Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:56 | maj 24, 2010

Skyddsänglar

Kära vän. Fick en chock när jag såg vad klockan är. Trodde att den var nio på kvällen men den är halv tolv! Har tvättat, vikt och hängt upp kläder, tagit ett bad och fixat sommarben. Kan ju inte gå runt och se ut som en Hobbit… bortsett från håret på fötterna då.

Var förbi syster en sväng och fick med mig en fantastisk lax som hon kryddat och lagt i folie. Efter en stund på grillen blev det till en supergod middag. Det där med att Liv får äta och kladda själv har gjort att hon äter bättre. Visst det tar lite extra tid och jag får titta bort när hon kladdar som värst 🙂 men det funkar!

Hon åt av laxen så hon stank gammal fiskfabrik. Den var väldigt uppskattad av oss alla.

Köttfärssås och makaroner luktade inte lika illa. Hittade laxbitar bakom öronen, i blöjan (!), i håret, ja överallt.

Köttfärssås och makaroner luktade dock inte lika illa. Hittade laxbitar bakom öronen, i blöjan (!), i håret, ja överallt.

Här hemma har det varit fullt hus. Pojkarna tog med sig kompisar hem från skolan. Flera stycken t.o.m.

Känner sådana gånger hur oerhört tacksam jag är över att vi bor som vi gör. Det blir så mycket lättare och roligare att ha många barn här då. De kan vara ute och cykla, spela fotboll på gräsmattan mm utan att man behöver vara orolig för bilar eller att de bara ska sitta vid datorn, riva huset eller få mina öron att skrumpna. Förstår i och för sig inte att de inte utforskar skogen mer. Vi har otroligt vacker skog här. Riktig trollskog med täta vackra granar och mossa. Jag hade älskat det som barn.

Fotbollsträningen ett par dagar i veckan gör att jag knappt ser röken av pojkarna. Peter tog med sig allihopa och spelade nere på ängen innan träningen. Underbart att ha en sådan man som engagerar sig så mycket i barnen. Nu har William även börjat på amerikansk fotboll till Peter stora glädje 🙂

Till min stora glädje slår syrenerna ut snart. Min favorit blomma. Den doftat så gott och är så vacker.

Till min stora glädje slår syrenerna ut snart. Min favorit blomma. Den doftat så gott och är så vacker.

Alla har vi vår egna skyddsängel. Den här lilla hittade jag på Williams späjlsäng när han var nyfödd. På hans dopdag hade någon ställt den där och sedan den dagen har den följt med alla barnen. Den är sliten men en symbol för den verkliga ängel som vakar över oss. Hittade den i Livs skötväska nu när jag sorterade.

Alla har vi vår egna skyddsängel. Den här lilla hittade jag på Williams späjlsäng när han var nyfödd. På hans dopdag, för snart nio år sedan, hade någon ställt den där och sedan den dagen har den följt med alla barnen. Den är sliten men en symbol för de verkliga änglarna som vakar över dem. Hittade den i Livs skötväska nu när jag sorterade.

Jag har känt mig smålåg ett tag. Du vet när man inte kan känna sig glad fullt ut. Trots att allt är bra och det händer massor av kul, familjen är frisk och allt på topp. Svårt att förklara men jag känner mig på samma nivå hela tiden. Jag borde vara glad som en speleman 🙂 Kan det ha med mina p-piller att gör månne. Måste nog byta ut skiten, de kan ju göra en depp i perioder. Har du känt så här?

Nej, nu blev klockan tolv. Jag måste sova. Imorgon ska jag på biopremiär. Är inget jättefan av Sex and the City men lite lättsmält komedi blandat med romantik och ett uns mode kan nog få mig på gott humör. För att inte tala om popcornen 🙂

Tänk på att du har en skyddsängel som vakar över dig. Den tanken får ofta mig att känna mig lugn och vid gott mod.

All kärlek.


17 kommentarer17 kommentarer om “Skyddsänglar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Visst har jag kännt som jag tror att du känner nu, men jag iallafall påverkas så mycket av vädret och denna vinter har varit ovanligt lååååång…
  Hoppas Du snart känner dig piggare&gladare och att det blir en kanon sommar!

  Kram Cissi

  Svara
 • Hej fina Hannah! Jag kan ofta känna mig låg periodvis fast alla är bra hemma och jag borde vara glad. Hoppas du känner dig bättre när du byter p-piller. Jag minns att du skrev förr om prover du tagit, man kan känna sig låg mm om köldkörteln är i obalans vet du hur dina värden är nu? Man blir så glad när man ser fina Liv 🙂 Jag skulle också vilja bo där det är lugnare runt om, att inte hela tiden behöva oroa sig för bilar mm. Jätte fin skyddsängel William har, min dotter har också en skyddsängel som ligger i hennes spjälsäng. Hoppas du och Lizette får en trevlig kväll. Är Liv också döpt? Har ni några planer för sommaren utan den roliga resan till Legoland 🙂 Ha en härlig dag, STOR kram

  Svara
 • ja ha ju två barn…son för feb 06 å en dotter född feb 09…dottern ha ju börja bojkotta burkmat nu så nu är de att försöka få i henne vanlig mat..vilket inte är det lättaste….
  man är ju rädd att de inte få i sig tillräckligt….
  min dotter började gå när hon va 10 månader..så de är full rulle här…
  ja du..ja kan känna igen mig att man känner sig låg i perioder…ja skyller oxå på mina piller…man borde kanske byta…

  Svara
 • Ååh, jag känner precis som du ibland! Jag blir alltid så irriterad på mig själv när jag är på depp-humör. Även om det bästa, tror jag, är att inte försöka tänka på att ”nu måste jag vara glad”. Man måste acceptera sina olika humör! Hoppas du snart känner dig glad igen och tack för din fina blogg Hannah! Jag har följt dig sen du började blogga på Mama.

  Många kramar // Annie

  Svara
 • Så fint väder ni verkar ha hela tiden, här nere har vi haft en! soldag på 3 veckor..
  Det kan säkert vara P-pillerna som gör att du känner så, hade samma problem innan. Började med P-ring istället och det kan jag varmt rekommendera, då behöver du inte tänka på att ta piller varje dag och du blir inte lika påverkad av hormonerna. Hoppas att det löser sig till det bättre.
  Ha en bra dag!
  Kramar 🙂

  Svara
 • Vill bara önska dig en underbar dag.Kram och massor med kärlek.

  Svara
 • Hej

  jag tror alla känner sig låg i perioder, våren och hösten är perioder när man lättare kan få depresseioner eller bara bli låg. Hoppas det går över snart, för det går alltid över, det vet jag av egen erfarenhet 🙂

  Apropå att Liv får äta själ så tycker jag det är underbart, det har alla mina barn fått göra också!

  Kram på dig!

  AnnaE

  Svara
 • Hej Hannah
  Jag har också känt mig som du, lite låg hela tiden liksom. Fastän det egentligen inte är någonting.
  Det slutade med att jag plockade ut min hormonspiral (det ska ju vara det allra minsta hormonet i) och sedan dess ar jag känt mig fri på något sätt. Som att kroppen drog en lång suck.
  Sedan att man nu istället har jobbig mens och får trixa med kondomer och sånt jobbigt men nu mår jag ju åtminstone bättre!

  Svara
 • Hej vacker 🙂

  förstår hur du känner det, när su säger att du känt dig Låg….har känt samma sak, det är min sköldkörtel som spökar…man har så mycket att vara glad för men man kan liksom inte …

  Hoppas det går över för din del.
  Massor av kramar
  Lommo

  Svara
 • Hej Lommo! Så trist det här med din sköldkörtel, har du fått någon medicin för att få bukt med obalansen? Hoppas verkligen att det blir bätte…En glädjekram till dig! 🙂

  Svara
 • Vad gulligt av dig 🙂 har inte fått medicin än, ska ta fler prover , det är lite lurigt och det går upp och ner tyvärr, men jag ger mig inte! Tack för omtanken 🙂
  Kram!

  Svara
 • Massor med kramar och styrka till dig lommo.Du är värdefull glöm ALDRIG det.Marita.

  Svara
 • Tack marita57

  Svara
 • O jag bara älskar SATC! Har väntat länge på den här premiären så jag hoppas denna film blir lika bra som den första! 🙂

  Svara
 • Va fint med en Skyddsängel. 🙂
  Jag vet precis hur du känner. Jag kan själv inte äta p-piller. Blev som förbytt av de. Gnällde på allt och alla, grät för minsta lilla, mådde aldrig riktigt bra och rätt som det var fylldes jag av värsta hatet. Har aldrig hänt förut och då insåg jag att jag måste byta. Jag kände inte längre igen mig själv. Jag provade olika sorter. Det var likadant. Det slutade med att jag fick använda p-plåster. Det funkade bättre. Det är lite meck att komma ihåg att byta. Annars har jag hört jättebra saker om p-ring. För mig blir det nog snart en hormonfri kopparspiral. Nåja, lycka till med ”p-pillrandet”!
  Jag och syster ska gå på SATC 2 på torsdag. Ser fram emot det massor! 🙂 Stora kramar

  Svara
 • Hej,

  Hur gick det med sköldkörteln?
  Även fast man har ”prefekta värden” så innebär det inte att sköldkörteln är bra. Har själv haft bra värden, men kännt mig nedstämd, trött, krånglig mage etc. symtomerna är oftast diffusa. Om du har fam. eller släkting som har fel på sköldkörteln så är risken stor att man ärver dessa gener. Dom bruna fläckar som du får i solen är hormonrelaterat och kan vara en orsak till obalans i sköldkörteln.
  Har nu efter 8 år fått medicin och blir bättre och bättre. Ju längre tid man går obehandlad desto längre tid tar det att bli frisk.
  Be att få ta även ultraljud på sköldkörteln och finnålspunktion. Stå på dig! Livt är för kort för att inte få må bra och vara pigg.
  Kram och lycka till!

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag känner precis likadant. Låg.
  Vi ska åka en vecka till Mallorca på lördag. Man blir bjuden till både det ena o det andra men jag är inte riktigt glad för ngt. Hoppas det går över för både dig & mig. Jag går inte ens på P-piller så jag kan inte skylla på det.
  Må väl & tack för en bra blogg. Följer dig de flesta dagar i veckan. Peter verkar vara en sådan bra man, att han ställer upp så fint på dina grabbar! En trevlig sommar önskar jag er.

  Svara