor och svar”.

Hej hej!
Jag undrar om ni kommer att ha någon mer bloggträff? Och en till, bråkar dina grabbar mycket? Jag har tre grabs och de två äldsta som blir 8 & 5 är som hund och katt allt som oftast, de kan naturligtvis vara urgulliga mot varandra också och då smälter mammahjärtat MEN hur gör du när dina bråkar? Tips mottages tacksamt! 
Kram//Linda

Svar: Hej fina Linda. Självklart ska vi ha fler bloggträffar. Har inget specifikt datum just nu, men vi har massor av planer 🙂 När det kommer till om pojkarna bråkar så, JA. Det bråkar ibland så jag blir tokig och bara stänger av öronen. Småkivas gör de nästan varje dag och jag försöker medla och förklara hur viktigt det är att de säger förlåt och talar ut om de bråkar. Lägger också mycket tid på att prata om att man ska respektera, stötta varandra och ta hand om varandra. De är dock oftare vänner och kärleksfulla mot varandra som tur är.  Stor kram.

Hej, kan ni inte ordna en bloggträff här på Västkusten oxå? Nu när du jobbar i Göteborg och allt. Kram Jessica

Svar: Vi har Göteborg och Malmö som städer näst på tur för en bloggträff 🙂 KRAM

Hej finaste Hannah.Stackars lilla Mio sådan otur han har , men han ser lika glad ut för det.Så söt Liv är i sitt nya hårband,stora tjejen snart 1 år.Tänk jag har följt din blogg i över 1 år.Såå snygga ballerina skor du köpt,och ett bra pris.Vet du om skorna fanns i svart?Jag älskar ballerina skor,så himla sköna att gå i.Jag köpte samma mascara som du använder.Hur får du ögonfransarna så spretiga?En sista fråga,gör du någongång ansiktbehandlingar?Ha en riktigt underbar kväll.Var rädd om dig,kram.

Hej igen.Kom på en fråga till.Finns något som heter lösa ögonfransar strå för strå,är det något som du har gjort?Blev det iså fall bra?

Svar: Hej bästa Marita, hoppas allt är väl. Jo, de finns i svart också, så skynda till Top Shop. Visst är mascaran bra! Jag gör inget särskilt för att få de som de ser ut. Målar bara på som vanligt. Det är nog den smala borsten som gör de så separerade och spretiga. Jag har gått på en ansiktsbehandling en eller två gånger i mitt liv. Skulle gärna göra det oftare, tar mig inte tiden bara. Kanske för att den inte finns 🙂 När det kommer till ögonfransförlängning så har jag aldrig provat det. Har dock hört att det inte är något att lägga pengar på. Håller tydligen bara en kort tid och man kan inte gnugga sig i ögonen och måste sköta fransarna. Låter jobbigt. Tack för dina alltid lika glädjande ord. Varma kramar.

samanthao

13 Mar kl 1:45

Hej, vackra kvinna.

Jag måste få veta – var har ni köpte den störtcoola fåtöljen någonstans?
Vi var i Rom i höstas och i loungen på vårt hotell fanns fyra såna. Jag satte mig i en och tyckte att jag kunde spendera mina fem dagar i fåtöljen istället för att springa runt och kolla på Colosseum och Sankt Peterskyrkan. Sånt kan man ju kolla på nätet 
Saknaden efter en sån är enorm och nu behöver jag en sån, så snälla söta, vart kan jag få tag på en sån? Förresten, jag grävde fram mina gamla cd-skivor häromdagen och då dök en gammal goding fram, nämligen *trumvirvel* Graaf-systrarnas skiva 
Lyssnade såklart igenom skivan och blev mäkta förvånad över det faktum att jag kunde texten till typ alla låtar. Sjukt häftigt! Hur som helst. Hoppas din helg är fantastisk.
Du är fantastisk!

Kram

Svar: Åh, vad glad du gör mig. Tack från hjärtat! Fåtöljen är underbar och vi köpte den på Nordiska Galleriet i Stockholm. Big Mama kallas den och kommer från det italienska märket B & B Italia. Puss och kram 🙂

SaraL

16 Mar kl 10:19

Hej Hannah!

Jag har en liten fråga till dig.
Jag har kontaktat de som säljer de fina mössorna (sådana som du har) och det är bara att mejla till dem så skickar dem en mössa för 390kr (de fanns i lager!!!).

Min fråga är om du skulle kunna ta några bilder när du har på dig mössorna, så att man får se ovanifrån, från sidorna och bakifrån hur de ser ut. Du får även gärna säga vilken färg du tycker är finast. Vet att du inte kommer hem förrän på fredag, men OM du har lust att göra det inom en månad eller så vore det otroligt schysst! Det är ju ändå rätt mycket pengar för en mössa tänker jag, därför skulle jag vilja bli “säker” på att jag vill ha en.

En fråga till: Passar den alla huvuden tror du? Jag har ganska stort huvud, funderar om den kan bli för liten?

Ha en underbar vecka i Götet!

KRAM från Sara

Svar: Hej söta Sara. Vad bra att de gick att få tag i. De är dyrare pga att det är cashmere. Jag tror absolut att de passar alla huvuden, annars så töjer de ju ut sig en aning. Jag har en ljusrosa och en beige. Passformen är bra, de sticks inte och är mjuka och sköna. Jag har fått mina mössor i present men kan ändå säga att de är prisvärda 🙂 Lycka till med mössjakten. Kram kram.

Rosa.

Rosa.

Beige.

Beige.

Hej Hannah!
Du är så otroligt vacker och vilken lyx att få ha på sig så fina klänningar 
Man blir alltid så glad av att läsa din blogg och ofta många tänkvärda tips.
Just nu har jag lite problem med en kille jag träffat.. Vi har hörts i två månader varav träffats i en, allt har varit jättebra men helt plötsligt förra veckan gick han upp i rök och svarade inte på mitt sms i torsdags. Sen igår hörde han av sig och bad om ursäkt att han inte messat/ringt på sistone, för att han haft fullspäckat schema på sin konferens och inte kollat telefonen. Jag känner mig ändå väldigt ledsen och besviken på honom, tycker inte att man gör så om han nu tycker om mig. Nu vet jag inte hur jag ska göra, om jag ska skicka tillbaka eller om jag ska skita i de?! Har du något tips? Tycker alltid sånt här är så svårt.
Tack för en fin blogg. Kram

Svar: Hej fina. Usch, vad jobbigt. Hjärteont är en hemsk smärta. Helt ärligt så verkar han inte vara någon att lägga ner varken tid eller tårar på. Klart att han ska få chansen att förklara sig och be om förlåtelse, men det är ju i början som man verkligen vill visa framfötterna och göra ett bra intryck. Kollat telefonen var en äckligt dålig ursäkt. Kanske vill han vara svår på ett omoget sätt? Jag tycker du ska följa ditt hjärta, innerst inne vet du svaret och vad som är bäst för dig. Och lova mig att inte låta en skitstövel stjäla din glädje och hjärta. Lycka till! Skriv gärna och berätta hur allt gått. Varma kramar.

Hej underbara Hannah! Jag har länge läst din blogg, den är oerhört härlig, personlig och mysig. Du skriver så fint och jag blir alltid på gott humör då du uppdaterat. Jag är uppvuxen i Boden, men bor just nu i Finland. Jag har länge velat kommentera dina inlägg, så var helt enkelt tvungen att bli medlem!  Jag undrar om du och Peter kommer skaffa fler barn? Ni har en sån himla fin dotter ihop! Det vore så roligt att få följa en graviditet igen… Tycker ni är ett härligt par. Hoppas du får en härlig kväll! Kram från Mia

Svar: Mia, vad glad jag blir att jag gör dig glad. Dina ord värmer verkligen. Boden, världens bästa Boden 🙂 Vad förde dig till Finland? Ja, vi har en underbar liten Liv och visst skulle jag kunna tänka mig fler barn. Peter vill lite mer och har nog lyckats övertala mig 🙂 Inte just nu dock. Kram kram.

Varför ses aldrig du och Maggan för? Varför är ni osams? Undrar….för något är det ju…?

Svar: Vi är inte osmas. Vi har setts lite då och då, men inte lika ofta som förr. Mycket beror på att jag är i Göteborg stor del av min tid och när jag är hemma har jag full fokus på barnen. Allas vägar går inte alltid åt samma håll. Kram.

Hej Hanna!
Håller med, du är alltid så fin i klänningarna och i håret!! Jag har en liten fråga:
Hur varmt är det i studion? Du har ju ofta klänningar med bara armar och bara ben och Hans har skjorta, byxor och kavaj. Fryser du, eller är det väldigt varmt för Hans?
Ingen viktig fråga, men jag blev så nyfiken =)
Tack för din blogg!!!
Jag ligger hemma och är sjukskriven pga att jag mår extremt illa under min graviditet (är i v. 13 nu) och bloggfamiljen får många besök av mig varje dag =) Jag orkar inte göra så mycket annat än kolla dator,tv och läsa böcker…
Hoppas du har en fin dag!
Mia

Kram: Mia, vad rolig du är 🙂 Det är jättevarmt i studion pga alla lampor. Tv-lampor och ljus gör en varm, så jag har tur. Hans verkar dock inte lida så mycket av värmen. Brukar reta honom och fråga om han ska göra som ”Loket” och sätta trosskydd i armhålorna för att inte få svettfläckar på kläderna. Stackars dig om du mår så illa. Kan trösta dig med att det kommer gå över. Det är alltid värst i början. Grattis till graviditeten och passa på att sov, läsa böcker och hälsa på här. All kärlek.

savis

19 Mar kl 11:07

hej hannah,,
har frågat dig innan vart spelar ni in nånstans? har man möjlighet att va publik?
ha en fin helg
kram

Svar: Hej Savis, hoppas du mår bra. Vi spelar in i Bingolottos studio i Gamlestaden. Självklart får du komma och sitta i publiken. Ska prata med de i Göteborg och kolla om jag kan bjuda in några läsare från Göteborg. Skulle vara kul. Har inte så mycket tid, men vi kan ju i alla fall säga hej 🙂 Kram.

savis

20 Mar kl 20:58

hej hannah
sitter å tittar på dig på tv just nu 
jättefina bilder för idag…
vilken härlig vagn ni har köpt till livan..
va e de för nått märke på den?
ha en jättefin kväll
kram

Svar: Hej igen. Ja, visst är den fin. Vår förra vagn gick ju sönder så nu har vi fått tag i en ännu bättre. Den heter City Jogger Elite. Rymlig, lättkörd och snygg. Lätt att fälla ihop och den har fullt liggläge. Är supernöjd. Gå in och kika på denna sida http://babyjogger.se/ där hittar du flera olika modeller. Kram.

City Jogger Elite.

City Jogger Elite.

…………………………………………………………………………………………….

Var rädd om dig.

God natt, vi hörs imorgon.

Stor kram.


15 kommentarer15 kommentarer om “Frågor och svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina!
  Hur gick det med lilla Bimbo? Hoppas att hon mår bättre…
  Puss och kram

  Svara
 • Hej fina.Tusen tack för svaret.Lilla Liv hon är riktigt tapper.Tycker så synd om henne,hon har varit mycket sjuk sista tiden.Men ändå så ser hon så glad ut när hon går med sin fina gåvagn.Stor kram till er alla.Marita.

  Svara
 • Hej Hannah
  Helgen har varit fantastisk, varit på Tylösands spa hotel och fått lite ompyssling.
  Så nu har jag uppdaterat mig vad som har hänt på Bloggfamiljen o hoppas verkligen att vovven mår bättre. Och även lilla Liv. Hoppas hon blir frisk snart, vet att det är så himla jobbigt och man skulle vilja ta barnets sjukdom själv så dom kunde slippa.
  Ha d bäst Kramkram

  Svara
 • Hej fina du !
  jag har inte hunnit kommenterat har jobbat så mycket! Hjälper min pojkvän just nu med fisk butik /restaurang som är ny öppnad i sollentuna centrum, du/ ni är välkomna dit om ni gillar fisk =))))) Stackars lilla Liv, hon är ju så söt ! kram på dig

  Svara
 • Stackars lilla Liv har nu fått falsk krupp oxå det lilla livet. Men som du säger får hon problem så ut med henne i kylan men klä inte på henne något för kylan skall hjälpa henne o andas. Jag vet att min käre pappa fick springa ut med min dotter när hon hade hög feber o var där för det svarit fick han ifrån sjukhuset o då gick febern ner.
  Jag håller tummarna att hon skall bli bättre snabbt..
  Va rädda om varandra o ha nu lördag hela veckan..

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Ucch vad jag tycker synd om lilla Liv, men hon är verkligen tapper! Hoppas hon snart blir bättre! Förstår att eran helg inte riktigt blev som ni hade tänkt er men ni får ha det desto mysigare i veckan istället:-)
  Ha en underbar lördag hela veckan, det är du och din familj värda!
  Puss och kram hela dan:-)

  Svara
 • Ja, usch vad hemskt det är med falsk krupp! Just andningen gör ju att man blir livrädd! Min yngste son fick det för någon månad sen. Han är en månad yngre än Liv. Vi blev livrädda. Storebror har aldrig haft det! Hoppas Liv kryar på sig snart! Kram

  Svara
 • Roligt att få läsa lite frågor och svar igen! Tycker om när kontakten med läsarna blir så synlig!
  Bloggträff låter roligt, kan ni inte komma till Linköping också? Inte världens största stad men Sveriges 5e iaf! 😉
  Kram

  Svara
 • Hoppas Liv mår bättre! lära gå vagn är så bra! det kommer inte ta lång tid tills Liv börjar gå! såå gudomligt söt!

  Ha en lugn och bra vecka nu…lördag hela veckan lång…!

  kram

  Svara
 • Hej! Kram till Liv. Jättejobbigt med kruppen o allra värst första gången när de är så små. Min äldsta son har haft jättejobbigt med sin krupp o det finns olika stadier o grad av andrningssvårigheter har vi märkt! Kan dock trösta er med att när hon fått kortisonet kommer det hjälpa henne över de första dygnen som är de värsta. Sällan det kommer tillbaka efter dag två. Ge henne nässpray o håll hennes luftvägar fria under dagen så kan det underlätta inför natten. Stor kram till er kram Lina

  Svara
 • Vet inte om någon har frågat innan men vad använder du för smink i ansiktet? Du ser alltid så fräsch ut =)

  Svara
 • Stackars lilla Liv. Elise har oxå varit mycket sjuk tidigare men helt plötsligt vände det. Hon var sjuk i stort sett från att hon va 2 månader till hon va 8 månader. Vattkoppor, virusinfektion med feber o mycket utslag, förkylningar, extrem hosta, falsk krupp. Vet hur extremt jobbigt det är när de små är sjuka. Hoppas Liv oxå slipper från alla sjukdomar snart!!

  Bloggträff i Malmö?! Tjohooo, räkna med mig! 🙂

  Hoppas ni får en fin vecka!!

  Svara
 • Åh tack Hannah för svar! Jag har jobbat som barnflicka. Bott hos en familj med två små barn. En pojke på 3 år och en tös som precis blivit 1 år. Hon var bara tre veckor då jag flyttade in 🙂 nu har mitt jobb här slutat, men jag bor kvar hos släkt och vänner. Roligt att se lite andra ställen än Sverige. även om det mesta är sig likt här 🙂 Ha det så bra! och tack för svaret!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Läste precis din mammas inlägg på Magdalenas blogg om att Bimbo återhämtat sig. Blev så glad. Nu slipper du också att vara ledsen.

  Stor kram till dig!

  Svara
 • Sval nattluft är jättebra mot falsk krupp ( min son har också det)

  Hoppas Liv mår bra , hon är så fin 🙂

  Kram Lommo

  Svara