Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:49 | september 27, 2010

Rosa eller blått?

Hej igen min vän. Jag och Liv är uttråkade så vi ska strax fara in till stan. Tänkte möta upp Lill-Magnus och äta något gott innan vi ska lyssna på Karolina på Berns.
Jag berättade om Liv och hennes nya dammsugare i fredags, vilket upprörde några. Läste Peters senate inlägg på En pappas dagbok och kan inte annat än att hålla med till 100% och skratta förstås. Nu är väl genus så mycket mer än detta i vissas ögon, men du förstår nog ändå tanken. Läs det och berätta din åsikt. Vad tycker du om genus?
När Mio var två år älskade han att köra runt en docka i en vagn på dagis så han fick en dockvagn i present av mig. Här hemma har Liv bilar, verktyg och allt möjligt annat, typiskt grabbigt, som hon kan leka med men hon väljer ändå att gå runt med sin rosaklädda docka. Barn får leka med vad de vill, blått eller rosa, bilar eller dockor.
Kunde inte låta bli att ta denna bild på Liv och Charlie från Martins blogg.

Puss och kram
Ps. Liv har även fått en spis och en tvättmaskin, för hon älskar att hjälpa mig (och Peter också för den delen) att laga mat och tvätta 🙂


14 kommentarer14 kommentarer om “Rosa eller blått?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det spelar väl ingen roll om Livan får en egen dammsugare?? eller motorsåg heller för den delen… Huvudsaken är väl att tösen är nöjd och glad?? Min son, idag 11 år hade klänning första sommaren hans lillasyster fanns och han vägrade konsekvent att gå på dagis utan läppstift under en rätt så lång period.. Idag är han en trygg kille som identifierar sig med allt vad motorsport heter. Dottern som inte började leka med dockor förrän i 4års åldern är lika trygg hon, 10 år och kreativ som få. Att folk ska tycka så mycket..

  Svara
 • Huvudsaken är väl att barnen får leka med det de vill, att de får valmöjligheter. Inget att uppröras över. Vad söt hon är med dammsugaren. 🙂 Min son på 18 månader ääälskar dammsugaren, att stå vid spisen och att leka med dockor och jag hoppas han får fortsätta att välja de leksaker han själv vill och utvecklas till den han vill vara utan yttre påverkan.

  Svara
 • Håller med! Låt barn vara barn och leka med det som dom vill. Om vi vuxna skulle vara hälften så spontana och öppna som barnen hade vi inte haft detta genusdrabbel. Det viktiga är att vi ger barnen trygghet och kärlek, det kommer man långt på!
  Ha de!

  Svara
 • Håller med dom andra! Låt barnen leka med vad fan dom vill. Hur kan man bli upprörd över en liten dammsugare… sjukt! :/
  Kram till dig Hannah!

  Svara
 • Ja dessa personer som tycker det är upprörande har nog helt enkelt för lite att göra! Bitterfittor är nog ett rätt bra passande ord 🙂

  Svara
 • Att man bara orkar bry sig =( Låt henne leka med vad hon vill!!!! Kram

  Svara
 • Oj en del analyserar in i minsta detalj, lev i nuet och låt barnet leka med det den själv vill! Jag har sett små pojkar leka med dockor, dammsugare m.m. och själv lekte jag med bilar som barn! Jag tror barn vill göra det BÅDA föräldrarna gör.. Vad är det som är så skadligt? Måste vara jobbigt att vara en förälder som oroar sig sååååå mkt…

  Svara
 • Min son har älskat sin dammsugare och mopp sen han var 9 mån (15 mån). Det gillade inte hans farmor haha. Låt ungarna leka med vad de vill:)

  Svara
 • Hej. Ja håller med. Varför lägga så mycket värderingar i allt? Kram

  Svara
 • Bilden på Charlie och Liv ser ut att vara från i helgen (med tanke på Livs kläder). Så var sjutton har ni så varmt att ungarna kan vara ute i endast blöja?! 😮 Dit vill jag åka!

  Svara
 • Jag tycker att man ska låta sina barn leka med vad dom vill! Oftast är det ju så att dammsugare,spis mm är något som de flesta barn vill leka med oavsätt kön. Barn vill ju göra lika som sina föräldrar. Min son älskar att dammsuga gillar rosa, röd bla. Min dotter som har möjlighet att välja ”killsaker” väljer dockor. Innan hon fick sin första docka så var det i leksaksaffären hon tydligt visade att hon ville ha en. Vissa flickor vill bara leka med ”tjejsaker” och vissa pojkar ”killsaker” så låt dom göra det då. Jag förstår inte varför man blir så upprörd. Tycker ni har sunda värderingar och verkar vara bra och kärleksfulla föräldrar. Ha en bra kväll! Fin bild från helgen 🙂 Kram

  Svara
 • När jag var liten hade jag både bilbana och dockor. Ängsliga föräldrar som styr över vad deras barn ska leka med för att de lider av någon slags genus-noja är nog det sämsta för barnen. Herregud, om Liv hade på sig push-up behå och lösögonfransar så kan jag förstå om vissa tycker att det är lite för mycket, men att Liv leker med en dammsugare…är det upprörande? Ja, man slutar aldrig förvånas. Antar att det är samma typ av människor som tycker att Pippi Långstrump är kapitalist och skadlig för barn. 😀 Förlåt, men jag kunde inte knipa igen idag.
  Kram till dig Hannah 🙂

  Svara
 • Jag undrar bara om du är lycklig och dina barn mår bra!det viktigaste du och din man har..
  Om inte finns det en Man som vet hur du kan bli lugn och trygg och harmonisk en som är snäll och bármhärtig och förlåtande en som är solidarisk och rättvis med en bestämd hjärnvilja.Och har självfördroende och självinsikt med humor..Det är Gud,det är bara han som är 100%.Vi övriga mänskligheten få vara glad om vi kommer upp till 99%..amen!

  Svara
 • Jag håller med hannah och peter. Tycker bara alla ni som håller på är löjliga! sen är det ofta så att barnen vill göra det som mamma och pappa gör, alltså tvätta, dammsuga och laga mat osv. inga konstigheter!

  Svara